Fakta om femåringen

Med anledning av att minstebarnet har fyllt 5 år tycker jag att det är läge med en uppdaterad faktalista! Ni vet när Mini får bjussa på fakta om sig själv. Här bekskrev han sig själv som bebis, tvåååring och treåring
 
Självklart har femåringen skrivit all fakta själv. Jag är inte inblandad. Neeeej då. 
 
Femåringens fakta om sig själv: 
 
Favoritmat: Jag är egentligen mest förtjust i godis och glass. Men det får man tydligen inte äta varje dag?? Världen är orimlig på många sätt. Meeeen meeeen. Jag brukar helt enkelt hålla till godo med den mat som bjuds. 
 
 
Bild på en glass som jag beställde en bra dag i Hjo. 
 
 
 
Då skrattar jag som högst: När jag och min bror leker äventyrsbad i badkaret så att det stänker vatten ända in i grannens hus. Här snackar vi SKOJ på hög nivå! Varför betala dyra pengar till äventyrsbad när man kan låtsas att badkaret hemma är en vågmaskin helt gratis??
 
Favoritmusik: Allt med Samir och Viktor. Jag kan alla deras cirka fyra låtar helt utantill. Inga problem. Väck mig mitt i natten och be mig sjunga första versen i Bada Nakna baklänges och jag garanterar felfri leverans. 
 
Smeknamn: Paltis (mamma och pappa) samt SLUUUTA (min bror). 
 
Förebild: Min storebror. Han har alltid så genialiska idéer och jag kopierar gärna allt som han gör. Det är smidigt att ta rygg på någon här i livet. Jag rekommenderar det. 
 
 
Bild på mig och min brolla när vi besökte inspelnigen av Sommarlov i Malmö.
 
 
Superkraft: Jag kan känna lukten av en mamma som norpar godis ur köksskåpen på TRE MILS avstånd. Minst. Även när jag är förkyld. 
 
Särskild förmåga: Jag kan sova mig igenom allt! Exempelvis kan jag somna på en flygplats på Mallorca och vakna upp på ett hotellrum i Göteborg utan att ha fladdrat ens en liten bit på ögonlocken. Praktiskt. 
 
Hobby: Uppträda med mina kompisar. Faktum är att min förskola fick inrätta en scen på avdelningen eftersom alla uppträdanden med mig och kompisarna blev så frekventa. 
 
Drömmer om: Att fylla 8 år. Jag längtar väldigt mycket till denna dag och pratar ofta om den. Visst, 5 år är en okej ålder men när man är 8 år då är man STOR. 
 
 
Bild från när jag bowlade senaste. Det behöver man inte vara 8 år för att göra. 
 
 
Vill gärna: Låsa fast folk med mina polishandbojor. Det är alltid en bra tillfälle att haffa någon med handklovar - så brukar jag säga. Ni får gärna citera mig. 
 
Älskar: Att vattenkamma mig. Massa vatten i luggen, en kam och swchooooop så känns livet om möjligt ännu bättre. 
 
Övrigt: Min mamma (som förvisso har varit mig partisk sedan 2012) tycker att jag är en klok, rolig, pratglad, empatisk, nyfiken, frågvis, snäll och bestämd person. Jag har en stark känsla för vad jag tycker är rätt och fel och jag har inga problem att påtala vilket. Jag älskar musik, att sjunga, spela och showa. Min mamma brukar säga att det kommer bli något stort av mig!
 
 
Bild på mig från i midsomras. 
 
 

Kommentera gärna!
Lina Å

Gullis! Var är fina jackorna ifrån?

Svar: Stadium på rea! 😄
Moa DeBruin

2017-07-11 ♥ 21:25:18
Anonym

Är det något m
5-åringar och vattenkamning?! Min pojke fyllde 5 i maj och har helt på egen hand kommit på att ett vattenkammat hår är det finaste man kan ha. Han tar längre tid på sig än jag innan vi ska på kalas 😂 Dock tycker han det gör ont med kam så han kör med en gammal sån där mjuk bebisborste 😂😂😂

Svar: 😄❤️👍
Moa DeBruin

2017-07-11 ♥ 23:18:25
Autismmamma

Slumpen tog mig hit! Du ar en fin blogg! Du får gärna tittar in till mig och sätta en tass om du vill detta. Välkommen!

http://autismmamma.bloggplatsen.se

2017-07-12 ♥ 01:06:30 » URL: http://autismmama.bloggplatsen.se
Anonym

Ett litet tips . Umgås så mycket (alla ni som läser detta) med era barn. De växer så fort. 🌹

Svar: Indeed! Bra tips!
Moa DeBruin

2017-07-12 ♥ 06:52:57
Denise

Såå roligt inlägg! :D

2017-07-12 ♥ 19:36:22 » URL: http://hundlivet.se
Hanna

Vilket roligt inlägg!

2017-07-12 ♥ 21:28:59 » URL: http://hannafialotta.blogg.se
Sabina

Så fint :D som han kommer älska att läsa det här om några år!

2017-07-13 ♥ 06:28:10 » URL: http://lesthi.blogspot.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback