Spiderchick

Sömnmissnöje
I natt väcktes vi flera gångerav barnen rörande diverse grejer. Det var länge sedan någon av oss vaknade på natten och därför kändes det extremt ovant och jobbigt att få sömnen avbruten multipla gånger. 
 
Får några år sedan tillhörde det rutinen att bli väckt arton gånger per natt och jag vande mig vid att endast ligga och guppa ovanpå djupsömnen och där emellan serva med välling, nappar, tröst, kli på ryggen och diverse. Att hänga böjd över någon och suga snor ur dennes näsa klockan 03:14 var också helt normalt. Sedan fick jag förvisso kicka igång dagen med två liter kaffe och gårdagens Gott&Blandat-rester och mina fryspåsar under ögonen såg snarare ut som massiva återvinnings-bagar, men ändå. Det kändes okej. Normalt. 
 
 
 
 
Men sedan några år har vi alltså fått tillbaka sömnen och därmed kändes det inte alls normalt att behöva väckas nattetid.
 
-MEN HERREGUD VAD ÄR DET HÄR? utbrast jag chockat åt familjen. NU LÄGGER JAG MIG I ETT ANNAT RUM! tillade jag argt. 
 
Sedan stampade jag med fötterna i golvet när jag lämnade sängen för att riktigt markera mitt missnöje. 
 
Mmmm... Det här med avbruten sömn gör härliga saker med en. 
 
 
Hanna

Hehe, själv väcks jag x antal gånger av hungrig nyföding som kräver bröst på studs! Du har iallafall gjort bort den perioden ;-)

Svar: Ja det känns skönt att ha det avklarat 😊
Moa DeBruin

Sandra

Det jag har längtat mest efter sedan sonen började på förskola och sömnen blev helt muppig är att få sova igen, en hel natt, ifred, i min egen säng.. joråsåatteh, nu kommer nästa i november 🙈

Svar: Det kan ju bli lite skakigt med sömmen igen med en bebis men det går ju över. Det tyckte jag var skönt att veta med andra barnet :) Grattis till tillökningen!
Moa DeBruin

Carin H Brander

Eh, vad jag längtar tills jag kan säga att det var "några år sedan" det var rutin att vakna varje natt. Ungefär när började ni få sova hela nätter igen? Mvh nyfiken och desperat mamma till en 2-åring och en 6-veckors.

Svar: När vi flyttade till vårt hus. Vilket alltså är typ två år sedan. Då hade vi en sexåring och en snart treåring och det var den senare som liksom började sova ordentligt utan massa uppvak. Även om båda våra barn nästan alltid kommer till oss på natten. Men det är inget jag vaknar av :)
Moa DeBruin

M

Gah precis kommit till det stadiet och nu fått reda på att jag är gravid igen, vilket ju är fantastiskt!! Men hjäääälp känner mig som en 60-åring såhär med en treåring och i första trimetern.

Svar: Pepp till dig och grattis till bullen :)
Moa DeBruin

Anonym

Åh, peppar peppar så sover vi så bra med dottern som nyligen fyllt 13 månader. Visst, hon vaknar nån gång då och då men då är det bara lite gos så somnar vi om. Mysigt och härligt. Är så tacksam att jag vill gråta efter första jobbiga året haha :')

Svar: härligt :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress