Lund

Jag är i Lund! 
 
Jag åkte ner idag. Imorgon kväll kör jag ju min stand up så det är skönt att hinna landa här innan och förbereda mig. Jag bor hos min kusin som lämpligt nog huserar i denna stad. 
 
Tidigare var jag hämtade ut mitt artistpass (!). 
 
 
 
 
 
Sen har jag sett scenen som jag ska stå på. Känns bra att ha koll på lokalen.
 
 
 
 
Imorgon kommer det ner ett gäng kompisar som ska skrattstötta.
 
Ursäkta att jag tjatar om min nervositet men jag är alltså så nervös att jag nästan mår illa. STAND UP?? Vad ÄR det för självskadebeteende jag håller på med? Va? Men att dra mig ur nu skulle kännas som ett antiklimax vilket betyder att jag samtidigt vill detta. Någonstans. I min arma kropp. 
 
Äsch. Jag får tänka att det är fem minuter av mitt liv. Vad gör det om hundra år? Svar: Inget. Och jag hoppas att det känns fab och att jag vill göra det igen. Vi får se. 
 
Nu ska jag klappa mjukt på mina stackars stressade nerver så att dom kommer ner i varv. 
 

Barns rimlighet

Vi har pärlat pärlplattor i eftermiddag. 
 
- Jag vill inte ha några orangea pärlor! sa femåringen bestämt. 
- Inga alls? undrade jag. 
- Nä inga orangea pärlor alls! Bara några. 
 
Inga alls bara några?
 
Jag älskar rimligheten i det uttalandet! 
 
Så ska jag säga nästa gång jag är godissugen en vardag klockan 22:30. 
 
- Jag ska inte äta några choklabitar ALLS. Ba´ så ni vet! Bara några. 
 
På så vis är jag nyttig och frånsäger mig kakan men kan samtidigt äta den. Ha! Perfekt.
 
 
 
Pärlplattor med inga orangea pärlor alls. Bara några. 
 

Gilla gilla giiiiiiiiiiii-iiiillllla.

Hallå hallå! 
 
Nu kan det ju möjligen vara så att ni inte upplever mig ha varit så fierce med tangenterna det sista men jag vill ändå påminna er om att trycka på gilla-hjärtat om ni har vägarna förbi ett inlägg. Ja under förutsättning att ni faktiskt gillar innehållet, förstås.
 
Ett gilla betyder nämligen att jag hamnar på topplistor och på så vis får fler läsare chans att upptäcka MÄJ. Men framför allt är det så himla roligt, peppande och värdefullt att få en reaktion från er. Att se att ni faktiskt finns här. Besöksstatistik i all ära men den känns inte lika nära, om man säger så. 
 
En del bloggare påminner om att gilla i varje inlägg men det tycker jag känns lite tjatigt. Så jag tar mig friheten att påminna er lite då och då istället. 
 
Har jag förresten tipsat er om inlägget som Trendenser skrev om att gilla inlägg? Så himla bra formulerat! 
 
Oavsett i-klickat hjärta eller inte är jag jätteglad att ni läser och hänger med! 
 
TACK! 
 
 
Bild som har noll med inlägget att göra: Jag och Nalle Puh. Ma män! 
 

Min brända hand 2.0

Saker ni antagligen har undrat över i sommar:
 
1) Vart är solen?
2) HUR HAR DET GÅTT MED SPAJDANS HAND??
 
Här har ni senaste handrapporten (klicka ej på länken om ni ej vill se ett öppet sår)
 
Så här såg det ut när jag började ömsa skinn. 
 
 
 
 
 
Efter det blev jag skär med en alldeles nyfödd hudkostym. Inte fullgången bebishy utan mer prematur-hy. 
 
 
 
Sen kliade det massa och jag rev upp ett litet sår och blev röd. 
 
 
 
Nu ser det ut så här. Titt så fint!
 
 
 
Som ni kanske ser är jag bara någon nyans mörkare just under pengfingret. 
 
Men att se en åttondels solbränd ut på ena knogen kan jag överleva. 

Rimliga citat

Jo jag vet det här med citat och budskap lätt blir fånigt i sociala mediers förlovade land, men här kommer fyra citat med tema karriär som jag trots allt tycker är rimliga. 
 
 
 1. 
 
 
 
Det här citatet såg jag på Instagram en dag när jag hade fått ett negativt jobb-besked. Jag behövde verkligen se det just då, just den dagen. Så det talade till mig. Faktiskt. Jag vet att det låter lökigt men det fick mig att tänka att det finns en mening med allt som händer. Det där jobbet var inte menat för mig, även om jag ville tro det just då. Bättre väntar. Och ibland gör man val som man i efterhand tycker var mindre smarta men det finns en mening med det också. Vilket kan vara en tröst. 
 
 
 
 2. 
Jag fick en tavla med det här citatet av en kompis när jag och Matilda startade vårt företag och jag tycker att det är så peppande! För mig handlar det om processen att bygga upp en självkänsla och ett självförtroende och sedan bara göra. Inte tveka. Vilket är lättare sagt än gjort förstås. Men ändå. Bara GÖR!
 
 
3. 
 
 
 
Saker händer när man kliver ur sin bekvämlighetszon. Så är det. Och det måste inte handla om karriären utan det kan handla om att du aldrig hade haft den där superroliga vännen om du inte hade vågat fråga ifall ni skulle ta en kaffe. Universum gungar till när man vågar. Nya vägar uppenbarar sig. 
 
 
4. 
 
 
 
HAHA! Det här är så sant. Jag har sett så många HÖGST mediokra män sitta på chefsposter. Och jag har sett så många HÖGST kompetenta kvinnor med jobbresultat utöver det vanliga som inte vågar tro att de duger. Jag har till och med sett kvinnor tacka nej till befodran för att de upplever sig själva vara bluffar. Näe vet ni vad, fellow quinns. Slut med det nu! Redan igår. Tack. 
 
 

Kräftskiva och Leif GW

Igår var vi bjudna på kräftskiva.
 
Jag roade mig med dessa kort. 
 
 
 
 
Bjuder på en till. 
 
 
 
Och en till. 
 
 
 
Och en...
 
Nä.
 
Inte en till. 
 
Någon måtta får det vara. 
 
Finn ett fejk.
 
 
 
Till kräftorna hade vi västerbottenostpaj med kantareller, löjromspizza, kex och ost. SÅ GOTT!
 
 
 
 
 
 
 
Grannarna tog sig en tur med ballongen. På riktigt startade luftballongen i trädgården bredvid. 
 
 
 
Efter kräftor åt vi nybakad morotskaka. KAN vara den godaste av alla mjuka kakor vi har i det här landet. 
 
 
 
Idag vaknade vi och hade en slappmorgon deluxe. Sen bestämde vi att det fick bli bio på stan. Med MYCKET popcorn. Vi såg emoji-filmen och den var väl helt okej. 
 
Jag ÄLSKAR förresten min nya jacka. Även om jag känner mig lite som Leif GW Persson på fisketur i den. Men den är så len och alldeles lagom flaxig plus full av fickor. Man kan aldrig få för många fickor! Det håller säkert Leif GW med om. 
 
 
 
 
Nu ska jag ligga i soffan resten av kvällen. 

Två jobbiga saker med hörlurar

Två jobbiga saker med hörlurar:
 
1) När man har hörlurarna i och råkar tappa telefonen så att lurarna slits ur och det känns som att hela innandömmet i örat, med hörselgången i täten, ska följa med ut. AAaaaaj! 
 
2) När man på publik plats ringer upp någon med hörlurarna i öronen och ingen runt omkring en därför ser att man ringer och sedan säger man HEEEJ till den som svarar och alla i omgivningen tror att man säger hej till dom. DEN sekunden av obekvämhet.
 
Ni vet säkert. 
 
Slut på i-ländsk rapportering. 
 
 
 
 

Megasupermysigt

Det är helt ärligt inte jättemycket jag kommer sakna med de intensiva småbarnsåren. Jag gillar att barnen blir äldre och att familjelivet blir mer på allas villkor. Men! Det HÄR kommer jag sakna.

 

 

 
 

Att vakna med två små varma, gosiga, snuffsande*, harmoniskt sovande barn tätt intill (som knött ut pappan på kuppen mjehe) är så innerligt megasupermysigt! Och så lägger jag näsan i de små nackarna och andas in den bästa och mest trygga doften jag vet! Myyyys. 

 

Tack förresten för stödet i föregående inlägg. Ni är så goa! Jag blir genuint glad och stärkt när ni peppar mig. Upp på hästen bah! *galopperar iväg mot nya erfarenheter*

 

Ikväll är vi bortbjudna på middag och imorgon på kräftskiva. En heeeeelt okej helg väntar med andra ord. 

 

Över och ut. 

 

* Vet inte om snuffsande är ett ord men det känns rimligt i sammanhanget.

Tid för stand up

GAAAAAAAAH!
 
Varför äntrar jag det här inlägget med ett vrål kanske ni undrar?
 
Jo jag har fått tiden för min stand up på Lund Comedy Festival! 
 
GAAAAAAH!
 
Ni är ju flera som har undrat vilken tid jag kör och jag kan nu meddela att min tid är 1 september klockan 22.30 på Grand Hotell i Lund. Här kan man köpa biljetter. Kom gärna och låt mig känna er i ryggen and I will love you for ever!
 
Jag har även fått veta namnen på de jag kommer "tävla" emot (sätter "tävla" inom citationstecken eftersom jag inte riktigt kan ta in att jag ska "tävla" i detta, det får liksom bli vad det blir) och det visar sig efter några snabba googlingar att SAMTLIGA har pysslat med stand up tidigare. 
 
Japp. 
 
Härligt.
 
Kul för dom. 
 
Verkligen. 
 
Själv jag testat stand up hm... Nu ska vi se här... Räknar efter... NOLL GÅNGER!!!
 
Vet arrangörerna om detta undrar jag?? 
 
Vet jag om vad jag har gett mig in på??
 
Eh. Ja. 
 
Jag känner mig, tillfällig nervöschock till trots, fortsatt taggad att testa detta. 
 
 
 
 
 
 

Smuldeg for the win

Herre min ge. Sedan jag var ute i skogen och agerade blåbärsdrottning har vi ätit så mycket blåbärspaj att jag har börjat yra om det på nätterna. 
 
- Blåbär... Smör... Tre deciliter mjöl... Två matskedar socker... ligger jag och rabblar för mig själv i sömnen. 
 
Ni vet väl att när man gör smulpaj så gör man DUBBEL sats smuldeg? Viktigt! Det ska vara ett TJOCKT lager smulor som böljar sig över bären. Inget fjösande. 
 
 
 
 
Faktum är att magert smulade pajer är det värsta jag vet näst efter Gott och blandat-påsar med magert innehåll av sötlakrits. Hu!
 
När jag tänker efter hade man faktiskt kunnat satsa på bara smuldeg och skippa bären helt? Men det får man väl inte säga i det här landet! 
 
 

Husdrömmar med knorr

Jag har ett nytt favoritprogram! Nämligen brittiska Grand Designs på Netflix. Man får följa människor i Storbritannien som förverkligar sina husdrömmar och det är ljuuuuuuvligt att titta på.
 
Jag har dock börjat förutse själva framtagandet av husen för det följer alltid samma mönster. 
 
Ungefär så här:
 
• Familjen meddelar sin budget på 600 000 pund och redan innan dom har gjutit grunden till huset vet man (jag) att budgeten kommer spricka med minst det dubbla. 
 
• Programledaren visar ritningen till familjens hus vilken alltid innehåller minst två byggmaterial och en planlösning som världen aldrig tidigare har skådat. 
 
• Programledaren går igång på den icke tidigare upptäcka planlösningen och använder ord som "beautiful", "genius" och "contemporary" minst fjorton gånger.  
 
• Familjen meddelar tridsfristen för bygget vilken av oklar anledning alltid är 10 månader.
 
• HAHAHAHAHA! 
 
Bitch please, säger tittaren (jag) och plussar på ytterligare två år. 
 
• Bygget kör igång. 
 
 
 
 
Snabbare än programledaren hinner stöna "contemporary" stöter bygget på patrull i form av något som inte ens ett licensierat medium hade kunnat förutspå. 
 
• Byggfirman hade inte kalkylerat med motstånd och går i konkurs. 
 
 
 
 
• Allt står still. 
 
• Ingen vet hur bygget ska fortskrida. 
 
• Frun i familjen känner hopplöshet och säger ett sanningens ord om sin makes orimliga fixering kring husbygge. 
 
 
 
 
• Mannen hör inte frugans kritik för han har nämligen börjar jobba dubbla skift för att ha råd med taket. 
 
• Programledaren konstaterar att bygget nu är försenat med två år. 
 
• Familjen får själva rycka in och putsa väggar. 
 
• Bygget blir klart mot alla odds. 
 
• Programledaren frågar ledande om familjen höll budgeten?
 
• Familjen tvingas medge felbudgetering och extra lån. 
 
 
 
 
 
• Jag visste det! Eller jag menar I KNEW IT! utropar tittaren (jag). 
 
• Trots snäv budget och överbelåning tycker familjen att det är rimligt att installera en specialbeställd och totalt opraktisk diskbänk som kostar mer än alla tre badrum tillsammans. 
 
• Den utbrända och utblottade familjen konstaterar att dom ändå är nöjda med sitt hus. 
 
• Programledaren säger något i stil med "totally worth the job".
 
• Tittaren (jag) känner sig föga övertygad. 
 
Slut. 
 

Spårade världsrekord

När jag var liten handlade Guinness rekordbok om världens längsta personer, världens kortaste personer, världens snabbaste djur och sånt där. 
 
Dagens Guinnessböcker behandlar en del mer... Speciella rekord. 
 
I den senaste boken som barnen fått finns det ett rekord som heter: Längsta sträckan att släpas av en häst (helkroppsbrand).
 
 
 
 
Helkroppsbrand inom parentes, ja. 
 
Alltså, är det bara jag som tycker att världsrekorden börjar spåra ur? I alla fall lite? 
 
Men det här med att vara längst och snabbast eller äta mest korv på minst minut är väl redan gjort så nu får folk börja komma på sina egna rekord. 
 
- Öööö asså vad ska vi göra?
- Jag vet! Jag kan släpa mig efter ett djur!
- Det är nog redan gjort. 
- Men jag kan elda överkroppen samtidigt
- Det kan också vara gjort...
- HELKROPP! Jag eldar helkropp! 
- Nu börjar det låta.
- Och sen fotar du mig och jag tittar in i kameran och ser lätt härdad ut.
- VI KÖR! 
 
 
 
 
 
 A ja. Alla förslag är bra utom de dåliga. Sägs det. 

Nygifta!

Igår var det som sagt bröllop för min bror och hans fru. 
 
En fantastisk dag! Såklart. Hur kan det vara annat när ens lillebrolla gifter sig?
 
Barnen tog sin näbb-uppgift på stort allvar. Femåringen gick först och man förstod att någon hade sagt åt honom att gå långsamt för han gick så sakta och försiktigt att slowmotion känns som sprint i jämförelse.
 
R e s p e k t ! 
 
 
 
 
 
De nygifta tu. 
 
 
 
 
Jag älskar det faktum att brud/tärnbuketterna glömdes kvar i bilen och att ingen kom på det förrän i efter vigseln. DET kallar jag att vara i stunden. Haha!
 
Efter vigsel var det dags för middag och fest på golfklubben i Skövde. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och min mellanbror höll tal tillsammans. Vi avrundade det hela genom att ge minstebror en boll gjord av AKO-kola.  
 
 
 
 
Det hela anspelar på ett barndomsminne som vi har där vi satt i bilen från Danmark. Minstebror hade köpt en påse AKO-kolor som han, i brist på annan aktivitet, mojsade ihop till en stor boll. Den här bollen skickade han sedan runt i bilen så att alla i familjen fick känna hur len den var. Så nu, cirka 20 år senare, fick han en AKO-boll av sina storasyskon i present. Som en gåva och en påminelse om det här tillfället. Självklart lät vi även skicka runt bollen bland alla gästerna på bröllopsfesten så att dom fick känna hur len den var. 
 
Mjehehehehheehhee. 
 
Mycket lyckat om ni frågar mig. 
 
Barnen underhöll sig med lek och godis. 
 
 
 
 
Sen var det tårta...
 
 
 
 ... och slutligen liveband. 
 
 
 
 En JÄTTEHÄRLIG dag och kväll! 
 
Jag önskar brudparet all lycka! Och jag är så GLAD att det är just Hanna som min bror har gift sig med. Hon berikar vår familj på många sätt ♥
 
Nu är jag så trött efter en sen gårdag att jag inte orkar skriva en rad till. 
 
Över och ut. 

Bröllop!

Idag gifter sig min lillebror med sin Hanna. 
 
Så fantastiskt! 
 
Vi har varit i festlokalen hela morgonen och hjälpt till att färdigställa det sista. 
 
 
 
 
Nu ska vi bara fixa oss i ordning och hålla barnen rena hela vägen till kyrkan (största utmaningen) sedan kör vi! Kommer bli en fab dag! Följ med i realtid på min Instagramstory vettja - @spiderchickblogg.
 
Annars kommer en tät sammanfattning här på bloggen imorgon. 
 
Häpp! 

Sommarland och stjärnvinst

Igår var vi på Sommarland tillsammans med kompisar. En så himla fin dag blev det! 
 
Helt perfekt att åka dit just igår för det var SÅ lugnt. Ingen kö till några attraktioner alls så barnen sprang runt och åkte så mycket de bara orkade. 
 
Faktum är att dom åkte så mycket att sjuåringen kände sig yr i huvudet vid läggdags. Jag blev nästan orolig och ville googla "för många karuseller på en dag farligt??" men fick hålla mig. Någon måtta får det vara på hönseriet. 
 
 
 
 
 
 
Vi åt glass. Smarr smarr.
 
 
 
Men roligast av allt - VI VANN STJÄRNVINST!! VI GJORDE DET!! 
 
 
 
Efter SÅ många år av besvikelse vid chokladhjulet. Efter SÅ många bortspelade tior som vi aldrig får tillbaka. 
 
JAG SMÄLLER AV! 
 
Jag blev så glad att jag skrek rakt ut samtidigt som jag ställde mig på knä och knöt nävarna i luften. 
 
- JAAAAAAAAAAA!
 
Det började dessutom regna just då så jag stod där på knä i regnet och lät vattnet strila över ansiktet och lyckan rusa genom kroppen. 
 
- JAAAAAAAAAAA!
 
Eller så var det sol och jag jublade inombords. Minns inte. 
 
Nu har vi choklad så att vi står oss... I alla fall över helgen. 

Inspelningsvarning

Minstebarnet i vår familj är en luring. Han har nämligen en tendens att säga en sak för att minuten senare vidhålla något helt annat. 
 
Exempelvis vid frukost: 
 
- Vill du ha ost på mackan? undrar jag. 
- JA! svarar minstebarnet. 
- Säkert?
- Jaaa! 
 
Sen fixar jag en ostmacka och när jag har gjort klart den deklarerar minstebarnet att NEJ han ville absolut INTE ha en ostmacka. Det har han ALDRIG sagt. 
 
GAH! 
 
Så här är det ofta. 
 
Jag överväger nu att börja spela in mina och barnens samtal med en telefonen. Eller nej nej - jag ska sätta upp CCV-kameror i hela huset som filmar dygnet runt. Folk kommer tro att vi pysslar med någon slags avancerad Youtube-satsning men det är alltså bevismaterial MOT mina barn som jag arrangerar. 
 
Mjehe. 
 
Rimligt?
 
Ja det tycker jag. 
 
Extrema situationer kräver extrema åtgärder. 
 
 
 
En ratad slags macka. 
 

Kära bullen

Kära bullen! 
 
Jag har en hemlighet som jag inte vågar berätta för någon. Det är nämligen så att jag vill göra slut... Med sommaren! Jag vet att man egentligen inte får känna så, för sommaren är kort och man ska vara glad att den ens vill ha en... Men jag tycker samtidigt att den börjar kännas så efterhängsen! Varje dag bankar den på dörren och vill umgås. I början var det roligt men nu vill jag hellre göra något annat. Typ vara inne och se på tv eller ha på mig en jacka utan att svettas ihjäl. Imorse när jag vaknade och det regnade ute då blev jag... Glad. 
 
Jag tror att vi har vuxit ifrån varandra, jag och sommaren. För i år. 
 
Är jag normal?
 
Mvh // Förvirrad tjej 34 år
 
 
 

Siri med tveksam koll

Idag tog jag mig ett snack med Siri, röststyrningen på telefonen alltså, för att kolla vad hon vet om mig. 
 
Jag: Vem är Spiderchick?
Siri (med paus mellan varje ord): Det. Här. Hittade. Jag. På. Webben. Om. Spider. Kik. 
 
Sedan länkade hon till "vanliga frågor om kik".
 
Ursäkta??
 
Här har man vunnit årets BloggMama 2011 och så blandas man ihop med en sms-app för ungdomar??
 
Jag: Vem är Moa de Bruin?
Siri: Det. Här. Hittade. Jag. På. Webben. Om. Moa. De. Brinn.
 
Och så länkade hon till en sida med rubriken "stick och brinn". 
 
Eh... Ursäkta men blev jag just förolämpad av en sökfunktion?
 
Jag bestämde mig för att testa Siris förmåga en gång för alla! 
 
Jag: Vem lämnar paket på julafton?
Siri: Det. Kan. Jag. Inte. Svara. På.
 
Alltså, vem vet INTE vem tomten är?? 
 
Jag: Du är KASS!
Siri: Alla. Har. Sina. Åsikter. 
 
A men va...
 
 
 
 
 

Internet-förvirring

Att vi inte har uppkoppling till våran surfplatta över allt har varit lite förvirrande för barnen i sommar. 
 
Femåringen (i bilen): Mamma jag vill ladda ner ett spel!
Jag: Det går inte för vi har inget internet just nu. 
Femåringen: Men åååå... Ladda ner internet då! 
 
Rimlig begäran ändå.
 
Kan jag tycka. 
 
 
 

Smash och musikkväll

Igår var ni säkert 30 personer som meddelade mig på Instagram och andra olika kanaler att Hemmakväll har tagit in Smash. Wooohoo! Så HIMLA najs!! Och jag älskar det faktum att ni engagerar er och gläds med mig i denna speciella händelse! You are the best!
 
 
 
 
Förutom att jag och minstebarnet hängde hos kompisar halva dagen igår hade vi även musikkväll hemma hos mamma.
 
 
 
 
Musikkväll innebär att familjen träffas och så sjunger vi och spelar ikapp. Vilket kan tyckas märkligt då ingen av oss vuxna är vidare musikaliska. Jo min man såklart, men vi andra kämpar på och försöka leda varandra i jakten på rätt tonart. Hur som helst är inte syftet att sjunga rent utan att ha roligt. Och barnen ÄLSKAR det. 
 
I minstebarnet bor det helt klart en liten vokalist och igår hade han övat in ett nummer med Kizz tillsammans med sin pappa. 
 
 
 

Nu har jag förvisso varit minstebarnet partisk sedan 10 juli 2012 klockan 14-ish men jag såg inte ett barn utklädd till Kizz som spelar I wanna rock and roll all night på kastruller. Jag såg ett trumset! Jag såg en trummis! Jag såg en STJÄRNA! Och det är väl det som är att vara mamma. 
 
Efter uppträdandet fick minstebarnet skriva autografer och ta selfies med alla i publiken. 
 
 
 
 
En mycket lyckad och trevlig lördag. 

Växlande Stockholmssug och shoppingtips

Jag åkte till Stockholm i torsdags och checkade in på hotell på söder. Tanken var att få ro att jobba på olika skrivgrejer. Och sen ha möte med Linda dagen efter. 
 
Varje gång jag är i Stockholm är det alltid en sida i mig som säger FLYTTA UPP HIT NUUUU. Medan en annan sida i mig säger att jag ALDRIG skulle orka bo mitt i en storstad med två barn. Hu! Men det ÄR fantastiskt mysigt i Stockholm, speciellt på söder. Höga stenhus blandat med små sneda träkåkar. 
 
Tänk att folk bor så här mysigt med storstadens puls bara en gata bort?? Jag häpnar. 
 
 
 
 
 
 
Sen satte jag mig och åt middag på Kafe Rang, efter tips från bekant. 
 
 
 
 
Jag hade planerat att plocka upp datorn och jobba lite där men när jag kom in i lokalen såg jag fyra andra personer utspridda på olika bord som satt och jobbade med var sin dator och då kunde jag av någon märklig anledning inte med att plocka upp min? 
 
- Nu måste jag visa att det går att sitta själv vid ett bord UTAN att accompanjeras av teknik, tänkte jag.
 
Oklart vem jag skulle visa det för?? Det var väl någon grej från MEDELTIDEN (!!) i mig som talade. 
 
Luis Fonsi kommer förresten till Globen. Jag hade kunnat tänka mig att gå på den konserten om jag fick garanti på att han bara spelar Despacito. En hel kväll. Ja. Helst. 
 
 
 
 
Sen hann jag med lite shopping också. 
 
Okej nu ska ni få ett tips från mig som kommer revolutionera er shopping: Om det är superlång kö till provrum och kassa på damavdelningen - gå till herravdelningen! Där är det i princip aldrig upptagna provhytter eller kö till kassan. 
 
Japp. Varrrrrsååågod hälsar Eder tips-madame. 
 
 
 

Träff med Linda och Leia

Hola chickalottas! (jag antar att chickalotta betyder tjej på spanska) (hej på er killar också!). 
 
Jag har varit ett dygn i Stockholm. 
 
Bland annat har jag träffat Linda som är grundare av Influencers of Sweden. IOS är en branschorganisation för sociala medie influencers och jag är engagerad i form av administratör för Instagram. Japp. 
 
Jag och Linda har haft kontakt hela våren men aldrig träffats i köttet så det var jätteroligt att ses! Linda är lite av en idol för mig. Hon är så himla driven, idérik, initiativrik, smart och rolig. En inspiration helt enkelt. 
 
 
 
 
 
Vi inledde träffen på Nytorget 6. Att sitta där i sval skugga och äta fattig riddare med grädde och sylt är kanske inte mitt tråkigaste moment i livet. Om man säger så. 
 
 
 
 
Jag fick även träffa Lindas hund, Prinsessan Leia. 
 
 
 
Leia hade små pälstofsar bakom varje öra som jag föreslog att hon kunde sätta upp i två kringlor?
 
 
 
 
Leia såg ut som att hon skulle fundera på förslaget. 
 
Beundra för övrigt gärna den väg som jag gick för att hitta till Nytorget. 
 
 
 
 
Jag gick alltså från hotellet i närheten av Götgatan VIA Mariatorget innan jag slutligen prickade rätt riktning med google map och hittade till Nytorget. 
 
Vissa skulle kalla det en omväg.
 
Jag väljer att kalla det... Också en omväg.
 
Det finns faktiskt inga andra beskrivningar. 

Vad sa mäklaren?

Vi hade ju som sagt en mäklare hemma i måndags. 
 
Väldigt spännande. Vi började med att låna bort barnen så vi fick en chans att städa huset ordentligt. Herregud vad vi sopade och gned och stretade jag och Spiderpapa. 
 
- Hur noga kollar han tror du? undrade jag oroligt samtidigt som jag öppnade dörren till min garderob.
 
Där inne ser det nämligen ut som att det har pågått någon slags långtgående konflikt samtliga klädesplagg emellan. 
 
Men Spiderpapa trodde inte att mäklaren skulle kolla i garderoberna. 
 
Pjuh.
 
När mäklaren så knackade på dörren bjöd vi på kaffe och förklarade vilket utomordentligt bra läge vårt hus har! Ooooo jaaaa. Mäklaren har säkert aldrig hört den frasen innan. Näääää dååååå. Sen frågade mäklaren hur många intressenter som budade på huset när vi köpte det och jag drog till med tio stycken men det visade sig visst bara vara fem stycken. Oops. Efter flera år som skribent och innehållsskapare är min hjärna inställd på efterhandsöverdrifter. En arbetsskada. 
 
Efter det gick mäklaren runt och fotade i alla rum. 
 
- Bedömer ni inredningen? frågade jag nervöst när han fotade vårt sovrum. 
 
Mäklaren skrattade och svarade att nej, det gör dom inte. 
 
Tur! Jag kan nämligen tänka mig att vår säng, som har varit med om åtta år av samsovning med små barn, annars skulle sänka värdet på huset ganska rejält (man kan bli sliten av mindre). 
 
Nå väl. Sedan tog mäklaren med sig alla bilder och övrig information till mäklarbyrån där dom en gång per vecka sitter ner tillsammans och bedömmer olika objekt. 
 
Igår ringde han och berättade att vårt hus har gått upp FEM MILJONER!! På två år!! 
 
Yes!!! 
 
- Är det sant??? undrar ni.
 
Nej. Svarar jag. 
 
Det är inte sant. 
 
Huset hade de facto inte ökat i värde alls. Haha. Alltså vi har ju 1) inte renoverat någonting och 2) det har inte sålts några likvärdiga hus i vårt område sedan vi köpte så det var svårt att bedömma tyckte mäklaren. Men att vi kommer få tillbaka alla pengar var han säker på. Och det är jag heller inte orolig över. Bostadsbrist som det är och allt. 
 
Hur som helst fick vi rådet att göra en enklare renovering av köket. Trots allt. Mäklaren trodde att det skulle göra mycket vid en eventuell försäljning. Så ja. Det får vi möjligen göra då. 
 
Jag håller er uppdaterade.
 
 
En renoveringsseg mäklarinbjudare. 
 

Femlingar!

Titta här vad jag hittade i en kruka hos en kompis - massor av små elefantörabebisar! Fem stycken MINST! 
 
 
 
 
AAaah! 
 
Snacka om att mamma elefantöra måste 1) vara väldigt fertil och 2) ha gått över tiden ett antal dagar eller kanske till och med veckor?? Det såg tungt ut där under bladen. 
 
Om det inte hade varit för att jag just skulle iväg så hade jag gått in i min yrkesroll som elfantörabarnmorska och förlöst alla ungar med en gång. Jag har i och för sig aldrig förlöst femlingar någon gång men med rätt redskap och lite assistans skulle jag antagligen klara det galant. 
 

Semestern i GIF:ar

Tillåt mig punktera upp semestern i GIF:ar. 
 
14 GIF:ar som möjligen beskriver semestern: 
 
 
1. Hur du tänker att semestern kommer kännas.
 
 
 
2. Hur semestern känns på riktigt.
 
 
 
 
3. När du har kollat vädret och det ska regna hela veckan
 
 
 
 
4. Du till din partner när du precis har lovat barnen ännu en glass efter att ha sagt "vi måste stå på oss när barnen tjatar". 
 
 
 
 
5. När din partner föreslår att ni ska nyttja allemansrätten och tälta i skogen. 
 
 
 
 
6. När någon påpekar det orimliga i att grilla när det regnar. 
 
 
 
 
7. När du ÄNTLIGEN vinner kortspelet. 
 
 
 
 
8. Barnen när du säger åt dom att dom måste göra något annat än spela på surfplattan.
 
 
 
 
9. Blicken du ger grannföräldern över häcken när hen just har förklarat för kvarterets barn att man leker UTOMHUS på sommaren. 
 
 
 
 
10. När du försöker insupa så mycket som möjligt av resemålet ni besöker. 
 
 
 
 
11. När din partner påpekar att ni bara har två dagar kvar på semestern.  
 
 
 
 
 
12. När din kompis visar upp Mallorcabrännan. 
 
 
 
 
 
13. När du förklarar för familjen vilken vardagsstrategi ni ska ha efter semestern.  
 
 
 
 
 14. Du till kollegorna när du kommer tillbaka till jobbet och det känns rätt gött ändå. 
 
 

Blåbärsdrottningen

Ni kan kalla mä för blåbärsdrottningen! 
 
 
 
 
Japp. 
 
Vi har plockat 20 liter blåbär. På 2,5 timma. Exklusive kaffepaus. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi reagerade alla olika över vistelsen i naturen, i vår familj. 
 
Spiderfamiljens olika skogsreaktioner: 
 
Spiderpapa: Började genast mumla något om "ren luft", "äntligen andas" och "här skulle man bo". Alltså, det bor en naturmänniska i min man och han vill komma ut. Oftare. Än någon gång vartannat år. 
 
Jag: Kunde bara tänka på allt gott som vi skulle baka med alla bär. Den inre bilden av paj, kakor och bullar var det som drev mig genom blåbärsriset. 
 
Sjuåringen: Började genast snickra på en toalett. Rimlig grej att göra ändå. I skogen. 
 
Femåringen: Testade stämbanden. Det finns något befriande med att kunna tjoa och skrika så mycket man vill utan att någon hyshar. 
 
Sen åkte vi raka vägen hem och bakade blåbärspaj. På mina order. 

Göteborg, blåbärspizza och oordning

Igår var jag i Göteborg med en vän. Jag behövde verkligen en dag med en kompis, kände jag. På vägen dit pratade vi massor av minnen, bland annat om gången då vi under gymnasietiden hälsade på en tredje kompis i Kungshamn. Vad händer sen när vi kliver av tåget i Göteborg? Jo vi träffar vännen från Kungshamn! Av en slump. HA! Vi har inte setts på tio år!
 
Så nu har vi bokat in en dejt alla tre senare i höst. 
 
Universum din lille rackare... 
 
Efter en del shopping gick vi till Smörgåsbaren som jag har blivit varmt tipsad om. Förväntningarna var höga. Vi beställde in pizza med getost, valnötter, blåbär och syrad grädde. Den var SÅÅÅÅ god!
 
 
 
 
 
 
 
Roligast var när en tant klev förbi och kommenterade vad vi åt.
 
- Nääämen det DÄR kan man väl inte äta? muttrade hon. Det är ju en efterrätt. Det DÄR blir man inte mätt på. Nä nä nä.
 
Jag arkiverar den kommentaren under avdelning: Noll känsla för vad att säga. 
 
Sen strosade vi runt på stan några timmar till innan vi tog tåget hem igen. FAB!
 
Det enda negativa med dagen var att jag behövde gå upp redan klockan 07 för att hinna med tåget och som ett resultat av den tidiga morgonen kände jag mig bakfull ända till klockan 14. Det är inte normalt. Jag vet. Helt sjukt vad den här sommarens sovmorgnar har gjort med mig! Vi har sovit galet länge hela familjen. Men vi snoozar väl igen alla år av 05:30-morgnar, skulle jag tro. 
 
Idag sov jag i alla fall till klockan 09:30. Ordningen återställd. Eller möjligen oordningen återställd. Kommer bli en tuff dag på jobbet imorgon... 
 

Om killar hade haft mens goes debatt

Igår publicerade Nyheter 24 mitt mensinlägg som ett debattinlägg.
 
 
 
 
 
Jag blev lite deppig först för i början var det många fler som röstade emot mig. Dom tyckte tydligen inte att mina antaganden var rimliga?! 
 
Men så bad jag mina kompisar på Instagram att rösta till min fördel och då sköt den gröna knappen i höjden. Pjuh. Ni får gärna också gå in och klicka i att ni håller med mig :-)))) Om ni vill.
 
Kommentarerna till inlägget har jag för övrigt INTE läst och tänker inte göra det heller. Folk är väl vansinniga. Som vanligt när minsta lilla feministiska tanke antyds. Det är nästan snudd på humoristiskt hur kränkta kommentarsfälten kan låta bara en kvinna yppar hur hon upplever världen ur sin synvinkel. Meeeen meeeen. 
 

Försäljnings-jinx

Jag har blivit med ny dator!
 
 
 
 
Det är alltid lika lustigt, eller snarare läskigt, när köpet ska gå igenom och säljaren frågar om jag vill ha en extra försäkring. 
 
- Nej tack, svarar jag eftersom jag har en täckande hemförsäkring. 
 
- Men den här försäkring är extra extra bra till exempel om du spiller vatten på datorn, menar säljaren. 
 
- Joo... 
 
- Eller du kanske snubblar över sladden och datorn åker i golvet?
 
- Eh...
 
- Eller du kanske råkar...
 
- MEN SLUTA JINXA! vill jag avbryta. 
 
Om säljaren nämner olika potentiella hot som kan hända och jag måste säga att nääää jag tror inte att det kommer hända då KOMMER DET JU HÄNDA. Det förstår väl vem som helst med minsta kunskap om universums lagar. Dessutom framstår jag ju som världens sämsta datorskötare när jag tackar nej till all den där extra försäkrande omsorgen. 
 
Kan jag inte bara få köpa en dator, gå hem, vara glad och tänka på en ljus framtid tillsammans med hen?
 
Tack och bock.
 

Min husdröm

På måndag ska vi ta hem en mäklare för att värdera vårt hus.
 
Dels är det alltid bra att få en värdering men sen har vi även så smått börjat snegla mot att byta upp oss till ett större boende. Vi börjar känna att radhuset känns lite litet. Det är ingen stress för vi trivs jättebra, men på sikt ser vi en flytt till ett större hus i vårt område. Om det rätta huset dyker upp, såklart.
 
Jag drömmer speciellt om ett enplanshus i trä. Inget specifikt utan generellt.
 
Aaaa... 
 
I min husdröm ska det finnas en vanlig entré och en groventré. Förstå lyxen i en groventré??
 
Från groventrén tänker jag att smutsiga och gräsiga fotbollsbarn kan dundra rätt in i en stor tvättstuga där det finns dusch och möjlighet att tvätta av sig. Massor av bra förvaring för kläder, handdukar, lakan och sportutrustning känns givet. 
 
Från tvättstugan kommer man till vanliga hallen och sen in i ett stort kök. Det ska finnas ett stort allrum, en hang-around-del för barnen, tre sovrum och ett gästrum. Stort badrum samt en gästtoalett. 
 
En inglasad altan har jag alltid drömt om. Den här altanen ska det även gå att vistas på vintertid (avdelning: NJUT).
 
Eftersom jag och Spiderpapa är noll fixiga får det gärna vara renoverat och iordning. Vi har inga direkta önskningar att "sätta en egen prägel" utan är det bara fräscht och neutralt är vi mer än nöjda. 
 
Vad gäller vårt eget hus står vi nu i valet och kvalet huruvida vi ska sätta tänderna i viss renovering. Vi har ju pratat om att göra om köket, mest eftersom det inte skulle platsa på Pinterest direkt. Men så tänker vi att om vår intention inte är att bo kvar här i allt för många år till  - är det då värt att lägga tid, energi och pengar på att renovera? Kommer det höja värdet på huset så pass mycket? Tänk om dom som köper av oss ändå vill göra om? Då har ju allt varit ganska mycket i onödan. Eftersom det ändå är funktionsdugligt som det är nu, menar jag. 
 
Det är väl lite det där vi ska kolla med mäklaren också. 
 
Hur hade ni tänkt?
 
Pics från casa Spiderchick:
 
 
 
 
 
 
Notera gärna min elefantöra-uppfödning:
 
 
 
 

Ålderschock

Jag och barnen såg en intervju igår, med barnprogramledaren Farzad.
 
Farzad är född 1984 berättade speakerrösten. 
 
- 84! utbrast jag. 
- 84?? upprepade sjuåringen. 
 
Jag för att jag alltid blir förvånad när framgångsrika människor är yngre än mig. Sjuåringen för att han trodde att Farzad var 84 år gammal. 
 
Oklart vem av oss som var mest chockad. 
 
 
En som är född 1983.
 

Om killar hade haft mens

Det är ju ingen hemlighet att det som killar gör alltid har ansetts vara mer coolt än det som tjejer gör.
 
Jag har därför tagit mig friheten att gissa hur det antagligen hade sett ut om killar hade haft mens:
 
1) Mens hade varit något supercoolt. 
 
2) Det hade varit status att blöda mycket och länge.
 
3) Mensskydd hade varit gratis.
 
4) En redig manspread hade antagligen berott på att "det är farligt att hålla mensen inne". 
 
5) Det hade pratats jättejättemycket om mens i skolan med både tjejer och killar. 
 
6) Mens hade INTE varit ett skällsord. Tvärt om. 
 
7) "Värsta coola menskillen" hade varit GOALS.
 
8) Mens som blod hade varit det coolaste blodet av alla. Mycket coolare än slagsmål och såga/snickra-blod.
 
9) Att stå och snurra nonchalant med en tampong hade varit en eftersträvsam grej. 
 
10) PMS hade ansetts berika personligheten positivt. 
 
11) Historiska målningar hade kryllat av mensmotiv. Kungar med rödfärgade byxor, kungar med mensskydd i en tuff posering, kungar med mensblodiga svärd... You name it! 
 
12) Mens hade ALDRIG jämförst med avföring. 
 
13) Tjejer hade fått lära sig ta hand om menstruerande män. 
 
14) Och naturligtvis: 
 
 
 
 
 
 
Som sagt. Jag gissar bara. Men ändå. 
 
Fyll gärna på.