Spiderchick

Lusse lelle
Vilken fenomenalt skön helg vi har haft!
 
Idag söndag har vi varit hemma och rensat. Nu känns hemmet fem ton lättare. Plus att vi rent fysiskt åter kommer in i vårt förråd = bonus. 
 
 
 
 
 
Sen har vi bakat lussebullar. Här har ni receptet på världens bästa och saftigaste lussebullar. Gör julen en tjänst och använd inga andra recept. Tack på förhand. 
 
 
 
 
 
Mmmm det blir så mysigt på köksbordet efter stora doser mjöl. Vi äter mat på en bädd av intorkad deg en vecka efter att vi har bakat bullar. Mjöl har ju en tendens att bli till klister när man försöker ta bort det. Men men. Det är det värt. 
 
 
 
 
Är det förresten bara jag som blir väldigt trött av att baka just bullar? Oavsett sort? Det är så många moment att jag blir alldeles slut efteråt. På riktigt alltså. Det finns ju något som heter "gubbkvart" när man måste vila mitt på dagen. Själv fick jag ta mig en "bullkvart" idag. Någon annan som känner igen sig i denna tröttma?? I så fall kan vi starta en Facebookgrupp ihop - "alla vi som behöver bullkvarta efter bullbak". Kan säkert komma att sjuda av aktivitet i den gruppen. 
 
Hur som helst. Efter bakandet gjorde vi det enda rätta - vi tog med oss en rejäl ranson bullar och åkte hem till några kompisar på glöggfika. Så rysligt trevligt. 
 
 
 
 
Barnen hade roligt med övervakningskameran. Modigt ändå av våra vänner att ha den typen av övervakning. Själv vet jag inte om jag hade vågat kolla skärmen efter klockan 19:00 på kvällen. Jamenar har man garaget fullt med smygande clowner eller flickor med långt mörk hår framför ansiktet vill man ju allra helst vara ovetandes om det. Smyg på liksom, men påkalla inte MIN uppmärksamhet!
 
 
 
 
 
Justdetja. Vi har satt upp våra julstjärnor idag också. 
 
 
 
 
Är inte alls pepp på måndag imorgon men har hört att det inte går att pausa tiden för evig helg så det är väl bara att tugga i sig den nya veckan. Efter en kaffe eller två så kommer det kännas okej. 
 
Över och ut. 
 
Sandra

Tips: på det stora varuhuset finns en "bakduk" i plast som man rullar ut på bordet när man bakar 👌🏻😊

Svar: Smart!
Moa DeBruin

Anonym

Känner verkligen igen mig! 🙋🏼 Blir extremt trött av att baka lussebullar 😂 Kanske är det en kombination av att det brukar vara ”mycket” ändå kring advent/lucia/jul etc som gör en så trött. Bara tanken på den stressen får det att snurra lite extra i huvudet 😆

Svar: Någon på Instagram nämnde även värmen från ugnen som en bidragande faktor till tröttman. Kan ligga ngt i det. Simma lugnt under december 😊
Moa DeBruin

Jenny Nilsson

Min bänk blir likadan. Öser på rengöringsmedel för att slippa mjölresterna! 😄 Alternativt en degskrapa 👌
Och vad gäller bullkvarten. Fullkomligt välbehövlig! 👌😄

Svar: 😄👌🏻
Moa DeBruin

Lisa

Säger bara skrivbordsunderlägg! Skriv upp "PRÖJS
Skrivunderlägg, transparent, 65x45 cm
49 kr/styck", åk till Ikea och baka därefter utan kladdiga ytor som följd.

Svar: 😄👍
Moa DeBruin

Anonym

Ett tips på hur lussebullar blir orimligt goda: pärlsocker!!! Använder "ditt" (icas😉) recept sedan flera år men adderar alltså pärlsocker efter att man penslat dem med ägg! Värt att testa, jag lovar❤. All kärlek till dig!

Svar: Mums! Kärlek tebax 😊
Moa DeBruin

Anonym

Vad du är Duktig ! 💐❤️

Anonym

Jag brukar använda vaxduk på bordet för att slippa degkladdet efteråt.
Väldigt lätt att torka av o det finns billiga dukar att köpa. Behöver ju inte vara en snygg duk om den bara används till bakning😁

Malin

Haha åh vi har också sån där övervakning och även traditionellt larm, när maken är bortrest (vilket är nån natt varje vecka) så vågar jag inte koppla på det när jag ska sova för jag är så satans rädd att det ska fel-larma!

Svar: haha förstår det!
Moa DeBruin

Anonym

Vilket fint köksbord! Letar efter något liknande, vart har ni köpt det?

Svar: det är min mormors gamla bord :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress