Nu lägger vi fokus där det hör hemma

Under ängelinlägget påpekar en skarpsynt läsare vad som syns i bakgrunden på bilden. Oh my vilken ögonöppnare det blev för mig! 
 
Varför i hela friden har vi fokuserat på ängeln när det VERKLIGT SJUKA sker bakom denna figur??
 
 
 
 
Ser ni vad det är?? 
 
Någon har alltså under julklappsspelen 2011 fått en TOALETTBORSTE i sitt paket?? Framför allt - någon HAR GETT BORT en toalettborste! Vad är det för en skruvad handling? Sätter man det inköpet i paritet till min mammas egentillverkade ängel så är ju ängeln som att springa upp för en sommaräng utan att bli det minsta trött. 
 
Denna toalettborste må ha getts bort i julklappsspelet för sex år sedan men det är INTE preskriberat, det ska jag tala om. Nu måste vi reda ut vem givaren är samt åbelägga denna med böter i form av extra lyxiga bidrag till minst tre stycken kommande julklappslekar. 
 
Pjuh! Tur att vi fick syn på detta och förhoppningsvis även kan reda ut det. 
 
Lägger in en passus för att det kan har varit jag själv som köpte toalettborsten. Jag minns inte riktigt. I så fall kan ni bortse från det här inlägget. 
 

Snälla svara på veckans fråga i min blogg!

Dags för veckans fråga!
 
Vill ni svara på första och andra frågan så går det bra att göra det här och här. Jag tänker att dessa frågor kan få er att stanna upp i livet och tänka till för en stund. Japp. Kom inte och säg att min blogg inte utvecklar er som människor!
 
Ehum.
 
Den här gången undrar jag vilken typ av person ni är när det kommer till att ladda en smartphone? 
 
Vilken typ av smartphoneladdningsperson är du? 
 
1) Glömmaren
Ursäkta men hur har folk tid att ladda sina telefoner? Hur kommer dom ens ihåg att göra det?? Det undrar du som ideligen glömmer bort att ladda din telefon. Dessutom har du sällan koll på vart din laddare ens befinner sig någonstans. Det här resulterar i att din telefon ofta befinner sig under 10%-strecket. Positivt med detta är å andra sidan att du har stenkoll på både din puk och pinkod. 
 
2) Nattladdaren
Dina rutiner på kvällen är borsta tänderna - kissa - sätta telefonen på laddning. Varken mer eller mindre. Det spelar ingen roll om telefonen redan har en mycket god batteritid, en rutin är en rutin. Sedan låter du den ligga på laddning under hela natten och på morgonen blinkar batteriet 100% och lite till. Smidig start på dagen. 
 
3) Duttaren
Du laddar telefonen lite "då och då", vilket betyder att din batteritid oftast glider någonstans mellan 20 och 60%. Någon gång per vecka når du magiska 100%. Att ladda telefonen under natten skulle du dock ALDRIG göra eftersom du har hört att man vattnar ur batteriet om man låter det ladda efter 100%. Bättre att dutta tycker du. 
 
4) Fulländaren 
Telefonen laddas endast när batteritiden befinner sig under 10% och då ska den även laddas ordentligt, oavsett tidpunkt på dagen. Det spelar ingen roll om du så tvingas gå hemmifrån utan telefonen, laddas den ja då ska den upp till 100% innan en endaste människa rör sladden. Efter en sådan omgång i eluttaget behöver du inte tänka laddning på ett bra tag. Perfekt. 
 
 
 
Person som anser sig vara en duttare. 

Vad gör man på en bank?

Vi tittade i en bok häromdagen, jag och femåringen. 
 
- Vad gör man i affären? frågade jag och pekade på affären. 
- Köper mat, svarade femåringen. 
- Vad gör man på bion?
- Ser på film. 
- Vad gör man på banken?
- Rånar! 
 
Haha...
 
Lite oklart vilken typ av kunskap jag har förmedlat till mina barn........
 
 
 

Influencatider

Ursäkta men jag kunde inte motstå rubruken. Mjehe. 
 
Jag fick en fråga. 
 
Hur kommer det sig att du började blogga, hur har du utvecklats inom din profession och hur ser du på bloggare/influencers? Skulle vara jätteroligt att läsa om dina tankar!😄 Ha det gott🌟 // Cecilia 
 
Jag minns tydligt när jag första gången kom i kontakt med begreppet blogg. Året var 2004. Jag och Spiderpapa backpackade i Thailand. Vi befann oss på en liten ö och jag klev in på ett internetcafé för att kolla de svenska tidningarna online. Jag klickade mig in på aftonbladet och läste om något som kallades "blogg". För mig vars högsta dröm alltid hade varit att jobba som krönikör var tanken svindlande! Jag kunde alltså skriva saker och sedan publicera mig själv?! Oj oj oj...
 
När vi kom hem från resan kickade jag igång en blogg utan att egentligen riktigt veta hur jag ville uttrycka mig. Eftersom jag hade jobbat i klädbutik i London under några år och dessutom planerade att plugga textil fick det bli en blogg om mode. Jag döpte den till "fashion" nånting (skräll). Men... Fashion var segjobbat. Jag kom aldrig riktigt in i modesvängen utan istället startade jag bloggen Crazypill.
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en blogg med humor, eftersom humor alltid har legt mig nära. Jag fick snabbt många läsare vilket såklart var roligt men med många läsare kom även mycket kritik. Det här var helt nytt för mig. Det var nytt för ALLA så där i sociala mediers begynnelse. Efter en tid tyckte jag inte längre att det kändes roligt att behöva bolla taskiga kommentarer så jag stängde ner Crazypill. Efter några månader började jag dock sakna skrivandet och 2007 startade jag Spiderchick, döpt efter grisen Spiderpig i Simpons the Movie. Mitt bloggnamn har alltså inget med spindlar att göra. Det härstammar från en gris. Hur kunde ni tro något annat??
 
 
 
 
 
 
 
Jag bloggade på. Älskade typ varje sekund. Är det rätt så är det lätt och jag hade som mål att bli läst. Som sagt, för en som drömt om att skriva krönikor var det verkligen dröm att få nå ut till människor, dessutom helt på mina villkor. 
 
 
 
 
 
Genom åren har bloggen utvecklats i takt med mig. Jamenar, under tio år hinner det hända mycket med en människa. Göteborg - barn - Skövde - plugg - fler barn - företagsstart - giftermål - husköp... Ni har varit med på resan! Jag är kanske inte den bloggare som ligger i framkant vad gäller utveckling rent tekniskt och designmässigt (jag ligger väl snarare och skvalpar någonstans i bakkant) men jag förstår samtidigt inte grejen med bloggar som ska återuppfinna sig själva med olika funktioner. Jag tycker att innehållet är det viktigaste, inte förpackningen. Jag driver även en blogg där fokus ligger på texten. Inte bilden. Det är väl också något som särskiljer mig i en tid då bilden ska ha upplösning i klass med polarisen. 
 
Jag är hur som helst stolt över att jag tidigt såg till att få betalt för mitt bloggande. Jag har inte alltid begripit det, men jo det bor en säljare i mig. Om än en liten sådan. Att skicka iväg ett mail och beskriva vad som gör mig värd att betala - det är att sälja. 
 
 
 
 
Jag ser inte mig själv som en renodlad influencer då min blogg inte är speciellt... Influerande? Jag ser mig snarare som en självpublicerande krönikör och kåsör. En slags textmässig underhållare kanske? Med det sagt tycker jag absolut att jag tillhör influencerbranschen. Under 2018 vill jag gärna hitta samarbetspartners som kan passa mig OCH er.
 
Vad gäller frågan hur jag ser på bloggare och influencers tycker jag att UnderbaraClara sammanfattar det hela bra här. Läs gärna! Många pratar om bloggens död men jag tror inte att bloggdöden ens är lite nära. Tvärt om tror jag att ju fler sociala nätverk som uppstår desto viktigare blir bloggens funktion. Till skillnad från Youtube och Instagram är bloggen (och din webadress) något som du äger själv. Bloggen är inte styrd av algoritmer eller regelverk. Dessutom är bloggen en grym samlingsplats för allt innehåll du skapar - både film, ljud, text och bild. 
 
Japp.
 
Just nu planerar jag att blogga i tio år till. Minst. 
 
Ps. Lyssna förresten gärna på senaste podavsnittet där jag och Regina snackar om influencers som "lägger ner". 
 

Barn på jobbet

Idag har det varit studiedag i skolan så jag och Matilda tog med våra äldsta barn till jobbet.
 
Dagen inleddes med iPad-spel. 
 
 
 
 
 
Sen ville barnen testa hur långt man kan dra ut gummigubben Stretch Armstrong.
 
Svar: Långt. 
 
 
 
 
 
Eftersom just den här uppgiften kändes extra viktig ville även mammorna samla sin gemensamma styrka och testa hur lång Stretch Armstrong kan bli. 
 
 
 
 
Sen har white board-tavlan i mötesrummet nyttjats flitigt. Kanske mer än på mycket, mycket länge. 
 
Vad är det med barn och white board? Hur kul kan det vara? Jag minns själv hur jag drogs till dessa. Och varför ligger det alltid pennor vars färg inte går att sudda bort i anslutning till en sådan tavla? Det finns ett antal white boards runt om i länet som jag har singerat permanent genom åren. Om man säger så. 
 
 
 
 
Tur att ingen penna idag var permanent för i så fall hade white board-tavlan i vårt mötesrum för evigt varit tatuerad med en bajs-emoji och ordet "pillesnoppkorv". Möjligt att detta illustrerades under extremt muntra former. 
 
 
 
 
Sen käkade vi naturligtvis lunch. 
 
 
 
 
Efter att barnen agerat modeller till några bilder i vår fotostudio sa vi dab, hej då och tack för idag.
 
 
 
 
Ingen person under 10 år har lidit denna arbetsdag. Som ni kanske förstår.
 
Över och ut. 

Att komma igång med en skrivprocess

 
 
 
Allt gott right back at ya Sandra! ♥ Jag känner med dig i skrivprocessen, ibland kan det vara bra segt att komma igång. Nu var det länge sedan jag gjorde just en hemtenta men att komma igång med skrivande generellt känner jag igen. Här kommer några tips från mig.
 
1. Kicka igång´et
Sätt dig vid datorn och skriv. Bara gör det. Bry dig inte om vad du skriver bara låt fingrarna löpa helt kravlöst över tangenterna. Voila! Nu är du igång. Vilket bra första steg! 
 
2. Undvik hushållssysslor
När man (jag) har en deadline framför sig (mig) som ska utföras på hemmaplan är det SÅ lätt att börja tycka att hushållssysslor är det roligaste som finns. Men pass opp! Detta är fake news. Det är ett spel för galleriet för att slippa ta tag i the shit. I verkligheten hatar du fortfarande att bädda sängar och sortera tvätt. 
 
3. Lura hjärnan
Under tiden du kickar igång´et kan du med fördel mumla saker så som åååå vad roligt det här är eller jag är såååå grym på skrivprocesser eller YOLO! På så vis lurar du din hjärna att du älskar hemtentor och så kommer skrivandet gå lättare. Hjärnan är smart men inte SÅ smart. 
 
4. Pausa. Skriv. Pausa. Skriv.  
När du har kört på ett tag är det viktigt med pauser. Låt texten vila med jämna mellanrum. När du sedan sätter dig vid datorn igen kommer du se din text med nya, fräsha ögon. Rätta, bena, ändra, skriv om, skriv till och bena lite till.
 
5. Lägg ut lockbeten åt dig själv 
För att hålla igång den process du nu har satt i rullning kan det vara smart att strategiskt placera ut små lockbeten kring din dator. Det kan vara en kopp med ditt favorit-te, lussebullar, avokadomacka, choklad eller något annat smarrigt. Jag lovar att du kommer gå i fällan varje gång och utan att du vet ordet av sitter du vid datorn och skriver. Igen. Och igen. Och igen. 
 
Lycka till! 
 
Någon annan som har fler tips? 
 
 

Ängel-gate

Varje julafton spelar jag och min släkt julklappsleken, som så många andra släkter. 
 
Våra regler säger att varje person ska bidra med två stycken julklappar a´ 50 kr stycket. Den här leken har vi lekt i säkert ett decenium och det har gått väldigt smidigt och smärtfritt med undantaget 2011 då min mamma bröt ALLT vad regler och förtroende heter genom att bidra med en egentillverkad ängel??
 
 
 
 
 
Vi diskuterade länge, länge om det ens var lagligt att bidra med detta tingest men eftersom vi ändå tycker om mamma lät vi fadäsen passera. Men det har trots allt skakat om hela släkten i grunden och vi har haft svårt att gå vidare. Varje jul pratar vi om ängel-fadäsen. Förfasar oss. Vi har även oroat oss över att någon ska få för sig att bidra med något liknande. Ni vet, när galna saker händer är det lätt att det följer copy cats i dess fotspår. 
 
Så ikväll skickade min kusins sambo den här bilden...
 
 
 
!!!
 
Ser ni likheterna??
 
Jag kan bara tolka det som att julklappsleken i år kommer att kräva mental styrka.
 

Hotellrumsinferno

Man skulle ju kunna tro att det är lättare att hålla koll på saker när man bor på ett hotellrum och bara har några få kvadratmeter att föhålla sin packning till - men nej nej. För vår familj är det tvärt om.
 
Ju kompaktare vi bor dessto större risk är det att saker trollas bort. 
 
Jag har nog exempelvis aldrig varit med om att vi har bott på hotell och åkt därifrån med allas strumpor i behåll. Hotellrum är ett SLUKHÅL för strumpor, I tell you. Även hårsnoddar tycker hotellrum om. 
 
Under resan i helgen fipplade vi både bort barnens tandkräm samt ett stycke bilnyckeln. Den senare hittade vi turligt nog efter en stunds letande. Det hade annars varit liiiite snopet om vi varit tvugna att lämna ännu en bil i Örebro. På samma hotellparkering dessutom. Då hade jag nästan börjat fundera på om det är så att vi omedvetet medverkar i en film med namnet Biltjyrkogården - om en hemsökt parkering i Örebro vilken ytterst få bilar tar sig ifrån med funktionen i behåll. Hu! *ryser*
 
 
 
Plats där saker försvinner. 
 

Örerbro tur och retur

Jag tog en smula semester från bloggandet i helgen eftersom vi har varit i Örebro med några kompisar. Barnen har längtat halvt ihjäl sig efter denna kompistripp. 
 
Förutom att vi kikade in på slottet och strosade en sväng i Örebro centrum så åkte vi till Jump, ett studsmatteland.
 
 
 
 
Det kan ha varit så att ingen av barnen riktigt kunde koncentrera sig på Örebro innan vi kom till Jump, på grund av extrem längt. Det kan även ha varit så att när vi åkte där ifrån mumlade barnen saker i stil med roligaste någonsin och den bästa dagen i mitt liv. På den nivån. Kul att göra minifolket glada antar jag. Och det var faktiskt roligt även för de vuxna. Även om inträdet kostade i klass med min första bil. Dessutom var vi ovanpå det dyra inträdet tvugna att köpa speciella hoppsockor till hela familjen.  
 
 
 
 
Bor man i Örebro kan man ju möjligen återanvända dessa sockor flitigt men oklart om vi kommer ha våra kvar om vi någon gång i framtiden återvänder till Jump. Det är som med hörlurarna man köper på flygplanet för att kunna se på film. Jag tänker alltid att dom här ska jag minsann spara till nästa flygresa. Och så gnider jag förnöjt mina händer och känner mig rasande ekonomisk och tänker att snart skriver jag en bok om privatekonomi. HA!
 
Antal gånger som jag har återanvänt hörlurar som jag har köpt på ett flygplan: Noll.
 
Eller nej vänta... Måste tänka... Ehum... Jo. Noll.
 
Hur som helst. Här kommer en stark bild på mig. 
 
 
 
 
På kvällen åt vi middag på Coco Thai. Helt okej restaurang. Fast jag tycker att vi har bättre thai Skövde. Dock plus för namnet. Jag ÄLSKAR att säga Coco Thai! Jag vill säga det hela tiden. Coco coco coco thai. Det ligger så fint på tungan. Kanske skriver en sång om Coco Thai i framtiden. Jag och femåringen har nynnat på en del tänkbara melodier idag.
 
 
 
 
 
Efter hotellnatt åkte vi till äventyrsbadet Gustavsvik. Massor av roliga bassänger och rutschkanor. Stort plus med ett badhus som inhyser någorlunda värme i alla bassänger samt i luften. Badhuset i Skövde är så kallt att jag överväger att fodra min bikini. Jag får rulla mig i barnpoolen med jämna mellanrum att för tina upp från de andra bassängerna.  
 
 
 
 
Vi avslutade Örebrovisiten med mat på Ikea.
 
 
 
En mycket fabulös och härlig helg i goa vänners lag! 
 

11. Brist på självinsikt

I avsnitt nummer 11 av Veckans Smash pratar vi självinsikt. Kan man ha det? Eller är en känsla av självinsikt att inte ha någon självinsikt alls? Regina berättar om hur hon blivit mer sann mot sig själv och att den där bloggpersonan som hon inledde sin bloggkarriär med kanske inte speglade hela sanningen. Eller sanningen alls? Jag erkänner villigt att jag länge har sett mig sig själv som ofelbar. Något som naturligtvis inte stämmer. 

 

Sen diskuterar vi vad som månne blir nästa stora grej inom sociala medier? Kommer framgångsrika influencers någonsin att tröttna på sina jobb och "lägga ner"?

 

Jag drar några anekdoter om sopor (jo det går att dra anekdoter om sopor) och Regina berättar om den gången hon gick ut och gick med en hund utan att ta med sig hunden (jo det går tydligen också). 

 

Det och mycket mer. 

 

Lyssna här nedan eller där poddar finns. Hoppas ni gillar! Häng gärna med på vår Facebooksida också. 

 

 

Så inspirerande!!

Jag trillade över det här talet av Reese Witherspoon från 2015.
 
Såååå inspirerande! 
 
 
 
 
Hon säger så många bra saker att jag inte vet vart jag ska börja att citera henne.
 
Jag älskar speciellt när hon konstaterar att en av de vanligaste replikerna en kvinna har på film är när hon vänder sig till en man och säger "what do we do now?". Och att det i sig är HELT orealistiskt för vilken kvinna någonsin har inte vetat vad hon ska göra i precis vilken situation som helst?? Inte bara krissituationer. Är det några som alltid finner råd i allt från hur att lösa akuta fläckar på kläder, trolla fram en middag på en spik, lösa konflikter eller fixa ihop ett livspussel med saknade bitar så är det ju kvinnor. 
 
Sen tar Reese upp det faktum att det historiskt sett har varit ett otroligt dåligt utbud av filmroller för kvinnor. Detta vill hon ändra på med sitt eget produktionsbolag där hon låter kvinnor ta plats. Där kvinnorollerna inte är linjära utan får lov att vara allt och lite till. Hon står bland annat bakom HBO-serien Big Little Lies. Har ni inte sett den så rekommenderar jag er att göra det BUMS! Så himla bra story med många lager och intressanta karaktärer.  
 
Sedan innan vet ni ju att jag är sannslöst trött på filmer och serier vars rollista består av idel män och där ett grönt ljus av Bechdeltestet endast lyser med sin frånvaro. Speciellt trist tycker jag det är när roller uppenbart precis lika gärna hade kunnat innehas av en kvinna. Men vi börjar se en ändring på det. Det tycker jag faktiskt. Speciellt inom serievärlden där kvinnor av alla sorter får ta allt mer plats. Senast igår såg vi Enkelstöten på tv4 där huvudrollerna innehas av två medelålders kvinnor. När såg vi det senast? Aldrig typ. 
 
Mm. Inspirerande indeed. 
 

Att montera en säng

Vi har köpt en ny säng till åttaåringen. 
 
Tillåt mig punktera upp monteringsförloppet:
 
• Vi börjar montera sängramen. 
 
 
 
 
• Skruvarna fäster inte??
• Jag försöker övertyga min man om att använda andra skruvar i förpackningen.
• Min man tycker inte att vi ska gambla med skruvarna och menar istället att vi ska följa instruktioner. 
• Jag tröttnar och bestämmer mig för att avvika från monteringen.  
 Vart går du?? undrar min man. Jag vill ha hjälp.
• Du kan mer än vad du tror! svarar jag peppande och går och lägger mig i soffan en stund. 
• Nu går monteringen för min del ut på att jag tittar på Bachelor. 
• Jag ansluter mig till min man igen. 
• Sängramen blir slutligen färdigmonterad.
• Vi öppnar förpackningen för ribbotten och inser att även den ska monteras.
• BIG TIME dessutom.
• Typiskt. 
• Inget i monteringsväg får man gratis nuförtiden!!
• Men det får man väl inte säga i det här landet. 
• Vi inser att tre av ribborna är kortare och smalare än de övriga?
• Ööööh?
• För en stund känner vi oss övertygade om att Ikea har skickat med onödigt virke.
• Fast... Det mesta i förpackningen är antagligen där av en anledning?
• Vi får upp ångan och ribbar loss järnet. 
• Plötsligt upptäcker vi att ribborna har olika färg och att det möjligen har betydelse i monteringen??
• Eller är det endast för att sätta en färggrann touch?
• Det har betydelse. 
• Fasen.
• Vi får göra om allt. 
Vet du hur vi monterar en IKEA-säng smidigast nästa gång? frågar jag min man.
Hur då? undrar han.
VI GÖR DET INTE ALLS!
 
Nä. 
 
Men det blev slutligen en säng och vår son är meeeeer än nöjd över resultatet. 
 
Väl värt slitet. 
 
 
 

Snälla svara på dagens fråga i min blogg!

Eftersom ni verkade gilla förra veckans Snälla svara på dagens fråga i min blogg-fråga så tänkte jag att vi kan göra detta till en tradition. Det är väldigt roligt att läsa era svar! 
 
Okej här kommer dagens, eller snarare veckans, fråga:
 
Det är lördag kväll och du ligger i soffan och tittar på en film. Plötsligt börjar ögonenlocken kännas tung och tröttheten kommer smygande. Vad gör du? 
 
1) Du somnar naturligtvis. Som en stock fullpumpad med sömnmedel. Sen får du bara hoppas att det finns någon som kan väcka dig annars ligger du kvar och snarkar till ljudet av myrornas krig fram till klockan 04 på morgonen. 
 
2) Du glider in och ut ur dvala en bra stund men vägrar erkänna dig besegrad. Du går till och med upp och borstar tänderna för att nyktra till och orkar tack vare det vara uppe en liiiiten stund till. Det är ju ändå lördag. Slutligen inser du dig dock motvilligt besegrad av John Blund och går och lägger dig i sängen. 
 
3) Du går omedelbart och lägger dig i sängen. Det spelar ingen roll om klockan är sent eller bara är barnet. Herregud. Varför tjafsa med en klippande ögonlock?
 
4) Somna?? Tung ögonlock? Say what? Du somnar ALDRIG i soffan och din ögonlock blir tung first when you say so. Oavsett klockslag. 
 
 
 
Dagens fråga är skriven från ett köksbord och skribentens svar är möjligen nummer två. 
 

Att möta sitt godissug

När femåringen ber om en nöt och frukt-bar och sedan tar en sked och skrapar av den tunna, tunna chokladhinna som täcker barens undersida för att sedan njuta enkom av den lilla ansamling kakao som blir...
 
 
 
 
Japp.
 
- Slöseri! tycker kanske någon.
- Genialiskt! säger jag.
 
Som barn får man hitta sina vägar när godissuget slår till. 
 
Jag minns för evigt den gången jag som barn hittade en godisbil modell röd Ferrari i en jackficka. Den var komplett stenhård och hade antagligen vinkat av sitt bästföredatum flera månader tidigare. Så jag värmde helt sonika upp den i micron för ett rimligare tuggmotstånd. Det kallar jag att gå en extra mil för sitt godissug!
 
Eller som min moster kommenterade på Instagram:
 
Jag minns när jag och mor din käkade Adinetter (A+D-vitaminer, ev även C) när vi var riktigt godissugna och vi inte hittade nånting annat. De var jättegoda men kanske inte så bra med överdos.
 
Jag giver eder en bild på Adinetter: 
 
 
 
 
Haha!
 
Eftersom det till och med står på förpackningen att dom "smakar som karameller" så kan jag tänka mig att det var både en och två 50-talsungar som överdoserade vitaminer. 
 
 

Sjuksysslor

Jo tack. Jag mår mycket bättre idag. Men känner mig fortfarande rätt skakig. 
 
Förutom att jag har sovit väldigt många timmar det senaste dygnet har jag även:
 
1. Sett på Wahlgrens värld
Så sjukt kul! Wahlgrenarna bjussar verkligen på sig själva. Det jag tar med mig från senaste avsnittet jag sett är när Bianca ifrågasätter varför en del Instagrammare spammar sina inlägg med hashtags? Amen säger jag som länge har undrat det samma. Hashtags är många gånger att uppleva någons tankebana fullkomligt spåra ur. 
 
 
 
 
 
2. Googlat klipp på Gigi och Bella Hadid
Det här är min gulity pleasure helt klart. Jag är såååå fascinerad av dessa superpriviligerade och framgångsrika modellsystrar. En fascination som snabbt utvidgas till hela Hadid-familjen och snart är jag inne på Hadids föredetta halvsysters hunds Instagramkonto och snokar runt. 
 
 
 
 
3. Youtubat Kardashians 
Att Youtuba Kardashianklanen är min "go to" när jag är uttråkad. Jag ser alla klipp. Allt ifrån Kendall Jenner on the runway till Khloe hos Jimmy Fallon eller Kim paparazifilmad på en gata i New York. Inget är för litet. Nu senast har jag även försökt detektiva fram om Kylie verkligen är gravid?? Ryktet säger så. 
 
 
 

Inte helt okej

Idag var jag bara på jobbet en timma innan jag var tvungen att säga tack och bock för mig. 
 
Jag fick världens magknip och kände mig allmänt ur balans så jag fick snällt packa ihop mina jobbgrejer och åka hem igen. Det var ju synd eftersom vi hade en major filmdag planerad. Nu fick Matilda och vår andra kollega rodda allt själva.
 
Usch. Jag känner mig alltid som en bluff när sjukkänslan smyger sig på. Som att jag bara fejkar för att få åka hem och slappa. Fast när jag kom hem fick jag ännu mer magont och frossa så det var en god idé att avvika. 
 
Känner mig fortfarande inte helt okej. 
 
Japp det var den roliga rapporten. 
 
 
 
Min vy för dagen. 

Upphittade kort

Igår när jag promenerade hem från jobbet fick jag plötsligt ett meddelande på Facebook. 
 
 
Hej! Jag har hittat ditt körkort & bankkort. Låg på cykelbanan nära Coop Extra. Du kan nå mig på xx Mvh Sussi
 
 
Yea sure tänkte jag. Nu är det någon som försöker lura mig och snart ber personen mig även skicka alla mina andra bankuppgifter, koden till mitt bank-id, inlogg till Facebook, lösenord till mailen, nyckeln till min dagbok i mellanstadiet samt min första hamsters andranamn och hoppas att jag är en person som tycker att det låter som rimlig information att lämna ut.
 
Men sedan tittade jag i facket på mitt telefonskal där dessa kort brukligen ligger placerade och mycket riktigt var där helt tomt. Jag hade alltså tappat korten på vägen hem och inte ens hunnit märka det innan denna änglaperson hör av sig. 
 
Så himla himla snällt! Sådant där kan ju bli MER än trassligt om det är fel person som lägger vantarna på kort likt dessa. 
 
Upphittaren fick en chokladask och en trisslott som tack. God karma kommer naturligtvis på köpet. Nu hoppas jag få se henne skrapa lyxlotter på Nyhetsmorgon inom kort. 

Frågor med flera svar

Minns när jag skrev att vår femåring alltid var så arg? Det var en ganska kämpig period men den är över. Nu har vi istället en femåring som är inne i en väldigt härlig, glad och frågvis period. Han funderar mycket. 
 
- Vem är din mamma? frågade han mig häromdagen. 
- Din mormor är min mamma, svarade jag. 
- Vem är pappas mamma? undrade femåringen. 
- Kan du gissa? undrade jag. 
- Nää.
- Vem brukar han säga mamma åt? sa jag ledande. 
 
Femåringen funderade en stund, sedan utbrast han. 
 
- DIG! 
 
Haha... 
 
Att omge sig med barn är att inse att typ alla frågor har fler än ett svar. 
 
 
 
Frågvis person. 
 

Klockren planlösning

Om vi nu ska snacka Hemnet och bostäder så trillade jag häromdagen över en planlösning på en enplansvilla som kändes så klockren! 
 
Jag har ju varit lite tveksam till om det är tvåplan eller enplansvilla som vi är ute efter. Jag när en dröm om just enplan men med en sådan planlösning finns risken att det känns lite trångt och att man liksom är "på" varandra. Framför allt när man har gäster eller barnen har kompisar hemma. Men kolla! Den här enplanslösningen känns helt klockren.
 
 
 Den har egentligen allt som jag önskar.
 
 
1) Enskild ingång till tvättstugan. Det vet ni är en het önskan hos mig. 
 
2) Två stycken allrum, varav barnen kan ha tillgång till det ena. 
 
3) Jag och Spiderpapps har sovrummet närmast entrén. Då kan vi ligga där och sova räv och ha uppsikt över vilka som kommer och går när barnen blir äldre och kvällarna sena. 
 
4) Trädäcket. Hallå eller? Varför bygga en liten altan när man kan bygga en stor??
 
Möjligen skulle jag göra några smärre justeringar. 
 
 
 
 
 
1. Jag skulle förlänga väggen mellan hallen och köket och placera köksentren i anslutning till vardagsrummet istället. Detta för att slippa gå igenom hallen när man ska mellan de olika delarna i huset. Jag är allergisk mot hallpassager. 
 
2. Skulle ta bort ett sovrum och göra ett större allrum vid barnens sovrum. 
 
Så. Perfekt.
 
Nu kan ett sådant här hus till rimligt pris i vårt område bli till salu. Tack på förhand.  

Lusse lelle

Vilken fenomenalt skön helg vi har haft!
 
Idag söndag har vi varit hemma och rensat. Nu känns hemmet fem ton lättare. Plus att vi rent fysiskt åter kommer in i vårt förråd = bonus. 
 
 
 
 
 
Sen har vi bakat lussebullar. Här har ni receptet på världens bästa och saftigaste lussebullar. Gör julen en tjänst och använd inga andra recept. Tack på förhand. 
 
 
 
 
 
Mmmm det blir så mysigt på köksbordet efter stora doser mjöl. Vi äter mat på en bädd av intorkad deg en vecka efter att vi har bakat bullar. Mjöl har ju en tendens att bli till klister när man försöker ta bort det. Men men. Det är det värt. 
 
 
 
 
Är det förresten bara jag som blir väldigt trött av att baka just bullar? Oavsett sort? Det är så många moment att jag blir alldeles slut efteråt. På riktigt alltså. Det finns ju något som heter "gubbkvart" när man måste vila mitt på dagen. Själv fick jag ta mig en "bullkvart" idag. Någon annan som känner igen sig i denna tröttma?? I så fall kan vi starta en Facebookgrupp ihop - "alla vi som behöver bullkvarta efter bullbak". Kan säkert komma att sjuda av aktivitet i den gruppen. 
 
Hur som helst. Efter bakandet gjorde vi det enda rätta - vi tog med oss en rejäl ranson bullar och åkte hem till några kompisar på glöggfika. Så rysligt trevligt. 
 
 
 
 
Barnen hade roligt med övervakningskameran. Modigt ändå av våra vänner att ha den typen av övervakning. Själv vet jag inte om jag hade vågat kolla skärmen efter klockan 19:00 på kvällen. Jamenar har man garaget fullt med smygande clowner eller flickor med långt mörk hår framför ansiktet vill man ju allra helst vara ovetandes om det. Smyg på liksom, men påkalla inte MIN uppmärksamhet!
 
 
 
 
 
Justdetja. Vi har satt upp våra julstjärnor idag också. 
 
 
 
 
Är inte alls pepp på måndag imorgon men har hört att det inte går att pausa tiden för evig helg så det är väl bara att tugga i sig den nya veckan. Efter en kaffe eller två så kommer det kännas okej. 
 
Över och ut. 
 

Tankar inför en stand up-debut

Ni kanske undrar vad som gick genom mitt huvud innan jag för första gången skulle ställa mig på en stand up-scen? 
 
Japp. Det förstod jag att ni undrar. Jag har därför spelat in en video där jag återger mina tankar EXAKT. Detta är inte efterfabricerat. Och ja, jag använder alltid ett yvigt rörelsemönster när jag tänker saker. Inte heller detta är fabricerat. Neeeej då.
 
 
 
 
 
 
 
Jag börjar för övrigt bli sugen på att testa stand up igen. Ta revansch på mig själv och så där.
 
Gulp........

10. Fel vinnare

Veckans podavsnitt har tema ångest. Hur kommer det sig att vissa sover gott om nätterna oavsett hur de beter sig, medan andra analyserar varje liten detalj? 

 

Jag berättar om den gången jag gjorde bort mig ordentligt på jobbet och Regina delar med sig om när hon stalkade runt på Facebook och råkade gilla heeeelt fel inlägg... Gulp. Regina har även en del ångest från den senaste festen hon var på och jag kan relatera med stort R. Sen blir det tips, pinsamma situationer och en rad hyyyyyfsat obekväma tv-ögonblick. 

 

Hur gör man egentligen för att hantera ångest? Finns det några handfasta knep? 

 

Det och mycket mer i Veckans Smash. Lyssna här nedan eller i appar där poddar finns. Gilla oss gärna på fejjan också vettja. 

 

Häpp!

 

Vad mäklare skriver

Många älskar Hemnet för inspirationen och drömmen om framtida boenden. Själv älskar jag Hemnet främst för att det är en guldgruva till märkliga copytexter och tomma löften. Dessutom gillar jag att fundera kring vad mäklare egentligen menar med sina beskrivningar. 
 
Sju saker mäklare skriver och vad dom egentligen menar om jag får gissa: 
 
1. Vad mäklare skriver: Välbeläget radhus med spännande planlösning om 122 kvm i gott skick som delvis renoverats under senare år.
Vad mäklare menar: Radhus med hyfsat läge och en omöjlig planlösning där du kommer behöva slå ner minst en bärande vägg för att få till en något så när rimlig genomfart i huset. En toalettstol byttes delvis ut 2009. 
 
2. Vad mäklare skriver: I denna välskötta föreningen finns det nu möjlighet att förvärva denna bostadsrätt med uteplats i ostört söderläge med kontakt med gräsyta och grillplats. 
Vad mäklare menar: Förhoppningvis finns det en trädgårdstörstande lägenhetsperson med elgrill på balkong någonstans där ute som går igång på lockelsen om kontakt med gräs och tändvätska. 
 
 
 
 
 
3. Vad mäklare skriver: Rejäl balkong i bästa sydvästläge. Här sitter man mer än gärna och njuter av fika och sol!
Vad mäklare menar: Vi vet inte riktigt hur vi ska beskriva det här objektet så vi slänger in något om svenskens bästa fritidssyssla - fika. Sen hoppas vi att tanken på  bra väder och ballerinalex får spekulanterna att dra igång både salivproduktion och budgivning. 
 
4. Vad mäklare skriver: Här erbjuds ett ekonomiskt och väldisponerat boende i två plan med tre (till fyra) sovrum och en lättskött tomt.
Vad mäklare menar: Här erbjuds en svinliten och därför hyfsat billig boendeyta med tillhörande gräsplätt. Varning! Fler än tre sovrum innebär inget kök. 
 
5. Vad mäklare skriver: Bra läge i området, närhet till garaget som följer bostaden samt grönytor såväl framför som bakom huset.
Vad mäklare menar: Eftersom det varken finns restauranger, nöjen eller mataffär i närheten av detta boende får vi locka med närhet till garage. Släng in att det finns gröna ytor både bakom OCH framför bostaden så höjer vi nog värdet med någon tusenlapp. 
 
 
 
 
6. Vad mäklare skriver: I källarplan finns ytor som möjliggör hobbyrum. Varför inte bygga om det gamla skyddsrummet till en egen ny vinkällare?!
Vad mäklare menar: Den här källaren har verkligen sett sina ofuktigare och ljusare dagar men vi nämner vinkällare i samma mening så är det nog ingen som tänker närmare på det. 
 
7. Vad mäklare skriver: Driftskostnaderna är låga med bergvärme. Fiber. Vidbyggt garage. Vad mer kan man önska sig egentligen?
Vad mäklare menar: Vi skriver "vad mer kan man önska sig egentligen" och hoppas att intressenterna inte tänker tanken på ett skafferi där chokladen aldrig sinar. 
 
 

Föräldraskapet i GIF:ar

Tio GIF:ar som möjligen beskriver föräldraskapet.
 
1. Känslan när det är måndag morgon och 90% av barnens ytterkläder inte går att hitta. 
 
 
 
 
2. När barnen vill gå upp 05:58 en lördag. 
 
 
 
 
3. När du är föräldraledig och försöker få dagarna att gå.
 
 
 
 
 
 4. När barnen blivit så stora att dom också vill titta på Bonde Söker fru. 
 
 
 
 
5. När barnen får bestämma fredagsmyset. 
 
 
 
 
6. När barnen har valt fredagsmys som inte inkluderar choklad. 
 
 
 
 
 
7. Känslan när din partner säger meningen "vi har inte vabbat på jättelänge".
 
 
 
 
 
8. När fritids påminner om att du är sen med anmälan av barnets närvarotider.
 
 
 
 
9. När ena barnent kommer för att skvallra på det andra barnet men du har hört ALLT.
 
 
 
 
10. När du och en fellow förälder pratar om att det går magsjuka på skolan men ni har inte drabbats. Än. 
 
 
 
 
 Slut på GIF:ar för nu. 

Loppan

Femåringen har gjort en loppa. 
 
HEJ FLASHBACK! 
 
Loppor var ju cirka det roligaste som fanns en period i barndomen. Det tycker även femåringen och just nu lever vi det mesta av fritiden efter utmaningarna i femåringens loppa. 
 
- Säg en siffra! ber han.
- Fyra, säger jag. 
- Nej säg sju, tycker femåringen. 
- Jag kan väl få välja sj... 
- En, två, tre, fyra, fem, sex, sju... Välj en färg!
- Hm... 
- Välj rosa. 
 
Japp. 
 
Man får alltså varken välja nummer eller färg själv. Men ändå. Utmaningarna är roliga. Vet ni till exempel hur man låter som Pikachu? 
 
 
 
 
 
Svar hur man låter som Pikachu: Man utbrister piiiiiiiiii-kaaaaaaaa med jättejätteljus röst. Testa gärna hemma. 

Barn på jobbet

Idag har femåringen varit med mig på jobbet. Som jag har nämnt tidigare är jag och Matilda på plats som konsulter på en arbetsplats i stan några dagar i veckan. Och det var dit som femåringen fick följa med. 
 
Det började med att vi tog hissen upp till kontoret. Den tar betydligt längre tid att åka denna långsamma hålla-in-knappen-hela-färden hiss än att ta trappan men det är det naturligtvis värt alla dagar i veckan.
 
 
 
 
 
- HOUSTON WE HAVE A PRAKTIKANT! tjoade jag åt mina kollegor som välkomnade femåringen med öppna armar. 
 
Skönt med sådana kollegor. 
 
Sen åt vi frukost framför dator och iPad. 
 
 
 
 
Efter frulle och morgonmöte skulle vi fota julpynt och femåringen fick agera fotograf. En arbetsuppgift han utförde med liv och lust kan jag säga. Det fanns inte en enda grej, ner på dammtuss nivå, som inte var fotad efter den sessionen. 
 
 
 
 
Kl 11:00 sharp var praktikanten hungrig och då var det bara att värma vår gemensamma matlåda. Vi hade kyckling med currysås med oss vilket alla på kontoret med minsta luktsinne snabbt förstod. 
 
Efter lunch var det dags för femåringen att grabba tag i leksakskatalogen och kryssa för vilka julklappar han önskar sig. En arbetsuppgift så god som någon. 
 
 
 
 
Sen blev vi bjudna på tårta.
 
 
 
 
Efter det satt praktikanten lite i fönstret och tittade på paddan. 
 
 
 
 
Och ja. Sen var det dags för oss att ta bussen hem.
 
 
 
 
- Om detta är yrkeslivet så kan jag börja jobba imorgon! kan jag tänka mig att femåringen tänkte efter den här något modifierade och förkortade arbetsdagen. 
 
Japp.
 
Kul förresten att ni var så pepp på min Snälla svara på dagens fråga i min blogg-fråga. Haha! Jag har skrattat såååå mycket åt era svar! Vi får köra en favorit i repris inom en snar framtid. 
 

Kreativa funderingar

Jag funderar en del kring min kreativitet den senaste tiden.
 
Jag vill så mycket men förmår inte rikta mitt fokus. Jag vill göra mer humor men på vilket sätt? Stand up? Youtube? Blogg? Instagram? Rörligt? Inte rörligt? Bellmanhistorier? Buskis? GAAAH! SOMEBODY HELP MY THOUGHTS på traven.
 
Eller vill jag inte alls jobba med humor utan med någon helt annan typ av kreativitet? Eller en blandning. 
 
Stundom kan jag även bli lite sorgsen när jag tänker på att jag brukade vara så mycket mer kreativ, i mitt inre liksom. Jag kunde riktigt bubbla och glöda av idéer och fokus. Nu förtiden upptas mina tankar av så mycket annat. Jobb, aktiviteter, räkningar, hushållsbestyr osv osv. Tiden och tankarna räcker inte till för allt som jag vill göra.
 
Det finns väl en anledning till varför "stora kreatörer" typ författare och regissörer (ofta manliga sådana) låser in sig halvårsvis i en stuga vid havet med dator och noll förpliktelser som enda sällskap. Dom vill väl fokusera och låta kreativiteten flöda oavsett tid på dygnet. Det är ju inte så att dom tar med sig eventuella barn till den där stugan. 
 
I en stuga vid havet med barn: Nu ska författarpappa vara kreativ och skriva en bok om... Va? Pokémonkort? Har ni tappat bort Pikachu? Jag har ingen aning om vart den kan vara. Nej vi kan inte åka till stan och köpa nya pokémonpaket för att kanske få ett Pikachukort. iPad? Tyvärr har vi ingen uppkoppling här. Nej man kan inte "ladda ner internet". Sätt er och måla lite vettj... Ringa tio kompisar? Ni kan inte tänka er att leka med varandra? En liiiiten stund? Absolut inte? Uteslutet? Nä okej. 
 
Oklart om det skulle funka. 
 
A ja.
 
Hur som helst. Tankarna snurrar här på Spajdans kammare. Jag hoppas att något slags fokus ska trilla över mig inom en snar framtid. 
 
 
 
 

Snälla svara på dagens fråga i min blogg!

Någon mer än jag som känner nostalgi kring rubriken? 
 
För några år sedan var snälla svara på dagens fråga i min blogg lika vanlig som en pokébowl fotad direkt ovanifrån är idag. Hur som helst. Jag har en fråga till er. 
 
Låt säga att det är en tisdag och du har ställt väckarklockan på 06:30. Men så vaknar du klockan 05:00 av att gårkvällens kopp te gör sig påmind - du är med andra ord kissnödig. Vad gör du?
 
1. Du är en tänjare
Du håller dig och somnar om trots att du är medveten om att den sista en och en halv timmen sömn med en full kissblåsa inte blir så värst kvalitativ. Men med bara 90 minuter kvar mellan varma lakan finns det inte på kartan att du harvar upp för att sätta ändan på en porslinstron. Dessutom mår man bara bra av att utmana kissblåsans töjningsförmåga.
 
2. Du är en gambler
Du går upp och kissar och riskerar där med att "vakna till" och inte riktigt komma ner i någon djupsömn efter det. Det kan till och med bli så att du inte somnar om alls. MEN det kan även bli så att du kissar för att sedan falla ner i ytterst kvalitativa sista 90 minuter sömn. Bara en gambler får veta svaret. 
 
Vad väljer du?
 
 
 
Dagens fråga är skriven från en säng samt möjligen även självupplevd i nära tid. 

All I want...

All I want for christmas är ett blinkande tomteslott med ett julklappståg som åker runt runt till tonerna av Bjällerklang! 
 
 
 
 
 
 
 
Aaaah! Jag älskar mig själv för att jag har köpt det här! För att inte säga hur mycket barnen älskar mig! Och barnens kompisar! På mitt instagramkonto kan ni se en liten film
 
De senaste åren har jag tänkt att jag ska investera i den här typen av juldekoration. Jag vill ha pynt som barnen minns - i djupet av sin ryggrad! Att dom känner att när just det pyntet kommer fram ja då är det jul. Och när dom är 43 bast och kommer hem till oss den 24 december (kanske med sina egna barn?) så vill jag att tomteslottet fortfarande ska stå där och spela och blinka som en liten trygghetspunkt i en annars föränderlig värld.
 
Säkert ingen kommer vara trött på Bjällerklang ur liten, burkig högtalare vid det laget, neeeej då.  
 
Mmm... Nöjdhetsklubben.se! Det är jag just nu. 
 
På förfrågan: Slottet är här ifrån. 
 

Bio, fönsterlampor och fix

Vi skulle egentligen åkt till Göteborg i helgen och gått på teater och myst på hotell men så blev femåringen lite krasslig så vi tog det säkra före det osäkra och stannade hemma. 
 
Ett bra beslut i slutet av dagen. Nu fick vi mycket gjort på hemmaplan. 
 
I lördags gick jag och åttaåringen på Paddington 2 med några kompisar. Alltså, SÅ bra film! Helt klart topp tre bästa av alla barnfilmer som jag har sett. Om inte den bästa. Så himla snyggt filmad och producerad. Jag älskar Londonmiljöerna och vill genast flytta tillbaka till den brittiska huvudstaden, där jag ju faktiskt bott en gång i tiden. Jag kan gärna tänka mig att bli sambo med en björn också. 
 
 
 
 
 
Sen har jag ääääääntligen köpt fönsterlampor till vårt vardagsrum! Vi har inte haft några lampor i fönstret sedan vi flyttade in i huset på grund av att jag inte har hittat några som känts klockrena. Istället har vi under det mörka halvåret haft uppe adventsstjärnor och ljusstakar liiiiite för länge än vad som möjligen är socialt accepterat. Men så trillade jag över den här fönsterlampan på ICA av alla ställen. 
 
 
 
 
- DEN SKA VI HA! utbrast jag och tog två lampor på en gång. 
 
Nu ångrar jag att jag inte tog tre när jag ändå var igång. Ska kolla om den finns kvar. 
 
Sen har vi fixat, borrat och TAGIT TAG i saker som legat otagna alldeles för länge. Femåringen är gärna behjälplig och står på första parkett det vankas fix. Och när jag säger "står på första parkett" så menar jag verkligen första parkett. 
 
 
 
 
Han står på första parkett när det städas, bakas och lagas mat också. Det bor helt klart en liten fixare, pysslare och donare i honom. 
 
Igår avslutade vi dagen med mysigheter hos min pappa. 
 
 
 
 
 
 Och ja. Det var den helgen det. 
 

Fars dag

Idag är det fars dag!
 
Jag och barnen smög upp i tidig otta (nåja) för att baka frallor till pappan. Sen slog barnen in paket och jag trollade fram ett par trisslotter ur rockärmen och så överraskade vi familjefadern.
 
- Jag kan öppna paketen! tjoade det ena barnet. 
- Jag kan skrapa lotterna! erbjöd sig det andra.
- Och jag kan äta upp frallorna! sa jag.
 
Ha! 
 
Snacka om att pappan badade i både lyx och service dagen till ära. 
 
 
 
 
 
 
Åttaåringen gav sin pappa ett penntroll med örhängen. 
 
Femåringen gav sin pappa en teckning som han först menade föreställde just pappa. Men efter att han konstaterat hur nöjd han var med teckningen ångrade han sig och sa att det föreställde honom själv. Rimligt ändå att nöjdhetsgraden får avgöra vad motivet visar.
 
 
 
 
 
Nu ska vi till min pappa på middag. 

09. My name is Luca

I avsnitt nummer 09 av Veckans Smash råder det namnbonanza. Jajjimen!

  

Jag berättar om mitt icke vida kända förnamn och Regina berättar om sitt icke vida kända efternamn. Vi snackar drömnamn, barnnamn, ovanliga namn och efternamn. 

 

Sen berättar Regina om sin fika med Fredrik Reinfeldt. Eller... Hur var det nu igen? Och jag berättar om min möjligen snöpliga brevväxling med Prinsessan Madeleine. 

 

Förresten! Är busring involverande döda fiskar ett roligt busring? Hm...? 

 

Det och mycket mer i Veckans Smash! 

 

 

Tre höstpepp

Här kommer tre tips på saker som kan peppa i höstmörkret: 
 
1. Fixa något att se fram emot 
Det är ju SÅ trevligt att ha något att se fram emot! Planera en eller flera roliga saker på vägen fram till jul. Det behöver inte vara stora saker. Det kan vara en fika på stan med en kompis. Bio med käresta. Bubbel med mamma. En natt på hotell med familjen. Helt enkelt något gött att hänga upp mörka kvällar på. 
 
2. Införskaffa ett ytterplagg du verkligen gillar 
Vintern är för lång för att gå runt i en jacka som inte är on fleak. Vi ska ju trots allt tillbringa halva året i detta plagg. MAKE IT COUNT! Jag köpte en kappa för två år sedan som kostade liiiiite mer än vad jag möjligen är van vid men sooooom jag har återfått dessa pengar. Jag älskar min kappa! 
 
 
 
Kappan jag älskar!
 
 
 
En kappa jag älskade 2008. 
 
 
 
3. En fin dikt 
Varning varning för promotion av eget barn men hur fin är inte den här dikten som mitt barn har skrivit i skolan? Den ska jag läsa när hösten känns som ruggigast och känna allmänt... Tja... Hopp för mänskligheten?
 
 
 
 
 
 

300 kort och julfeeling

Idag har vi vikt 300 inbjudningskort på jobbet. 
 
Jag har nu en lättare förslitning/brännskada på undersidan tummen efter att ha slätat ut varje vik. Pjuh! Men det var det värt. I januari ordnar vi en stor fest med prisutdelning och hela tjottabaletten. Det ska bli så roligt! 
 
 
 
 
 
 
Till lunch åt vi det som fanns i jobbkylen vilket råkade vara ett julbord i miniatyr. 
 
 
 
 
Med magarna fulla av köttbullar och skinka fick vi ordentlig julfeeling. 
 
- Vi tänder en brasa! utropade en kollega. 
- Och klär en gran! föreslog en annan. 
- Och slår in paket! tyckte jag.  
- VI FIRAR JUL! tjoade vi alla unisont. 
 
Så det gjorde vi. För om det är något jag har lärt mig i livet så är det att aldrig neka sina omedelbara impulser.
 
 
 
 
 
 
Ja.
 
ELLER om det var så att vi inte alls firade jul utan spexade framför en fotofond??
 
Det förtäljer inte historien. 
 
God Ju... Jag menar trevlig fredag på er!

Skrytsamt tandläkarbesök

Femåringen ska till tandläkaren nästa vecka. 
 
- Jag ska till tandläkaren det ska inte duuuuuuu na na na na! har han retsamt nynnat i riktning mot sin storebror. 
 
Den minste har med andra ord ännu inte förstått att det här med tandläkarbesök inte nödvändigtvis är något som man skryter med. Dock tycker jag att engagemanget är beundransvärt och det vore härligt med samma tandläkarengagemang hos vuxna. 
 
Typ: 
   
- Jag ska ta bort tandsten det ska inte DUUU na na na... 
 
Eller:
 
- Jag ska få en vuxenräls det får inte DUUU na na na... 
 
Eller:
 
- Jag ska betala 3000 kronor för en rotfyllning det ska inte DUUU na na na...
 
 
 
Person som skryter om tandis. 
 
 

När män tillåts bete sig precis hur som helst

Jag läste om alla vittnesmål  från kvinnor i teater och filmbranchen, gällande de trakasserier och övergrepp de utsatts för på sina arbetsplatser. 
 
Ett av många exempel:
 
 
 
 
- Ska vi strunta i att jobba med den här mannen som uppenbarligen har svåra problem att bete sig?
- Nääää... Varför krångla till det? Vi anställer en barnvakt istället.
- Men vi kanske ska ta ett snack med honom? Säga att om han vill ha kvar sitt jobb så får han lära sig att respektera andra människor?
- Hm.... Bra synpunkt. Men jag tycker nog ändå att barnvakt är ett bättre alternativ. 
- Fast det är ju många kvinnor som mår väldigt dåligt av hans beteende?
- Barnvakt. Det blir en barnvakt. 
 
Mia Skäringer skriver träffande om det "manliga geniet". 
 
 
 
 
 
Nu hoppas jag att samhället slutar släta över dessa beteenden, slutar anlita "barnvakter" till vuxna människor istället för att verkligen ta tag i problemet. 
 
Överlag hoppas jag att #metoo leder till bra grejer. Det känns som att vindarna blåser åt rätt håll. 
 

Det roligaste jag läst på år och dar

Jag fick den här EXTREMT älskvärda kommentaren häromveckan.
 
 
 
 
 
 
HAHAHAHA! Det här är såååå roligt!
 
Jag kan förstå personens ångest eftersom jag envisas med att ideligen ta upp den där historien också. Haha!
 
För er som inte har hängt med var det alltså så att någon mailade mig för ett antal år sedan och frågade om dom fick skicka Smash till mig. ABSOLUT svarade jag och gick sedan ivrigt och inväntade en årsförbrukning chokladövertäckta majshattar. Döm då till min besvikelse när leveransen kom och bestod av två sorgliga små provsmakspåsar Smash varav det ena innehållet var trasat i smulor. Okej. Här vill jag möjligen poängtera att beskrivningen av leveransen har skiftat genom åren och den har enligt min egen utsago bestått av allt från fem påsar till en enda sned och ledsen liten Smash-hatt. Jag är i dagsläget osäker på vad som faktiskt är sanningen? Men huuuuur som helst. 
 
Vet ni, jag är inte speciellt upprörd över Smashincidenten. Inte på riktigt. Jag har mest tyckt att det har varit roligt "content". Och den här kommentaren hamnar därför på min topp fem-lista över mest älskvärda kommentarer jag någonsin har fått i mitt tioåriga bloggliv.
 
PUSS OCH PEACE TILL DIG SOM SKREV! ♥ Må vi båda bada i Smash, nu och för alltid. 

Märkliga citat

För några veckor sedan postade jag ett inlägg med citat som jag tycker är rimliga. 
 
Här kommer några citat som tvärtom känns rätt... Märkliga?
 
Håll till godo! 
 
 
 1. 
 
 
 
Min kommentar: Det låter som ett dåligt gensvar på en förolämpning. Ni vet när man tror att man är ON FIRE fast sedan inser man att man just förolämpade sig själva.  Edit: Tydligen finns det en annan, bättre context till detta citat. Det var ju najs att höra. Taget ur sin context tycker jag att citatet speglar det faktum att kvinnliga attribut ofta förvandlas till förolämpningar. Och DET mina vänner är tröttsamt. 
 
 
2. 
 
 
 
 
Min kommentar: Oklart exakt vad som är hälsosamt med att röra sig så snabbt att man tappar kontroll? Det låter som att målet med den rörelsen är att springa in i någon slags vägg. 
 
 
 
 3. 
 
 
Min kommentar: Så om man inte har "fightats" för något så får man heller inte bli ledsen för det man förlorar? Men ibland kommer ju saker ens väg utan att man fightas speciellt mycket för det? Och ledsen kan man ju bli även för den minsta grej man "förlorar". Eller. Alltså. Nä. Fattar inte. 
 
 
 
 4.
 
 
 
Min kommentar: Det här låter destruktivt. Bygg aldrig upp massa tålamod för att palla någons hårda ord säger jag. Det tålamodet kan du spara till något bättre. Typ surfa ett segt internet (kräver massor av tålamod) eller köa länge för en stor mockalatte. 
 
 
 
5.
Min kommentar: Näe vet ni vad. Tillåt mig skriva om den här texten. Jag är en tjej. Hur du tycker att jag ser ut bekommer mig inte. För mitt värde ligger inte i mitt utseende. Min åsikter räknas. Jag ler inte för att behaga, jag ler när jag känner för det. Vissa grejer vill jag dela med mig av, andra inte. Jag gör mitt bästa i livet. Och det är gott nog. Jag är tjej.
 

Att spela in en pod

Förra veckan blev jag intervjuad av Linda för podden We are Influencers. Kul! 
 
Det höll dock på att aldrig bli någon intervju... Jösses vad många odds vi hade emot oss. 
 
Tillåt mig punktera upp förloppet: 
 
• Linda ringer upp mig för att göra intervjun via facetime. 
• Facetime krånglar. 
• Jag ringer upp henne. 
• Facetime krånglar. 
• Men snälla nån ska man behöva veva igång någon slags uppkoppling??
• Efter många om och men får vi äntligen kontakt med varandra. 
• Intervjun börj... 
• Nähä. Nu dundrar en praktikant in på Lindas kontor. 
• Vi fortsätter intervjun. 
• Hoppla! Nu dundrar ännu en praktikant in. Snälla nån hur många praktikanter har Linda?
• Jag ser en hel hage av praktikanter framför mig.
• Intervjun fortsä...
• Min man ringer. Jag klickar bort. 
• Min man ringer. Jag klickar bort. 
• Min man ringer IGEN. Men snälla förstår han inte att svara man inte på två gånger så betyder det att man sitter i en intervju?? Det vet väl alla??
• Jag försöker koncentrera mig på intervjun. 
• Fast nu börjar Linda se lite hackig ut. Och vad långsamt hon pratar? Hon liksom sluddrar? 
• Jag inser att det inte är Linda som är berusad. Det är uppkopplingen som strular. IGEN. 
• Vi lägger på och ringer upp på nytt. 
• Intervjun fortsätter. 
• Men vafalls! Nu ringer det plötsligt på min dörr! 
• Jag tänker att det är någon av grannbarnen och ignorerar. 
• Det ringer på dörren igen. 
• Ungar...
• Det ringer på dörren IGEN. 
• Jag får plötsligt ett svagt minne av att jag samma morgon sagt till min man att ta inte med dig några nycklar jag jobbar hemifrån...
• Det är mycket riktigt min man som vill in i vårt gemensamma hem. 
 
Eh. Ja. Ungefär så gick den möjligen något kaosiga intervjun till. 
 
Vi hade både oddsen, praktikanter och äkta makar emot oss men det blev till slut ett resultat! 
 
Yey! 
 
Ni lyssnar här eller där poddar finns. 
 
 
 
 
 

Bachelor - analysen

Jag fick en fråga om jag tittar på Bachelor och om jag i så fall kan göra en analys över detta? Självklart ser jag på Bachelor och självklart kan jag analysera!
 
Typ fjorton saker som alltid händer i Bachelor:
 
1. Meningen "jag har inte fått gå på en enda singeldejt" upprepas minst en gång per episod. 
 
2. Överlag är tjejerna förvånansvärt chockade över att de cirka 5 singeldejterna under seriens gång inte kan fördelas jämt på 21 tjejer. 
 
3. Någon har ångest över minglet och tycker inte att det är "hennes grej". 
 
4. Minst en person är nära att svimma under roscermonin. 
 
5. Bachelorn tycker att valen är jättesvåra och vill inte rösta ut någon men tvingas eftersom polygami inte har varit lagligt i Sverige på många år (någonsin?). 
 
6. Alla moralförfasas när bachelorn har pussat 1 av 21 tjejer. 
 
7. Någon av tjejerna har glömt bort att hon är med i ett tv-program som går ut på att väldigt många ska träffa samma kille och blir därför grinig för att Bachelorn "dejtar andra". 
 
8. Minst en dejt gör att tittaren måste borra ner sitt huvud i genanskudden. 
 
9. Varje avsnitt avslutas med en cliffhanger som möjligen inte håller vad den lovar. 
 
10. I eftersnacket tycker alla tjejer att bachelorn "inte har varit den han utgett sig för att vara".
 
11. Förra säsongen inledde bachelorn SAMTLIGA mingel med orden let´s mingel!
 
12. Det har egentligen inget med den här analysen att göra. 
 
13. Jag bara tycker att vi inte ska glöma det. 
 
14. Nu börjar snart kvällens avsnitt.
 
Let´s mingel!
 
Häpp!
 
 
 
Årets Bachelor him self.
 

När jag var i din ålder...

Jag träffade en ny vikarie på förskolan häromdagen. 
 
Vi stod och samspråkade en stund innan följande meningsutbyte skedde: 
 
Förskolepersonal: Jag är 21 år och jobbar extra här. 
Jag: Jasså. När jag var i din ålder jobbade jag också extra på förskola. 
 
Jag upprepar vad jag sa: NÄR JAG VAR I DIN ÅLDER JOBBADE JAG OCKSÅ EXTRA PÅ FÖRSKOLA. 
 
!!
 
Japp. Jag har alltså gjort det. 
 
Jag har officiellt kläckt min "när jag var i din ålder"-mening. 
 
Med tanke på att jag knappast blir yngre med åren lär det väl bara accelerera. 
 
 

 
 

Tranchering, bad moms och bami

I fredags var jag på after work med några kompisar. 
 
Jag älskar min nya prickiga klänning! Så pass att jag fotograferade mig själv i spegeln på den publika toaletten. Jag till och med plockade upp papper från golvet för en "snyggare bild". 
 
Ni behöver väl inte säga något till någon. 
 
 
 
 
"Kocken trancherar" stod det på en skylt vid after work-buffén. Men jösses vad gott tänkte jag och trodde att det betydde att kocken marinerade köttet på något delikat vis. Live dessutom. Häftigt! 
 
Well.
 
Tranchera betyder "skära upp". Varken mer eller mindre. Det vet jag nu. 
 
- Vill du ha din falukorv trancherad? ska jag fråga mina barn hädanefter. 
 
Efter maten gick vi för att se Bad moms 2 på bio.
 
Den stora behållningen i filmen var vaxa pungen-scenen. 
 
 
 
 
 
Om den stora behållningen i en film handlar om att någon vaxar pungen... Seriöst.
 
Då betyder det att filmen är... AMAZING! Naturligtvis. 
 
Igår var vi hos svärmor och käkade Bami tätt följt av chokladpudding. En MYCKET bra och helt klart mättande kombo.
 
 
 
 
 
 
Ni ser ju på bilden hur släkten skockades kring buffén. 
 
- Nu är det dags att rulla hem! sa jag efter middagen och syftade INTE på att vi skulle åka bilen. 
 
Om man säger så. 
 
Japp. Det var det för nu. 

08. Let if flow

Avsnitt nummer 08 av Veckans smash in da house! 
 
I veckans avsnitt pratar vi om ett ämne som behöver avdramatiseras - nämligen mens! Vi delar med oss av mensiga minnen (exempelvis när jag mensade ner en bekants ljusa stolsdyna) och spekulerar i hur det vore om killar hade lingonvecka.
 

Jag kör blast from the past i form av MYCKET märkliga mensreklamer som har gått på tv och Regina bjuder på en smakprov på hur det högst sannolikt hade låtit om Elsa i Frozen hade haft mens.

 

Ett mycket bra avsnitt om jag får lov att säga det själv. 

 

Hoppas ni också gillar! Här får ni gärna hänga med på vår Facceboksida. 

 

 

Jobb jag inte kan ha

Tre jobb jag INTE kan ha: 
 
- Hjärnkirurg 
Jag har 1) inget detaljseende och 2) inget tålamod. Vilket möjligen är två egenskaper man bör ha som kirurg. Jag kan ju inte direkt avsluta en operation när lusten tar slut och ba nä nu orkar jag inte mer, men i det stora hela ser det fint ut. Japp. Då syr vi ihop här. 
 
- Medicinsk sekreterare
Det här jobbet går ju ut på att man lyssnar och antecknar dikteringar från olika läkare. Alltså, jag kan inte ens se ett klipp på Facebook som är över minuten. Hur ska jag kunna lyssna till en diktering som är längre än så?? Jag kan ju inte gärna sitta och spola fram och hoppa över vissa partier som jag tycker är långtråkiga. Jag vågar inte ens tänka på vilken typ av förvirrad patientjournal skulle det resultera i.........
 
- Grävande reporter 
Ni vet en sådan där reporter som avslöjar massa folk, typ fuskbyggare. Jag har så sjukt svårt för obekväma stämningar plus får harpuls vid minsta gnutta konflikt. Jasså ni GLÖMDE att sätta på taket på det där huset ni byggde? Det var inte så att ni struntade i det och stack med alla pengar? Nä okeeeeej då ber jag om ursäkt att vi grävde i ert företag *backar bugande ut ur bild*
 
 
 
Person som vet sina begränsningar. 
 

Ikea tur och retur

Ända sedan vi fick bilen har jag lidit av någon slags åka-runt-hybris så idag klockan 16:00 beslutade jag att hela familjen skulle åka till IKEA Jönköping. 
 
Japp. Möjligen inte genomtänkt. Men ändå. 
 
Alltså vad är det med IKEA som gör att jag tror att det är en god idé att ta med barnen? 
 
- Hur jobbigt kan det bli? tänker jag. 
 
Klipp till: Två barn som kör rally på porslinsavdelningen med upphittad lastvagn. 
 
Gulp. 
 
 
 
 
 
En minut efter att det här fotot togs uppstod dessutom HILK (Handgemäng I Liten Kundvagn). 
 
Nåväl. Jag klandrar inte kidsen. Varför glotta på en möbel när man kan hoppa i den? Det är faktiskt en rimlig fråga. 
 
Efter besöket, med paus för mat, fick barnen glass och mamman kaffe så alla åkte hem mycket nöjda. Dessutom är vi numera även några fluffiga täcken och mjuka sovkuddar rikare. Najjs. 
 
 
 

En jobbdag hemifrån

Gullisar! 
 
Jag blir så glad när ni skriver så fint och lämnar era tankar! Det betyder massor för mig och så blir jag peppad att fortsätta blogga for ever and ever!
 
Flera av er skriver att ni gillar att höra om mitt jobb så jag tänkte skriva lite om det. 
 
För att ta gårdagens jobb hemifrån som exempel: 
 
06:30 Kliver upp och morgonfixar.
 
07:30 "Mamma idag jobbar du hemma" konstaterar åttaåringen och sneglar på min outfit bestående av mysbyxor med katter på. 
 
 
 
 
 
07:45 Min man lämnar barnen på fritids och förskola
 
08:00 Jag äter frukost vid datorn och spejar av internets alla hörn. Omvärldsbevakning heter det med ett finare ord. 
 
08:20 Stämmer av dagens uppgifter med Matilda över sms. Vårt gemensamma jobb går bland annat ut på att skapa innehåll till olika företags sociala kanaler. 
 
08:30 Skriver blogginlägg och försöker tyda mina idéer antecknade på telefonen 23:41 föregående kväll. 
 
09:00 Förbereder dagens podinspelning med Regina. Skriver ner vad jag vill prata om samt gör re-search för det. Med re-search menar jag... Googla.
 
10:00 Regina ringer. Dags att spela in Veckans Smash
 
 
 
 
 
 
11:00 Inspelning klar. Den här veckan tar Regina hand om materialet. Annars tar redigering vid här vilket brukar ta allt från 2-4 timmar. 
 
11:01 Skriver kategorier och motiveringar inför en prisutdelning som jag och Matilda är med och arrangerar i januari. 
 
12:00 Lunch. Tråkigaste grejen EVER att fixa mat när jag jobbar hemmifrån. Det brukar bli något snabbt, typ stekt halloumi med sallad eller en macka med avokado. 
 
12:20 Redigerar film till en samarbetspartner. 
 
 
 
 
 
 
13:00 Skriver en sammanställning över statistik åt en partner. 
 
14:00 Skriver lite till på ett blogginlägg. 
 
14:01 Min taktik med bloggen är att skriva. Pausa. Skriva. Pausa. En del inlägg blir färdiga på tio minuter medan andra kan ta flera timmar. Ett sådant här eller här inlägg till exempel filar jag på en stund. Jag vill ju mejsla fram "rätt" typer *skapande på hög nivå*
 
14:30 Skriver förslag på upplägg till vår första sponsor för podden (yey!) 
 
14:31 Mycket skriva som ni hör. Texter, copy, mail, inlägg i sociala kanaler, sammanställningar, planeringar and so on... Tangenterna på datorn får inte en lugn stund. 
 
15:30 AAAAAND THATS A WRAP! säger jag till mig själv. För nu är det dags att hämta barn. 
 
Ungefär så kan en hemmajobbardag se ut.
 
Sen jobbar jag i elva fall av tio alltid en skvätt på kvällen också, efter att barnen har lagt sig. Vilket kan handla om att publicera inlägg på bloggen, redigera något, bolla saker med Matilda eller Regina, svara på kommentarer i mina egna eller partners kanaler - ja, det kan vara allt möjligt. 
 
Efter klockan 21:00 är jag dock svaaaajnigt noga med att det bara är soffa och serier som gäller. 

Inspiration ja tack

Jag har känt mig lite oinspirerad det senaste, rent bloggmässigt. 
 
Ni har varit lite tysta också känner jag. Och ni får tassa runt här på bloggen precis så tysta som ni vill men ibland är det roligt att höra från er! 
 
Så jag tänker att jag helt enkelt gör en liten undersökning. Kalla det "enkät" om ni så vill. Vad vill ni läsa mer om? Har ni några tips kring inlägg som kan bli skrivna? Är det något ni undrar eller funderar kring? Har ni läst eller hört något roligt det senaste? Hur MÅR ni?? Många frågor. 
 
Hjälp en gammel veteran på traven vettja! 
 
Glöm inte bort gillaknappen heller så vet jag vilken typ av inlägg ni placerar extra nära hjärteroten. Obs! Ni är skillade vad gäller att trycka på hjärtat, det är ni faktiskt. Kanske bäst i hela bloggosfären. Men jag påminner ändå. 
 
 
Häpp! 

 
En käck liten veteran. 
 

10 tecken på vinter

10 tecken på att winter is coming: 
 
1. Fuktkräm absorberas snabbare in i din hud än vatten i ett toalettpapper.
 
2. Niagarafallen är inte längre beläget i Nordamerika. Det är beläget under din näsa. 
 
3. Sesam öppna dig säger dina hälar och skapar en trevlig spricka någonstans i mitten på sig själva. 
 
4. Du kommer ut ur duschen torrare än ett antändbart bit fnöske. 
 
5. Det översta lagret av ditt hår begåvas med ett eget liv och svävar konstant en bit ovanför resten av hjässan. 
 
6. Ditt liv präglas inte längre av bokstavskombinationen YOLO. Det präglas av bokstäverna VAB.
 
7. Varje morgon lägger du en ansenlig mängd tid på att leta efter textiler som kan värma utsatta kroppsdelar så som fingrar och öron. 
 
8. Du förstår helt ärligt inte varför ingen ännu har uppfunnit spårsändare till allt som stavas mössa och vantar??
 
9. Men en SELFIESTICK det kan man uppfinna minsan??
 
10. Din morgondusch förlängs med 2000%
 
Så. 
 
Happy winter allihopa!