Julgran med traditioner

I fredags var det dags att införskaffa granen, tyckte vi. 
 
Fem mer eller mindre medvetna traditioner vi har i samband med graninköp: 
 
1. Granen är alltid två storlekar för stor för vardagsrummet
Så måste vi liksom gnida våra kroppar ut med möblemanget för att komma förbi granisen. Men what the heck. Det är bara nyttigt att träna på sin smidighet. 
 
 
 
 
 
2. Vi hittar inte julgransfoten
Man kan ju tycka att foten bör placeras på samma förvaringsställe varje år så att vi vet var vi har den men se det är vi för smarta för! När nedmonteringen av julen stundar då kommer vi nämligen på nya briljanta ställen att förvara fossingen på. Bara det att det briljanta stället är bortglömt 12 månader senare. Och på så vis håller vi traditionen vid liv. 
 
3. Granstammen är för stor för foten
Ingen jul utan att vi måste såga till stammen! Vi skulle kunna vara utan både adventsljus, lussebullar och klappar bara ingen rör sågen och stammen-traditionen! Okej??
 
 
 
 
 
4. Trassliga julgransljus
Det spelar ingen roll att vi packar ner julgransljusen slätare än slätas. Lagom till nästa jul har dom bildat avancerad ormgrop med varandra. 
 
5. Starbucksprydnaden
För några år sedan fick jag en julgransprydnad föreställande en Starbuckskaffe på posten, från en läsare. Så himla gulligt! Den här prydnaden har sedan dess haft en hedersplats i vår gran med mig som Förste Upphängare. 
 
 
 
 
 
Exakt en vecka kvar till julafton nu kompisar! 
 

Kommentera gärna!
Therese

Batteriljus från öb 👌 älskar att slippa ta hänsyn till sladden.... om man nu skulle vilja starta nya traditioner typ leta efter alla batterier eller nåt sånt 🙄

Svar: mmm får suga lite på den traditionskaramellen ;)
Moa DeBruin

2017-12-17 ♥ 19:29:54
Josefin

Vår grantradition såg liknande ut tills för ett år sedan. Förra året investerade vi i en trådlös julgransbelysning. Jag upprepar TRÅDLÖS! Helt makalöst bra investering. No to the sladd så att säga. Ljuvligt!
I år uppgraderade vi oss från en likadan fot som er till en utan skruvar, tung som bly men mer rymlig och det bästa är att man manövrerar (smyger) ner granen i foten och justerar med en fotpedal. Också ljuvligt I tell you! Tips ba sådär på en söndag i juletid 😊

Svar: men herregud det låter helt MAGISKT!! får vi för oss att bryta denna tradition är det absolut något jag kan tänka mig ;)
Moa DeBruin

2017-12-17 ♥ 19:37:40
Josefine

En gulgransfot är riktigt svår att ha koll på, julgransfoten däremot ligger på samma ställe varje år 😜

Svar: haha alltså jag måste kolla om jag behöver glasögon eller nåt för jag ser inte vad jag skriver!! :-/
Moa DeBruin

2017-12-17 ♥ 21:35:31
Matilda Persson

Haha jag känner igen så mycket från hur det brukat vara hemma i alla år!

Svar: eventuellt traditioner i många hushåll ;)
Moa DeBruin

2017-12-17 ♥ 22:21:29 » URL: http://skogsrusset.se/
Amanda

Vad fint det blev! :)

Svar: Tack 😄👍
Moa DeBruin

2017-12-18 ♥ 09:43:31 » URL: http://stolendance.blogg.se
Julia

Alltså säger som ovan: TRÅDLÖSA LJUS. Köpte det i år och liksom, har aldrig vetat att man kan klä granen utan att bli arg???????

2017-12-18 ♥ 11:50:41

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback