Spiderchick

Skolavslutning och transplantation
Idag har det varit skolavslutning i Skövde och äldstebarnet har slutat första klass. 
 
Förra året inrättade jag en tradition vilken innebär att vi efter avslutningen i skolan äter finlunch någonstans på stan. Sen åker vi hem och plockar blommor och förbereder inför att övriga familjen ska komma och fira in lovet med oss. Tårta med jordgubbar är givet! 
 
Idag hade vi hela altanen full av mormödrar och farbröder och kusiner och ingiftas mostrar. Så mysigt! 
 
 
 
 
 
Jag fyller år på söndag men blev firad redan idag. Jag brukar alltid önska mig pioner i present eftersom det är min favoritblomma som alltid blommar i juni. I år slogs det på stort och jag fick en hel buske (!) av mamma och hennes sambo. Dessutom hade dom med sig spade och jord, redo att gräva ner den åt mig. Väldigt serviceinriktat måste jag säga. 
 
 
 
 
 
Förra året sådde vi nytt gräs på delar av tomten men det har tyvärr tagit sig dåligt på sina ställen så i samband med planteringen av pionbusken passade vi på att göra en mindre grästransplantation. 
 
Ni ser ju med vilken precision vi har arbetat. 
 
 
 
 
Smart eller smart??
 
Nu hoppas vi att marken accepterar sitt nya gräslager och inte stöter bort det. Vi får väl se. 
 
Efter tårtfika, pionplantering och grästransplantation stannade några av gästerna kvar och grillade middag. Så himla mysigt. 
 
 
 
 
 
 
 
En finfin start på sommarlovet!
 
mamma

Tack så jätte mycket för en trevlig fest, som alltid! Bra tradition som du skapat,den kör vi till äldstebarnet tar studenten o därefter fortsätter vi ett tag till. Hoppas Pionbusken tar sig ordentligt, så du kan plocka alldeles egna pioner, på alla dina kommande födelsedagar:)

Svar: 😄😘❤️
Moa DeBruin

Emelie

Hahaha, sådär har det sett ut mycket hemma. Sambon är grävmaskinist och gillar att gräva hål samt fylla dem igen 😂😂😂 (han har väl en anledning till varenda grop men om jag anser den nödvändig är ju en annan femma).

Svar: Haha 😆👌🏻
Moa DeBruin

Ida

Smart! (Även om ni hade kunnat sätta ner pionen på platsen där gräset inte tagit sig istället. Och slippa transplantationen. 😂) 🤠

Svar: Haha ja sant! Fast då hade busken inte varit centrerad mellan en annan buske och vår altan så det FANNS faktisk en tanke 😉
Moa DeBruin

Ida

Hehe! Det är viktigt med symmetri, speciellt om man är en sådan som kollar om låsen VERKLIGEN är låsta...bara sista gången och sedan en gång till bara. 😉

Svar: haha a men precis! ;)
Moa DeBruin

Anonym

Men har ni vattnat gräset då? ;) Ska vattnas rätt ofta när man sår nytt. Fick en känsla av att ni kanske inte gjort det (nämner inga vattningsmissar här hehe) och det är i så fall inte konstigt om det inte tagit sig ;)

Svar: Vi vattnade som tusan förra året när vi sådde men i år not so much. Det var supergrönt och långt till en början men sen var det som att delar bara... dog? 🤔
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress