Spiderchick

Morgonprocedur
Varje morgon har jag och fyraåringen en hyyyyfsat rigorös procedur kring vad han ska ha på sig för kläder.
 
Pjuh! Nu blev jag matt bara jag tänker på det igen...
 
Det börjar med att fyraåringen vill ha på sig sina Addidasbyxor. Alltid. Oftast kan han ha det. Men ibland måste jag förklara att lerkucklor och youghurtrester tyvärr måste få smaka på tvättmaskinen.
 
Där går vi i clinch eftersom fyraåringen absolut inte förstår poängen med att rengöra något. Alls. 
 
När vi har gått klart i clinch börjar förhandlingen om vilka byxor han ska ha på sig istället. 
 
Jag tycker: Någon av alla stretchiga och mjuka jeans i olika nyanser som jag har köpt åt honom eller som han har ärvt av sin storebror. 
Han tycker: Grå mjukbyxor med hål. 
Jag tänker: VARFÖR glömmer jag alltid bort att låta dessa grå mjukbyxor med hål försvinna under mystiska omständigheter??
 
Sedan segrar mjukbyxan.
 
Efter det är det dags för val av tröja och här plockar jag i regel fram fem olika förslag. Jag vet på förhand att han kommer refusera alla. Här kan man tro att jag därför är slug och föreslår tröjor som jag egentligen inte vill att han ska ha på sig för att jag vet att han alltid dissar dessa, men nej nej. 
 
Alltså NEJ NEJ! Den sortens psykologiskt spel fungerar inte.
 
Barn kan lukta sig till mygel och fusk. Så jag måste snällt föreslå tröjor som jag på riktigt vill att han ska bära. Jag förstår om det blir tankevurpor här för er som aldrig har förhandlat med en fyraåring, men this shit is real! Alltså. I tell you.
 
Efter att fyraåringen har ratat alla, enligt mig, superfina tröjor väljer han till slut en gammal t-shirt pyjamas-style som inte ens garderoben kom ihåg att garderoben hade. 
 
Japp.
 
Och sedan går han till förskolan i en outfit som får det att såra sig i ögongloben på mig.
 
Men han är nöjd. Och det är väl viktigast. Antar jag. 
 
Har jag nämnt att föräldraskapet har gjort mig till en mer ödmjuk person?
 
 
 
Envis person i sitt favvoplagg - Addidasbyxan.  
 
Frida

Har sagt det förut och säger det igen - du verkar vara en otroligt fin förälder!

Svar: Åh tack snälla! :) kram!
Moa DeBruin

Linda

Kära Spider, något av det bästa som finns är att gå in på din blogg och upptäcka att det finns massa olästa inlägg att vältra sig i. Din blogg är verkligen en av de få som får mig att skratta högt. Snälla sluta aldrig. <3

Svar: aaaaaa tack snälla Linda va go du är! kram!
Moa DeBruin

Anonym

Hej! Jag känner igen mig helt, jag går igenom samma procedur med min 2,5 åring nästan varje morgon. Ett tips är att bara ge honom 2 alternativ att välja på, ge inget tredje alternativ. Kan säga att det kommer inte fungera med en gång men ge det några gånger så.

Svar: Har testat alla möjliga antal alternativ men det ratas ändå tyvärr. Här kan man ju tycka att han direkt ska få gå in i garderoben och rota fram den mest bortglömda tröjan, men nej nej. Så fungerar det inte heller. Mitt erbjudande om olika alternativ måste komma första, för att vi ska kunna gå vidare ;) OH MY! Men det kommer gå över, som allt annat :)
Moa DeBruin

Anonym

Haha tänker mig att jag har denna tiden framför mig! Min är bara 18 mån än så länge :) Tänker att ett till par Adidasbyxor hade varit perfekt i din sons garderob 😜 Själv älskar jag att sortera i pojkens garderob, lägger undan för små/söndriga kläder med en gång och allt han har går att mixmatch lite hur som. Just nu har han på sig rosa/röda harlequin tights och en vit tröja med massa färgglada dinosaurier på. Får se hur det går när han kan välja själv.... 😂

Svar: jo tanken har slagit mig att fylla upp hela hans garderob med addidasbyxor. MEN! Då kommer han väl på att det något annat han gillar? Och hur långt ska man sträcka sig för att gå kidsen till mötes? Mmm... Ödmjuk som sagt ;) Och alla de tröjor jag inte gillar är ändå tröjor som är bra att ha när man står där en dag och allt är i tvätten. Typ. Men borde möjligen tänka mer som du.
Moa DeBruin

Anneli

Det värsta är ju fotograferingsdagen - själv drömmer man om ett fint, välkammat kort med tjusig outfit som man sedan kan ge till farmor/mormor som kan pryda bästa plats! Istället får man ett kort på en nersölad, rufsig unge med fläckiga, håliga paltor - ett kort man gärna lägger längst ner i lådan. Och som man sedan får stå till svars för när de är tonåringar "varför såg jag alltid så skabbig ut"

Svar: Haha... mm 😄
Moa DeBruin

Anonym

Oh my, det låter typ som mina morgnar. Jag har efter långt krångel landat i en rutin som funkar för mig och vår femåring (fungerar just nu alltså, märk väl!). Jag väljer outfit, han ratar den (på ett så icke blygsamt vis som möjligt) varpå jag svarar att då får han själv välja det han vill ha i byrån. Och då gör han det. Nio gånger av tio gråter mina ögon över håliga mjukisbrallor och för små t-shirts. Den tionde gången väljer han fotbollsdräkt, kortärmad och kortbyxor, oavsett säsong 😅

Svar: Haha! Shorts har femåringen här också. Alltid. Under sina byxor. Glömde jag nämna 😉
Moa DeBruin

Anonym

Haha samma problem med min fyraåring. Nä det finns inga bra lösningar förutom att kapitulera

Anonym

Haha samma problem med min fyraåring. Nä det finns inga bra lösningar förutom att kapitulera

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress