Spiderchick

Någonting är allvarligt fel
Det känns som att jag tyvärr alldeles för ofta läser om kvinnor som utsätts för sexeullt våld men där gärningsmännen frias. 
 
Jag förstår att lagen och rättegångar och allt det där är mer komplexa än vad jag möjligen har information till. Och jag förstår att man inte kan dömma folk hur som helst till höger och vänster men jag tänker ändå att när det kommer till sexuellt våld mot kvinnor så måste lagen lida av allvarliga brister. Någonting måste vara väldigt, väldigt fel.
 
Katarina Wennstam slår som vanligt huvudet på spiken. Tyvärr ska jag väl tillägga för det är oändligt sorgligt och helt obegripligt att det ska se ut så här.
 
 
 
 
Som kvinna har jag väldigt lite / INGET förtroende för rättsväsendet.
 
Något måste förändras!
 
Emma

Fy fasiken alltså. Jag finner inte ens ord för att beskriva hur hemskt det här är.

Martina

Visst är det knas på rättssystemet men framförallt känns det ju obegripligt att en massa snubbar vill ha "sex" under de förutsättningarna. Är så himla himla konstigt att nån skulle vilja utsätta en annan människa för sånt och få ut nåt av det själv. /Inget förtroende för rättsväsendet men börjar tyvärr också tappa förtroendet för halva befolkningen. (Och nej, "inte alla män"-förespråkarna hjälper inte mig i detta)

Svar: Enig med dig. Det är verkligen MYCKET som är väldigt fel :( Mäns våld mot kvinnor är ett massivt problem.
Moa DeBruin

S

Självklart ligger en del i att det från grunden skapas fel fokus, tex som i att "var inte ute själv i mörker". Men det här med att fälla och fria, och pratet om lagen, det måste skiljas från de här grundfelen. Problemet där (i lag-snacket alltså) ligger ju inte i vilka frågor som ställs, utan att det faktiskt är nästintill omöjligt att fälla någon utan DNA eller vittnesbevis. Att det i stort sett alltid då är ord mot ord. De enda lösningarna jag kan tänka på med dagens teknik är inspelning; antingen egen eller tex statliga/företags (menar alltså tex ljud och videoinspelning/övervakning). Om detta blir mer vanligt så kanske, förhoppningsvis, det sexuella våldet minskar...
(Jag håller med om att jag har dåligt förtroende för rättsväsendet i detta, men det är ju för att jag tror att de inte kommer att fälla snarare än att jag tror att de kommer göra fel: de måste fria utan bevis, och ord mot ord är inte bevis. Därför måste lagändringar göras även i andra delar av lagen än just den om sexuellt våld, som tex i mitt förslag för då måste det ju enligt lag vara ok att spela in var och vad som helst.)
/en som också är less på allt jävla sexuellt våld!

Svar: Jag tycker att Isobel på Expressen skriver om problemet väldigt bra https://www.expressen.se/kultur/isobel-hadley-kamptz/det-ar-i-stort-sett-riskfritt-att-valdta-nagon/ Personligen tror jag bemötandet och hur man vinklar och ställer sina frågor har betydelse, om inte annat för samhällets generella attityd.
Moa DeBruin

Anonym

Finner inga ord :(

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress