Lajva flyttstäd

Idag har vi varit hemma hela dagen och... STÄDAT! 
 
Japp.
 
Storstädat! 
 
Dammsugning, moppning och viss dammtorkning hinner vi förskrämt med under veckorna. Men allt det andra? Typ torka ut besticklådor, badrumsskåp och dörrkarmar? När gör ni det?
 
Vi måste ta en ledig dag, som idag, för att hinna med sådant för det tar ju flera timmar i anspråk om man även ska räkna in att bli avbruten ett antal gånger, pausa för matintag samt ta fem steg bakåt i städningen varje gång ett barn rör på sig (och det måste dom ju möjligen få lov att göra). 
 
Så ja. Idag var det dags att avsätta några timmar och kicka igång något slags grovstäd.
 
I veckan har vi dessutom sett en del... Eh... Skavanker i hushållet. Vilket möjligen kan vara den begynnande vårsolens fel. Plötsligt har vi upptäckt att dörrkarmarna ser ut som en scen ur CSI där polisen har gått loss med svart pulver över hundratals fingeravtryck. Speglarna är så oputsade att jag undrar vems spegelbild det är jag egentligen har sett under hela vintern (?) och köksskåpen ska vi inte ens prata om. Så det gör vi inte. 
 
- Nu låtsas vi som att vi ska flytta!! tjoade jag för att på så vis sätta ribban. 
 
För man är ju aldrig så förlöst som efter ett rejält flyttstäd. 
 
Så här post städning känns det väldigt bra, det måste jag säga. Men jag vill helst inte se en rengöringsspray igen på ett tag. Tack för visad hänsyn. 
 
Nu ska jag chilla i solen på balkongen resten av dagen. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Nathalie

Det är så jäkla skönt när man får fingrarna ur röven och storstädar sådär riktigt ordentligt, men fan för att komma igång. DET är ett omöjligt uppdrag nästan! Ni vill inte komma hit och fortsätta möjligen? ;)

Svar: neeeeej tack ;) Men tack för erbjudandet! Och ja det svåra är att få tummen ur.
Moa DeBruin

2017-03-18 ♥ 18:47:24 » URL: http://naatly.se
det osände #4020

bra bilder värka skönt i solen :-D

2017-03-18 ♥ 23:05:49
Anonym

Just av den anledningen vi har städerska, så att vi inte behöver ta våran lediga tid till att städa :) Dock bor jag i UK och det verkar vara mer accepterat att ha en städerska här.

Svar: Jag skulle gärna ha städhjälp... Tycker det är relativt accepterat här i Sverige med men för vår del handlar det väl om att vi inte prioriterar den utgiften just nu.
Moa DeBruin

2017-03-19 ♥ 07:16:21
Anonym

Jag gör den städningen av bara farten i vardagen. Typ tar med saker till rätt plats när jag går, har en trasa i handen och torkar nu och då. Är nu föräldraledig och då syns ju verkligen allt om vi är hemma en dag :-O Fruktar nästan hösten då sambon ska vara hemma istället. Vi har inte riktigt samma nivå på ordning. Häromdagen plockade han i köket efter frukosten. När jag sen går dit ligger det ett tomt mjölkpaket kvar, bordet inte avtorkat (vår 5månaders hade fått undersöka gröt med händerna) osv... Tur han är bra på jättemycket andra saker!

Svar: Jag gör också massa saker i bara farten, plock och tork typ HELA tiden. Men det där att göra saker mer grundligt det hinns tusan inte med... Puh! :) Förhoppningsvis kommer din sambos nivå på ordningen att höjas. Det brukar vara en ögonöppnare när man är själv hemma :)
Moa DeBruin

2017-03-19 ♥ 10:28:25
ida

Vart har du köpt dina solglasögon?! Jättefina!

Svar: Tack, Monki :)
Moa DeBruin

2017-03-19 ♥ 21:27:20
Kattis

Gjorde samma typ av städning här hemma i veckan! Fick ett infall och kunde inte sluta. I mitt fall handlade nog infallet till stor del om att jag har tentor att plugga till....

Svar: haha... känner igen det där ;)
Moa DeBruin

2017-03-19 ♥ 22:00:16

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback