Min husdröm

På måndag ska vi ta hem en mäklare för att värdera vårt hus.
 
Dels är det alltid bra att få en värdering men sen har vi även så smått börjat snegla mot att byta upp oss till ett större boende. Vi börjar känna att radhuset känns lite litet. Det är ingen stress för vi trivs jättebra, men på sikt ser vi en flytt till ett större hus i vårt område. Om det rätta huset dyker upp, såklart.
 
Jag drömmer speciellt om ett enplanshus i trä. Inget specifikt utan generellt.
 
Aaaa... 
 
I min husdröm ska det finnas en vanlig entré och en groventré. Förstå lyxen i en groventré??
 
Från groventrén tänker jag att smutsiga och gräsiga fotbollsbarn kan dundra rätt in i en stor tvättstuga där det finns dusch och möjlighet att tvätta av sig. Massor av bra förvaring för kläder, handdukar, lakan och sportutrustning känns givet. 
 
Från tvättstugan kommer man till vanliga hallen och sen in i ett stort kök. Det ska finnas ett stort allrum, en hang-around-del för barnen, tre sovrum och ett gästrum. Stort badrum samt en gästtoalett. 
 
En inglasad altan har jag alltid drömt om. Den här altanen ska det även gå att vistas på vintertid (avdelning: NJUT).
 
Eftersom jag och Spiderpapa är noll fixiga får det gärna vara renoverat och iordning. Vi har inga direkta önskningar att "sätta en egen prägel" utan är det bara fräscht och neutralt är vi mer än nöjda. 
 
Vad gäller vårt eget hus står vi nu i valet och kvalet huruvida vi ska sätta tänderna i viss renovering. Vi har ju pratat om att göra om köket, mest eftersom det inte skulle platsa på Pinterest direkt. Men så tänker vi att om vår intention inte är att bo kvar här i allt för många år till  - är det då värt att lägga tid, energi och pengar på att renovera? Kommer det höja värdet på huset så pass mycket? Tänk om dom som köper av oss ändå vill göra om? Då har ju allt varit ganska mycket i onödan. Eftersom det ändå är funktionsdugligt som det är nu, menar jag. 
 
Det är väl lite det där vi ska kolla med mäklaren också. 
 
Hur hade ni tänkt?
 
Pics från casa Spiderchick:
 
 
 
 
 
 
Notera gärna min elefantöra-uppfödning:
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Linda

Åh! Vi är i samma sits. Bor i ett radhus med två barn men drömmer egentligen om större. På sikt vill vi köpa en fristående villa. Men när kommer detta ske? Finns saker i vårat radhus jag vill piffa till. Men känner mig smått omotiverad. Eftersom jag mentalt har börjat flytta härifrån redan. Vill bara veta vad som kommer hända framöver 🤣

Svar: Men precis! Samma här! 😊
Moa DeBruin

2017-08-03 ♥ 14:48:12
Elin

Så skönt och kul att leta nytt samtidigt som ni ändå trivs! Måste fråga, hur trivs ni med ert bord och stolar? Vi är lite sugna på det paketet (från Mio va?). Har det blivit repor i bordsskivan? Lätt att tvätta av stolarna?

Svar: Från Mio ja 👌🏻 Vi trivs jättebra! Bordsskivan repas inte lätt alls där emot kan den vara lite svår att få ren ibland. Stolarna är lätt att rengöra 😊
Moa DeBruin

2017-08-03 ♥ 17:03:23
Amanda

Kan ni köpa nytt utan att ha sålt ert radhus först? Om inte så tips, sälj på förhandsmarknad med låångt tillträde (och rätt pris såklart). :) / ex. Mäklare

Svar: Jag vet faktiskt inte? Men tack för tips 😊
Moa DeBruin

2017-08-03 ♥ 22:26:05
Anonym

Om ni inte har så bråttom så kanske ni kan bygga ert drömhus? Givetvis med helentreprenad om ni inte är så fixiga :) Det tar ju lite tid, men prislappen blir ofta inte dyrare än en budgivning som springer iväg. Och inget behöver renoveras på åratal, såååå skönt!

Svar: Hade ju varit grymt! Om rätt läge i området uppstår 😊
Moa DeBruin

2017-08-03 ♥ 22:37:38
Hanna

Jag hade nog fixat och renoverat. Dels för att värdet går upp men också för att trivas själv. Ni vet inte hur länge ni kommer bo i radhuset och det är väl lika bra att trivas under tiden. Nu trivs ni väl ändå, men det kan ju sticka i ögonen iallafall sånt man vill renovera. Ni kanske bor kvar i två-tre år eller längre, skönt att slippa störa sig på inredning då. Skulle det bli så att ni bara bor kvar i fyra månader så ja, förmodligen höjde ni värdet och fick det mer trivsamt sista tiden.

Svar: mmm möjligen :)
Moa DeBruin

2017-08-04 ♥ 00:34:25
Jenny

Strunta i att renovera något! Folk är som tokiga i att renovera och fixa när de köpt nytt. Så att de får sätta sin prägel på sitt nya hus. Spelar ingen roll att de innan renoverade förea hösten. Folk gör om ändå! Så strunt i det och lägg de pengarna på något roligare. Mitt tips!

Svar: det var ungefär det tipset jag ville ha, haha tack ;)
Moa DeBruin

2017-08-04 ♥ 19:50:51
Anonym

Strunta i att renovera köket. Spendera en liten slant på en homestyling innan försäljning. Här i mina krokar kostar det runt ca 10 000 och kommer antagligen locka fler till visning = mera budgivare. Plus att homestyling är avdragsgillt

2017-08-05 ♥ 16:26:19

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback