Spiderchick

Julens sju budord
Ni vet väl att det finns budord för julen? 
 
Jo visst. 
 
Jag giver eder julens sju budord: 
 
1. Du skall icke missbruka julklappshandel
Det är december. Det är juletider. Det är såååååå lätt att dras med i det som kallas julhandel. Men kom ihåg att det inte är antal klappar som räknas, utan innehållet. Hellre en riktigt bra klapp än tio stycken som ingen kommer titta åt efter annandagen. Att handla för handlandets skull är hemskt omodernt. 
 
2. Tänk på vilodagen, så att du helgar den
Jo jag vet nu är det många klyshor här men julen ÄR faktiskt en tid för vila. Vila, mys och umgänge med de du tycker om. Helga det. Hetsa runt kan du göra vilken annan helg som helst på året, vilket kan vara bra att tänka på när du känner stresstarmen rycka.  
 
 
 
 
 
 
3. Hedra din moder!
Eller svärmoder. Eller mormoder. Eller annan person som är den som lagar, bakar, diskar, städar, pyntar, ordnar, donar, organiserar, bjuder in, bjuder till och helt enkelt fixar en jul för alla att minnas. Glöm inte att säga tack till denna person! Ja, även om det är du själv. 
 
4. Du skall andra traditioner hava vid sidan av den ursprungliga  
Det finns ingen lag som säger att julen ska vara på ett visst sätt. Vill du ha sushi på julbordet istället för sill, shoot! Vill du titta på Titanic istället för Kalle Anka, go for it! Vill du tillverka en egen chokladask med tre lager istället för två, gör det (och skicka gärna en till mig). Julen kan vara precis så som du önskar att den ska vara.
 
5. Du skall icke dräpa ditt goda humör 
Det är lätt att dräpa sitt goda humör när paketen ser ut att ha tagit några varv i torktumlaren, barnen har kletat ner finkläderna redan innan lunch och julskinkan har griljerats åt fel håll. Men då ska du ta ett steg tillbaka och ställa dig frågan - vem bryr sig om hundra år? Svaret är ingen
 
 
 
 
 
6. Du skall bära falsk vittnesbörd mot din julklappsgivare
Öppnar du den där tveksamma julklappen är det faktiskt schysstare att le och säga tack än att vara trumpen och säga nej tack. Det ÄR tanken som räknas. Och en vit lögn never killed no body som det sägs varje år den 24 december. 
 
7. Du skall icke hava begär till din nästas julehus 
Det kan verka som att alla andra har det så lyckligt och härligt och knäckigt och ostressigt och skrattigt om jularna. Men kom ihåg att bakom Instagrams glättiga filter döljer det sig med största sannolikhet en gran som är sne, en knäck som är hård, en julskinka som har rymt och ja - helt enkelt en jul som är helt normal och ungefär som din. 
 
Amanda

Hahahaha läste "Julens sju julbord"

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Emelie

Älskar denna listan!

Svar: härligt att höra :)
Moa DeBruin

Film&serier bloggen

Så sant det du skriver !! :)

Frida

Ha ha - du borde göra en julcover på Fevens gamla dänga "De tio budorden" (hette den väl?). Minns du den? Det hade du fixat galant!

Svar: just det! den låten var det inte igår man (jag) hörde hehe
Moa DeBruin

Amanda2

Jag läste också först Julens sju julbord hahaha ;)

Svar: mycket passande! hehe
Moa DeBruin

J

Nummer 6 kör jag STENHÅRT för VARJE jul eftersom min svärmor alltid köper kläder till mig och min "nya stil" (som hon tänker att jag ska skaffa);-)

Svar: haha åå det så svårt att få kläder av andra! Har sällan blivit rätt för min del...
Moa DeBruin

Marie

Till "J";
Jag beundrar ditt vänliga överseende med din svärmors julgåvor! Kan inte låta bli att undra vad din "nya stil" är?

Suss

Du är helt underbar, tack för din härliga blogg mitt i all hets och självupptagenhet är du fräsch som en nyponros😘🤗👍🏻

Svar: aaaa tack vilka fina ord! :)
Moa DeBruin

Lina

Grym lista!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress