När män tillåts bete sig precis hur som helst

Jag läste om alla vittnesmål  från kvinnor i teater och filmbranchen, gällande de trakasserier och övergrepp de utsatts för på sina arbetsplatser. 
 
Ett av många exempel:
 
 
 
 
- Ska vi strunta i att jobba med den här mannen som uppenbarligen har svåra problem att bete sig?
- Nääää... Varför krångla till det? Vi anställer en barnvakt istället.
- Men vi kanske ska ta ett snack med honom? Säga att om han vill ha kvar sitt jobb så får han lära sig att respektera andra människor?
- Hm.... Bra synpunkt. Men jag tycker nog ändå att barnvakt är ett bättre alternativ. 
- Fast det är ju många kvinnor som mår väldigt dåligt av hans beteende?
- Barnvakt. Det blir en barnvakt. 
 
Mia Skäringer skriver träffande om det "manliga geniet". 
 
 
 
 
 
Nu hoppas jag att samhället slutar släta över dessa beteenden, slutar anlita "barnvakter" till vuxna människor istället för att verkligen ta tag i problemet. 
 
Överlag hoppas jag att #metoo leder till bra grejer. Det känns som att vindarna blåser åt rätt håll. 
 

Kommentera gärna!
Hannhanna

Jag reagerade också på förklädes-lösningen. Alltså seriöst? Jag kan inte förstå någonstans hur de resonerade vi en sån "lösning". Gah, jag kan inte ens formulera hur frustrerad jag blir så jag slutar skriva nu. GAAÅÅHÅAAA!(eller nu slutar jag)(för tillfället)

Svar: HELT absurt faktiskt!
Moa DeBruin

2017-11-09 ♥ 11:53:05 » URL: http://nouw.com/hannhanna
Malin

Känns ju ganska tydligt vem det är också...
USCH vad toleranta vi är mot dessa manliga "genier"

2017-11-09 ♥ 14:27:00
Anonym

Jag förstår faktiskt inte att kvinnor (som blev utsatta) inte reagerade eller sa ifrån tidigare. (Eller, har jag missat något?!).

Svar: Problemet är ju att samhället sjukt nog har hållit dessa as om ryggen, istället för att stå upp för kvinnorna. Som att anställa en barnvakt till exempel, istället för att säga stopp det är nog nu. Kvinnorna där emot har riskerat att förlora sina jobb, blir utstötta och utfrysta från branschen. Nu kom den rätta tiden att säga ifrån helt enkelt, för först nu lyssnar folk.
Moa DeBruin

2017-11-09 ♥ 21:52:05
Lina

Alltså jag fattar inte alls vilka män det handlar om. Hade ingen aning om tex Martin, Fredrik eller Soran eller en av dem från lyxfällan. Förstår inte alls när folk bara ”ja men alla vet ju att han varit en skit” och jag tänker bara ”men varför sa du inte det tidigare”? När jag först hörde folk prata om Martin Timell som ett as så trodde jag att han var otrevlig.
Fan alltså. Nej jag begriper inte. Och jag förstår inte varför inte någon av skådespelarna vågar gå ut med namn. Är det att de riskerar att bli åtalade för förtal?

Svar: Ja så kan det säkert vara. Eller så vill dom ha en annan strategi? Att det egentligen inte handlar om att dom "vill åt" individer utan att de vill påvisa strukturer och genom de få en förändring. Vi får väl se hur det artar sig i frågan. En förändring behövs ju hur som helst.
Moa DeBruin

2017-11-10 ♥ 20:58:06 » URL: http://https://linaekholmblog.wordpress.com
Hanna Karlsson

Det är ju helt sjukt. Mannen som beter sig är ju den som ska bli av med jobbet. Hur kan man ha överseende med sådan egentligen?!?!

Svar: det. är. så. sjukt!
Moa DeBruin

2017-11-11 ♥ 18:48:39 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Madeleine Hinn

Hoppas innerligt att det nu sker en stor förändring. På alla plan 👊

Svar: 👊🏻👊🏻👊🏻
Moa DeBruin

2017-11-14 ♥ 03:35:09 » URL: http://yellowonion.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback