Magkänsla

Förutom att min mage har ett fabulöst put så har den även en jädra känsla! 
 
Alltså, jag har en god magkänsla. Jag vet att min magkänsla alltid har rätt för den har guidat mig i SÅ många situationer. Stora som små. Jag måste bara våga lita fullt ut på den känslan.
 
Exempel: När vi letade efter hus letade vi länge eftersom det aldrig kändes riktigt rätt. Vi vann flera budgivningar och blev även erbjudna att köpa ett hus privat men alla gånger drog vi oss ur i sista stund då det inte kändes helt hundra. Till slut började jag tro att det var jag som var feg och inte vågade ta klivet mot något nytt?! Vad var det för fel på mig??
 
Men så var vi iväg på ytterligare en visning (hundrafemtionde i ordningen) och plötsligt klev jag in i vårt hus. Jag kände det direkt. Pang bom där var det. Här ska vi bo! Jag som innan hade nojat järnet kring allt från budgivning till uppvärmningssystem och garanti på kylskåp brydde mig plötsligt inte ett dugg om det. Jag tror inte ens att jag tittade ordentligt i alla rum på visningen? Jag VET att jag inte tittade ordentligt i badrummet för det var en kompis till mig som via bilderna i prospektet meddelade att badrummet inhyste både dusch och badkar. Det hade jag missat. Haha! Men det hade känts så bra på visningen att jag inte kände något behov av någon närmare granskning. Och när vi väl vann budgivningen hade jag inte en tung klump av ångest i magen som vid tidigare budgivningar utan jag kände glädje. YESSSS!
 
Tur då att jag inte misstog min tidigare magkänsla för feghet att köra över. Det hade inte blivit bra. 
 
Andra gånger då jag har tutat och kört för att det har känts helt rätt var när jag startade min enskilda firma. Det var ett jättenervöst och stort kliv för mig personligen men samtidigt som det pirrade deluxe i magen kändes det hela tiden rätt. Ett annat exempel är när jag sa upp mig från mitt jobb som inköpsassistent utan att ha något nytt jobb. Det fick liksom lösa sig. Och det gjorde det. Eller när jag som 20-åring vågade flytta själv till London utan varken boende eller jobb, för med mig förutom en resväska hade jag en god magkänsla.
 
Tyvärr misstar jag ibland en dålig magkänsla för feghet eller noja och så kör jag över min inre röst. Det är dumt och det är något som jag den senaste tiden har kommit till insikt att jag måste sluta upp med. Har jag en dålig magkänsla så måste jag ALLTID lita på det. Oavsett vad andra säger eller tycker. Jag är inte feg. Jag är inte en nojig person. Tvärt om är jag huuuur modig som helst så länge min mage är med mig. 
 
Kom ihåg det nu. Moa. 
 
Har ni god magkänsla? Vågar ni lita på den? 
 
 
Person med känsla för mage och v-tecken. 
 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Ja, det har jag faktiskt! Precis som du så vet jag bara ibland. Tvekar inte. När något inte känns rätt så blir jag orolig och frustrerad, men när jag hittar rätt så har jag bestämt mig på en halv millisekund. Kan faktiskt vara lite jobbig och säga att jag inte ångrar ett enda beslut jag någonsin tagit i hela mitt liv, vilket kanske låter för bra för att vara sant men så är det. Har alltid gjort exakt precis det som magkänslan sagt åt mig att göra, så den värderar jag väldigt högt :) (gud vad snorkig jag låter men jag är alltså väldigt tacksam för min magkänsla, någon bra egenskap ska man väl ha liksom)

Svar: Grattis vill jag säga till dig! Det är ju superhärligt att du 1) har en stark magkänsla och 2) alltid litar på den. Vilken gåva! 2017 är året då jag officiellt alltid ska lita på vad min mage säger. För den har alltid rätt. Och som du säger när något inte känns rätt blir man orolig och fursterad. Men känns det rätt bestämmer man sig på sekunden. Väldigt bra beskrivet!
Moa DeBruin

2017-02-22 ♥ 19:02:35
Evelin H.

Åh, det här var precis exakt vad jag behövde läsa just nu. Har fått ett jobberbjudande som ger bättre lön och bättre karriärmöjligheter, och känner att jag liksom "borde" ta jobbet. Men magkänslan säger blankt nej. För bättre lön och karriärmöjligheter spelar kanske ingen roll när jobbet inte känns rätt och möjligheterna är mot en riktning jag egentligen inte är intresserad av, hur bra det än skulle se ut på mitt framtida CV. (Det försöker jag åtminstone intala mig, och din text var bra pepp. Min magkänsla brukar gå att lita på.)

Svar: mmmmm... Ibland ställs man inför kluriga vägskäl. Men ja, magkänslan är en bra grej och säger den blankt nej så är det nog ett nej? Lycka till med ditt val! Sänder pepp din väg!
Moa DeBruin

2017-02-22 ♥ 20:04:12
fridanygard.blo.gg

Jag litar blint på min magkänsla, och nu tar jag även med den på jobbet! Story time: Hade fått följa med på en förhandling ang vår organisation och i bilen hem kunde jag inte släppa att personen vi träffat inte kändes.. bra? Så när min arbetsledare frågade vad jag tyckte ("är inte detta perfekt, han lovar oss så mycket!") så var jag tvungen att säga "vet du, jag tror han ljög". Ofint, tyckte arb. ledaren. Men efter en månad visade det sig att det var rätt ändå.
Och efter upprepade händelser får jag och magkänslan följa med på en massa (spännande) möten som åhörare! Det känns bra, du & jag magen <3

Svar: Haha härligt! 😄👍
Moa DeBruin

2017-02-22 ♥ 21:47:38 » URL: http://fridanygard.blo.gg/
Terese Mörtvik - Kinda Just Me

Truer words were never spoken. Nämen allvarligt, det är skitsvårt att lyssna på magkänslan. Börjar ofta rationalisera och tänka logiskt och så, bara för att sedan ångra mig eller köra nån kompromiss som inte alls blir lika bra som om jag bara hade testat något fullt ut. Oh well, live and learn.

Svar: Ja man lever och man lär sig. Så är det!
Moa DeBruin

2017-02-23 ♥ 12:10:45 » URL: http://kindajustme.blogg.se
Lotta

Som Evelin skrev. Detta var precis vad jag behövde läsa. Jag litar på min magkänsla men ibland kan skuldkänslor påverka så att magkänslan inte blir lika tydlig. Men glad att jag lyssnade mer på magkänslan än skuldkänslan i detta fall. Försöker ta åt mig av alla citat från äldre där väldigt många fokuserar med att en av de mest positiva sakerna med att bli äldre är att "man bryr sig mindre om vad andra tycker". Fokuserar på det. Man kan välja sina situationer helt enkelt, för jag vill även andra väl.

Svar: Nu vet jag ju inte exakta detaljer till upplevelsen du refererar till men jag tror att magkänsla i kombination med ärlighet är bra. Att våga vara ärlig mot andra och säga att hallå, jag förstår dig och din situation men det här känns inte bra för MIG. Fast det är jättesvårt. Jag vet.
Moa DeBruin

2017-02-23 ♥ 13:14:44
Anonym

Oftast inte! Är alldeles för kontroll freak för att våga :/

2017-02-23 ♥ 18:01:51
mini mosa

Magkänslan ja! Har definitvt en "dålig" magkänsla som varnar vid eventuellt dåliga beslut, som en varningsklocka, men annars är min mage neutral.

2017-02-23 ♥ 20:08:37 » URL: http://minimosa.fi
Lina

Jag litar inte alls på min magkänsla. I alla fall inte när det kommer till jobbrelaterade saker. Och om det är ett beslut som måste fattas snabbt så känner jag mer ofta än sällan att jag fattat fel beslut. Känner mig faktiskt ganska avundsjuk på folk som pratar om sin magkänsla som en sån där stöttepelare. Hade jag verkligen behövt.
Sedan ogillar jag visserligen själva begreppet att "gå på sin magkänsla". För mig känns det fel för det enda jag känner med magen är hunger/mättnad och mensvärk. Känslorna sitter någon annanstans mellan hjärtat och hjärnan. Intuition tycker jag nog faktiskt är ett bättre ord
Däremot är mina mer eh... djuriska instinkter mer förfinade, jag har lätt att avläsa andras stämning och så är jag på att lösa oväntade problem (som att pussla in ett fot stort bord genom en för liten tågdörr+gång). Om jag bara hade haft lite mer användning av det i mitt jobb som konsult så hade det varit toppen 👌😉

Svar: Jag tänker att intuition och magkänsla är samma sak, och att man kan kalla det vad man känner sig mest bekväm med :) Jag tror även att vi har känslor och tja... sinnen eller vad man ska säga i både mage, hjärta och hjärna. Dessa kan ibland säga olika saker och då uppstår förvirring. Vad ska man lita på? Bäst är ju när alla dessa samspelar, då är valen enkla. Att du har lätt att avläsa stämningar är ju verkligen en gåva! Även det här med att lösa oväntade problem :)
Moa DeBruin

2017-02-23 ♥ 22:35:57 » URL: http://https://linaekholmblog.wordpress.com
Josefine

Nu har jag läst flera gånger i olika omgångar. Du är så himla klok, det är ju precis så. Att man inte lär sig att lyssna är ju förövrigt ett mysterium.

Svar: Tack snälla :) Det är nog mycket i både en själv och utanför som spelar in att man inte alltid vågar eller tar sig tiden att lyssna. Men tränings ger färdighet!
Moa DeBruin

2017-02-23 ♥ 23:37:21
M

Här är en till som instämmer i "detta var precis vad jag behövde läsa"! Har också letat hus i en evighet och längtan gör nästan ont stundvis då jag vantrivs i lägenheten vi bor. Jag har tänkt att jag bara är feg och onödigt kräsen när jag inte fastnat för något av husen, men detta fick mig att tänka om. Det kanske är just så, att det inte är rätt och att det handlar om en magkänsla som hindrar mig från att göra ett felköp? Tack, dina ord tröstar mitt i denna frustration!

Svar: Åh I feel you! Kände precis likadant i över ett år. Men sen plötsligt kändes det som sagt HELT rätt. Vårt hus har massa skavanker men den här gången var jag inte ett dugg kräsen. Jag tror att du kommer känna när det stämmer 100%! Håll ut :)
Moa DeBruin

2017-02-24 ♥ 10:35:15
Matilda

Samma här! Min magkänsla har alltid rätt, så jag har slutat att motarbeta den. Det blir ju ändå som den vill till slut. Den är som en envis snorunge.

Svar: haha ja verkligen!
Moa DeBruin

2017-02-24 ♥ 10:36:30 » URL: http://www.matildakalstrom.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback