Kulturen och önskan om flytt

Idag besökte vi Kulturen i Lund, vilket många av er tipsade mig om både här på bloggen och på Instagram. Vilken succé det var! Jag förstår att ni tipsar om det. Vi var där halva dagen och hade kunnat stanna i många timmar till. 
 
För er som inte vet är Kulturen en blandning av museum, utställningar, lek och upplevelser där fokus ligger på Sveriges historia. Så skulle jag beskriva det. Det finns bland annat olika hus man kan gå runt i för att se hur människor levde förr i världen. Vad dom hade på sig, vad barnen på den tiden lekte med, vad dom åt, vilka redskap dom arbetade med och så vidare. Som Skansen i Stockholm, lite. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi tittade även på en teater som handlade om 50-talet och en del av allt som hände under det årtiondet. Det var som att se Historieätarna live (minus all mat och Erik Haags flackande blick). Teatern förflyttade sig runt om bland husen och publiken hängde med. Barnen tyckte att det var jätteroligt!
 
 
 
 
Efter några timmar på Kulturen letade vi upp glassbaren Glasskulturen vid torget i Lund, även det som någon tipsade om. 
 
 
 
 
Möms! 
 
Aaa vad roligt det är när ni tipsar! Det blir så mycket lättare att verkligen få ut något av sin vistelse. 
 
 
 
 
 
Nu vill jag flytta till Malmö eller kanske ännu hellre till Lund, med närheten till Malmö. Det är så himla mysigt! Plus att det finns roliga jobbmöjligheter för en sådan som mig. Jag måste bara öva på ett skorrande R, övertala min man, tänka bort vår nuvarande närhet till familjen samt ultra-bedöva ett dåligt samvete över att rycka upp barnen från kompisar som dom älskar sen draaaaaar vi! YEY! 
 
Nä.
 
Ni hör.
 
Det är inte aktuellt.
 
Tror jag.
 
Inte. 
 
*klickar mig in på Hemnet samtidigt som jag tittar mig över axeln* 
 

Kommentera gärna!
Borran

Åh, Kulturen låter fantastiskt mysigt! Dit ska vi definitivt åka! 👍🤗

Svar: gör det :)
Moa DeBruin

2017-06-30 ♥ 10:33:01
Malin

Du är välkommen hit! / Sann malmöit.
Ps. Tack för att du är en av min favoritbloggare!

Svar: dubbelt tack då :)
Moa DeBruin

2017-06-30 ♥ 20:00:30
Hanna

Men åååå jag var i Lund (för första gången) just när ni var där. På samma ställen tycks det dessutom! Skulle ha spanat efter dig om jag vetat ;)
Tyckte f.ö att Glasskulturen var överskattad! Min glass (vitchoklad och hallon) smakade nästan ingenting.
Men Lundafalafeln var underbar!

Svar: Falafeln missade vi tyvärr. Nästa gång! 😄
Moa DeBruin

2017-07-01 ♥ 21:06:49

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback