Öppen planlösning och delad kunskap

Vi besökte domkyrkan i Lund.
 
 
 
 
Okristlig som jag tydligen är höll jag på att svära det första jag gjorde när vi kom in i kyrkan. 
 
- HELVE... Jag menar. Oj. Järniga spikar vad eh... Stort här är.
 
Kyrkan är väldigt stor. Skulle den läggas ut på Hemnet hade "öppen planlösning och högt i tak" varit en grov underdrift. Om man säger så. 
 
Tänk om de stackare som slet med att få upp det där gigantiska bygget på 1100-talet hade vetat att det 2017 skulle sitta två vuxna människor i Skövde och tycka att enklare byte av kakel i litet kök är så jobbigt att dom hellre struntar i det...
 
A ja. 
 
Vi gick bland annat ner i domkyrkans krypta. Där gick vi stillsamt runt och kikade på de olika sarkofagerna och kände hur historiens vingslag fläktade oss i nacken. 
 
Plötsligt hör jag sjuåringen högt deklarera ... och NU vet du hur en fidget spinner ser ut! 
 
Jag vänder mig om och ser hur han och lillebror pedagogiskt snurrar sina spinners framför en stenhuggen avbild av Ärkebiskop Birger. 
 
HA! 
 
Klart att Birger, död sedan 1519, vill veta vad en fidget spinner är. Han har säkert funderat hela våren på vad i hela friden det är alla barn går runt och snurrar på.
 
Nu kan han, med ännu en kunskap adderad till allmänbildningen, lugnt sova vidare i sin grav. 
 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Inne hos Ina

Haha, vad roligt du skriver. Och vilka gulliga barn :)

2017-07-01 ♥ 17:26:44 » URL: http://innehosina.wordpress.com
KataM

Nu väckte du minnen hos mig. Jag var i Lunds domkyrka som barn och mitt bestående intryck var jätten Finn, som stod där och kramade en pelare i kryptan. Fascinerande och lite otäckt att komma så nära en förstenad jätte, tänk om han skulle vakna till liv igen!

Fint att barnen visade biskop Birger vad en fidget spinner är. Även om man passerat 500-årsstrecket, måste man kunna få hänga med i de nya trenderna.

Svar: Haha exakt 😉
Moa DeBruin

2017-07-01 ♥ 20:21:01

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback