Norgesemester del två

Vi fick så många intryck den här Norgeresan att vi riktigt babblade i munnen på varandra under gårdagen när vi träffade delar av familjen. 
 
- Räkor bla bla... Guttar bla bla... Hytte bla bla... Pepsi Maxi bla bla... 
 
Hur som helst, det här var min utsikt från soffan i hytten. Här snackar vi att ett panoramafönster kommer till sin rätt (jag har personligen aldrig förstått mig på dagens moderna panoramafönster som vetter mot en granntomt tre meter bort) (men så lider jag av insynsskräck också). 
 
 
 
 
 
Båda kvällarna i stugan fick sjuåringen vara uppe längre och följa med papporna ut med båten. Dom fiskade och badade. Man kan LUGNT säga att sjuåringen växte tre meter som person av det. Jag såg hur det lös av glädje och stolthet i hans ögon och det mina vänner - DET är en härlig upplevelse för en förälder. 
 
 
 
 
 Sen käkade vi färska räkor, för det gör man när man är i Sørlandet. 
 
 
 
Visste ni att det är mer populärt att dricka Pepsi Max än Coca Cola i Norge? Japp. Och där fick "Pepsi Max-gänget" i Skam sin förklaring. Jag har alltid undrat varför dom kallar sig så. 
 
 
 
 
 
Efter två dagar i hytten åkte vi hem mot Sverige igen. Vi pausade några timmar i Sandefjord innan vi tog färjan över till Strömstad. 
 
 
 
 
 
 
Jag och min man är SÄMST på att hitta så väl framme i Strömstad blev vi osäkra på om vi skulle åka på E6 mot Göteborg eller mot Oslo? 
 
 
 
 
Efter några sekunders velande enades vi om att vägen mot Oslo antagligen skulle innebära att vi åkte över gränsen till Norge igen. Och det vore ju dumt när vi just tagit oss därifrån. Så vi åkte mot Göteborg. Och ja, det är alltså på den nivån vi ligger rent hitta-mässigt. 
 
Hur som helst. Så himla fin vaycay vi har haft i grannlandet! Så här i efterhand önskar jag att vi hade stannat en eller två dagar till, men vi får förlänga det till nästa gång. 
 
Takk och bokk Norge! Och extra tack till familjens surfplatta för att du gjorde bilresan behaglig för alla inblandade. 
 
Över och ut. 
 

Kommentera gärna!
Fannie

Asså?! Vad har jag missat? :O Äter man räkor med kex? Aldrig varit med om... vår familj och alla jag känner äter räkor med formfranska, aioli och kanske kokt ägg. Jag skulle kalla mig hel-västkustbo, dock bott lite på andra sidan av andra sidan. Spiderchick, var äter man räkor med kex och funkar det då med gutenfria kex? I så fall vill jag hälsa på nån där. Vore skoj att prova innan jag dör :P

Svar: Man lägger inte räkorna på kexen, om du missförstod mig nu? Nej min erfarenhet är att man äter räkor med möjligen aioli. Som tillbehör till detta har man bröd, kex och goda ostar. Ungefär som en kräftskiva. Det är väl inget konstigt? Jag har aldrig varit med om att man lägger räkorna på en smörgås och bara har detta som tillbehör, så att säga. Min vän, som också är från Sverige, presenterade detta som en norsk grej. Så kanske vi inlandsbor som inte ätit räkor på detta sätt tidigare. Inte för att det är ett överdrivet revolutionerande sätt, men ändå. Det är väl helt enkelt så att det varierar från plats till plats. Men då är det alltså så att västkusten också kör den norska stilen. Eller vad det nu är för stil. Den allmänt vedertagna kanske :)
Moa DeBruin

2017-07-24 ♥ 13:20:26
Fannie

Små små räkor på ett kex vore nått att se förresten (var lite av min bild i hjärnan :P )
Det är roligt att prata om råvaror och mat. Vad som är normalt i ena änden av Sverige är helt udda i en annan del. Som räkor verkar vara.
Vore fortfarande skoj att äta räkor som vid en ostbricka (ost, kex och annat gott som tapenade och marmelad). Kan tänka mig att röka räkor passar då, gör det det? Kanske är beroende på vilka mängder man äter dessutom? Vad har jag mer missat av matkultur in mot Skövde? Några lokala specialiteter som vi andra bör prova?

Svar: Jag kan tipsa dig att ta en båt (minns ej namnet på den rutten tyvärr) från Läppstiftets brygga ut bland öarna i Göteborg. Där serveras förutom underhållning världens smarrigaste buffé av alla slags räkor, ostar, kex och pajer du kan tänka dig. Såååå gott! Kanske det godaste jag någonsin ätit faktiskt. På tal om att äta räkor tillsammans med kex och ost. Aioli och röror och bröd fanns det med för den delen. Mums! Kolla upp :)
Moa DeBruin

2017-07-24 ♥ 21:38:51
Amanda

Hej!! Tack för en superbra blogg, läser varje dag sedan urminnes tider (typ) men kommenterar allt för sällan. Jag har en fråga! Vad tyckte du om Sandefjord? Jag ska hälsa på en kompis i Strömstad och blev inspirerad att åka över till Sandefjord en heldag, jag har aldrig varit i Norge så tänkte att det skulle vara kul. Skulle du säga att det är "värt" för en 21-årig tjej att besöka Sandefjord? Såklart subjektiv fråga men du kanske kan ge mig ett hum om det var en fin/rolig/cool/härlig stad eller om det helt enkelt finns roligare ställen :)

Svar: Nu såg vi inte så överdrivet mycket av staden så att jag känner att jag har underlag att tipsa, men det lilla vi såg var absolut najs. Det kostade bara 200 kr att åka över en väg för hela vår familj och det tyckte inte jag var så farligt. Spontant tycker jag absolut du ska åka över om du aldrig har varit i Norge tidigare. Det finns säkert fina badställen och annat att göra. Dessutom var båten fin med bra taxfree och två restauranger :)
Moa DeBruin

2017-07-24 ♥ 23:53:37

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback