Spiderchick

Julafton 2017
Julafton 2017 gick till en början av stapeln hemma hos min mamma. Som alla andra år. Maj god jag älskar när julafton är som den alltid är! Det är verkligen något jag vill föra vidare till mina barn. Årliga, trygga och fina traditioner. Det gör så mycket av ens barndom, på något vis. 
 
Den här julen hade jag på mig samma klänning som på Stora Influencer galan.
 
 
 
 
Kände mig snajsig. 
 
Efter massa god julmat var det dags för *trumvirvel* JULKLAPPSSPELET. 
 
Spänd stämning rådde kring bordet. Vem skulle få ängeln??
 
 
 
 
 
Efter en mycket spännande omgång stod slutligen min kusin som vinnare av årets ängel! Tillverkad av min andra kusins sambo. 
 
 
 
 
Grattis... Tror jag?
 
Mamma fick mitt bidrag vilket var ett inramat foto på urspungs-ängeln. Eller ska vi kalla henne för moders-ängeln? 
 
 
 
 
Naaaaw så fint.
 
Med den inramningen vill jag säga - NEVER FORGET!
 
Årets släktfoto (minus min mamma):
 
 
 
 
Efter Kalle Anka, kaffe och julklappsutdelning for vi, mina syskon och min svägerska hem till oss. Där knackade snart tomten på dörren, till barnens stora lycka. 
 
 
 
 
När tomten hade delat ut julklappar en stund stegade femåringen fram till honom och frågade:
 
- Är du min morfar? 
 
Tomten blev för en sekund lite ställd innan han fann sig och svarade att nääääääääeeeee, det var han inte. Ehum. Sen sa tomten hej då och efter stund knackade den riktiga morfadern på dörren. 
 
Alltså, båda barnen förstår ju vem det är som döljer sig bakom masken. Den äldre har förstått det i flera år. Men det spelar inte så stor roll. Hur ofta händer det att en vuxen klär ut sig och spelar avancerad teater i symbios med hela släkten? Det händer ju bara på... Ja på julafton. Bara den grejen i sig är värd att bevara. Sen spelar det inte så stor roll att alla i familjen från och med i år har synat bluffen. Nästa år har vi en åttamånders bebis med oss som kommer ta över stafettpinnen vad gäller övertygelse och tro i gubbar med buckliga plastansikten röda luvor pch vitt skägg. Mys! 
 
Julafton 2017 - you´ve been a blast!
Hannhanna

Haha, här gastade tvååringen glatt och högljutt att "det är pappa, pappa, pappa" så fort tomten dök upp i dörren. Hur hon nu kunde räkna ut det, ska inte tvååringar vara lättlurade?

Svar: Dom är smart de små liven ;)
Moa DeBruin

Malin

Håller med om traditioner!! Så viktigt o speciellt. Jag ska föda barn any day och har gått och knipit för att klara mig över jul. Inte för att min treåring märkt om vi firat jul den 27:e, men ÄNDÅ! Viktiga grejer.

Btw, kollade på familjeporträttet SÅ länge haha! Vita pinnen mitt i trodde jag var en spegel. Fick inte alls ihop det. Med vänlig hälsning, gravidhjärna. Gott Nytt År!

Svar: det är skarven på en spegel, hehe. Vad spännande att bebis snart kommer! Grattis!! :)
Moa DeBruin

OM BLOGGEN

Jag måste erkänna att jag är väldigt nyfiken på hur er version av julklappsspelet ser ut? ;-) Använder ni tärningar eller lottar ni om vem som ska börja med att välja paket? Får ni ta paket av varandra? Brukar ni ge bort saker som ni själva har gjort? /Mvh Nyfiken i en strut... :-)

Svar: vi använder tärning och vid ett och sex får man ta en julklapp. När alla julklappar är "utdelade" ställer vi tiden på sju minuter och sedan får man norpa av varandras klappar (om man slår ett eller sex med tärningen). Man får dock inte norpa av den person som sitter med endast en klapp :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress