Rimliga citat

Jo jag vet det här med citat och budskap lätt blir fånigt i sociala mediers förlovade land, men här kommer fyra citat med tema karriär som jag trots allt tycker är rimliga. 
 
 
 1. 
 
 
 
Det här citatet såg jag på Instagram en dag när jag hade fått ett negativt jobb-besked. Jag behövde verkligen se det just då, just den dagen. Så det talade till mig. Faktiskt. Jag vet att det låter lökigt men det fick mig att tänka att det finns en mening med allt som händer. Det där jobbet var inte menat för mig, även om jag ville tro det just då. Bättre väntar. Och ibland gör man val som man i efterhand tycker var mindre smarta men det finns en mening med det också. Vilket kan vara en tröst. 
 
 
 
 2. 
Jag fick en tavla med det här citatet av en kompis när jag och Matilda startade vårt företag och jag tycker att det är så peppande! För mig handlar det om processen att bygga upp en självkänsla och ett självförtroende och sedan bara göra. Inte tveka. Vilket är lättare sagt än gjort förstås. Men ändå. Bara GÖR!
 
 
3. 
 
 
 
Saker händer när man kliver ur sin bekvämlighetszon. Så är det. Och det måste inte handla om karriären utan det kan handla om att du aldrig hade haft den där superroliga vännen om du inte hade vågat fråga ifall ni skulle ta en kaffe. Universum gungar till när man vågar. Nya vägar uppenbarar sig. 
 
 
4. 
 
 
 
HAHA! Det här är så sant. Jag har sett så många HÖGST mediokra män sitta på chefsposter. Och jag har sett så många HÖGST kompetenta kvinnor med jobbresultat utöver det vanliga som inte vågar tro att de duger. Jag har till och med sett kvinnor tacka nej till befodran för att de upplever sig själva vara bluffar. Näe vet ni vad, fellow quinns. Slut med det nu! Redan igår. Tack. 
 
 

Kommentera gärna!
Hanna

Mycket bra och peppande!!

2017-08-28 ♥ 16:10:19
Carro

Härligt! Men är lite nyfiken på hur det ser ut på jobbfronten, är det fortfarande du och Matilda som har eget företag ihop? :)

Svar: Vi jobbar tillsammans fortfarande ja :)
Moa DeBruin

2017-08-28 ♥ 20:11:00
Anonym

Åh jag har lite svårt för citat på det här sättet! Alltså inte ditt inlägg, men citat som öses på här och där. Tycker ofta att det är enögda, okunniga och dömande även om de såklart i rätt situation kan kännas träffande...

På tal om comfortzone-citatet. Ibland är det att vara i comfort-zonen som är att gå utanför den. Lätt att glömma. :)


Svar: Alltså jag HATAR egentligen citat. Men en cheesy del i mig ÄLSKAR det. Lite kluvet. Alltså. Dock står jag över att dela det i sociala medier. Förutom nu då. Tydligen.
Moa DeBruin

2017-08-28 ♥ 21:00:33
Anonym

Jo men det finns någon liten del i mig som såklart gillar dem också. Men tror det åtminstone delvis beror på att de förenklar verkligheten åt oss. Det är liksom skönare att tro att "gör man så här" så blir det bra och alla som inte gör det får skylla sig själva än att det finns många olika faktorer som påverkar om någon får ett grymt jobb eller vad det nu handlar om.

Svar: Ja men så är det ju såklart. Livet har ofta fler lager än vad ett citat kan klara av. Men allt som kan inspirera en enkel själ i positiv riktning är väl bra antar jag. Vi är alla olika och reagerar olika på olika saker. Carpe diem osv ;)
Moa DeBruin

2017-08-29 ♥ 07:32:57
Karina

Helt klart rimliga :D

2017-08-29 ♥ 11:20:25

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback