Spiderchick

Vad jag avskyr med charter
Idag insåg jag att det finns en sak som jag verkligen AVSKYR med charter och det är beteendet med folk som "paxar" solstolar. Jo för det känns typiskt charterresenären. Folk är så oroade över att inte få den absolut bästa solstolen och där med inte få ut mesta möjliga av sin semester att man är ute redan klockan 07 (!!) på morgonen och märker upp stolar med hjälp av handdukar. Att man sedan inte ämnar nyttja sin solstol på hela förmiddagen utan släntrar dit först efter lunch om ens någonsin, det är inte så noga. 
 
Så här såg det ut vid poolen klockan 10 i förmiddags. 
 
 
 
 
Massa handdukar. Noll människor. 
 
Jag och Spiderpapa stod där och tittade en bra stund men såg inte skymten av någon som ens närmade sig stolarna. Folk tog väl sovmorgon eller var iväg på utflykt eller något och tyckte att lille handduken var värd att ha det gött under tiden.
 
Gah! Jag blir tokig på sådant här beteende! Om alla gör anspråk på en plats vid poolen endast när man faktiskt är där, då skulle systemet med lediga vs upptagna solstolar flyta på utan konstigheter. Ingen skulle behöva känna sig stressad eller ställa väckarklockan innan solen har gått upp. Och ingen badsugen person skulle behöva gå omkring runt poolen och stirra fånigt på 150 handdukar utan tillhörande ägare. Perfekt. 
 
Sen råkar jag även ha läst i Tuis app att det är emot hotellets regler att paxa solstolar. 
 
- ÄR DET INGEN HÄR SOM HAR LADDAT NER APPEN?? ville jag utropa och samtidigt köra alla handdukar i en sådan där strimlar-maskin.
 
- FÖRSÖK PAXA NÅGONTING NU DÅ! skulle jag skrika och slänga handduks-slamsorna på marken. 
 
Ha! 
 
Till slut sa jag i alla fall till en kille som jobbar för TUI och han tyckte att vi med gott samvete kunde plocka bort handdukar. Vilket vi även gjorde. Men vad hände då? Jo då kände plötsligt vi oss som brottslingar?? Fast det inte ens var vi som hade gjort något kriminellt. 
 
- Skäller någon på oss då handlar det enbart om VICTIM BLAMING! förklarade jag för Spiderpapa. 
 
Men det kom ingen och skällde på oss eller ens gjorde anspråk på stolarna. Det var väl någon som såg oss på håll och skämdes, antagligen. Eller så tillhörde handdukarna folk som har åkt hem till Sverige igen och paxat solstolar till nästa år. Det mina vänner, hade INTE förvånat mig. 
 
Anna

Blir också så irriterad på detta beteende och brukar flytta på handdukarna lite fint.. ;)

Svar: Bra! :)
Moa DeBruin

Anonym

Haha😆Måste berätta när vi för några år sedan var i Egypten. Det var ett ställe populärt för ryssar. Vi blev så trötta på deras "buffel" beteende. Varenda dag såg det ut som på din bild både vid poolerna och stranden. En dag vid stranden tog min man en massa handdukar som låg på solstolar och la dem i en stor hög.

Men vi våga inte lägga oss där utan la oss lite längre därifrån för att ha utkik när de kommer. Under tiden kom det ju massa andra som tog de "lediga" stolarna. Jisses, vilket kackel det blev sedan när de som tidigare paxat stolarna kom. Herre jisses, en gäng ryssar som gapade på varandra. Nästan, så att man fick lite dåligt samvete och ångrade.

Blir så jädrans trött på det där med att folk lägger ut sina handdukar tidigt på morgonen.

Svar: Haha! Så RÄTT!
Moa DeBruin

Therese

Jag var överlycklig för det var så lite folk på vårt hotell och inga paxade stolar så vi kunde välja och vraka. Förra året flyttade jag på handdukar när någon paxat och det var riktigt roligt när personen kom tillbaka, de såg så härligt förvirrade ut :-D

Svar: Haha 😆
Moa DeBruin

Anonym

Respekt.
Att ytteligare retas med dessa individer är att flytta handukarna till en annan solstol som är den sämsta....så skoj att kika på sen

Lina

Vad bra att ni flyttade handdukarna! Så jäkla rätt önskar att fler vågade göra det. Kanske till och med att personalen kunde göra det. Alternativt att ett bokningssystem kunde införas där du skriver upp på en lista att du vill ha solstol C1 och C2 mellan 12.30-16.00.

Anonym

Så jäkla bra av er som vågar ta bort handdukarna!! Haha vilka roliga idéer!! Hatar oxå det där. Kanske ska våga vara lika modig om en vecka när vi åker till Kreta!

Ina

Samma när man ska fika/äta mat på ett ställe med sjukt mycket folk och lång kö och folk går och tar bord för att slippa stå i kö hela sällskapet. De som väl har betalat och fått maten går runt med sina brickor och hittar ingenstans att sitta samtidigt som någon sitter tomhänt och trycker på ett helt bord när de ändå inte kommer att få sitt att äta förrän tidigast om en kvart..

Anonym

Man kan ju också vara flytta dem som du gjorde så blir det inte ett så stort problem. :)

Anonym

Haha bästa historian hörde jag av min far, han är från England och när han var kanske 20 åkte han med sina kompisar till Spanien så var det ett stort gäng tyska killar på samma hotell. Dom paxade varje jäkla dag alla solstolar så farsans gäng tog helt enkelt alla deras handdukar och la ut dom i ett stort hakkors 😂😂😂 då blev det liv i luckan (kanske inte så pk men bra historia;)

Anonym

Ja, det stämmer. Jag blir också irriterad av sådant beteende av vuxna människor. Men men... Kram och ha en fortsatt trevlig semester🌹

Jennifer Queen

HAHA bara på dem!!

fridanygard.blo.gg

När vi var utomlands senast var det en tant som paxade en solstol varje morgon... med sin man. Alltså: Hon lämnade av mannen i stolen (antar jag), gick iväg och kom tillbaka lagom till lunch då hon bytte av honom. Blir annars tokig på folk som paxar, men nu var det ändå okej eftersom mannen satt där, vickade på tårna och njöt av solen.

Obs sann historia för farbrorn berättade detta själv.

Svar: Haha... lille farbrorn ❤️
Moa DeBruin

Erika- familjeliv, träning och inredning

Jag förstår dig till fullo Moa! Vi åker till Rhodos med Tui den 28 maj och jag VET att jag
kommer bli såå stressad av detta beteende, haha. Denna gången har vi bokat utan frukost och käk och kommer äta frulle på rummet och sen när vi går ner till poolen så är vi redo direkt. Jag blir så stressad av att gå förbi poolen på väg ner till frukosten och se alla handdukar redan då, haha. Håll en tumme för mig att jag inte får ett hysteriskt sammanbrott på vår semester, haha. Ha det nu fantastiskt resten av resan! Kram!

Svar: Feel ya! Hoppas du slipper stressen och ha det så gött! 😄
Moa DeBruin

Malin

Man ska absolut flytta på handdukarna tycker jag, om det är uppenbart att ägarna inte bara är och köper en glass eller så. :) Det där med paxande känns sååååå 2003. Inte okej.

Annika Olsson

Jag hatar också att människor gör på det viset. Var har vanlig hänsyn blivit av? Själv väljer jag gärna bort poolen just av den anledningen, och väljer stranden istället. Hoppas du får en härlig resa trots allt. Kram kram.

Lisa Jungqvist Larsson

Gah så irriterande ju!! När jag och min man var på Ibiza en sommar så paxade folk hej vilt. Sista dagen fanns det inte en enda jäkla solstol ledig på det 5-stjärniga hotellet vi betalat mycket pengar för. "Ägarna" till några solstolar vi hade span på kom inte förrän efter klockan 13. Istället brände vi upp oss rejält då sista dagen då vi inte hade nån skugga i form av parasoll. Lagom glada 😂 Bra att du tog fighten💪🏽

Svar: Folk! 😡👎
Moa DeBruin

Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris.

Haha, har aldrig varit på charter men uppfattningen jag har sammanfattade du bra i det här inlägget 😊👍🏻 Haha!

Svar: Charter är bra på många sätt men även mindre roligt på andra sätt :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress