Spiderchick

Skönheten och odjuret - en inledande analys
Igår såg jag Skönheten och Odjuret på bio. Den var helt okej (inte mer).
 
 
 
 
Berättelsen börjar med att en gammal dam besöker prinsens slott och frågar efter husrum över natten. Prinsen säger nej.
 
- Jo men kom igen! upprepar damen och erbjuder honom en ros som kompensation.
 
Antagligen för att väga upp för någon slags matkostnad och extra vattenförbrukning. 
 
Men prinsen säger nej även denna gång. Jag tror till och med att han hånskrattar vilket möjligen är onödigt men han vill väl verka cool. 
 
Då blir den gamla damen v a n s i n n i g och förvandlar sig till en vacker kvinna. När prinsen ser det ändrar han sig omedelbart och säger att hon visst kan få stanna över natten! För nu när han ser att det är ett snyggo så kanske han kan få sig ett litet nyp? Vem vet? Obs! Det sista uttalas ej i filmen men jag antar att han tänkte så.
 
Men nu har damen, som inledningsvis var desperat efter att få slagga hos en främling, bestämt sig för att hon absolut inte vill stanna. Tvärt om är hon nu så förbannad att hon i affekt förvandlar prinsen till ett hårigt odjur och alla andra människor på slottet blir möbler och inredning.
 
Men tycker damen att det räcker?
 
Nej nej hon passar även på att utfärda en förbannelse som innebär att prinsens alla nära och kära glömmer bort att prinsen någonsin har existerat. Hon raderar honom från allas minnen. Slottet går dessutom från ljust och fräsht till något som inte ens mäklaren Fredrik Eklund från Million Dollar Listing hade kunnat sälja. En riktig Hemnet-mardröm med andra ord. Det snöar till och med in i en del av slottet och jag vågar inte ens tänka på fuktskadorna i de rummen...
 
Allt det här hände alltså under de inledande fem minuterna av historien och det enda jag kunde tänka på under resten av filmen var: Stod straffet verkligen i proportion till själva händelsen?
 
Näe.
 
Jag tycker inte det. 
 
Jag värjer mig vanligen mot uttryck som haruuuu meeens älle så fort en tjej visar på reaktioner. Men i det här fallet börjar jag på allvar fundera om damen inte led av någon slags svårartad PMS? Jag vet ju själv hur humöret kan vara under de dagarna. Damen kanske vaknade upp dagen efter i svallvågorna av hormonell bergochdalbana och chokladforsseri och ba:
 
- Asså vad hände igår egentligen? Ööö.... Eeee... Jo just det! Jag trollade ju ner ett halvt kungarike i evig olycka och depression. Fasen också. I did not see that one coming. Ja ja. Ny dag nya tag! 
 
Eller vad vet jag?
 
Bara en modest analys från moi.
 
 
Nathalie

HAHAH älskar det här och dig! Du skriver så jäkla roligt och träffande!! Blir alltid så glad av att läsa din blogg! ❤️

Svar: Tack snälla 😊😘
Moa DeBruin

Emma

Hahahaha. Lovely!

Hanna Karlsson

Hehe, jag har aldrig tänkt på att det kanske var ett lite väl hårt straff. Samtidigt är jag svag för Disneyklassikerna.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress