Spiderchick

Rabarber-yra
Annars då? 
 
Igår hade vi grillkväll. Jag skulle göra rabarberpaj till efterrätt och efter tio år som aktiv rabarberpaj-utövare kom jag på den briljanta idén att skala rabarberna med en *trumvirvel* potatisskalare! Jag har tidigare alltid skalat rabarber för hand. Varför? För att jag antagligen innehaft någon slags föreställning om att jag LEVER PÅ 1800-TALET!!! 
 
Jeez.
 
Det gör skitont under naglarna att skala rabarbera för hand. Varför har jag hållt på med det i ett helt decennium? Märkligt. Men nu så. Potatisskalare. Ordning på torpet.
 
 
 
 
 
För övrigt verkade det på Instagram som att en del inte skalar rabarber alls? Jag tycker att dom bli trådiga med skal, men det är en smaksak månne. 
 
Idag gjorde jag en rabarber-kladdkaka med vit choklad. Mycket rabarber just nu men vår planta håller på att ta över hela trädgården så vi måste förbruka. Med fördel i hög takt. 
 
 
 
 
Den blev god! Recept hittar ni här
 
Sjuåringen deklarerade högt att han HATAR rabarber och följde sedan upp detta genom att stå för 50% av förbrukningen av kladdkakan. Minst. Såatte......... 
 
Nu ska jag lägga mig på soffan och låta magsmältningen göra sitt. 
Inne hos Ina

Tipsar om rabarbermarmelad. Jag hittade ett recept på Ica för några år sedan och testade, det var supergott. 😊

Svar: Möms! 😋
Moa DeBruin

Marias bokhylla

Vi har under senaste veckorna ätit rabarberkompott med cheesecakesmet, rabarberkräm och rabarberpaj. Är typiskt trevligt och till och med jag som inte tycker om (rå) rabarber äter det gärna. :D

Svar: Låter smarr! 😋
Moa DeBruin

Borran

Jag måste tipsa om rårörd rabarbersaft. Jag är ingen saftkokerska, men det är väldigt lätt och väldigt gott! (Googla recept, har tyvärr inget att dela med mig av.)Och glöm inte: rabarberkräm+grädde=sant 😍

Svar: Najs! Ska jag kolla upp!
Moa DeBruin

Lisa Karlberg

Åh vad gott! Den ska testas! Och så ska även potatisskalaren..

Jenny

Skalar inte såhär tidigt på säsongen när de är så späda och fina. Senare när de börjar bli lite träigare så gör jag det.

Svar: aha... :)
Moa DeBruin

Ingrid

Rabarberchutney! Supergott till grillat. Ska själv börja skörda rabarber hemma :)

Catarina

Men lite gott med rabarberpaj!

Anonym

Jag bara älskar alla dina inlägg. Ingen skriver som du! ☺️

Svar: Tack snälla 😄😘 vad glad jag blir!
Moa DeBruin

Thoria

Åh vilken fin blus! :)

Svar: Tack :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress