Spiderchick

Bortom kontroll
Igår fann jag vår dyrbara (nåja) apple-tv-kontroll på ovanvåningen. Det här vore kanske inget att lägga någon störra notis vid om det inte vore för att själva apple-tv:n befinner sig på undervåningen. Förstår ni hur lätt en liten apple-tv-kontroll-baby försvinner när den är så långt ifrån sin moder?? 
 
Genast ville jag veta vem i familjen som burit iväg så slarvigt på kontrollen?! Det visade sig att fyraåringen var den skyldige. 
 
- Snälla. Gå ner och lägg tillbaka kontrollen där den ska vara, bad jag.
 
Vilket han gjorde.
 
Sen tänkte jag inte mer på det förränn efter att barnen hade somnat. Det var då jag insåg vad jag hade gjort. Mitt misstag. Mitt STORA misstag!
 
Alltså - att be en fyraåring vandra iväg för att lämna en apple tv-kontroll "där den ska vara" är ju som att tigga om att den ska ligga på en plats där ingen vet vart den är. Allra minst ivägvandraren själv. 
 
Efter en hel del letande i vardagsrummet hittade jag slutligen kotrollen i... *trumvirvel* Tvättstugan! 
 
Precis. 
 
Jag blev lättad. Och inte förvånad. 
 
 
 
 
Dess

Denna episoden skrattade både jag och sambon gott åt, härligt att du kan krydda vardagslivet med lite humor!
Dessutom tänkte jag berättta för dig att jag nu sitter och äter gott & blandat, efter att ha varit sugen på det sedan ditt inlägg om de saknade håliga lakritsbitarna i sur-varianten. Dock gillar jag inte lakrits, så vi kör original-varianten! ;)

Svar: Mums! Och tack för din kommentar :)
Moa DeBruin

Rebecca

Haha, jag och sambon håller inte rätt på vår heller, även om vi är två vuxna i en lägenhet. Det finns fjärrkontrollsappar till mobilen också, i alla fall till iPhone. Tips ifall den försvinner för långt :)

Svar: Vi har dessa appar. Dom nyttjar vi rätt ofta ;)
Moa DeBruin

Rebecca

hahaha underbart! Vi har en fjärrkontroll som har försvunnit på ovanvåningen och ingen vet vart den är!

Svar: håller tummarna att den dyker upp! :)
Moa DeBruin

farmor

För några år sedan hittade vi vår tv-kontroll en trappa upp från själva tv:n, i botten på en kasse med badkläder (detta var i februari...) längst inne i ett hörn i en garderob. Ett under att vi ens tittade där, men alla andra alternativ var uttömda! Orsak: 4-årigt barnbarn :)

Svar: mycket som läggs bort går att härleda till just fyraåringar ;)
Moa DeBruin

Meditationsbloggen

Hur i hela friden visste du var du skulle leta?! Jag menar tvättstugan är inte precis det första stället jag skulle leta på fast å andra sidan har jag ingen fyraåring hemma heller... En fyraårings logik är ju inte alltid logisk för omgivningen. ;-)

Svar: Jag letade ÖVER ALLT. Och kom slutligen till tvättstugan ;)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress