Spiderchick

Som förälder kan du aldrig göra rätt
Jag läser en debatt om föräldraledighet hos Bloggkommentatorerna. Jag håller med Mia och jag konstaterar även att som förälder kan du aldrig göra rätt. ALDRIG!
 
Hur du än vrider och vänder på livspusslet så är det fel i någons ögon. 
 
Å ena sidan: Varför skaffar folk barn om dom inte vill vaaaaa med dom! Va? Föräldrar låter barnen vara aaaaalldeles för långa dagar på förskola och fritids! Hur kan dom meeeed?? Började ditt barn förskola redan som ettåring? Oj då... Föräldrar släpper iväg barnen efter vab aaaalldeles för tidigt!! Stanna hemma en dag extra! Alla i familjen, inklusive de som är friska, ska vara hemma vid kräksjuka minst en vecka efter sista symptom!! Fy vad dåligt av föräldar som låter sina barn vara på fritids under sommarlovet, höstlovet, sportlovet och påsklovet. Barn har rätt till lov och måste få återhämta sig!! Föräldar är LATA! Vill dom inte vaaaaaa med sina barn?? *skriver anklagande Facebookuppdatering om dåliga föräldrar*
 
Å andra sidan: Föräldrar är så egoistiska och tänker bara på sig själva och sina barn! Dom är föräldralediga ALLDELES för länge! Kvinnor får skylla sig själva om dom halkar efter lönemässigt med tanke på hur mycket dom tar ledigt och hur ofta dom vabbar. Föräldrar har alldeles för ofta semester och lämpar över jobb på kollegor. Föräldrar åker hem från jobbet alldeles för tidigt. Så hiiiiimla dåligt! Föräldrar vabbar HELA tiden och är aldrig på plats. Loven ska vi inte prata om, då nyttjar dom föräldraförsäkringen och tar ledigt i FLERA veckor!
 
Och så vidare och så vidare... 
 
Vad som kanske inte märks är att majoriteten av alla föräldrar slår knut på sig själva för att plisa både arbetsgivare, kollegor, förskola, skola och samhällets förväntningar. Och bredvid oss vandrar Det Dåliga Samvetet som en konstant liten följeslagare.
 
Framför allt slår vi knut på oss själva för att göra det så bra som möjligt för våra barn. Det viktigaste vi har. 
 
 
 
 
 
Anonym

Som människa kan du aldrig göra rätt.

Lisa Karlberg

Såååå sant! För att inte tala om uppfostran: för slapp/sträng, inkonsekvent/nitisk, lever för barnen/ger dem för lite uppmärksamhet. På samma dag!

Svar: precis.
Moa DeBruin

Pia

Word!

Anonym

Så sant! Som ensamstående sliter jag halvt ihjäl mig för tt få allt att gå ihop, ekonomiskt som livspusslet själv. Det dåliga samvetet som gnager när man "måste" låta barbet vara på förskola när det är lov, ta kortare sommarlov för jag inte har sparade semesterdagar och föräldrapeng inte räcker till. Men jag gör alltid så gott jag kan och alltid det bästa för mitt barn. Det finns aaaalltid nån som tycker helt tvärtemot.

Stina

Word!😅👏

Sophia

Word sistah!

yasminekindbom

Så sant. Kan erkänna att jag en fredag slutade tidigare. Och utan minsta dåligt samvete gick hem och städade och låg lite på soffan innan jag hämtade dottern på fsk. Det man inte vet har man inte ont av.. och vi slapp ju den biten på helgen sen ;)

Anonym

Såååå sånt tack för dom orden.❤❤

Svar: tack själv snälla :)
Moa DeBruin

Jessica

Man kan ju varken få eller ge allt. Man får prioritera. Och i min värld är det orimligt att prioritera jobb och egna intressen framför mina barn även om mitt jobb och mina intressen också är viktiga. Men det är ett tydligt faktum att många föräldrar inte tänker så, för det finns ju förskola att lämna barnen på när man behöver egentid eller ta hand om hemmet. Eller när jobbet är viktigare än hur barnen faktiskt mår. Sedan är det klart att de flesta föräldrar vill att alla bitar i ens liv ska rulla på och fungera bra och jag tror inte att någon på allvar tycker att man är en sämre förälder för att barnet måste vara på fritids på påsklovet. Vem fan har ett jobb där semesterdagar räcker till alla lovdagar på ett år? Däremot är det inte helt ovanligt med barn som har 0-2 veckor ledigt på ETT HELT ÅR och DET är sorgligt och inte okej. Dock är det ju inte dessa föräldrar som tar åt sig av "kritiken" utan de som faktiskt slår knut på sig själva för att få alla bitar att fungera. Tycker dock inte att man ska förneka att många barn hamnar i kläm för att vuxna är lata eller själviska för problemet är ju just att de vuxna inte inser effekten det får på deras barn.

Svar: Men dessa föräldrar du pratar om har väl antagligen en arbetsplats som är väldigt nöjd, med föräldrar som aldrig går tidigt eller kräver extra ledigt på lov. Jag skrev inlägget efter att jag sett flera som beklagat sig över hur omöjliga föräldrar är att jobba med då de alltid prioriterar sina barn framför jobbet. Som förälder kan man aldrig göra rätt, som sagt :) Att förneka att barn hamnar i kläm har jag aldrig gjort?
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress