Planet Earth

Har ni tittat på Planet Earth? Det finns just nu på SVT-play för den som är nyfiken. Varje avsnitt handlar om olika delar av världen, dess natur och djuren som lever där.
 
Alltså jag säger bara - ÄJ MÄJ! Vilka häftiga djur och växter det finns på vår planet! 
 
Jag trodde att jag visste om de flesta djur. Typ älg, mård, ren, katt, tiger och dammråtta. Vad för fler djur finns det möjligen att veta om liksom?
 
Svar: OTROLIGT många fler! 
 
Eller vad sägs om blind guldmullvad? En mullvad som lever under sanden i öknen och som festar loss på termiter varje natt. Eller flyghönan som också lever i öknen och där hanen flyger minst 20 mil varje dag (hej lång pendelväg) för att hämta vatten åt sina ungar. Vatten som han absorberar i sina fjädrar under magen och som barnen sedan dricker ut av. 
 
 
 
 
Eller vandringsgrässoppor som i miljardmässiga svärmar gnager bort alla levande växter som kommer i deras väg och på så vis skapar öken. Man ba - tack för omtanken. Dessa gräshoppesvärmar uppstår dock bara vart tioende år som väl är. 
 
Jag tuppar av en smula varje gång jag tittar på Planet Earth. I ren förvåning.
 
Tittartips! Alltså. 

Kommentera gärna!
Clara

Alltså förlåt, men jag förstår verkligen inte vad "ÄJ MÄJ!" betyder som du skriver hela tiden. Kan du inte förklara det för mig så att jag kan gå vidare med mitt liv? :'D Mvh hopplös

Svar: Amazing :) Förlåt. Ska försöka skriva det mindre men har fått det på hjärnan :-/ Det släpper nog snart
Moa DeBruin

2017-04-12 ♥ 19:46:19
farmor

Helt fantastiskt program, verkligen! Vilken förmån att få ta del av allt detta! Fantastiskt fotograferat! Jag säger bara "wow"!

Svar: ja verkligen wow! så coolt!
Moa DeBruin

2017-04-12 ♥ 22:14:58
Fanny

Åh vad roligt, måste kolla!
Gällande den där fågeln och vattnet, så undrar jag varför de inte bara flyttar närmare vattnet, så de får mer tid tillsammans?!

Svar: haha ja det kan man ju tycka. Men dom bodde så långt bort för att det var säkrare. Det finns många hot vid vattnet och varje gång dom är där riskerar dom sina liv. Hej hängiven pappa liksom!
Moa DeBruin

2017-04-13 ♥ 09:59:28 » URL: http://nouw.com/prydam
Fnulan

Åh jag måste titta. Jag är sämst på naturprogram.... men ska träna!
Kramen

Svar: ge det en chans, jag tror du kommer älska :)
Moa DeBruin

2017-04-13 ♥ 11:00:57 » URL: http://www.fnulan.se
Cecilia

Jag är med fast! Fantastiskt filmat och sen är Dave Attenborough (stavning på det?!) bäst!

2017-04-13 ♥ 13:57:11
Malin

Tittar på ett eller två avsnitt varje söndag som en treat efter träningen. Helt otroligt vilket jobb som måste ligga bakom med allt filmande och väntande på att djuren ska komma fram.

2017-04-16 ♥ 21:04:56

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback