Spiderchick

Möhippa för Hanna
Igår hade vi möhippa för min blivande svägerska. I augusti gifter sig min bror med Hanna! Jag och Hannas kompisar har varit fullt upptagna med planera detta den närmaste tiden. Nästan alla kompisarna kommer utifrån Skövde så det har varit lite pussligt men vi fick ihop det! 
 
I fredags kväll anlände fyra av Hannas kompisar till stan för att övernatta hos mig. Vi har aldrig träffat varandra innan men dom var verkligen hur goa som helst. Är dom kompisar med Hanna så fattar jag ju att det är bra människor. 
 
Klockan 10 igår morse anlände fler kompisar hem till mig. Även Hannas mamma och min mamma. Det kanske inte är brukligt med att mödrar deltar på möhippan men dagen var till för Hanna och vad vi trodde att hon önskade. Hon har en väldigt nära kontakt med sin mamma och tycker även mycket om sin svärmor så det kändes självklart att även dom deltog. 
 
Klockan 11 hade jag bestämt med min bror att han och Hanna skulle "hämta" en sak hos oss. Chocken och förvåningen som Hanna fick när hon såg att mitt vardagsrum var fyllt med personer som står henne nära var helt obeskrivlig. Haha! Jag har aldrig sett någon bli så förvånad (ni kan se ett litet filmklipp på mitt Instagramkonto @spiderchickblogg). 
 
När man just har gett någon hennes livs överraskning och alla är lite darriga känns det alltid läge att "ta tag" i stämningen så vi körde igång med dagens första lek. Hanna fick på 15 sekunder presentera och beskriva alla oss som var där. Sedan fick alla vi beskriva Hanna på 15 sekunder. Det här framkallade både skratt och tårar. En härlig start! Efter det fick Hanna dra presenter ur en påse och gissa vilken present som var från vilken person. Jag gav henne till exempel ett halsband med vårt gemensamma stjärntecken, tvilling. Vilken hon förstod var från mig. 
 
 
 
 
Efter att vi hade ätit lunch och haft tipspromenad (med frågor om Hanna) var det dags för dagens större aktivitet - bubbelfotboll. 
 
 
 
 
Vuxna människor spelar fotboll i en plastbubbla (filmklipp på Instagram). Jag skrattade så tårarna rann bara vi skulle få dessa bubblor på oss. Väldigt roligt. Och svettigt. Framföra allt en aktivitet som vi visste att Hanna skulle tycka var rolig. 
 
 
 
 
 
Sen var klockan 15:00 och vi gick återigen hem till mig för att käka jordgubbar med glass - OCH DUSCHA!
 
När vi hade bytt om och kommit ner lite i varv var det dags för oss alla att överlämna en pärla till Hanna och samtidigt säga några ord. Syftet var att Hanna kan göra ett armband av dessa pärlor, som ett minne och en påminnelse om att hon betyder mycket för många. Även här blev det många skratt och tårar. Hanna fick även plocka fram sina konstnärliga skills och måla en tavla till sin blivande man. 
 
Klockan 18:30 var det dags att bege oss ut på lokal. På vägen fick blivande bruden panga ballonger fyllda med lappar med olika uppdrag. 
 
 
 
 
Uppdragen var i stil med "samla in hårsnodd, tuggummi och en 5 krona från personer du möter" eller "bjud upp en person till bugg" och "fota dig med en kille som liknar din blivande man". Typ. Hanna klarade alla uppdrag med bravur. Återigen för att vi visste att hon skulle fixa det. Att tvinga huvudpersonen att göra saker hen tycker är pinsamt känns väldigt 90-tal. 
 
Efter en god middag spelade vi shuffleboard. 
 
 
 
 
 
Kl 22:30 fortsatte delar av gänget, med bruden i täten, ut i natten. Jag och några till kände oss dock väldigt nöjda med dagen och tackade för oss.
 
Aaaah! Jag känner mig ÄRAD att jag fick delta i den här fantastiska dagen!
 
Det bästa av allt är att vi har bröllopet kvar att se fram emot ♥
Inne hos Ina

Vilken fin möhippa! Har man tänkt till kring vad som passar bruden kan det verkligen bli hur fint som helst :)

Katta

Roligt med möhippa,ser väldigt lyckat ut 😊
Jag ska planera en också för min blivande svägerska(som är gravid).😊

Svar: Kul! 😄 Då kanske inte bubbelfotboll passar 😉
Moa DeBruin

Katta

Nej det får nog bli lite stillsammare än så 😆

beccalundin.blogg.se

Vilken rolig möhippa🙂

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress