Smuldeg for the win

Herre min ge. Sedan jag var ute i skogen och agerade blåbärsdrottning har vi ätit så mycket blåbärspaj att jag har börjat yra om det på nätterna. 
 
- Blåbär... Smör... Tre deciliter mjöl... Två matskedar socker... ligger jag och rabblar för mig själv i sömnen. 
 
Ni vet väl att när man gör smulpaj så gör man DUBBEL sats smuldeg? Viktigt! Det ska vara ett TJOCKT lager smulor som böljar sig över bären. Inget fjösande. 
 
 
 
 
Faktum är att magert smulade pajer är det värsta jag vet näst efter Gott och blandat-påsar med magert innehåll av sötlakrits. Hu!
 
När jag tänker efter hade man faktiskt kunnat satsa på bara smuldeg och skippa bären helt? Men det får man väl inte säga i det här landet! 
 
 

Kommentera gärna!
Dess

Samma här! Tycker "degen" är bättre än bären/frukten. Tjockt lager ska det vara! 😃

Svar: Indeed! 😄
Moa DeBruin

2017-08-23 ♥ 17:19:31 » URL: http://desslivet.blogg.se/
Fannie

Vet en som bjöd på pajsmulor på sin födelsedagsfest för typ 10 år sen. Det var gott. Tror det var smulor och vaniljsås. :D

Svar: Guuuuuu såååååå gott!
Moa DeBruin

2017-08-23 ♥ 17:57:29
Nea

Jag diggar också degen mest. Men kör du alltså 6 dl mjöl? Eller menar du att du redan dubblat vid 3? Bär är relativt oviktigt anser även jag. Det ser gott ut Moa 😊

Svar: Haha älskar att ditt detaljtänk 😉 jag kör 5-6 dl ungefär. Lite på känn faktiskt 😊
Moa DeBruin

2017-08-23 ♥ 18:21:04
Jennie A

Ååh smuldeg, slinker alltid ner en sked eller två när jag bakar paj, kanske fler. Sååå gott! 😋

Svar: Sjukt gott! 😋
Moa DeBruin

2017-08-23 ♥ 19:17:47
Hanna

"Men det får man väl inte säga i det här landet!" Haha! :)

Svar: 😆
Moa DeBruin

2017-08-23 ♥ 20:18:01
Thoria

Hälften kokos och hälften havregryn 👌

Svar: mums!
Moa DeBruin

2017-08-23 ♥ 20:37:05
Anonym

Gott!! Älskar smulpaj och äter ofta upp hälften av degen innan jag ens har gräddat pajen så dubbel sats är ett måste 😋 Brukar ta hälften havregryn (ej fullkorn för då blir det torrt) och hälften mjöl, blir extra crunchy då 👌

Svar: Det är väldigt gott att äta smulorna "råa" ja ;)
Moa DeBruin

2017-08-23 ♥ 21:24:47
Matilda

Jag gör bara pajsmulorna ibland och har till vaniljglass, supersmarrigt!😋😃 vem behöver bären?! 😉

Svar: haha smart! ska göra nästa gång!
Moa DeBruin

2017-08-23 ♥ 21:42:17
Annika Johansson

Min man tycker som du. Bara smul, inga bär. Personligen brukar jag ta hälften mjöl och hälften havregryn, och sen ringla sirap innan pajen åker in i ugnen. Blir svingott knäckigt smul då.

Svar: gu så gott!!
Moa DeBruin

2017-08-23 ♥ 21:50:04 » URL: http://pepparochsalt.blogg.se/
Hanna Karlsson

Smulpaj är ju så gott! Särskilt med vaniljsocker i degen.

2017-08-23 ♥ 22:36:35 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Anonym

Jaa vad gott! Ännu godare att låta ytan bli knäckig och krispig. Dubbelt så mycket marsansås ska det också vara. Goooott!

2017-08-24 ♥ 14:32:36

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback