Spiderchick

Örerbro tur och retur
Jag tog en smula semester från bloggandet i helgen eftersom vi har varit i Örebro med några kompisar. Barnen har längtat halvt ihjäl sig efter denna kompistripp. 
 
Förutom att vi kikade in på slottet och strosade en sväng i Örebro centrum så åkte vi till Jump, ett studsmatteland.
 
 
 
 
Det kan ha varit så att ingen av barnen riktigt kunde koncentrera sig på Örebro innan vi kom till Jump, på grund av extrem längt. Det kan även ha varit så att när vi åkte där ifrån mumlade barnen saker i stil med roligaste någonsin och den bästa dagen i mitt liv. På den nivån. Kul att göra minifolket glada antar jag. Och det var faktiskt roligt även för de vuxna. Även om inträdet kostade i klass med min första bil. Dessutom var vi ovanpå det dyra inträdet tvugna att köpa speciella hoppsockor till hela familjen.  
 
 
 
 
Bor man i Örebro kan man ju möjligen återanvända dessa sockor flitigt men oklart om vi kommer ha våra kvar om vi någon gång i framtiden återvänder till Jump. Det är som med hörlurarna man köper på flygplanet för att kunna se på film. Jag tänker alltid att dom här ska jag minsann spara till nästa flygresa. Och så gnider jag förnöjt mina händer och känner mig rasande ekonomisk och tänker att snart skriver jag en bok om privatekonomi. HA!
 
Antal gånger som jag har återanvänt hörlurar som jag har köpt på ett flygplan: Noll.
 
Eller nej vänta... Måste tänka... Ehum... Jo. Noll.
 
Hur som helst. Här kommer en stark bild på mig. 
 
 
 
 
På kvällen åt vi middag på Coco Thai. Helt okej restaurang. Fast jag tycker att vi har bättre thai Skövde. Dock plus för namnet. Jag ÄLSKAR att säga Coco Thai! Jag vill säga det hela tiden. Coco coco coco thai. Det ligger så fint på tungan. Kanske skriver en sång om Coco Thai i framtiden. Jag och femåringen har nynnat på en del tänkbara melodier idag.
 
 
 
 
 
Efter hotellnatt åkte vi till äventyrsbadet Gustavsvik. Massor av roliga bassänger och rutschkanor. Stort plus med ett badhus som inhyser någorlunda värme i alla bassänger samt i luften. Badhuset i Skövde är så kallt att jag överväger att fodra min bikini. Jag får rulla mig i barnpoolen med jämna mellanrum att för tina upp från de andra bassängerna.  
 
 
 
 
Vi avslutade Örebrovisiten med mat på Ikea.
 
 
 
En mycket fabulös och härlig helg i goa vänners lag! 
 
Hanna

Förutom att det låter som en fabulös helg så regerar jag på mängden potatis man får på Ikea. Hallå, sex stycken? Vem orkar det! Vilken slöseri av dom. Jag hade klämt max 3. Bra val av den som tog pommes ;)

Svar: haha det är min mans portion och jag kan säga att han åt samtliga potatisar på denna tallrik ;) Jag brukar dock be om färre potatisar för jag håller med, man får vääääldigt många. Onödigt att slänga hälften liksom.
Moa DeBruin

jn

men du.. ni bor i skövde eller hur!!!!

nu i alingsås har de öppnat en rätt stor studsmatt-lokal .. vet inte hur bra dom e..ej varit där o kollat.. o vad det kostar...

men de öppnade nyligen för ett par veckor sen...
så om dina barn blir sugna så behöver ni inte åka så långt för o ha lite studs-kul tid....

lägger in en länk till alingsåstidning där e de skrivit om det.. http://www.alingsastidning.se/2017/11/nu-oppnar-trampolinparken/

men tänkte i fall dina barn vill hoppa igen så behöver ni inte åka så långt... :-)

Svar: Okej! Det visste jag inte. Då kanske vi får användning av strumporna ändå ;)
Moa DeBruin

Maria

Haha, sådär tänker jag varje gång jag går på en 3D-film. "De här brillorna ska jag spara till nästa bio, ka-ching!" Har det nånsin hänt? Svar nej..

S

Jag antar att den där jeansskjortebeklädde personen inte fick klädkodbrevet där det fanns information om att det enbart skulle vara svarta byxor... Låter som en mysig helg :) KRAM

Svar: Han är bara fem år så vi förlät honom för missen ;)
Moa DeBruin

farmor

Född i Örebro, uppvuxen i Örebro och flyttade till Upssala osv när jag var 18 = för drygt 50 år sedan. Känner alltså inte till Jump eller Coco Thai ;-), men är välbekant med ett forntida Gustavsvik. Tog Järnmärket där med ett ben i botten på "sjön".
Kul att ni uppskattar Örebro hur som helst!

Svar: 😄👍
Moa DeBruin

Jessica

Så kul ni verkar ha haft! Kan meddela att dessa sockar är väldigt bra att ha på lekland. I Skellefteå har vi Leos lekland (vet inte om det finns i Skövde?) mina barn har upptäckt att då får dom bra fäste överallt. Eller på studsmattan hemma👍🏻

Svar: Ja men det är ju smart! 😄👌🏻
Moa DeBruin

Sabina

Jag önskar jag kunde låna någons barn och besöka det där Jump :'D

Svar: Kör ändå 😁
Moa DeBruin

Sofie

Är det bara jag som undrar om ni besökte platsen där er förra bil lämnade jordelivet? Tänkte attt det varit fint nu i samband med det nya bilköpet liksom!

Svar: Haha jaaaa! Vi besökte den platsen. RIP Bang bang ❤️
Moa DeBruin

Alice

Såg att någon redan skrivit, men ja det har nyss öppnat ett sånt där hoppland här i Alingsås. Kom hit vettja, så kan du fika med mig under tiden (om du nu inte vill hoppa själv också såklart) :)

Svar: 😄👍
Moa DeBruin

sandra ledin

Vilken härlig helg. Har aldrig varit på något studsmatte ställe. Men haft tanken på att man borde testa. Barnen skulle iaf älska det. I inträdet får man vara hela dagen eller är det tids satt för några timmar? Ha en fin start på veckan och lycka till med nya hitlåten;)

Svar: Inträdet är faktiskt bara för en timma. Först tyckte vi att det lät väldigt snålt men efter en kvarts hoppande så kände vi att en timma räcker mer än väl hehe. För det är typ som ett svettigt träningspass. Ta på er träningskläder! Sen måste man inte hoppa som förälder, man kan vara med ändå och då behöver man inte betala :)
Moa DeBruin

Sandra

Hej Moa!

Ni verkar ha haft en go helg - kul! :)

Tänkte om du sitter på några braa tips vad det gäller att komma i gång i en skrivprocess? Jag sitter med en hemtenta och kommer verkligen inte i gång = stress = ännu svårare att komma i gång. Mycket beror nog på KPÅ (kronisk prestationsångest). Uschamejen.

Allt gott! Älskar din blogg och har alltid gjort. :) Kram Sandra

Svar: aha najs fråga! jag svarar i ett inlägg :)
Moa DeBruin

B

"Fodrad bikini" 😂😂😂

Johanna

Men vad lustigt att du skriver att det är kallt på badet i Skövde. Min kollega har tipsat mig om att åka just dit med familjen eftersom det är så VARMT och skönt! 😂 Nu jämför vi ju med badet i Lerum samt simhallarna i Göteborg som är det vi har att välja på annars. Och där fryser man ju ihjäl! Men jag blev inte så pepp på en heldag i Skövdes badhus nu måste jag säga 😅🙈

Svar: Oj vad kallt det måste vara i GBG i så fall! Haha! Alltså allt är väl relativt men jag personligen fryser mig alltid igenom ett bad i Skövde. Dock är det ett väldigt fräscht och fint bad. Fräschare än Örebro. Samt ett rimligt pris på inträdet då kommunen går in och subventionerar en del :)
Moa DeBruin

Anonym

”Rulla mig i barnpoolen” looooooool

sandra ledin

Ja det förstås. Är mer energitagande än man tänker på. Man är så van att se barnen hoppa runt hela dagarna så man glömmer att studsmattor tar mer än så. Tusen tack för infon och tipset!!!
Ha en jätte fin dag!!!

Jennie

Jump ser väldigt roligt ut.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress