Spiderchick

Märkliga citat
För några veckor sedan postade jag ett inlägg med citat som jag tycker är rimliga. 
 
Här kommer några citat som tvärtom känns rätt... Märkliga?
 
Håll till godo! 
 
 
 1. 
 
 
 
Min kommentar: Det låter som ett dåligt gensvar på en förolämpning. Ni vet när man tror att man är ON FIRE fast sedan inser man att man just förolämpade sig själva.  Edit: Tydligen finns det en annan, bättre context till detta citat. Det var ju najs att höra. Taget ur sin context tycker jag att citatet speglar det faktum att kvinnliga attribut ofta förvandlas till förolämpningar. Och DET mina vänner är tröttsamt. 
 
 
2. 
 
 
 
 
Min kommentar: Oklart exakt vad som är hälsosamt med att röra sig så snabbt att man tappar kontroll? Det låter som att målet med den rörelsen är att springa in i någon slags vägg. 
 
 
 
 3. 
 
 
Min kommentar: Så om man inte har "fightats" för något så får man heller inte bli ledsen för det man förlorar? Men ibland kommer ju saker ens väg utan att man fightas speciellt mycket för det? Och ledsen kan man ju bli även för den minsta grej man "förlorar". Eller. Alltså. Nä. Fattar inte. 
 
 
 
 4.
 
 
 
Min kommentar: Det här låter destruktivt. Bygg aldrig upp massa tålamod för att palla någons hårda ord säger jag. Det tålamodet kan du spara till något bättre. Typ surfa ett segt internet (kräver massor av tålamod) eller köa länge för en stor mockalatte. 
 
 
 
5.
Min kommentar: Näe vet ni vad. Tillåt mig skriva om den här texten. Jag är en tjej. Hur du tycker att jag ser ut bekommer mig inte. För mitt värde ligger inte i mitt utseende. Min åsikter räknas. Jag ler inte för att behaga, jag ler när jag känner för det. Vissa grejer vill jag dela med mig av, andra inte. Jag gör mitt bästa i livet. Och det är gott nog. Jag är tjej.
 
Nina

Nummer 2 är ju en omgjord version av Mario Andrettis citat "If everything seems under control you are simply not going fast enough"..
I livet ganska orimligt, men i racingvärlden helt rimligt :)

Svar: ja DÄR känns det ju mycket mer rimligt i så fall, hehe
Moa DeBruin

Sandra

Din omskrivning ska jag ta mej tusan ha som skrivbordsunderlägg!

Svar: Haha åh 😘
Moa DeBruin

S

Men alltså, 2an säger ju inte att vi bör tappa ALL kontroll som du skrev, den säger att om vi har ALLT under kontroll så tar vi inte tillräckligt mycket risker. Det räcker alltså med att ta EN risk, eller försöka sig på något nytt etc etc för att inte stå och stampa. Den som skrev det borde alltså inte ha problem med någon som har världens bekvämaste liv där allt är under kontroll, så länge den här personen vågar kasta sig ut och göra något så galet som att lära sig jonglera... Eeeeeeeh... Äh! PUSS

Svar: hehe i min värld finns det en skillnad mellan att våga pröva nya saker och utveckla sig själv och att kasta sig ut i nya saker med noll kontroll som följd? Och vad då inte rör sig snabbt nog? Nä. Inget citat för mig :)
Moa DeBruin

Anonym

Tycker att citat ett är helt klockrent! Som Karolina skriver så är det ju från en låt som är mäktig! Pussy betyder ju inte bara fiffi utan också kattunge/fegis typ (innan det betydde fiffi!). Tycler att det är power i det citatet 😊

Svar: Har respekt för att låten säkert är mycket bättre än det lösrykta citatet :) Men tycker det är sorgligt att snippa är synonymt med feg?
Moa DeBruin

Anonym

Citatet om tålamod och hårda ord är en rad ur en låt av Veronica Maggio!

Karolina

Första citatet är från en låt av Joy, tror det är Kattliv! Joy är cirka en av de coolaste kvinnliga svenska artisterna och musikerna jag vet, och låttexten (ok alla hennes texter) är så värd att faktiskt lyssna på. Men hon är allt som en kvinna inte får vara, speciellt offentliga kvinnor, och tycker att i låten är citatet typ det bästa jag vet, men det hamnar helt out of context sådär. Men andra kanske ändå tycker det är fel och fult, idk!

Ps. tycker det var fantastiskt i er podd när du råkar säga menskydd för det låter som mänskydd dvs skydd för män och trots hur jobbigt mens och pms än kan vara tror jag fan att jag skulle behöva ett redigt mänskydd mest av allt

Svar: Okej. Coolt. Det visste jag inte. Då kanske det alltså har en mycket bättre context än lösrykt så här :) Mensskydd... haha... Precis ;)
Moa DeBruin

Hanna

4 är ju Veronica Maggio, V för vendetta! Lösryckt tycker jag också det låter knäppt, men i sin helhet en skitbra låt!

Svar: I see I see :)
Moa DeBruin

Elin

Håller med Karolina angående citat 1, det är från Joys låt och hon är sjukt grym! Jag var typ obekväm med att lyssna på henne i början pga att hon är så "mycket" och det kändes så konstigt med en kvinna som betedde sig och lät så, men jag gillade det ändå. Nu har jag vant mig mer och tycker att hon är awesome, precis som Karolina sa är hon allt som en kvinna inte får vara och det är så befriande!

Frida

Du bad ju om kommentarer för att vi läsare skulle skriva vad vi gillar med din blogg och vad vi vill läsa mer av. Jag skrev inget då, för att jag nästan aldrig kommenterar bloggar, men nu kom jag på att jag ÄLSKAR när du skriver om flickor, tjejer och kvinnor som starka, självständiga, modiga, tuffa personer. Det finns inget 'bara' i att vara tjej, det är något skitcoolt som vi alltid ska vara stolta över.

Svar: Tack Frida vad glad jag blir! :)
Moa DeBruin

Anonym

Älskar 5 an med din översättning! Precis så känner jag och är stolt över att jag är kvinna/mamma/syster/maka.......

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress