Fettisdagen och trista artiklar

Idag är det Fettisdagen! Tjoho! Semledagen alltså. Efter jobb och förskola åkte vi hem till min mormor och inmundigade denna härliga bakelse. Jag ÄLSKAR semlor och åt två stycken i ett nafs. 
 
 
 
 
 
 
Så trist då att se tidningar uppdatera med följande rubriker:
 
 
 
 
 
Förmodad tankegång på redaktionen:
 
ÅÅåå det är fettisdagen idag! Vad ska vi skriva om? Att det är gott att äta semlor? Att semlan förenar människor i fika och umgänge? Att det är en dag med traditioner? Nej nej! Vi skriver om hur många KALORIER en semla innehåller, att semlor är ONYTTIGT om du inte genast ger dig ut i löpspåret. Jaaaaa! Vi skammar våra läsare! Vilken bra idé! *redaktören publicerar artikeln med förhoppning om att ingen kommer njuta av sin fastlagsbulle*
 
Tusan vad trött jag är på sådant här.
 
Hade jag fortfarande haft kvar min ätstörning så hade jag triggats massor av en sådan artikel. Nu är jag frisk sedan många år och jag tänker ALDRIG på hur mycket kalorier något innehåller. Never. Verkligen aldrig. Efter att ha svultit mig själv och mixtrat med mat i alldeles för många år har jag gett mig själv gåvan i livet att aldrig ha dåligt samvete över något jag äter. Jag har varken tid eller lust att fundera över kalorier. Jag lägger min energi på annat.
 
Jag hoppas att alla ni läsare här inne har varit snälla mot er själva och njutit av semlor eller något annat ni tycker är gott idag och samtidigt undvikit tidningsartiklar som vill säga er något annat. 
 
Bojk to the ott. Bojkott. 
 
Tack och hej. 

Playen

Jag har tänkt på en sak... "Playen" måste vara ett av de senaste orden som vi har skapat? I alla fall är det ett flitigt använt ord i min vokabulär. 
 
Det uttalas "plej-en" och används när man beskriver att man har sett ett program på en play-kanal a.k.a online.
 
Exempel:
 
- Vilken dag och tid går Bonusfamiljen?
- Jag vet inte, jag kollar när jag vill på playen. 
 
Eller:
 
- Jag hade marathon av Hela Sverige Bakar igår.
- Gick det i repris?
- Nej jag såg det på playen. 
 
Hänger ni med? 
 
Kommer det här bli ett ord i svenska akademins ordlista så småning om tro? Som så många andra ord sprunget ur mänsklighetens nya vanor. 
 
 
 
 
 
Ord jag aldrig säger längre: Kasettband, videospelare, DVD, DVD-skiva, CD-skiva. 
 
Ord jag säger ofta: Playen, att Youtuba, att Spottifajja.

Tips till nykläckt bebis

Min kusin fick nygligen en liten bebis. 
 
Jag tänkte här att jag ska ge bebisen några bra livstips. 
 
Mina livstips till nykläckt bebis: 
 
1) Legobitar går inte att äta
Legobitar må se små, färgglada och frestande ut men är tyvärr förfärligt svårsmälta (säger dom som vet). 
 
 
 
 
 
2) Undvik vassa kanter
I en viss ålder kommer du vara i samma höjd som samtliga världens alla vassa kanter. Var medveten om det och undvik springa in i dessa med huvudet en halvmeter före kroppen. Hälsar ett numera sjuårigt barn som fick tejpa ögonbrynet i början 2012.
 
3) Sovmorgon är GÖTT! 
Jo jag vet att det är frestande att slå upp ögonen vid 5-snåret och tänka att nu kickar vi igång dagen men nej. Det är inte härligt att göra dag innan kl 06. Tro mig. Dessutom är det sällan socialt accepterat. 
 
4) Tandborstning är av godo
När dina föräldrar säger att du ska borsta tänderna så är det inte för att vara jobbiga eller på något vis göra ditt liv mindre levnadsglatt. Det är för att du ska slippa bära en bökig tandprotes innan du har fyllt fem år. Lyssna på päronen. 
 
 
 
 
5) Godisdrömmen är sann
Du kanske inte tror mig nu, men någonstans hemma i ditt kök finns det högst troligt ett skåp fyllt med godis. Antagligen på en hylla som befinner sig ovanför både din naturliga ögon samt räckhöjd. Tänk fågel. Möjligen mitt emellan. Den här lilla godisgömman är dina föräldrar och nafsar i när du har gått och lagt dig. Oavsett dag på veckan. Ba så du vet. 
 
Slut på livstips. 

Slapp lördag och mellominnen

Heeeeej! Loooong time no seeee! 
 
Det blev ingen uppdatering här igår vilket många av er säkert inte ens har hunnit märka, just sayin. Man kan ju tro att uteblivet blogginlägg beror på att gårdagen på något sätt var fullspäckad, men nej nej. Tvärt om. 
 
Gårdagen var den slappaste lördagen i casa Spiderchicko på länge. Den hade kunnat vinna slapparnas slapperimästerskap så slapp var den. Och ju slappare jag är desto mindre blir det gjort. Men det är väl så det ska vara ibland? Viktigt att carpa konsten av att göra ingenting. 
 
På kvällen var vi i alla fall bjudna till några kompisar för att se på Melodifestivalen. 
 
Plus att det bjöds på chokladfondue. SÅ gott! 
 
Alla fick var sin liten skål som vi tände ett värmeljus under. Sen fick man doppa och dippa olika frukter och bär bäst man ville. 
 
 
 
 
 
Jordgubbe var godast att doppa tycker jag. 
 
 
 
 
Fyraåringen tyckte att skeden var godast att doppa. 
 
 
 
I övrigt tycker jag att gårdagens startfält av låtar var bra. Och nu är det alltså exakt tre år sedan som vi var i Örnsköldsvik och såg min man gå vidare till andra chansen. Jösses vad rolig hela mellogrejen var! Det vore ju fantastiskt om min man kunde vara med igen så att jag åter fick uppleva norra jordklotets största PIRR I MAGEN! Det var härligt. Gav en kick till livet. Plus att bilresan var en spännande utmaning. 
 
 
 
 
Note to self: Anmäla man till mello. Köpa choladfondue. 

Mammas nya kille och vässat hjärnkontor

Igår blev jag blixtinkallad (BLIXTinkallad ja) (man ska alltid använda tiningsrubriks-uttryck när man kan) till P4 Skaraborgs Nyhetspanel. Jag har sedan tidigare en plats i den panelen men just igår var det egentligen inte min tur att närvara. Meeeen självklart vässade jag hjärnkontoret och begav mig dit. 
 
Dels pratade vi om en politiker som har överfört pengar ur partikassan till privat konto. Vi pratade om en generaldirektör på Skatteverket som har blivit avsatt och så snackade vi sport. 
 
Ni hör ju. Kanske inte de ämnen som jag har spetskompetens inom men jag skakade av mig bluffkänslan och gjorde mitt bästa. 
 
Trevligt sällskap hade jag definitivt!
 
 
 
 
 
Efter radion mötte jag upp Spiderpapa och några kompisar för after work på ett tapas-ställe.
 
 
 
Miniburgare, kebab i bröd, ceasarsallad... Om inte det är svensk tapas så vet jag inte?
 
Efter maten gick vi till Stadsteatern och såg Mammas nya kille. SÅ roligt och verkligen den typ av humor som jag själv drömmer om att få göra. 
 
 
 
 
En torsdag med fart, helt klart. 
 

Saker man undrar

Vid läggning ställs det en hel del frågor i vårt hushåll. Det undras och funderas och stöts och blöts kring livets alla frågor. 
 
Saker två små personer kan undra vid läggdags:
 
Hur stor kan en vagel bli? (som en sten kanske?)
Hur gammal är Hero i Gladiatorerna? (42 kanske?)
Har en gladiator brutit armen någon gång? (kanske det) 
Varför har gladiatorerna inget hår på bröstet? (dom rakar sig)
Varför då? (en smaksak)
Men VARFÖR? (en del trivs med det)
Vad betyder att man trivs med det? (att man tycker det är härligt)
Hur stavas De vet du? ( d e v e t d u)
Kan vi kolla på dom på Youtube? (morgon!) 
Är det sant att man nyser av peppar? (eee njaaooo)
Vilket djur på jorden blir äldst? (sköldpaddan?) (obs! vild chansning)
Varför blir det ljust på morgonen och sen mörkt? (öööh det är så solen jobbar) 
Vad händer om solen försvinner? (då dör jorden) 
Vart tar vi vägen då? *avbryter utfrågningen på grund av akut existentiell ångest*
 
 
 
Mamma som möjligen inte vet allt, men ändå försöker. 
 
 

Magkänsla

Förutom att min mage har ett fabulöst put så har den även en jädra känsla! 
 
Alltså, jag har en god magkänsla. Jag vet att min magkänsla alltid har rätt för den har guidat mig i SÅ många situationer. Stora som små. Jag måste bara våga lita fullt ut på den känslan.
 
Exempel: När vi letade efter hus letade vi länge eftersom det aldrig kändes riktigt rätt. Vi vann flera budgivningar och blev även erbjudna att köpa ett hus privat men alla gånger drog vi oss ur i sista stund då det inte kändes helt hundra. Till slut började jag tro att det var jag som var feg och inte vågade ta klivet mot något nytt?! Vad var det för fel på mig??
 
Men så var vi iväg på ytterligare en visning (hundrafemtionde i ordningen) och plötsligt klev jag in i vårt hus. Jag kände det direkt. Pang bom där var det. Här ska vi bo! Jag som innan hade nojat järnet kring allt från budgivning till uppvärmningssystem och garanti på kylskåp brydde mig plötsligt inte ett dugg om det. Jag tror inte ens att jag tittade ordentligt i alla rum på visningen? Jag VET att jag inte tittade ordentligt i badrummet för det var en kompis till mig som via bilderna i prospektet meddelade att badrummet inhyste både dusch och badkar. Det hade jag missat. Haha! Men det hade känts så bra på visningen att jag inte kände något behov av någon närmare granskning. Och när vi väl vann budgivningen hade jag inte en tung klump av ångest i magen som vid tidigare budgivningar utan jag kände glädje. YESSSS!
 
Tur då att jag inte misstog min tidigare magkänsla för feghet att köra över. Det hade inte blivit bra. 
 
Andra gånger då jag har tutat och kört för att det har känts helt rätt var när jag startade min enskilda firma. Det var ett jättenervöst och stort kliv för mig personligen men samtidigt som det pirrade deluxe i magen kändes det hela tiden rätt. Ett annat exempel är när jag sa upp mig från mitt jobb som inköpsassistent utan att ha något nytt jobb. Det fick liksom lösa sig. Och det gjorde det. Eller när jag som 20-åring vågade flytta själv till London utan varken boende eller jobb, för med mig förutom en resväska hade jag en god magkänsla.
 
Tyvärr misstar jag ibland en dålig magkänsla för feghet eller noja och så kör jag över min inre röst. Det är dumt och det är något som jag den senaste tiden har kommit till insikt att jag måste sluta upp med. Har jag en dålig magkänsla så måste jag ALLTID lita på det. Oavsett vad andra säger eller tycker. Jag är inte feg. Jag är inte en nojig person. Tvärt om är jag huuuur modig som helst så länge min mage är med mig. 
 
Kom ihåg det nu. Moa. 
 
Har ni god magkänsla? Vågar ni lita på den? 
 
 
Person med känsla för mage och v-tecken. 
 
 

Läppstiftsälskaren - en studie i fyra stadier

Jag har blivit en läppstifts-junkie! Vilket kaaaaaan ha med Skam att göra och eventuellt även med min kollega Matilda som är en stiftbärarinna av rang. Det kräver dock lite träning att våga bära läppstift, i alla fall för mig. 
 
Min läppstiftsutveckling i punkter: 
 
1. Utklädningsstadiet 
Jag tycker att jag ser ut som en clown och tänker att folk kommer skratta åt mig när kommer gående med två röda korvbrön till läppar. HAHAHA kolla vilken TOKA!
 
2. Förvåningsstadiet 
Jag är inte längre bekymrad över att andra ska haja till när de ser mig där emot chockas jag själv varje gång jag ser mig i spegeln. WO-HA! Vem är det där?? Jo just det. Det är jag. Och mina läppar. 
 
3. Bekvämstadiet 
Jag börjar känna mig bekväm i mitt läppstift och vågar även så smått laborera med nya färger och nyanser. 
 
4. Älsk-stadiet 
JAG ÄLSKAR LÄPPSTIFT!! Ju mer färg och ju fler lager desto bättre! Jag behöver heller inte massa tid framför spegeln längre utan smackar ledigt på mig ny färg när helst jag känner för det. Jag är ETT med stiftet. 
 
Japp.
 
Nu är jag alltså i älsk-stadiet. 
 
 
 
 
 

Vegetarisk lasagne

Idag svängde jag ihop en vegetarisk lasagne på ett recept som jag kom på i farten. Jag fristylade kan man säga. Med inställningen att jag tillsätter fetaost och mozarella - vad kan gå fel?? 
 
Först hackade jag zucchini, morötter, lök och vitlök. Dessa lät jag puttra tillsammans med krossade tomater och en grönsaksbuljong. Sedan varvade jag blandningen med lasagneplattor, fetaost och mozarella. 
 
 
 
 
Tips från coachen! Dela lasagneplattorna till mindre bitar. Så förkortar du tillagningstiden med 356% (alternativ fakta).
 
 
 
Skjuuuuts in i ugnen cirka 20 minuter. 
 
Jag måste för övrigt ge en shout out till min gamla trotjänare Stekspaden. 
 
 
 
 
Den har funnits i mitt liv sedan 2005 och vi älskar varandra innerligt. Ingen har så bra böj och schwung som min lille spadis. Den har den perfekta bredden, längden och blandningen mellan mjukt och hår.. VÄNTA LITE HÄR! Hur lät detta? STRYK den sista meningen! Jeez. Inte visste jag att en stekspade kunde förvandlas till en Harlequin roman??
 
Hur som helst.
 
Resultat av lasagne: 
 
 
 
SÅÅÅÅÅ GOTT! 
 
Prova gärna detta. 
 
 

Kattgos och minnen av ankmunnar

I fredags var vi på after work. Så rysligt trevligt! Bubbel, kompisar och snus.
 
Fint som... Snus? Antar jag. 
 
 
 
 
I lördags morse kunde vi sova hur länge vi ville eftersom barnen var hos sin morfar. Klockan 08:16 stod jag inte ut längre.
 
- NÄE NU FÅR DET VARA NOG MED SOVERIET! utbrast jag. 
 
Och så gick jag upp.
 
Jag kokade kaffe, skrev, betalade en resa, la in en tvätt, mailade några mail, bakade en kladdkaka, rekade saker inför vår kommande Stockholmstripp... Har jag nämnt att jag kan vara rätt effektiv när jag väl vill? 
 
Sen vaknade Spiderpapa vid 11 när barnen kom hem. Möjligen mer vettigt. 
 
Vid lunch drog vi till våra kompisar. Kompisarna har två katter som jag gosade MASSOR med! Aaaa jag älskar katter! Ett tag trodde jag att jag gosade med katterna men det var visst bara alla hundratals kilo päls som dom hade fällt på min svarta skjorta. Väldigt lent att klappa på hur som helst. 
 
 
 
 
Idag har vi mest slappat och jag har insett att det är helt omöjligt för mig att ta en selfie utan att göra ett v-tecken. Det har blivit min nya ankmun. Kommer ni ihåg ankmunnen? Alla gjorde den i selfie-erans begynnelse! Jo. Även du. Sluta förneka! Jag vet att det är jobbigt att gräva i det förflutna men jag VET även att du gjorde den! Vi var alla där och harvade i ankmunsland. 
 
Men nu alltså. V-tecken. För min del. 
 
 
 
 
 
 
Över och ut. 
 

Längre än en hals

- Jag är längre än dig! konstaterade sjuåringen triumferande åt sin lillebror idag. 
- Men jag är längre än din HALS! kontrade fyraåringen minst lika triumferande. 
 
Ha!
 
Det gäller att dra i rätt kontrings-trådar.
 
 
 

Familjebalans

Idag har varit en mycket bättre dag, på tal om att ha oflyt
 
För det första fick jag sovmorgon till kl 08 (är ledig med barnen eftersom det är sportlov). Sen låg jag kvar i sängen och drack kaffe och lyssnade till en fyraåring och en sjuåring som kom överens med varandra (!). Vi har en härlig familjebalans just nu. Alla är på samma plan på något vis. Efter en period av massa syskongnabb verkar barnen typ gilla varandra? Dom vill liksom hitta på saker tillsammans vilket känns magiskt för en förälder som har svart bälte i att vara skiljedommare och fredsmäklare.
 
Aaaa... 
 
Efter sovmorgonen åkte jag och barnen in till stan och mötte upp några kompisar på familjecentralen. Vi fikade, lekte och spelade spel. Sen åt vi lunch på stan innan vi tog bussen hem. Chaffören bjöd på resan på grund av krånglande kortläsare. Om inte det är flyt så vet jag inte!!
 
Eh. Ja. 
 
Nu ska barnen snart iväg och övernatta hos sin morfar. Jag och Spiderpapa ska ut på after work med några kompisar vilket känns fabulöst och lyxigt på alla sätt. 
 
Ha en go fredag hörrni! 
 
 
Person som gärna leker nära sin moder. 
 
 

Oflyt

Jag har haft sådant oflyt i veckan. Saker har inte gått min väg vilket jag möjligen hintade om igår
 
För det första har jag haft ett himla krångel med min bokföringsbyrå vilket är tråkigt. Min bokföringsdam har visat sig vara ganska dålig på att kommunicera, eller vår kommunikation ihop är väl snarare inte helt kompatibel (behöver ju inte skylla allt på henne) och det har lett till försenade inbetalningar, förseningsavgifter, långa telefonköer till Skatteverket OCH SÅ VIDARE! Jag har lagt ner många onödiga timmar på att reda upp i dålig kommunikation den här veckan. Plus all ÅNGEST det föder med sig! Ångest över att behöva ha med Skatteverket att göra mer än nödvändigt. Det enda jag vill göra är att knappt märkbart killa denna myndighet medhårs till tonerna av vågskvalp i ett moln av rosa fluff. Möjligen i sällskap av en stillsam delfin. Absolut ingen mer action än så. Tack för visad hänsyn. 
 
Sen fick jag ett mail igår om att min domän spiderchick.nu var på väg att avslutas. WHAT THE FEKK! Jag kontaktade omedelbart leverantören Binero och meddelade att jag för länge sedan betalat fakturan för förlängning. Efter många om och men och även samtal till banken visade det sig att felet låg i att jag hade betalat 127 kronor istället för 129 kronor. 
 
Oops. 
 
Tur att Binero kunde bjussa på både bra kundservice samt två kronor. 
 
Utöver det har jag även lyckats göra otaliga småfel på jobbet. Blir inte ens förvånad längre när jag inser att något har blivit knas. 
 
Pratade med en kompis idag som också har haft en del oflyt det senaste. Så nu undrar jag om det är något som ligger i luften? Är det en os av oflyt som har dragit in över Svedala? Kan någon bekräfta detta? 
 
 
 
 
 
Oavsett: Bestämmer att oflytet tar stopp NU. Och att imorgon kommer jag plumsa runt på en dyna av härrrrligt flyt. Åh vad skönt det ska bli! Tack på förhand. 

Skövdes filbad och upprörda linser

Den här eftermiddagen går inte till historien som årets roligaste direkt. 
 
Det började med att jag kom hem från jobbet och får i samma stund sms av en kollega som skriver att jag har råkat publicera felaktigheter i en publicerad copytext. GAH! Jag börjar genast hyperventilera i en osynlig påse. 
 
Slår upp datorn för att redigera i copytexten samtidigt som barnen skriar maaaaat mamma maaaaaat. Jag tänker att jag ska vara effektiv och börjar samtidigt som textredigeringen att förbereda middagen, en linsgryta. 
 
Fyraåringen vill inte alls vänta på någon linsgryta utan vill ha något i magen NUUUUUUUUUUU vartpå jag adderar även fil-servering till mina två redan pågående sysslor. Fyraåringen insisterar på att få hälla filen själv men missar tallriken med femton centimeter och häller istället allt på bordet. 
 
Yey!
 
Nu rättar jag inte bara en copytext och tillreder en linsgryta jag torkar även tre liter trögflytande kulturmjölk från bord och golv. Pjuh!
 
Med papper, fil, disktrasor och hungriga barn upp till knäna missuppfattar jag vilken typ av linser det är som jag ska tillreda och lyckas sprätta upp en stor klutt riven ingefära rätt i ögat.
 
AAAAAAJ! 
 
Det känns som att ögonen bränner upp sig själva innifrån. 
 
Samtidigt bränner grytan fast i botten av kastrullen. 
 
JIPPI!! Ropar ingen. 
 
Tillslut får jag ihop middagen och ska smaka av grytan. Men jag glömmer att maten just har kokat och lägger därför en sked illvarma röda linser på tungan. Uppskattningvis 400 grader rätt in i gommen. Served by me. 
 
Hu!
 
Just nu känner jag mig halt och lytt i både öga och mun.
 
Plus ganska trött. 
 
Lärdom: Undvika att göra allt på samma gång. 
 
Trrrrevlig kväll hörrni!
 
 
Med ingefära i linsen. 
 

Alla hjärtans dag

Idag överraskades jag av en kollega på jobbet. Choklad, blommor och fina ord. 
 
 
 
 
 
Aaaaa så fint! Jag blev verkligen glad! Ballonger också. 
 
 
 
Sen kom jag hem och överraskade i min tur barnen med var sin ros i choklad och min man fick ett par nya mysbyxor. Finns det något mer kärleksfullt än att ge bort ett par mysbrallor?? VA?
 
Svar ja. Det finns det. 
 
Men just den här mysbyxan sa vill du sitta och slappa i soffan hela kvällen så är det helt okej med mig jag kan lägga barnen förresten ska vi se en film sen? Jag kan fixa te och mackor med ditt favoritpålägg också. Och har jag sagt till dig att jag älskar dig precis så som du är? 
 
Så sa dom. Brallorna. Och det är kärlek för mig. 
 
Min man hade köpt chokladsemlor och om inte det är en passande present åt en snasktestarfru så vet jag inte?!
 
 
 
 
En bra Alla hjärtans dag. 

Alvin konkurrerar

Barnen kollade på Alvin och gänget i veckan. 
 
Alltså.
 
Det finns en scen som är SÅ märklig.
 
Alvin och gänget befinner sig i skolan (obs! av oklar anledning då jag ej tror att det är skolplikt för EKORRAR!). Dom pratar med ett gäng tjejer. 
 
 
 
 
Då kommer skolans coola kille fram och säger åt tjejerna att gå därifrån. Vilket tjejerna gör utan att ifrågasätta.  
 
 
 
 
Sen förklarar coola killen för Alvin och gänget att om dom pratar med eller ens tittar på tjejerna igen så är dom dödens. 
 
 
 
Va??
 
1) För det första, vem är coola killen att bestämma vad tjejerna ska göra och inte göra?
 
2) Är coola killen alltså beredd att MÖRDA för att tjejerna och ekorrarnas vägar aldrig ska korsas någonsin igen?
 
3) Exakt VAD är han orolig över? 
 
4) Är coola killen måhända orolig för att någon av tjejerna plötsligt ska känna att FASEN va gött det vore att hångla upp en trädlevande gnagare!
 
5) Och sedan inleda en relation med djuret? 
 
Det känns inte så troligt. 
 
Där emot känns det som att coola killen eventuellt behöver söka hjälp. 
 

Alla hjärtans dag i GIF:ar

Imorgon är det kärlekens dag! 
 
16 GIF:ar som möjligen beskriver Alla Hjärtans dag: 
 
1. När din partner undrar varför du har glömt Alla hjärtans dag för fjärde året i rad.
 
 
 
 
 
2. När din partner, som glömt Alla hjärtans fyra år i rad, kommer hem med en blomma.
 
 
 
 
 
3. Efter tre glas vin och en snus. 
 
 
 
 
 
4. När du vanligtvis inte är romantiskt lagd men bestämmer dig för att höja temperaturen med 200 grader.
 
 
 
 
5. När du får veta att det är Alla hjärtans dag samma dag. 
 
 
 
 
 
6. När du tycker att Alla hjärtans dag är ett komersiellt påfund. 
 
 
 
 
 
7. När du INTE tycker att Alla hjärtans dag är ett komersiellt påfund och din partner överraskar dig med inget.
 
 
 
 
 
 
8. När du ser gifta par kärleksförklara varandra via Facebook. 
 
 
 
 
9. När dina kompisar tycker att det är enbart mannens uppgift att överraska på Alla hjärtans dag. 
 
 
 
 
 
10. Hur du föreställer dig själv på Alla hjärtans dag. 
 
 
 
 
 
11. Du på riktigt på Alla hjärtans dag.
 
 
 
 
12. När du är singel. 
 
 
 
 
 
13. Förväntningar. 
 
 
 
 
 
 
14. När din kollega föreläser om hur hon tycker att man som kvinna kan skippa stortrosan i alla fall på Alla hjärtans dag. 
 
 
 
 
 
15. När din partner kommer hem med affärens minsta chokladask. 
 
 
 
 
 
16. Oavsett hur det går på Alla hjärtans dag. 
 
 

Spadag

Vilken dag jag har haft! 
 
Jag mötte upp två kompisar vid spa:at som vi har i stan. 
 
- Jag blir väl borta två timmar eller så, sa jag till Spiderpapa innan jag gick.
 
SEX TIMMAR!
 
Så länge var jag borta. 
 
Vi badade i varm pool, låg på varma stenar, solade i sådan där låtsassol och bastade i flera olika bastu. Länge! Jag brukar inte gilla bastu annars. Jag är en sådan som får panik bara bilfläkten fläktar på för varmt men nu var det äj mäj (amazing). Vi provade bland annat bastu efter konceptet aufguss. En bastuvärd (också ett yrke, ja) häller oljor på aggergatet och slår sedan med en handduk så att värmen liksom piskas mot en. Oljorna doftade lime och jenka-tuggummi. Mycket trivsamt. Och VARMT! Det var nästan så att jag bröt lite på finska när vi stapplade ut därifrån.
 
Sen käkade vi mat och drack vin och det senare tycker jag absolut går hand i hand med själva spa:andet. Möjligen att vinandet tog upp mesta av tiden och möjligen att vi mumlade något i stil med yolo när vi beställde det där extra glaset. 
 
 
 
 
 
 
 
Aaaaaaa jag känner mig så avslappnad nu!
 
Jag behövde verkligen tillbringa en dag med att basta och dricka vin i badrock. 

Älska småsyskon

Fyraåringen fick ett paket russin när vi handlade igår. Något som storebror ville ha del av. 
 
- Kan jag få smaka? bad sjuåringen. 
- Du får ETT russin, svarade fyraåringen. 
- Jag vill ha två! 
- Du får ett! 
- Jag vill ha tre! 
- Du får åtta! 
- Okej. 
 
Eh. Ja. 
 
Man bara måste älska småsyskon och deras sviktande uppfattningsförmåga vad gäller mängd. 
 
 
 
Storbrish och lillbrish denna morgon.
 

Smoothiefamiljen

Vi har blivit med blender! Eller mixer eller vad det nu heter. 
 
Jag förstår inte varför vi inte har köpt en tidigare? Eller jo, vi har i rättvisans namn haft en mixer stående i köksskåpet men den har varit trasig sedan 2012. Jag antar att vi under fem år har tänkt att den på något magiskt sätt ska laga sig själv och plötsligt börja göra smoothies på eget bevåg.
 
Detta har inte hänt.
 
Men vi ÄLSKAR smoothies i vår familj. Barn som vuxna. Så nu har vi alltså köpt en ny mixer. En som fungerar. 
 
 
 
 
Vi har blandat flera olika sorters smoothies i veckan. Bland annat:
 
• Vaniljfil, mango och hallon (gott)
• Naturell yoghurt, vindruvor, banan (4-åringen drack) 
• Naturell yoghurt, banan och kakao (gott)
• Vaniljfil, banan och jordnötsmör (GOTT)
• Naturell yoghurt, liten skvätt apelsinjuice, kakao och banan (SÅ IN I BÄNGEN GOTT) 
 
Vi får aldrig nog!
 
- GE OSS SMOOTHIES GE OSS SMOOTHIES! skanderar vi åt oss själva varje morgon. 
 
Imorse mumlade sjuåringen något om att mixa chips och dipp men där går möjligen gränsen. 
 

Lite smått unt gott

Lite smått och gott från den senaste tiden. 
 
Källa: Mitt liv. 
 
• Har jag nämnt för er att mina såser blev till en halvsida i Expressens papperstidning? 
 
 
 
 
Rimligt ändå. Det tycker jag faktiskt. 
 
•  Den här hårblåsen fanns på hotellet som jag och Matilda senast bodde på. Ni kanske kan ana kvalitén på den?
 
 
 
Den SÖG snarare än blåste. Om man säger så. Jag hade kunnat blåsa håret snabbare med min egen mun. Om man säger så. 
 
•  Ni kanske förstår att det rätt ofta händer att jag häller fil istället för mjölk i mitt kaffe på morgonen?? VA?
 
 
 
 
 Got dammit.
 
•  Våra barn hinner med en hel del innan klockan 08 på morgonen. 
 
 
Till exempel bygga ett fort. Där dom sedan intog sin frukost. 
 
 
•  Jag läste ett fabulöst citat av lika fabulösa Natalie Portman häromveckan. Kan inte hålla med henne mer. 
 
 
 
Det finns en längtan i mig att vara med och ändra på synen hur en kvinna ska vara. En kvinna kan vara rolig, härlig, ärlig, ta plats och bara vara. I all sin prakt. Och mycket mer givetvis.
 
Nåväl.
 
• Jag tog en selfie för ett tag sedan och lyckades helt omedvetet placera en trädkrona i exakt position kring min hjässa.
 
 
 
Imponerande ändå?
 
Slut på smått unt gott. 

Panelmedlem i radio

Idag gjorde jag premiär som medlem i Radio Skaraborgs nöjespanel. 
 
Väldigt trevligt! 
 
Jag var liiiite läääätt nervös innan. De ämnen vi skulle prata om var AT-läkare, Hans Rosling (med anledning av hans bortgång), lokala flaggdagar samt nya tv-programmet Händig man sökes. Det senare hade jag koll på, men det andra?? *emoji med uppspärrade ögon*
 
Skulle jag gå in där i radiostudion och möjligen låtsas som att jag vet något om något? Vad är en AT-läkare? Vad tycker jag om en sådan? Och kan jag några flaggdagar överhuvudtaget?? Öh... Äh... Tänk tänk tänk...
 
- Du får gärna presentera dig för lyssnarna Moa, sa programledaren.
- JAG VET INTE VEM HANS ROSLING ÄR! svarade jag. 
 
Inte.
 
Men närapå. 
 
Gulp. 
 
A ja när första nervositeten släppte visade det sig att jag hade rätt bra koll på Hans Rosling ändå (fantastisk människa!) och jag kunde tycka till något om både AT-läkare och flaggdagar. Pjuh. 
 
 
 
 
 
Ursäkta tråkig bild. Jag tog ett kort på mig själv i studion men tyvärr såg jag ut som en TÖNT på den bilden. Vilket jag tycker naggar min image lite. Ni får hålla till godo. 
 
Kul eftermiddag hur som helst!
 

Barnen har vi till låns

Vi hade samtal med sjuåringens lärare häromdagen. Vi gick igenom vad han lärt sig i skolan. Ja barnet alltså. Inte läraren. Jag satt som vanligt och var helt ivägblåst (blown away alltså) av hur duktig vårt barn är! Vilka förmågor han besitter! Helt otroligt. 
 
- Eh vänta lite. KAN du allt det här?? fick jag hindra mig från att utbrista när jag insåg hur mycket han har lärt sig.
 
Snart kommer han väl hem och pratar morsespråket översatt till mandarin samtidigt som han räknar ut kvadratroten i Pi baklänges.
 
A ja. Sen fick vi lov att läsa sjuåringens dagbok som han skriver några rader i varje måndag, ofta vad han har gjort i helgen. ÅÅååå vad fint det var att få ta del av! Jag blev alldeles rörd och jag insåg att jeeezez - jag och Spiderpapa är våra barns LIV! Just nu är vi deras hela universum. Vi formar deras barndom och sätter grunden för deras framtid. Alltså, det har jag ju fattat innan också men det blev bara så tydligt när jag fick ta del av sjuåringens formuleringar och tankar. 
 
Vi har våra barn till låns och jisses vad viktigt det är att ta till vara på det där lånet. Även när barnen är vuxna hoppas jag att dom ska känna att vårt hem är deras hem! Alltid!
 
 
 
 
 

Jobblivet i GIF:ar

Ni gillade ju min senaste GIF-fest så jag kör en till sådan lista. Nu i jobbtermer. 
 
Jobblivet i GIF:ar: 
 
1. Du och favoritkollegan på måndag morgon.
 
 
 
 
 
2. När det är din tur att rensa lunchrummets kylskåp på gamla matlådor. 
 
 
 
 
 
3. När det går influensa på jobbet och alla undrar vem som står näst på tur. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. När du går till jobbet med PMS.
 
 
 
 
 
5. När kollegan rullar in en "over head" i konferensrummet. 
 
 
 
 
 
 
6. Du till chefen efter att ni har löneförhandlat. 
 
 
 
 
 
 
 
7. När du ämnar skriva ut ett (1) dokument och lyckas addera två nollor efter ettan. 
 
 
 
 
 
 
8. Samma dag som lönen kommer. 
 
 
 
 
 
9. När du kan känna lukten av skvaller i korridoren. 
 
 
 
 
 
10. När du kommer tillbaka till jobbet efter en stadig långlunch. 
 
 
 
 
 
 
11. När chefen har det tufft och du inte riktigt vet hur du ska stötta för det finns en distans mellan er. 
 
 
 
 
 
 
 12. När en kollega ber om att få låna en penna och det är din sista. 
 
 
 
 
 
13. När chefen undrar varför du bara har lämnat in halva månadsrapporten. 
 
 
 
 
 
14. När kollegorna har bokat om after worken utan att konsultera dig först. 
 
 
 
 
15. På after worken när din kollega föreslår att ni alla ska börja träna tillsammans med start måndag morgon. 
 
 
 
 
 
16. När du har en praktikant och hen erbjuder sig att gå och köpa take away-latte med vaniljsmak. 
 
 
 
 
 
17. När någon säger att "det skulle finnas en dag mellan lördag och söndag". 
 
 
 
 
 Slut på lista. 
 

Magar putar

Suck vad tröttsamt! 
 
 
 
 
 
 
Bra svarat av Clara! 
 
Och till alla dom som känner behov av att tråka kvinnor med gravidfrågor så ska jag lära er några sjuuuukt bra grejer. Ta anteckning.
 
1) Alla platta, vältränade, icke-gasiga magar som du ser i media speglar INTE gemene kvinna. 
 
2) Okej? Är ni fortfarande med mig? Bra. 
 
3) Magar putar. DET ÄR NORMALT! Ibland är magen platt och ibland står den ut och ibland är magen så svullen att du skulle behöva skylta upp med "varning för gasexplosion". Ibland är den alldeles lugn. Ibland pirrig. Ibland orolig. Ibland pratglad. Magen lever! Det pågår en hel bakteriekultur där inne och den tar inte hänsyn till någon platthetsnorm.  
 
4) En putande mage är alltså INTE per automatik lika med ökning av folkmängd. 
 
5) En putande mage kan precis lika gärna vara en helt vanlig jevfla mage GOT DAMMIT! 
 
6) Fråga aldrig en kvinna om hon är gravid. Bara. Gör. Det. Inte. Möjligen undantag om hon vankar fram och samtidigt muttrar något om uppluckrat bäcken och bröstmjölk som rinner till. I övrigt. Inte. Känner du ändå det där frågesuget komma krypande ja då plockar du upp dina anteckningar från det här inlägget och kollar punkt 1, 3, 4 och 5 Och punkt 7. Kolla punkt 7!
 
7) KNIP DEN LILLE TRUT. 
 
Så. 
 

Vegetarisk kärlek

Samtal inom familjen: 
 
Jag: Det viktigaste som finns i livet är kärleken. 
Sjuåring: Och vår nya tv?
Jag: Nej nej. Det materiella betyder ingenting. Tänk dig livet som en maträtt där kärleken är den viktiga spagettin och de materialla sakerna är den mindre viktiga ketchupen. 
Sjuåring: Jag förstår. 
Spiderpapa: Men köttfärsen då?
 
Men snälla?
 
Livets rätt 2017 är väl ändå vegetarisk! 
 
 
Vem behöver köttfärs??
 

Norgevänner och mellopremiär

Igår hade vi besök av våra norska kompisar.
 
Eftersom vi har blivit smått norskifierade i vår familj den senaste tiden kändes det lite som att vi hade besök av Skam och Marcus och Martinus i någon slags salig blandning. Efter att barnen hade fått ställa frågor så som "känner ni Marcus och Martinus?" (varför inte liksom? dom bor ju i samma land) och jag hade undrat vart Skam-skolan ligger i förhållande till våra kompisars hus så kunde vi börja umgås på riktigt. Pjuh. 
 
Vi bjussade på hembakade semlor som alla fick fylla med valfri fyllning. Mandelmassa, nutella eller hallonsylt. Eller alltihopa. Och grädde såklart. Jag föredrar den klassiska varianten. 
 
 
 
 
 
 
Sen drack vi kaffe och pratatde ikapp och barnen lekte. Minsta norgekompisen sprang efter våra barn och ropade GUTTARNA GUTTARNA. Haha! Så älskvärt. 
 
På kvällen såg vi på Melodifestivalen. Såklart. Fyraåringen hade peppat hela dagen inför detta och firade sedan in premiären genom att somna i soffan i inledningen av första numret. Det bådar eh... Sådär inför finalen som vi ska se live.
 
 
 
 
 
Idag har vi en blank söndag framför oss. Vi har just gått igenom borde-listan med allt som vi borde göra och nu ska vi med största sannolikhet följa upp den listan med att göra något helt annat. 
 
Trevlig söndag hörrni! 
 

Väckt av en mört

Hela veckan har jag fått väcka fyraåringen på morgonen. Någon morgon har jag till och med tagit på honom kläder medan han sovit. 
 
Vad händer idag lördag? Sovmorgonens sovmorgons dag?
 
Jo fyraåringen vaknar halv 6! Pigg som en vältränad mört. 
 
- Mamma! Vakna! väser han i mitt öra.
- Nej, svarar jag. 
- Mamma... fortsätter han väsa i mitt öra.
- Nej, svarar jag.
- Mamma...
- Neeeeeej.
- Mamma...
- Mamma mamma mamma mammamammamammamammamammamamma...
 
Förstår ni vad som krävs för att inte bryta ihop eller ännu värre kliva upp och STARTA DAGEN?!
 
Det krävs mycket. 
 
Tur för mig att både mitt psyke och mina påsar under ögonen är av STÅL. 
 
 
 
Steg slutligen upp vid 07-snåret. Skålar in lördagen i kaffe. 
 

Nöjd tjej med bea innanför västen

Nöjd tjej som just ätit bea och pommes till lunch.
 
 
 
 
 
 
 
Restaurang Glädje har verkligen stans bästa bearnaisesås! Alltså den är sååååå god! Jag vill smörja in hela mig i den och aldrig mer duscha igen. Inte ens när det börjar lukta härsket!
 
Ba så ni vet. 
 
Hur som helst.
 
Idag har vi planerat utbildning på jobbet vilket är väldigt roligt! Alltså, en utbildning där vi ska utbilda företag i sociala medier. Jag kan själv har svårt att sitta still och lyssna på folk så man kan säga att jag brinner för att sätta ihop intressant och ROLIGT utbildningsmaterial. Det ska vara kul att lära sig!  Det är min devis. Med många faktiska exempel och källa verkligheten, för sådant kommer man ihåg efteråt.
 
Nu kom jag just hem och erbjöd fyraåringen att han fick bestämma vad vi ska äta till middag. Han fick välja PRECIS vad han ville. Förutom möjligen bearnaisesås för det har jag väldigt mycket av innanför västen just nu. I övrigt no limits. 
 
Vilket slutade med att han valde pastafjärilar med broccolisås. 
 
Det ska vi väl kunna ordna. Antar jag. 
 
Trevlig fredag önskar jag Eder! 
 
 

Influencers of Sweden

Idag började jag som administratör för Influncers of Swedens Instagramkonto. SÅ roligt! 
 
 
 
 
 
 
 
Influencers of Sweden är Sveriges branschorganisation för social media influencers. Uppdraget är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen, att utbilda kring rättigheter och skyldigheter och ge stöd i roller som publicister. Grundaren är Linda Hörnfeldt och styrelsen ordförande är Clara Lidström
 
Ett väldigt bra initiativ tycker jag!
 
Jag har varit med länge i den här i branchen och sett utvecklingen gå från att man, eller i alla fall jag, knappt vågade nämna att jag hade en blogg (det var ju så löjligt och narcisistiskt) till den business det har vuxit fram till att bli idag. Bloggare har gått från att "bara" vara bloggare till att forma starka personliga varumärken. Vilket är väldigt roligt! 
 
Jag är glad att jag hållt fast vid min blogg även om lusten för den har gått upp och ner genom åren. Men jag har alltid haft en grundkärlek till skrivandet och det är vad som har drivit mig att fortsätta. När sociala medier idag går så fort känner jag än mer hur jag älskar just bloggen som format för att den är långsammare. Det är en plats där jag får lov att sakta ner, utveckla mina tankar och brodera mina texter. 
 
Hur som helst. Influencers of Sweden handlar inte bara om bloggar utan om alla sociala kanaler! 
 
Här kan ni läsa mer om organisationen, kanske vill ni följa Instagramkontot och även lyssna på podcasten som Linda driver? Den är SÅ bra och inspirerande! 
 
Häpp!
 

Fotbollsregler

Idag har jag skjutit fotbollsstraffar med fyråringen. Bollen i fråga är gosedjursigelkotten Pigge och målet är dörröppningen i vår hall på nedervåningen. 
 
 
Igelkottsfotboll samt mål. 
 
 
 
Regler enligt fyraåringen: 
 
• Mamman måste stå extremt bredbent samt helt stilla i målet
 
•  ?
 
•  Om fyraåringen (mot förmodan) missar att göra mål på den bredbenta och stillastående målvakten får han skjuta en gång till. 
 
• Mamman där emot får inte skjuta en gång till om hon missar.
 
• Mamman får heller inte ta sats innan skottet och hon måste dessutom sikta igelkottebollen prick rakt fram. 
 
• Helst rätt på den lille målvakten.
 
• Fast löst förstås. 
 
• Om mammans skott (mot förmodan) går in i mål gills det inte om inte igelkottebollen är minst tre meter bakom målvakten. 
 
Ja. Ni hör. Ett ganska snårigt regelverk. 
 
Men jag kämpar på trots dåliga förutsättningar.