Luciafirande med fotoförbud

När vårt äldsta barn fyllde 8 år i september hade han ett julkalas (kaaaan ha varit en idé sprungen ur min hjärna). Han hade då på sig en elf-dräkt.
 
 
 
 
 
 
Den här dräkten har lillebror sedan gått och ruvat på och när det idag var dags för Luciafirande på hans förskola visste han EXAKT vad han ville vara för figur. Såklart. 
 
 
 
 
Mycket nöjd päschon. 
 
I övrigt har jag inga bilder från detta firande då det råder strängt fotoförbud. Vilket ni sedan innan vet att jag tycker är SÅ skönt. Jag har ingen lust att sprida mitt barn på 75 olika random Facebooksidor, 41 olika Instagramkonton och 17 snapkonton (obs! uppskattade siffror). Sen visst, en kornig bild på 25 barn med stretande Lusseoutfit över bylsig overall stående i slaskigt decembermörker kanske inte skadar någons integritet for life direkt. Men det bästa med fotoförbudet är att folk är i NUET. Man står och tittar. Man är här och nu. Istället för att barnen ska sjunga in i 80 smartphone-linser och bli bländade av någon dåre som fotar med blixt så sjunger dom till sina päron. Rätt och slätt. Inget telefonfipplande eller stress för att kameran segar och vägrar slå om åt rätt håll. 
 
Mmm. Bra förbud. 
 

Kommentera gärna!
Idiot

Jag menad inte min "ledsen-like"!!! FÖRLÅT!!!!!! Ville se vem som tryckt det innan, så blev jag samma människa!?!

Svar: Ingen fara 😄
Moa DeBruin

2017-12-14 ♥ 21:05:08
nodaysoff.blogg.se

Håller med dig om bildförbudet.
Bra i flera sammanhang. Både som att man aldrig vet hur bilderna kan användas eller spridas, samt att flera befinner sig i nuet. 👌🏼

Svar: Precis 😊👍
Moa DeBruin

2017-12-16 ♥ 21:29:54 » URL: http://nodaysoff.blogg.se/
Martin Andersson

Skitbra med fotoförbud. Kul att detta respekteras! Bloggar själv lite grann, och just nu samlar in Duplo-klossar till världens första akustiska väggpanel. Kolla in på http://desiderata.xyz Mvh, Martin, Esbo, Finland

2017-12-17 ♥ 13:58:33 » URL: http://desiderata.xyz
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Tycker också att det är bra med fotoförbud då man inte vet var bilderna hamnar. Speciellt om det finns barn som inte får synas på bild. Bra också att föräldrarna/publiken är där på riktigt och inte ser allt genom en telefon eller kamera.
Fota sitt eget barn i Lucia-utstyrsel kan man ju göra en annan gång :P :)

Svar: verkligen :)
Moa DeBruin

2017-12-18 ♥ 07:21:39 » URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback