Tillökning

I september bjöd min bror och hans fru på tårta.
 
- Jaha. Och? tänker ni.  
 
Jo men ni förstår att på den här tårtan fanns det ett datum. Ett magiskt datum. 
 
 
 
 
 
 
JAG SKA BLI FASTER! ♥
 
Eller moster som jag har gått runt och sagt till alla. 
 
- Jag ska bli moster! Min bror ska ha barn! har jag berättat. 
 
Tills jag häromdagen frös mitt i en rörelse när jag insåg att jag ska inte alls bli moster! Jag ska bli faster. Varför har ingen sagt något?
 
Hur som helst. Vi är så glada! Jag är väldigt nyfiken på relationen till ett syskonbarn. Det är ju nytt för mig. Jag fattar ju att bebis kommer bli en ögonsten men exakt vilka band får man? Mitt mål är att bli en cool, snäll, rolig och närvarande faster som jag hoppas att lill´ baby vill komma hem till. Mina bröder är superfina morbröder och mitt föräldrahjärta blir väldigt varmt varje gång dom tar sig tid för mina barn. Det betyder mycket. 
 
Ni som har syskonbarn, vad har ni för relation? 

Kommentera gärna!
Matilda L

Grattis till hela familjen!
Jag har hunnit bli faster till 7 fantastiska ungar. Jag älskar dem alla och upplever ett mycket starkt band till dem (har inga barn själv). Det är underbart att få vara nära i deras utveckling och se dem växa till egna personligheter men att slippa ta allt det där som kan vara jobbigt ibland 😆 Jag kan vara den roliga och snälla fastern som kan lämna över barnet till sina föräldrar när hen skriker för mycket eller när bajsblöjan är ett faktum. När man känner att de tyr sig till en och gärna vill sitta i knät eller vara nära så smälter fasters hjärta 😍

2017-12-05 ♥ 08:53:47
sfj

Åh grattis! Syskonbarn är ju det bästa som finns <3 säger jag som inte har egna barn hehe, men ja faktiskt. Älskar att vara faster och moster! Man får leka och mysa göra allt det roliga men slipper det tråkiga och jobbiga som kallas *ansvar* hehe nädå men det är fint <3

2017-12-05 ♥ 09:16:00
Paula

Jag har 5 syskonbarn men inga egna barn (28år) och det är galet läskigt att känna sån kärlek till dessa barn som inte ens är mina egna, hur ska det kännas den dagen man får en egen. Hjärtat kan nog inte klara det haha :D

2017-12-05 ♥ 09:16:51
Dalle

Ger det där lilla extra till mina syskonbarn o ha alltid tuggummi o bjuda på mkt viktigt!

2017-12-05 ♥ 09:41:34
J

Jag är moster till en liten änglaflicka. Hade hon fått leva hade jag försökt få till att hon och min son fått träffas ofta, trots 13 mil emellan syrran och mig.

Svar: ❤️❤️❤️
Moa DeBruin

2017-12-05 ♥ 10:56:29
Nathalie

Vad mysigt!! GRATTIS! Du kommer bli den bästa fastern! 😍

2017-12-05 ♥ 12:06:12 » URL: http://naatly.se
Anni

Jag hade varit faster 10 år innan vår ögonsten kom. Jag älskade dem båda (faster andra gången två år senare) på ett konstigt och stort sätt. Jag älskar dem fortfarande mycket, men relationen förändras när de blir äldre. Idag är de coola killar och nu har de fått en minikusin.

2017-12-05 ♥ 12:32:55
Thoria

Ååh grattis! Vad kul! 🌸 har en fråga oxå..vem är Daniel Debruin? :)

Svar: min svåger :)
Moa DeBruin

2017-12-05 ♥ 14:05:22 » URL: http://instagram.com/thoria.j/
Frida

Blev faster till två små enäggstvillingar som föddes i vecka 32 (😱) i augusti i år 😍 Har alltså ingen större relation till dem ännu, men kärleken när jag fick dom i famnen var enorm hehe. Längtar efter att få se dom växa upp ❤️❤️ grattis till dig 😁 (Och till de blivande föräldrarna förstås)

2017-12-05 ♥ 17:02:53
S

Jag har sju syskonbarn och de ger mig en sån lycka 😍 mina Syskon o deras barn har jag med mig genom hela livet hoppas jag. Jag siktar på att vara en extra vuxen de kan prata med om allt, att kunna umgås lättsamt med på deras villkor. Jag försöker ge dem tid, inte ett överflöd av prylar. Grattis i förskott till fasterskapet 😊

2017-12-05 ♥ 17:13:06
Evelina

Vad roligt! Jag har 6 syskonbarn och inga egna än. När jag gick i gymnasiet var jag den som fick vara barnvakt och det tyckte jag var så roligt! När ungarna liksom ville leka och vara med mig mer än deras föräldrar, då smälte moster/faster hjärtat <3 och eftersom jag var/är ung så var jag den roliga, busiga mostern/fastern som underhöll ungarna hela tiden :)

2017-12-05 ♥ 17:39:33
Moa Bergström

Så roligt! Jag har 7 syskonbarn varav 2 egna och alla är under en tidsperiod på 5 år 😊 då vi bor på samma ort har både dom fått en fantastisk relation med varandra och jag en underbar relation till dom. I framtiden hoppas jag att vara en extra vuxen att prata med och där man alltid är välkommen :)

2017-12-05 ♥ 18:33:45 » URL: http://siemprealgo.blogg.se/
Petra Gashi

Har tre barn och två syskonbarn. Sen också fyra syskonbarn på min mans sida om det räknas. De kallar då mig för tetka i alla fall. 😜

När jag fick mitt första syskonbarn var det fantastiskt. Hälsade på syrran hela tiden för att få hänga med honom. Gillade inte barn särskilt innan men han var så speciel.
Som gravid var jag orolig för att inte få en lika fantastisk unge som min systerson.

Men när jag sen fick egna blev ju det så mycket roligare och suget efter att leka och mysa med andra barn minskade drastiskt.
Nu är jag mer glad över kompisarna mina barn har i sina kusiner. 😊
Kanske får mer kontakt sen igen när jag inte har bebis som tar min tid och ork.

2017-12-05 ♥ 18:42:23 » URL: http://petragashi.blogg.se/
Charlotta

Grattis!
Min pappas bror har i hela mitt liv kallat sig för min morbror. Såhär 22 år senare så har jag slutat rätta honom. Jag tycker därför inte att du nödvändigtvis ska rätta dig efter vad som är "rätt" utan gå på känsla! Du väljer själv vad du vill vara, osv!

Svar: haha sant...
Moa DeBruin

2017-12-05 ♥ 19:21:19 » URL: http://nouw.com/clundahl
Anonym

Jag blev moster i januari och min systerson är mitt hjärta. Han är en stor anledning till att jag flyttade 15 mil och nu bor i samma stad som min syster med familj. Jag ser fram emot att få vara med och följa hans uppväxt på nära håll. Har inga egna barn och vet inte om det blir några heller men min systerson kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta.💕

2017-12-05 ♥ 19:30:35
Sandra

Grattis!!😄 Jag har 9 syskonbarn, alla flickor, mellan åldern 21 och 1. Jag är cirka 10 år äldre än de äldsta och de upplever jag att jag har en kompisrelation med, tror att eftersom jag själv var barn när de kom så hade jag nog svårt att inta den faster-/ mosterroll som mina äldre syskon kunde. Idag kan vi träffas för att umgås som vänner, vi kan prata både allvarliga saker och skratta tillsammans.🙂 De yngre däremot har jag märkt att jag kan vara lite mer ”förälder” till, jag kan säga till i egenskap av vuxen om mina syskon inte är i närheten och jag vet att de lyssnar på vad jag säger.🙂 Nu väntar jag själv mitt första barn och jag är spänd på att få se vad mina syskon kommer att få för relation till min lilla.😊

2017-12-05 ♥ 21:33:01
S

Nu vet jag ju inte hur det är när en har egna barn, men det är något fantastiskt med att det går att få en relation till någon med villkorslös kärlek bara för att det råkar finnas släktband. Jag är en sån som tycker att relationer ska vara förtjänade, och att familjeband bara är en gratis chans att få relationer. (På samma sätt tycker jag inte att människor måste/borde fortsätta att ha en relation med familjemedlemmar om de inte förtjänar en plats i den personens liv.)

Med det sagt så tror jag att det helt enkelt blir vad man gör det till. Min brorsdotter är en av de viktigaste personerna i mitt liv. Jag gör mitt bästa för att uppmuntra henne till att lära sig saker (vilket det kan vara ganska gnälligt om såhär i 10årsåldern) och pratar med henne på ett sätt som jag pratar med precis vilket annan person som helst (och alltså inte som till ett barn som många gör med ungar) vilket alltid varit uppskattat. Just nu är det dessutom en lite kritisk fas då jag ska bli faster igen snart, eftersom hon kommer att bli en halv-storasyster samtidigt som hon börjar närma sig tonåren... Nu som barn anser hon att vi är vänner, det ska bli intressant att se vad hon tycker som tonåring, haha! Att vara faster kan vara så himla spännande, så njut av att få möjligheten till det!

2017-12-05 ♥ 22:11:36
Kamilla

Att ha syskonbarn är fantastiskt. Har inga egna barn, men räcker så bra för mig med syskonens. :) Jag tänker att skillnaden jämfört med den relation jag har med kompisars barn är att de liksom är...mina, litegrann. Har hela tiden haft inställningen att det ska funka lika bra med mig som med deras mamma eller pappa om de är ledsna/glada/behöver byta blöja (fast helst inte), ska nattas etc. Och så är jag inte rädd för att råka förstöra dem. Spela roll om de råkar lära sig nåt fel av mig, det är ändå lite mina barn också. Lite värre om jag råkar sabba en kompis unge. ;) Mina är inte så gamla än (sex år och yngre), men att finnas där och lyssna när de t.ex. är arga eller besvikna på sina föräldrar är också fint, tycker jag.

2017-12-06 ♥ 00:30:41
nodaysoff.blogg.se

Grattis!
Jag blev moster för andra gången i november.. så roligt och underbart med syskonbarn 💜💙

2017-12-06 ♥ 20:40:22 » URL: http://nodaysoff.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback