Brevkorrespondens

I vecka fick femåringen ett brev på posten. 
 
I kuveret låg det en tjusig teckning.
 
 
 
 
På baksidan stod det med spretig text "skicka något till mig, hälsningar Jack". 
 
Haha ♥ Alltså man måste ändå älska brev som består av endast uppmaningen att mottagaren ska skicka något tillbaka. Det är exakt så jag själv hade velat fylla alla brev som jag någonsin har skickat till någon.
 
Femåringen var inte sen med att vilja svara tillbaka och då insåg jag att han aldrig har skrivit eller postat ett brev? Dags att lära sig med andra ord!
 
Efter att han hade målat en teckning passande en kär vän förklarade jag för honom att vi måste ta fram ett kuvert, skriva dit en adress, klistra på ett frimärke och sen lägga brevet på brevlådan. Nej inte vår egen brevlåda. En gul brevlåda. Nej det är inte vi som tömmer brevlådan det gör brevbäraren. Ja hen kommer att hitta till Jack. Nej hen kommer inte göra det ikväll, det kommer ta en dag eller två, ja två dagar är lång tid osv osv (maj gadd det går att ställa många frågor om post!). 
 
 
 
 
Nu inväntar vi spänt att kompisen ska få sitt svar och eventuellt skicka något tillbaka. 

Kommentera gärna!
Diana

åh alltså bästa!! Gud så gulligt, älskar sånt, man bara smälter. :D

Svar: ja väldigt gölligt :)
Moa DeBruin

2017-12-06 ♥ 12:25:04 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/lamadre/
Marie

Vilken glädje! Det var ju underbart att få något i brevlådan som liten!
Minns från barnens (mina alltså) Bolipompa-period att Yanko o Ylva m.fl. gjorde härliga pedagogiska småfilmer om hur saker och ting fungerar (tänkt att fungera iaf), bland annat hur brev kommer fram med posten, sopor sorteras bland annat. Rekommenderas att söka efter!

Svar: åh tack för tips! det ska jag söka efter :)
Moa DeBruin

2017-12-06 ♥ 14:21:07
Emma

Min dotter har precis fått en brevvän, det är min kusin som flyttat långt bort. Så himla mysigt att vara med när hon valde fint brevpapper, frimärken och sen satte sig ner och skrev första brevet :) Hon hade gjort ett fint julkort på skolan också som såklart skulle skickas!

Svar: mysigt :)
Moa DeBruin

2017-12-06 ♥ 16:28:05
Petra Gashi

Kul! Det är ju en sånt intresse man vill ha. Min äldsta pojke fattar aldrig vad vi pysslar med när vi skickar brev. Och han skiter i det.
"Nu kommer din teckning åka hela vägen till mormor och morfar." (Superentusiastisk mammma)
"Jaha... ska vi gå hem nu."

Svar: Vi har alla olika intresse helt enkelt 😆
Moa DeBruin

2017-12-06 ♥ 21:36:55 » URL: http://petragashi.blogg.se/
Jonna

Hahaha! Då ska du veta att det han ville skriva från början även innehöll exempel på vad V kunde skicka tillbaka och det var inte lika anspråkslösa grejer som en teckning. 😂

Svar: haha! sötnos ;)
Moa DeBruin

2017-12-25 ♥ 11:55:03

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback