Oh du saliga pussel

Idag började jag livspussla i hjärnan redan klockan 04 på morgonen då jag vaknade och kände hur femåringen, som låg bredvid mig, hade feber.
 
Eftersom jag inte ville väsa vi måste vabba idag jag kan INTE vara hemma ba´ så du vet i Spiderpapas öra mitt i natten låg jag bara och väntade på att klockan skulle slå 06 så jag kunde väcka honom med informationen. 
 
Vi blev genast griniga på varandra. Som vi alltid blir när det vankas vab eftersom vi båda har jobb där ingen vikarie kan rycka in. Och båda tycker att just dennes jobb är det viktigaste. Tills vi inser att bådas jobb är precis lika viktiga. Eller precis lika oviktiga om man ser det ur ett större perspektiv. 
 
Så nu har vi pusslat och jobbar halvdag för att sedan byta av varandra. 
 
Viktigare än något jobb i hela världen är ju vårt barn. Det får man påminna sig själv och varandra om när man för en sekund höjer upp sitt yrke i klass med något som Moder Teresa skulle ha uträttat. 
 
Min och Spiderpapas vab-strategi lyder alltså under FM TISS - Först Moder Teresa Inbillade Sedan Sansade. Vi försöker dela upp det lika. 
 
Ni andra med barn, har ni någon särskild vab-strategi eller tar ni det som det kommer? 
 
 
 
Illustrerar livspussel med ett fönster där vi pusslat med belysning och gröna växter.

Kommentera gärna!
Elin

Vi kör varannan vecka. Den som har barn-vecka hämtar och lämnar på förskolan och tar även VAB. Vi tycker det funkar bra. På jobbet planerar jag viktiga möten och sånt på veckor som inte är barn-vecka. Om det ändå skulle dyka upp något som inte går att flytta på så byter vi den dagen INNAN det blir tjafs om VAB.

Svar: Smart!
Moa DeBruin

2017-12-01 ♥ 12:40:13
S

Tänkte att denna DN-artikel skulle intressera dig :D https://www.dn.se/kultur-noje/varannan-svensk-smabarnsforalder-smygstrommar-pa-toa/

Svar: Kan inte klicka på länken från telefonen (som jag skriver på nu) men kollar imorgon 😊👍
Moa DeBruin

2017-12-01 ♥ 15:37:01
Daniela

Vi har haft två vardagar var som vi håller "fria" för ev VAB (sambon måndag, tisdag och jag torsdag, fredag), förbereder genom att ta med jobbdatorn hem osv innan dessa dagar. Onsdagen försöker vi bestämma innan vem som har det minst körigt på jobbet om vi misstänker att det blir VAB. Oftast funkar det och skulle det krisa så får man ju byta dagar. Innan vi kom på det här med att bestämma i förväg var det gräl och tjur i princip varje gång eftersom bådas jobb ju är "viktigast i världen";)

Svar: Skönt att få till en strategi som funkar :) det är ju SÅ tråkigt att behöva gräla över vab
Moa DeBruin

2017-12-01 ♥ 17:03:49
Anneli

Vi lovade varann att barnen aldrig skulle behöva höra oss fightas över vem som skulle vara hemma. Kan säga idag med en 21-åring och en 18-åring att man kan längta efter ett par VAB- dagar, ta det lugnt, bara vara och sova middag bredvid en feberhet liten kropp ..

Svar: Jag vet! Det är så man ska tänka. Jag vet att tiden går svinfort och vips har man inte vabbat på flera år
Moa DeBruin

2017-12-01 ♥ 17:05:44
Therese

Den som kan vara borta och det medför minst konsekvenser för de på jobbet får vabba. Han gymnasielärare och jag förskollärare. Majoriteten av gångerna är det jag som vabbar (när inte mormorn är ledig). Är han borta påverkas fler elever och även föräldrar än när jag är borta så vi försöker se det i ett större perspektiv. Vi har väldigt många bra vikarier på vår förskola så det underlättar samvetet.

Svar: Skönt 😊
Moa DeBruin

2017-12-01 ♥ 18:14:29
Emily

Min man har som mest jobb på måndagar-onsdagar så då kör jag vab och så får han ta om det blir på torsdagar och fredagar. 😃 Känns bra att ha sånt bestämt för då slipper vi tjafs som det lätt blir.

Svar: Skönt 😊
Moa DeBruin

2017-12-01 ♥ 19:40:54
Fru B

Vi har så tur att vi har både farmor och farfar och mormor och morfar i närheten. De har gått i pension och finns alltid till hands. Barnen älskar att vara med dem. Det är ren lyx.

Svar: Lyxigt! Alla våra mor och farföräldrar jobbar fortf. Vilket ju är fint men inte så hjälpsamt i vab-tider 😉
Moa DeBruin

2017-12-01 ♥ 19:52:29 » URL: http://heycherryberry.blogg.se
Anonym

Vi går alltid igenom kommande vecka på söndagen, ser över varandras kalendrar och enas där, så blir det inget tjafs i veckan. Överlag försöker vi köra på halvdagar

2017-12-01 ♥ 20:10:37
Pia

Ringer dom från dagis o ber oss hämta åker min sambo, han har kontorsjobb o jag jobbar på äldreboende så det funkar bäst. Men måste det vabbas redan från morgonen så är det jag, pga han tjänar mer än mig och jag är bättre på att ta hand om sjukt barn 😂

2017-12-01 ♥ 20:16:51
Anonym

Vi kör varannan gång, inget tjafs inget snack..man får helt enkelt bita i de sura äpplet oavsett!

2017-12-01 ♥ 20:23:21
Anonym

Jag är förskollärare och mannen kör timmerbil där han börjar 3 på natten. Nu har inte vår lilla börjat förskolan än men tanken är att jag tar första dagen och han andra om det behövs :) (om han hunnit åka iväg redan) Har vi tid att planera som kvällen innan och så får det bli den det funkar bäst för. På mitt jobb finns det inga vikarier osv. Så tanken är att försöka dela lika på vabdagarna så mycket som möjligt :)

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2017-12-01 ♥ 20:54:11
Marie

Jag är förskollärare och mannen kör timmerbil där han börjar 3 på natten. Nu har inte vår lilla börjat förskolan än men tanken är att jag tar första dagen och han andra om det behövs :) (om han hunnit åka iväg redan) Har vi tid att planera som kvällen innan och så får det bli den det funkar bäst för. På mitt jobb finns det inte alltid vikarier osv. Så tanken är att försöka dela lika på vabdagarna så mycket som möjligt :)

2017-12-01 ♥ 20:54:58
F

Vi kör mötesstrategin, dvs den som har viktigt möte jobbar och den andre vabbar. Om båda har viktigt möte så försöker vi pussla så båda kan gå på möte (om mötena inte är samtidigt vill säga :)). Om ingen har ngt speciellt viktigt är det varannan-gång-principen som gäller :) vi har faktiskt aldrig tjafsar om vabb (kors i taket för högre makter vet att vi tjafsar om mycket annat :D)

2017-12-01 ♥ 23:26:59
Jenny Nilsson

Här hemma har det vart oftast sambon som vabbat. Jobbade förut som elevassistent/fritidspedagog, så hade svårt att vara hemma från jobbet. Nu jobbar jag som lokalvårdare och vi försöker dela så gott det går beroende på hur akut man har det på jobbet 😀

2017-12-02 ♥ 14:40:28 » URL: http://nilssonjenny.blogg.se/
Anonym

När jag och barnens pappa bodde tillsammans så vabbade alltid jag helt enkelt för att det blev "billigare" då och för att jag mer än gärna stannar hemma och ev äter glass, kollar på barnprogram hela dagen 😁 nu bor barnen hos mej så det är fortfarande jag som vabbar om inte mormor/morfar kan rycka in.

2017-12-02 ♥ 21:56:15
Jeanette Li

Att som mormor ha möjlighet att vabba ibland är så skönt! Bryta av den hektiska vardagen med sagor, mys och middagstips samtidigt som jag ger barnens föräldrar möjlighet att jobba och inte behöva tjafsa om vem som ska vara hemma känns mycket bra!

Svar: mysigt :)
Moa DeBruin

2017-12-03 ♥ 08:42:03
Jeanette Li

Middagsvila skulle det stå, jäkla autocorrect 😏

2017-12-03 ♥ 08:43:24
Sandra R

Idag har vi vab i huset för åttonde (var-)dagen. Vi försöker dela vab, även om jag är sjukskriven och arbetstränar förlorar minst på det. Det jag inte förstår är hur många virus och baciller våra två barn samlar på sig...
I julklapp önskar jag mig frisk-kort som genast eliminerar eventuella sjukdomar. Fyrtiopack blir nog bra.

2017-12-04 ♥ 09:10:28 » URL: http://rapsbagge.blogspot.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback