Snurrigare morgon med två päron

Jag går alltid upp med barnen på morgonen och lämnar på skola och förskola eftersom min man redan är på jobbet då. Han hämtar alltid barnen. Det är en smidig rutin som passar oss. 
 
Ibland är min man dock hemma på morgonen. Man skulle då kunna tro att två vuxna gör att morgonrutinen går dubbelt så fort och smidig. Men nej nej. Så är det INTE. Tvärt om. Istället blir allt genast mycket snurrigt. Framför allt slås mina kanaler ur balans. Jag blir helt handfallen och vet inte alls i vilken ordning jag ska göra saker längre. Jag blir även väldigt irriterad för att den andra vuxna inte omedelbart faller in i mina redan satta rutiner. Vilket möjligen är orättvist av mig. 
 
Jamenar han kan ju omöjligt veta att persiennerna dras upp EFTER att barnens tröjor är framtrotade eller att barnen borstar tänderna undertiden jag tar på mig deodorant (viktigt!) (annars hinner den inte torka och det blir kladdiga deospår på allt jag råkar komma åt) och jag borstar tänderna samtidigt som jag bäddar sängen och han kan heller inte veta att jag tar på mig mina kläder när det är Pyjamashjältarna på Barnkanalen (då dricker vi INTE kaffe) (hallå??) och 7-åringens fruktlåda packas samtidigt som jag ropar STÄNG AV TV:N BARNEN OCH KOM NU NEJ MAN FÅR INTE TA MED SIG SIN IPAD TILL FÖRSKOLAN IDAG HELLER innan vi slutligen tar på oss ytterkläder i något slags symbiotiskt kaos parallellt med att jag i tre snabba tvångstanke-omgångar kontrollerar att kaffebryggaren är avstängd plus konstaterar att vi är precis på sekunden i tid den här morgonen också.
 
Samtidigt.
 
Hur svår kan en sådan rutin vara att lista ut??
 
 
 
Person som borstar tänder och bäddar säng samtidigt.

Kommentera gärna!
Anonym

Haha. Underbara du. Så många gånger du skrivit om MITT liv och nu gör du det igen. Imorse hade jag mannen hemma som störde och skapade kaos. Som tur var va vi i ett bra relationsmode så att jag kunde skämta om det hela (& det landade bra..😉) så kul att läsa denna text just idag!

Svar: Hehe tror detta är en klassiker hos många 😉
Moa DeBruin

2017-04-24 ♥ 21:54:15
Daniela

Exakt så är det!😂

2017-04-25 ♥ 09:39:43
Pia

Haha... precis så! 😂

2017-04-25 ♥ 12:54:37
Fanny

Ååååhh vad jag känner igen det!
Vi är alltid två och det snurrar ALLTID till det (hur är det möjligt liksom?), men de få gångerna min sambo är iväg och jag har barnen själv, DÅ fungerar det alltid smärtfritt, hahaha.. ♥

2017-04-25 ♥ 13:03:14 » URL: http://nouw.com/prydam
Therese

Det är aldrig mer effektivt då det är två föräldrar hemma, precis som du skriver är allt bara mer snurrigare - och jag, precis som du bara antar att den andra föräldern ska fatta alla vanor och tider bara genom att vara hemma. Morgonvanor och morgonrutiner är ju aldrig något vi pratar om för han brukar ju inte vara där, så hur ska han veta?

2017-04-25 ♥ 13:24:40
Malin

Hehe exakt så. Jag är så tjurig med sånt också, blir typ provocerad av att han brer leverpastejen slarvigt på mackan till vårt barn... tur jag lärt mig bita mig i tungan och räkna till 10 för det ÄR ju jag som är knäpp!😄

2017-04-26 ♥ 07:23:31
Anonym

Jag hade samma deoproblem innan jag provade LCC:s count on me. Nu, inte ett enda märke på kläderna och de kan tas på direkt

Svar: Det ska jag spana in! 😊👍
Moa DeBruin

2017-04-27 ♥ 21:29:10
Anonym

Åhh känner så igen mig. Blir helt fel suck.... Lägg rutinerna går bra för där har vi tillsammans byggt ett system men mornarna Nää de blir galet när vi är två. Helgerna där har jag fått lära att slappna av

2017-04-28 ♥ 07:51:13

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback