Spiderchick

Quesadillas och hemligt liv

Igår åt vi världens godaste quesadillas (fick googla stavningen ja). 

 

Så här: 

 

Lägg strimlad skinka, riven ost och oregano på ett tortillabröd. Täck med ytterligare ett bröd. Stek i lite olja. Vänd när brödet har fått färg (går i regel snabbt). Skär upp i bitar. Njut. 

 

 

 
 

Alla i familjen åt med god lust förutom 4-åringen som hellre ville äta ett slätt tortillabröd spetsad på en morot. 

 
 
 
 
 

Storebarnet där emot åt massor och var även den som kom hem med receptet. Men så är storebarnet not the typical child när det kommer till just mat. Han äter allt och favoriträtten är laxsoppa. Ni hör. 

 

Lillebarnet är ett mer kräsen. I alla fall hemma. Han älskar pannkakor (om dom skärs rätt) och köttfärssås (utan lök och krossad tomat obs!) och avböjer sedan det mesta som innehåller mer än tre ingredienser inklusive små, små icke förnimbara kryddpartiklar. Där emot har vi fått höra från pedagoger att han äter precis allt och lite till av den mat som serveras på förskolan. Ja. Även fetaost.

 

??

 

Han bedriver med andra ord något slags hemligt, kulinariskt liv bakom våra ryggar. 

 

Anonym

Prova med tacosås, tacofärs, majs och mkt ost istället så ska ni får smaka på ngt ännu bättre, gör alltid minst en sån när det vankas taco-kväll🤗

Svar: mums! :)
Moa DeBruin

Frida

Vi brukar göra såhär: blanda strimlad kalkon eller skinka med finhackad lök och paprika, rör ner färskost och riven ost. Tryck ut mellan två tortillabröd, stek i olja och servera med guacamole. GOTT!

Svar: Aaaa vad gott! 😋
Moa DeBruin

Tapet

Gott!

L

Eller den här varianten: Bred på vitlöksost på bröden, lägg på skivad mild peperoni o strimlad hårdost, stek i stekpanna till osten smält. Så jädra gott!!!

Svar: lät veeeeeldigt gott :)
Moa DeBruin

Mia Älmeros

Oj det där lät riktigt gott, det måste vi nog testa imorgon (de yngsta hade röstat för blodpudding så jag hoppas jag kan locka dem till att ändra middagsplanen haha)

Hanna Karlsson

Åh vad gott det låter!

anne

gott det ser ut spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress