Krabbfiske, dyreparker och hytter

Oj oj oj vilka härliga dagar vi har haft i Norge hos våra kompisar! Vi har besökt en av mina äldsta vänner Carolina, en del av er kanske minns henne från min Göteborgstid? 
 
Vi åkte som sagt i onsdags och landade som första stopp i Oslo. Där vi tog vi kompisarnas båt ut i skärgården för grillning och krabbfiske. 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen grillade vi igen och barnen hade poolparty. 
 
 
 
 
Nästa morgon bar det av söderut mot Kristiansand, där Carolinas man har sin familj. Det är så himla vackert i Norge! Över allt. Tyvärr lyckades inte ett foto med skakig mobilkamera innefrån en bil fånga den skönheten. Men ni får helt enkelt tro mig. På radion spelades till 90% svensk musik. Zara Larsson, Abba, Roxette och Ace of Base avlöste varandra. Vi kände oss hemma. 
 
 
 
 
Efter några timmar i bilen kom vi fram till Kristiansand och Dyreparken.
 
 
 
Dyr betyder djur så dels var det en djurpark men för vår del var det karusellerna och Kapten Sabeltand som lockade, barnen har tittat mycket på Kapten Sabeltand på SVT-play. 
 
 
 
Kön till flumride, eller tømmerrennen som dom säger på norsk, var cirka 99% kortare än på Liseberg så sjuåringen åkte fem gånger på raken. Lika bra att passa på. 
 
 
 
 
Nej det är en inte en ovanligt ren puderborste som har fotobombat den här bilden i högra hörnet, det är en del av femåringens hår.

 
 
Efter några timmar i Dyreparken skulle vi åka och handla kvällens middag. På parkeringen noterade jag att fantasin är STOR bland norrmännen när det gäller färg på bilen. 
 
 
 
Jag kallar bilden Fifhty Two shades of grey. 
 
I affären noterade jag mat-Tina.
 
 
 
 
 
Sen hittade jag Smash!!
 
 
 
 
Varför inte Norge exporterar Smash till Sverige i stora skalor kan mycket väl vara det största mysteriet i modern tid??
 
I övrigt är det sannslöst dyrt med godis i Norge. En chokladkaka som kostar 14 kronor i Sverige kostar lätt 40-50 kronor i Norge. No kiddin. På ett sätt kan jag tycka att det är rimligt och på ett annat sätt lider jag med mina fellow snasktestare i grannlandet. De lever ett hårt liv!
 
Efter handlingen åkte vi vidare till kompisarnas hytte utanför Kristiansand.
 
 
 
 
Hytten, stugan alltså, låg mitt ute i skogen vid en sjö. Vi kunde inte ta bilen hela vägen utan fick åka båt sista biten vilket barnen tyckte var minst lika mycket äventyr som flumride. 
 
Mer om hyttelivet i nästa inlägg. 
 

Kommentera gärna!
Alexandra

Norge är bara bäst. Och så vackert. Geiranger, Trollstigen, alla fjordar, Lofoten, ja det finns hur mycket som helst att se. Var i Lofoten för ett par veckor sedan. Helt magiskt. Ja Norge är helt klart ett land som jag kommer åka till fler gånger. Just det där med Mat-Tina på Kiwi reagerade,jag också på. :-) Lite kul att åka till Norge och få se henne där på en skylt.

Svar: Ja jag skulle gärna vilja se ännu mer av Norge 😊
Moa DeBruin

2017-07-23 ♥ 15:02:19
Johanna

Så modigt av dig att prova stand-up, heja heja!💪👍 Gillar Nour El-Refais humor, såg hennes senaste show som var sjukt rolig!

2017-07-23 ♥ 17:17:57 » URL: http://ensllsam.blogg.se/
Sabina

Men vaaaa, så dyr choklad! Ska aldrig flytta till Norge! :O

2017-07-25 ♥ 18:11:46 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Camilla

Åååh, så härligt. 😄 Vad är det du har på dig när du sitter i flumriden? 😋

Svar: en klänning :)
Moa DeBruin

2017-07-27 ♥ 04:41:53
Camilla

Den ser då snygg ut. 🤗 Var är den köpt?

Svar: Monki :)
Moa DeBruin

2017-07-27 ♥ 20:48:19
Camilla

Tack. 😍

2017-07-28 ♥ 19:55:06
camilla

Hoppas du passade på att äta mcflurry med smash också! Sjukt gott!!!

Svar: Tyvärr inte men låter ju sjuuuuukt gott!
Moa DeBruin

2017-08-06 ♥ 13:02:12

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback