Idéer kring stand up

Om ni undrar så är jag i full gång med att fundera, stöta och blöta kring min stand up-debut. 
 
Jag har inga som helst svårigheter att komma på idéer. Det är min lättaste sport. Men att göra idéerna mer stand up och prat-vänliga är en större utmaning. 
 
GULP!
 
Jag brottas även med en osäkerhet kring om jag verkligen är rolig i tal, inför publik. Tänk om folk inte alls förstår sig på mig?? Usch. Där har jag verkligen en osäkerhet att jobba på. Men jag är fast besluten att testa. 
 
Jag fick förresten det här halsbandet av en kär vän. Hur fint?!?
 
 
 
 
 
 
Jag väljer just nu bland följande ämnen:
 
Mitt namn 
Skoltiden
GPS:er 
Träning 
Charter
Snippor
Luggar 
Föräldraliv 
Djurprogram
Mitt alterego Mona Brun 
Förskolebaciller 
 
Sen har jag tusen andra idéer också men jag måste ju begränsa mig och börja bygga på något snart. 
 
Vad har ni för stand up-favoriter? Vilken typ av humor gillar ni? Kom gärna med tips och inspo om ni har tid och lust! 
 
*utnyttjar skamlöst mina läsare för re-search*
 

Kommentera gärna!
Anonym

GPSer och luggar har jag då aldrig hört komiker prata om förut, det låter väldigt spännande!!

Svar: Hehe 😄😜
Moa DeBruin

2017-07-22 ♥ 10:44:07
Nea

Jag diggar charter, luggar, föräldraliv o förskolebaciller (men kanske mest för att dessa passar bra in även på mig 😊)

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2017-07-22 ♥ 11:00:52
M

När det gäller stand-up så igenkänningshumor! Vardagssaker beskrivna med humor och värme! Johan Glans är en favorit 😊 Al Pitcher med Fy fan Sverige är ju också klockren! 👍🏻

Svar: Jag gillar också Johan Glans 😊👍
Moa DeBruin

2017-07-22 ♥ 11:40:54
Anonym

Jag tror starkt på dig! Du är redan min favvo! 😉 Go Girl! 🌹❤️

Svar: Tack 😘
Moa DeBruin

2017-07-22 ♥ 12:23:23
Alice

Kanske inte riktigt stand-up, men ett roligt tips iaf. Youtube-serien Eighty-sixed. https://www.youtube.com/channel/UCDZtawKsEM3yIdCrt0tIRJw Skoj tyckte jag och korta avsnitt som man hinner se :) Finns sex avsnitt hittills!

Svar: Ska kolla in 😊
Moa DeBruin

2017-07-22 ♥ 12:44:46
Ronja

Ohhh Mona Brun älskar jag, skrattade ordentligt när ni pratade om det i podden och när du skrev om det i bloggen. Emma knyckare tycker jag är jätterolig, min humor är lagd en del åt det sarkastiska hållet så sånt tycker jag alltid funkar bra.

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2017-07-22 ♥ 13:35:17
Anonym

Moa Brun måste ju vara med!

2017-07-22 ♥ 13:55:27
Sofie

Tänker spontant att GPSer och charter skulle kunna bli askul! Tror alla är roliga ämnen och skulle älska att höra mer om Mona Brun tex, men tänker att det blir extra kul just för att jag läser din blogg och har lite koll eller vad man ska säga? Kanske lättare att gå på nåt mer "allmänt" som alla kan relatera till som kanske inte läser bloggen (vilket iofs alla borde göra! 😃). För övrigt känner jag bara på mig att det kommer gå hur bra som helst för dig, du är sjukt likeable!

Svar: Tack för input 😄
Moa DeBruin

2017-07-22 ♥ 18:07:30
Linnea

Älskar när en komiker börjar med att skämta om sig själv osv. Samt när det handlar om verkliga(ish) händelser eller scenarion som hade kunnat utspelas (typ dina inlägg med tidsmarkeringar). Annars kan jag bara tipsa om en podd som heter allt du velat veta, avsnittet som heter "allt du velat veta om humor" är super! :)

Svar: Tack för tips! 😄
Moa DeBruin

2017-07-22 ♥ 19:16:08
Josefin

Föräldraliv och baciller! Något som många kan relatera till och som garanterat blir roligt i dina händer. Eller ja. Ur din mun kanske jag borde skriva ☺️

2017-07-22 ♥ 20:01:33
Anonym

Gillar dina ämnen och tror att det kommer gå superbra för dig! Vad jag absolut inte gillar är "under bältet" humor. Ibland känns det som att tjejer tar till det som ett knep för att bli roliga, vilket jag inte tycker att de blir. Så mitt tips är att undvika det. Uppskattar därför Johan Glans mkt, och även Jim Gaffighan. Spana in Gaffighan om du inte redan gjort det. Finns på Netflix!

2017-07-22 ♥ 23:37:40
Frida

Jag brukar inte tycka om sexskämt men att höra dig vad du har att säga om snippor lät spännande! :D Annars skoltiden, föräldraliv och förskolebaciller lät kul! :)

2017-07-23 ♥ 11:46:22
Emma

Älskar Johan Glans! Rent allmänt uppskattar jag när någon driver med sig själv och när det handlar om vardagssituationer, så att man känner igen sig :)

2017-07-23 ♥ 16:44:43
Anna

Tjena!
Jag tror det kommer gå galant för dig! Jag blir glad av att läsa din blogg och skulle verkligen gå och lyssna på dig om du kommer förbi Gävle någon gång med lite stand up!
Jag gillar folk som drar skämt man kan relatera till och gärna blandar i lite självironi. Politik har jag grymt svårt för men annars är jag allätare. Min nyaste favorit kommer från Netflix och heter Gabriel Iglesias. Har du tråkigt någon gång så spanande en av hans specialare. I'm not fat, I'm fluffy! Diggar jag.

Ha det bäst och lycka till även om jag vet det kommer gå bra! Var bara dig själv, även om du bestämmer dig för ditt alter ego så var dig själv. ;)

Ha det bäst!

2017-07-23 ♥ 17:49:36

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback