Örebro dag två

Alltså Örebro - vilken leverans! 
 
Vi inledde gårdagen med ett besök på Klossbutiken, Sveriges största legobutik. Sedan åkte vi till Stadsparken där vi blev kvar hela dagen. I parken fanns både en stor lekplats, barnens ö och Wadköping. 
 
I Wadköping promenerade vi runt bland gamla hus, stugor  och gränder. Det fanns massor av lekytor och saker att upptäcka för barnen. 
 
 
 
 
 
 
 
Barnens ö var som en ö (fast ändå inte) i parken. Här fanns karusell, tåg, djur och trampbilar. Barnen älskade det sistnämnda och trampade runt i en liten uppbyggd stad med övergångsställen, rödljus och hela tjottabaletten. 
 
 
 
Plötsligt promenerade en ankmamma och hennes barn över vägen. Väldigt autentiskt. 
 
 
 
 
Jag vet inte vad som är farligast för en ankfamilj - att vara ute i riktig trafik eller korsa en väg där övertaggade barn dundrar fram med trampbilar? 
 
Jag agerade trafikpolis för en stund och ingen kom till skada. Pjuh. 
 
Sen kollade vi in de andra djuren. Bland annat Rosenbaggar, de gula plupparna i bild. 
 
 
 
Rosenbaggar heter just så för när dom försvarar sig mot angrepp bajsar dom och då luktar det rosor. Det är sant!! Oklart dock vem rosdoften skrämmer iväg. 
 
Japp. Örebro får fem av fem toast. Nu vill jag flytta hit. Jag har även Barcelona, Malmö, Lund och Oslo på flyttalistan. Många bud. Jag får väl dra lott. Och möjligen överlägga med min familj. 
 
Vi har i alla fall haft jättefina dagar och tack för alla tips! 
 
Gårdagen avslutades dock med en knorr, minst sagt. Mer om det i nästa inlägg... *cliffhanger*
 

Kommentera gärna!
Linda

Om ni gillade Lego affären så kan jag rekommendera Klossfestivalen som är i Conventum i Örebro varje sommar. :D Lego, Lego och MER Lego.

Svar: Najjjs! 😊👍
Moa DeBruin

2017-07-29 ♥ 16:10:29
farmor

Kul och lite märkligt att läsa. Är född i Örebro, jobbade som ogräsrensare i Stadsparken mm under gymnasietiden på 60- talet (!) och åkte det som då kallades "lilleputtåget" på Stora holmen/ön, när jag var liten = 1950 osv. Bor nu i Norrland men gläds åt att Örebro var en positiv upplevelse!

Svar: 😄👍
Moa DeBruin

2017-07-30 ♥ 00:01:39
Therese A

Åh, jag hade som plan att vi skulle besöka Örebro i år. Men upptäckte att altanen hade ruttnat därunder en snygg förklädnad.... men då får jag boka in det nästa år istället, ser ju toppen ut!

Svar: segt :-/ Hoppas det gick bra med altanen! Rekommenderar absolut Örebro :)
Moa DeBruin

2017-07-30 ♥ 19:16:59

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback