Störande dörrkontroll

Som jag har berättat tidigare har jag en del tvångstankar kring att låsa dörrar. Det vill säga jag måste snudd på maniskt se till att vår ytterdörr är låst. Det är inte så farligt under dagtid, då kan den väl vara öppen för all del, men när skymningen kommer ja då sätter min mani in kring att känna efter så att dörren är låst.
 
När min man är hemma räcker det för mig att kontrollera bara ytterdörren men när jag är ensam hemma ja då vidgas det här tickset till att jag även måste kontrollera balkongdörren, altandörren PLUS alla husets fönster! 
 
Jo det är sant. 
 
Min man var bortrest hela förra veckan och varje kväll hade jag en ritual som gick ut på att jag gick en runda i huset, kände på alla dörrar och såg till att alla fönster var stängda. Sen gick jag och la mig i sängen. Där låg jag i några minuter tills jag tänkte att nääää kollade jag verkligen alla fönster? Var dörren verkligen låst? Och så fick jag gå en veva till. Det är sant! Sista kvällen var jag rätt trött på mitt beteende (man kan bli sliten för mindre) och beslutade mig för att filma proceduren för på så vis skaffa mig bevis för att allting var stängt och låst. 
 
Alltså. FÖRSTÅR NI MAGNITUDEN AV DET HÄR??
 
Detta är jag. 
 
Suck. 
 
Igår såg jag en vakt i Nordstan i Göteborg som höll på att dra igen galler och låsa dörrar vid stängning. Snacka om ett jobb som INTE skulle passa mig. Jamenar tänkt er när jag har låst typ 23 dörrar och dragit igen 17 galler och så BAAM slår osäkerheten till och jag måste göra om allting? Och när min familj kring midnatt undrar varför jag aldrig kommer hem från jobbet då är jag i full färd med att cirkulera köpcentrat runt för att filma så att alla dörrar är låsta?
 
Näe vet ni vad.
 
Tack och hej ridå för mej. 
 
 
 

Kommentera gärna!
Linda Karlsson

Hög igenkänningsfaktor!!!

Svar: Är det så? Skönt att höra! 😊
Moa DeBruin

2017-06-12 ♥ 17:54:17 » URL: http://lkdesign.blogg.se
Har alltid varit sådan

Men åh!! SÅ skönt att få höra!!! Är precis likadan förutom att det handlar om bilen. Jag låser den, känner på handtaget, går bort, går tillbaka, känner på handtaget igen (tänk om jag drog lite slarvigt i det och jag trodde den var låst men inte är det?), låser upp och låser fast igen (för att liksom start fresh, vara 100 på att låsningen faktiskt sker), tar några steg, tillbaka igen och blir så arg på mig själv att jag drar i handtaget och säger högt för mig själv "Den är låst. Den är låst. Den är låst." och upprepar mantrat de närmsta 20m från bilen för att liksom kunna veta att den faktiskt är låst, även när jag gått 20m bort från den. Helt galet. Är så otroligt paranoid. Samma är det med mobilen när jag går på bio – börjar med don't disturb -månen, sedan ljudlöst, sedan flygplansläge, sedan när salen mörknat totalt panik stänger jag av hela jäkla grejen för har liksom noll tillit till att den inte raderar alla mina försök av att tysta ner den av sig själv där inne i väskan. Fy alltså. Men vad skönt att nån annan är likadan.

Svar: Haha 😆👍 vår bil brukar jag med flit lämna öppen. Där är min noja inte alls. Tydligen.
Moa DeBruin

2017-06-12 ♥ 18:27:55
Anonym

Tips! Börja låta bli att kolla mer än max en gång innan du sitter fast i tvång. Lätt att det blir mer och mer.

Svar: Jag vet. Har ju typ blivit så. Inte kul.
Moa DeBruin

2017-06-12 ♥ 20:27:38
Anonym

Nä, det eskalerar lätt snabbt. Så därför bättre att bryta det så snart som möjligt. För det blir inte lättare ju mer man gör.

2017-06-12 ♥ 21:45:04
Camilla

Myyycket hög igenkänningsfaktor! Har blivit lite bättre sedan vi flyttade till en annan lägenhet för ett år sedan, det är precis som att jag liksom nollställde det hela då. Däremot har jag helt orimlig panik över utdragna kontakter. "Drog jag ut strykjärnet?" "Steamern då?" "OCH LOCKTÅNGEN?" Och då kan jag verkligen gå runt och kolla innan jag åker hemifrån och ändå ha panik när jag går nerför trapporna så jag måste springa upp igen och kolla. Och sen jag blev gravid har den nojan blivit värre. -.- Himla ohärligt.

Svar: feel ya! :)
Moa DeBruin

2017-06-13 ♥ 10:02:50
Madeleine

Ett råd i all välmening, du behöver inte skriva "stördhet".. jag har tvångssyndrom (diagnostiserad) utöver 2 andra diagnoser så jag har ju otroligt mycket mer tvång och ritualer för mig än vad du har med dörrar men jag skulle ändå inte vilja benämna mig som störd för detta. Man är inte sin diagnos och anser inte mig vara mer störd än någon som inte har ritualer för sig. Eh nu vet jag inte mer vad jag ska skriva, hoppas du inte tar detta som kritik utan mer, vissa ord är känsliga när det gäller psykisk ohälsa 😅

Svar: Jag förstår precis vad du menar och ber om ursäkt om du tog illa upp. Jag ändrar i inlägget. Tack för att du fick mig att tänka till en extra gång och tack för feedback :)
Moa DeBruin

2017-06-13 ♥ 10:42:43
Madeleine

Tack så mycket! :)

2017-06-13 ♥ 14:57:46
Sabina

Jag är precis likadan! Hatade innerligt att ha stängning på mitt förraförra jobb, jag var så paranoid, jag låste dörrarna, bytte om, kollade så att de var låsta 1-3 gånger var innan jag kunde lämna :'D som tur är så är jag sällan sist kvar på mitt nuvarande jobb så nu har jag enbart mitt eget hem och dörrar att tänka på och det är mer än nog ;)

2017-06-13 ♥ 18:23:28 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Emma

Samma här. Men nu har vi bästa grejen: elektroniskt lås, med kod och sånt. Bästa delen är att det är kopplat till en app så jag kan kolla där att det är låst!👍🏻🙌🏻

2017-06-13 ♥ 20:26:29
Mli

I hear you! Kollar dörren 50 gånger, spisen 411 gånger, plattången 3100 gånger... Baaah.

2017-06-13 ♥ 20:30:16
Jennifer

Låter jobbigt! Fast själv borde jag nog utveckla lite mer av den manin... Jag är istället på andra hållet, tankarna på allt annat som skulle fixas innan vi ska iväg och har varken tid eller sinnesnärvaro att dubbelkolla att jag låste. Vilket resulterat i att jag ett par gånger faktiskt lämnat huset utan att larma eller låsa och först märkt det när jag kommit hem. 😰 Ännu värre är det om mannen är med, då tänker jag liksom att han säkert larmar o låser, även om jag är sist ut genom dörren... Som tur är brukar han komma ihåg att fråga mig: "Låste du?"

Svar: Låter som en rätt skön inställning ändå. Vad är det värsta som kan hända liksom? Inbrott får man ju både låst och olåst. Även om det kanske kan ha med försäkring och sånt att göra. Hur som helst skönt att slippa mani :)
Moa DeBruin

2017-06-14 ♥ 12:59:35
Anonym

Jag läste/såg någonstans om någon coach eller liknande som tipsade om att ha en checklista eller liknande. Vet inte exakt hur den såg ut men tänker mig att man kanske har ett block och skriver upp varje fönster/dörr eller vad det nu är man har mani på och sen bockar av det när man kollat. Och sen måste man hålla sig till det, för då har man 'svart på vitt' att man faktiskt låste. Kanske lättare att få överblick också då. Tänker att en film tar ju typ lika lång tid att titta på som när man gick runt och kände på alla handtag.. om man alltså blir osäker på sig själv och måste kolla. Kanske helknasig kommentar, orkar inte läsa igenom för kan bara se en rad åt gången? Nåja, kanske kan vara värt de gånger du är själv i alla fall!

Svar: helt klart värt att prova! :)
Moa DeBruin

2017-06-14 ♥ 19:38:56

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback