Spiderchick

Sovrekord och bilar som inte startar
Ja-happ. Nu är vi hemma i Skövde igen. 
 
Gårdagens nattliga flygresa fick jättebra.
 
 
 
 
 
Fyraåringen (snart femåring) somnade på flygplatsen innan vi gick ombord på planet.
 
 
 
Sedan sov han när vi bar honom ombord, han sov när vi lyfte, sov när vi flög, sov när vi landade och sov när vi steg av planet i Sverige. Han är numera den enda i vår familj som har somnat i ett land och vaknat upp i ett helt annat. Respekt! Men så har han ju även sovit sig igenom en hel shoppingturJag vet ingen som sover så hårt som honom!
 
Klockan 01:30 hade vi fått våra väskor och gick mot bilen som vi parkerat i ett parkeringshus. Väl där kunde vi inte starta bilen! GAH! 
 
Antagligen hade vi missat att stänga någon av dörrarna ordentligt innan vi åkte och nu hade batteriet blivit urladdat. 
 
Som tur var hade vi bokat Landvetter hotell även denna hemkommande natt så vi traskade dit. Där fick vi tipset att ringa till dom som ansvarar för parkeringshuset. Dom är alltid bemannade och har tydligen fullt upp hela dygnet, främst med folk som inte kommer ihåg var dom har parkerat sin bil. Det kom i alla fall vi ihåg. HA!
 
Medan jag och barnen gick upp till rummet gick Spiderpapa tillbaka till parkeringshuset och fick med lite god hjälp igång bilen. PJUH! 
 
Dock var batteriet dött igen när vi skulle åka hem i förmiddags men då hade vi turen att en raggarbil just passerade oss och raggaren såg snudd på lyckliga ut när vi frågade om han hade startkablar. OOOM han hade startkablar! Det tog två minuter så var vår bil igång igen. 
 
Summering: Fyraåringen är världsmästare på att sova sig igenom saker, vårt bilbatteri är en vekis (herregud en gläntad dörr i en vecka ska man väl ändå kunna överleva?) och raggare är bäst på att lagra startkablar.  
 
Över och ut. 
 
Madeleine

Respekt på att ni tog det chill när bilen inte startade, en annan hade mest troligt fått världens sammanbrott. Men så har jag barn som mycket sällan sover och kan skrika en hel flygresa så när man väl fått väskorna då ska det bara gå raka vägen hem illa kvickt :)

Svar: Vi hade ju hotellet. Hade vi INTE haft det hade jag nog blivit RÄTT less
Moa DeBruin

Anonym

Måste bara fråga varför ni försökte starta bilen mitt i natten om ni ändå redan hade bokat hotell..?

Svar: För att vi hade parkeringen bara till 04:00 i just det parkeringshuset. Vi ville därför flytta bilen till hotellets parkering. Kanske jag skulle nämnt. Rimlig fråga! 😊
Moa DeBruin

Malin

Jag brukar köra sömntabletter 20 min innan långa flygresor. Så skönt att liksom missa hela tjafset med att flyga. De där sovskillsen kommer han ha nytta av i framtiden!

Svar: ja överlag är det ju faktiskt en gåva att kunna sova så där hårt. Jag själv har alltid sovit väldigt lätt och i perioder haft svårt för att somna.
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress