Spiderchick

17 maj
Gratulerer med dagen Norge!
 
Grannlandets dag till ära tänkte jag lista det bästa med Norge, enligt mig. 
 
1. Smash
Små norska majsstrutar doppade i antagligen ännu norskare choklad. Godaste godiset EVER! Finns inte någon annanstans i världen än i just Norge, mig veterligen? Jag minns för övrigt den gången en PR-firma ville skicka Smash till mig och ja ba - jaaaa tack! Såg framför mig en årsförbrukning eller i alla fall möjligheten till ett rejält bad. Döm då till min besvikelse när försändelsen visade sig innehålla typ tre Smash-bitar varav två var trasiga. Jag har fortfarande inte kommit över den besvikelsen. 
 
 
 
 
 
2. Skam
Off cörse! Det bästa landet har levererat sedan Smash. När jag ser Skam vill jag omedelbart skicka mig tillbaka till första året på gymnaiset för att sedan göra om alla tre år i slowmotion ackompanjerad av tuff musik! Ja, för er som inte är bekanta med Skam kan jag tillägga att många sekvenser i serien filmas väldigt sakta till tuff musik. Jag ryser av välbehag varje gång och tänker ååå om man ändå vore lite mer slowmotion av sig... 
 
 
 
 
3. Gulebøj 
Den seglivade myten att banan på norska heter "gulebøj" är ändå värld att nämna i sammanhanget. Gulebøjen har varit basingrediensen i många, många, många svenska människors skämt genom åren. Det tackar vi för. 
 
4. Språket 
Norska språket är som ett gulligt djurklipp på Facebook - man vill bara ha mer och mer! Visste ni förresten att Blixten McQueen heter Lynet McQueen på norska? Jo men jag säger ju det. Norrmännen är geniala! 
 
5. Våra kompisar
Vi har vänner boende i Oslo och dom är helt klart en bra grej med Norge (här vill jag inflika att den här listan skrivs utan inbördes ordning) (gulebøj är alltså inte bättre än min barndomsvän). 
 
 
 
Jag på Holmenkollen. 
 
 
 
6. Prinsessans dagbok
Jag har följt Josefins blogg i många år och det hon förmedlar i bloggen har gjort att jag kommit att tycka om Josefins person väldigt mycket. 
 
7. Marcus och Martinus
Vad vore barnens Youtube utan denna skönsjungande tvillingduo? Totaldominerad av Jockiboi antagligen! Här hemma har klipp med M&M hur som helst gått varma sedan 2015. 
 
 
 
Anonym

Fast viss inbördes ordning har du eftersom att Smash är en solklar 1a ;) Mitt absoluta favoritgodis från när jag bodde i Norge. Som tur är åker mina föräldrar på semester nästan varje sommar till Norge och då står Smash alltid högst på inköpslistan ;)

Svar: Jag köpte på mig ett gäng när vi var i Norge senaste :) Sååå dyra bara! 50 kr påsen typ
Moa DeBruin

JOHANNA

Dom fanna på willys för några år sedan och blev snabbt som fan ett beroende, helt galet gott med det salta och chokladen 😍

Svar: jag vet! en sorg att dom försvann
Moa DeBruin

Towe

Det där strutarna alltså - skulle kunna flyga till Norge och hem igen bara får en låda med de där!

Svar: Jag med! :)
Moa DeBruin

fridanygard.blo.gg

Aldrig att förglömma: Gyllene kvicken (från Harry Potter) heter alltså GULL-SNOPPEN på norska. Bättre än så blir det knappt! (tips till alla: youtube:a detta, gärna om du är liiite liiite övertrött.)

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Petra

Smash finns på Arlandas taxfree och borde finnas på landvetter med! Enda rimliga är att köpa en årsförbrukning nästa gång ni reser :)))

/Smash-besatt

Svar: Wooot! Då hade jag ju kunnat handla när vi åkte till Mallis!
Moa DeBruin

Katta

De fanns på citygross också.Så sjukt goda.😊

Katta

De fanns på citygross också.Så sjukt goda.😊

Sandra

ÄLSKAR Norge :)

Viola

Vi har Smash i matbutikerna Finland, supergoda! Du får komma hit och handla :)

Svar: Jaaaaa! 😄
Moa DeBruin

Fanny

Men vadå?? Heter det inte gulebøj på riktigt?! Jag var helt säker på det, norrmän har ju så lustiga ord ibland för olika grejer, hahaha!

/Fanny, som jobbar med marknadsföring. Mot Norge. Och borde veta bättre ;)

Svar: öööö nu blev jag osäker men nej jag tror inte det? ;)
Moa DeBruin

Mrs Nero

Såg att smash fanns i tax-free katalogen vi fick hem häromdan! Säg bara till så kan jag smuggla in ett gäng över svenska gränsen 😉

Svar: Wooooot!? Smugglar du så swishar jag 😉
Moa DeBruin

Regina

Haha! Awesome lista. Men lite besviken över att du glömde mig ;)

Svar: Ja men jag tänkte faktiskt på dig Regina!! Men sen begränsade jag mig tydligen till de som bor i Norge. Vi är ju så lyckligt lottade här att du väljer bo i Sverige :-)
Moa DeBruin

Ewa

Strålande lista (!) men jag känner mig ändå dristad till att föreslå ytterligare en punkt: Bröderna Ylvisåker, kända under namnet Ylvis. Komiker som har haft en egen talkshow, I kveld med ylvis. Dessutom gör de helt hysteriskt roliga musikvideor. Sök på Youtube ☺

Svar: ska jag kolla in :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress