Spiderchick

Magar putar
Suck vad tröttsamt! 
 
 
 
 
 
 
Bra svarat av Clara! 
 
Och till alla dom som känner behov av att tråka kvinnor med gravidfrågor så ska jag lära er några sjuuuukt bra grejer. Ta anteckning.
 
1) Alla platta, vältränade, icke-gasiga magar som du ser i media speglar INTE gemene kvinna. 
 
2) Okej? Är ni fortfarande med mig? Bra. 
 
3) Magar putar. DET ÄR NORMALT! Ibland är magen platt och ibland står den ut och ibland är magen så svullen att du skulle behöva skylta upp med "varning för gasexplosion". Ibland är den alldeles lugn. Ibland pirrig. Ibland orolig. Ibland pratglad. Magen lever! Det pågår en hel bakteriekultur där inne och den tar inte hänsyn till någon platthetsnorm.  
 
4) En putande mage är alltså INTE per automatik lika med ökning av folkmängd. 
 
5) En putande mage kan precis lika gärna vara en helt vanlig jevfla mage GOT DAMMIT! 
 
6) Fråga aldrig en kvinna om hon är gravid. Bara. Gör. Det. Inte. Möjligen undantag om hon vankar fram och samtidigt muttrar något om uppluckrat bäcken och bröstmjölk som rinner till. I övrigt. Inte. Känner du ändå det där frågesuget komma krypande ja då plockar du upp dina anteckningar från det här inlägget och kollar punkt 1, 3, 4 och 5 Och punkt 7. Kolla punkt 7!
 
7) KNIP DEN LILLE TRUT. 
 
Så. 
 
KataM

Har för mig att det var Mark Levengood som berättade om sin morfar/farfar som brukade säga: "Fråga aldrig om en kvinna är gravid, förrän du ser huvudet sticka ut mellan benen". :-)

Svar: Haha! 😄👌🏻
Moa DeBruin

Maria

Asså så sjukt.. nu såg jag varken mello eller den kända magen men vet att Clara e naturligt smal och "mindre byggd" och kan tänka mig hur många tjejer som kommer tänka "om DET där är en putande mage vad kan man kalla min då" helt ärligt kände jag så i några minuter innan jag kom ihåg att alla kroppar e helt enkelt olika! Mindre, större breda, långa hylla kroppen osv osv!!

Svar: Precis! 😊
Moa DeBruin

Borran

Så. Jäkla. Rätt. 😘 Fråga aldrig. Punkt!
Litet tillägg från min sida. Fråga inte heller hur som helst "ska ni inte ha barn snart". Eller kommentarer som: "Sätt fart nu". Det finns så många anledningar till barnlöshet, innan jag fick barn (krävdes IVF) så tyckte jag det var en så jobbig fråga/kommentarer.

Svar: Förstår det. Håller med!!👍
Moa DeBruin

Vardagskrönikören

Alla ni som tittar på Farmen, tycker jag ska kika in min hemsida "Vardagskrönikören" där denna veckas gästkrönikör är Carl-Johan von Rosen, även veckans storbonde!
Mvh,
Vardagskrönikören

Johanna Fransson

Haha, spot on!
En blir så jäkla trött!
Har fått den där frågan ett par ggr själv också.
Båda ggr i samband med att magen varit PMS-svullen.
Min reaktion i svallvågorna av alla hormoner har inte varit nådig de gångerna...
Så trött på den här granskningen av kvinnokroppen!
(Och om en nu skulle vara gravid, vad fan har andra med det att göra förrän en själv väljer att dela med sig om det!)

Svar: Håller helt med dig.
Moa DeBruin

Lovisa

jag fick en kommentar av en avlägsen kollega (gubbe +55)för ett år sen: "Jag ser att du är gravid" (jag hade fött barn 10 månader tidigare..)

Mitt svar då: "nej, inte alls faktiskt". Blev så paff av kommentaren att jag inte visste vad jag skulle svara.. I efterhand kommer man ju på tusen kommentarer i stil med, "och du är i 8:e månaden ser jag!"

Svar: jag veeeeet... Fick den kommentaren en gång som 20-åring av en KUND i en butik jag jobbade i. Fann mig dock ganska fort och svarade nej ser jag ut att vara det? Kunden blev ganska ställd och generad. Vilket var rätt åt henne.
Moa DeBruin

Sandra

Helt rätt av henne. Förra året hade hon som nyårslöfte att sluta dra in magen hela tiden, vid årets slut insåg hon att hon inte lyckats sluta så det fick bli löfte för även detta året....Sådär kul när man börjar med det och får sådana reaktioner.

Fanny

Har helt missat detta. Men herregud på riktigt, folk är så värdelöst korkade ibland.
Heja dig och heja Clara!

Anonym

Du har så rätt! Som alltid!😉 Starckars unga flickor som växer upp i dagens retuscherade samhälle.

Cecilia

Så bra skrivet! Måste bara berätta, jag är rätt höggravid just nu, och för några veckor sedan syntes det ju rätt så tydligt att min vanliga putmage var nåååågot större än vanligt. Min vän som jag inte hade träffat på länge kollade lite konstigt på mig men sa ingenting (väluppfostrad hehe). Tiden gick och jag la märke till att hon tittade och tittade. Till slut kom jag på "men, ja! Jag är gravid, har jag glömt säga det?" Stackarn vågade inte fråga haha och jag trodde att jag hade berättat det för henne (eh, andra barnet får visst redan lite mindre uppmärksamhet hehe). Men som sagt, aldrig aldrig fråga sånt! Magar är fina precis som de är!

Svar: bra vän! Ändå :)
Moa DeBruin

anki

Då kan du tänka dig in i min situation vid 35-45, då jag efter 2 barn blev överviktig lite i etapper. Om jag hade fött alla mina "ryktesbebisar"hade jag haft ett helt fotbollslag nu!
Skönt när man är 51 å fortfarande för stor då slutar folk att sprida rykten om graviditeter...kram

sandra - 3 barns mamma <3

Hehehe! Clara gav ett fint svar där. Tyvärr så är det ju inte längre accepterat att ha mage nu för tiden. Sticker magen ut 1 cm så är man en lat typ som inte tar hand om sig själv och man borde kuta bort till gymmet och hets träna tills magen går in 1 cm istället. Saknar den där tiden, förr, då vi accepterad kroppen och hur den fungerade och inte fick frågan om man väntade barn igen fast man bara har avnjutit en tjej lunch på pizzerian 1 h innan.

Hmmm börjar att bli lite smått nervös var all den här tränings hetsen är på väg. Är inte många som tränar för att må bra utan mer för att få likes eller för att inte bli kallad lat.

Tack för bra ord om våra älskade magar <3

Svar: 😊❤
Moa DeBruin

Ida

Hade en granne som frågade om en till var på G. När jag sa nej nöp hon mig i min precious bilring. 💣💥

Svar: waaaat? du nöp tillbaka i hennes hoppas jag!
Moa DeBruin

Hanna Karlsson

Det är så tråkigt att kvinnokroppen aldrig får vara i fred. Antingen är man för tjock, för smal, för vältränad, för otränad eller som i det här inlägget ser gravid ut. Suck säger jag bara!

arasen - Ett liv med Borderline, Ibs och två barn

Det finns faktiskt något som är snäppet värre att någon frågar om man är gravid. När man fått frågan och dom fortsätter att fråga tio gånger till.. Fast an har sagt att Nej, jag är inte gravid. "Är du säker?" "Skämtar du?" Jag är jävligt säker faktiskt.. Har fått frågan ett par gånger av både bekanta och okända människor. En av dom gav verkligen inte upp (en totalt främmande människa) och frågade dom frågorna jag skrev och några till.. Sjukt irriterande.. Okej om du har råkat göra ett misstag första gången, det är jobbigt nog. Att du sen ska stå och ifrågasätta mitt svar.. Det är så långt ifrån okej det går att bli :/

Svar: inte okej någonstans. Vilket puckot!
Moa DeBruin

Corina

Kul inlägg 😀

Anette

Bra inlägg Moa!

Så trist när kvinnors utseende bedöms istället för att koncentrera sig på prestationen. Hon gjorde ett jättebra jobb!

Extra sorgligt med tanke på det här, strax innan:
https://www.instagram.com/p/BP5oszthM_5/?taken-by=glasclara

Svar: Så trist. Vi har en bit kvar innan män och kvinnor bedöms likvärdigt om man säger så
Moa DeBruin

thatswedishmama

Jag såg artikeln och klickade mig in och förväntade mig att se typ lite svullen-put (antar att programledarna får äta något under kvällen liksom), men det fanns ju INGET där?! Tjejens mage är ju helt platt?? Har vi inte kommit längre än såhär? :(
Jag födde själv barn för 6 veckor sen och igår frågade min granne om det var en till bebis på G, man ba "Eh nej, men jag har kanske inte gått ner till normalvikt 6 veckor efter ett kejsarsnitt!"

Svar: äh fy. STRYK till den idiot som frågar en sådan sak SEX VECKOR efter ett bebis anlänt!! Inte ok. Min mage var svullen i typ ett år efter att jag gjort snitt. Och fortfarande är den inte på något sätt platt, vilket känns helt normalt och väldigt ok efter två barn och ett snitt :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress