Väckt av en mört

Hela veckan har jag fått väcka fyraåringen på morgonen. Någon morgon har jag till och med tagit på honom kläder medan han sovit. 
 
Vad händer idag lördag? Sovmorgonens sovmorgons dag?
 
Jo fyraåringen vaknar halv 6! Pigg som en vältränad mört. 
 
- Mamma! Vakna! väser han i mitt öra.
- Nej, svarar jag. 
- Mamma... fortsätter han väsa i mitt öra.
- Nej, svarar jag.
- Mamma...
- Neeeeeej.
- Mamma...
- Mamma mamma mamma mammamammamammamammamammamamma...
 
Förstår ni vad som krävs för att inte bryta ihop eller ännu värre kliva upp och STARTA DAGEN?!
 
Det krävs mycket. 
 
Tur för mig att både mitt psyke och mina påsar under ögonen är av STÅL. 
 
 
 
Steg slutligen upp vid 07-snåret. Skålar in lördagen i kaffe. 
 

Kommentera gärna!
Cecilia

Det måste vara något programmeringsfel va? Exakt samma här. Har fått väcka tösen hela veckan för att hinna till förskolan kl 9 (det är ju typ eftermiddag vid 9) Men imorse, ja då passar det att gå upp kl 6..jag saknar mitt kaffe som man kan överleva på i vanliga fall (gravid) men nu får jag gå på de reservkrafter som finns. Kan dessutom slå vad om att det inte passar att sova vid 20 heller :)

Svar: Pepp till dig med bulle i ugnen å allt! 😊💪🏻
Moa DeBruin

2017-02-04 ♥ 10:18:55
Anonym

Vår son vaknade ofta vid 05-isch en period. När jag svarade: "Vi kan inte gå upp, det är mitt i natten. Alla sover". Fick jag följande svar: "Men mamma, alla sover inte. Jag är vaken." (Han är 2 år och 8 månader).

Svar: haha så söt :)
Moa DeBruin

2017-02-04 ♥ 19:12:54
Frida

Min 10-månaders skulle prompt upp 05:05 imorse... Treåringen brukar vi ändå kunna resonera lite med men det funkar ju inte med bebisen. Jag är förvisso hyfsat morgonpigg men tycker inte att något innan kl 6 räknas som morgon.

Svar: nej fy innan kl 06 är INTE morgon. Då är det natt. Jag har faktiskt alltid förvägrat mina barn att kliva upp innan just kl 06, just för att jag inte vill få in det som någon slags (o)vana. Dock är det som du säger svårt att resonera med en bebis :) Allt efter kl 06 får jag dock anse som godkänt
Moa DeBruin

2017-02-04 ♥ 19:45:50
Tess

Samma här i några veckor nu med 4 åriga sonen. Pratat med andra föräldrar med i barn i samma ålder och de upplever samma. Varför är det så? Tror på Cecilias programmeringsfel😁

2017-02-04 ♥ 21:05:47
Fanny

Igenkänningfakto hög. Min fyraåring väser exakt sådär i örat "mammaaa, när ska vi gå upp?!" Kanske tjugofem ggr tills jag väser tillbaka "Liiiinn, nuuuu ska vi gå uuuupp"

2017-02-05 ♥ 07:20:58

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback