Spiderchick

Snälla svara på dagens fråga i min blogg!
Någon mer än jag som känner nostalgi kring rubriken? 
 
För några år sedan var snälla svara på dagens fråga i min blogg lika vanlig som en pokébowl fotad direkt ovanifrån är idag. Hur som helst. Jag har en fråga till er. 
 
Låt säga att det är en tisdag och du har ställt väckarklockan på 06:30. Men så vaknar du klockan 05:00 av att gårkvällens kopp te gör sig påmind - du är med andra ord kissnödig. Vad gör du?
 
1. Du är en tänjare
Du håller dig och somnar om trots att du är medveten om att den sista en och en halv timmen sömn med en full kissblåsa inte blir så värst kvalitativ. Men med bara 90 minuter kvar mellan varma lakan finns det inte på kartan att du harvar upp för att sätta ändan på en porslinstron. Dessutom mår man bara bra av att utmana kissblåsans töjningsförmåga.
 
2. Du är en gambler
Du går upp och kissar och riskerar där med att "vakna till" och inte riktigt komma ner i någon djupsömn efter det. Det kan till och med bli så att du inte somnar om alls. MEN det kan även bli så att du kissar för att sedan falla ner i ytterst kvalitativa sista 90 minuter sömn. Bara en gambler får veta svaret. 
 
Vad väljer du?
 
 
 
Dagens fråga är skriven från en säng samt möjligen även självupplevd i nära tid. 
Jenny

Går upp på toa! Hatar att sova och vara lite kissnödig.

Ica

Definitivt alternativ 2. men jag låter bli att tända några lampor någonstans. Och så sklall man nästan sitta med ögonen fast där i mörknet när man kissar :) Då går det ganska bra att somna om.

Anonym

Jag är tänjaren. Går jag upp och kissar somnar jag garanterat om sedan, men då är risken stor att jag somnar så bra att jag sover mig förbi väckarklockan. Jag känner att jag ändå är så pass bra på att ignorera min kissnödighet att jag kan få hyfsat kvalitativa 90 minuter till i sängen och så är det sedan enklare att komma sig upp sen när väckarklockan ringer.

Binki

Gambler! Jag är bra på att somna om. Eller så somnar jag inte om och väcker min raring för ett snabbt ligg. Och då har jag redan kissat! Winning!

Anonym

Definitivt nr 2! Jah brukar somna om hyfsat lätt så det stör mig inte så värst mkt att gå upp då :)

Fannie

Första "beror på" är avståndet till toan. Behöver jag öppna ögonen, gå i en trappa och tända nån lampa är jag nog personen som försöker somna om. Kan jag göra allt utan att behöva tänka, dock anlända till toan hel, så:
Andra "beror det" är istället på tiden tills klockan piper som påverkar. 30 minuter klarar jag, 3 timmar kanske jag klarar, hela natten kanske jag klarar. Dagsform och nattform avgör. :D

Anonym

Alternativ nr 2 helt klart. Brukar kunna somna om 😊

KataM

Som utpräglad morgonmänniska har jag svårt att somna om ifall klockan är så mycket som fem. Därför väljer jag som regel det obefintliga alternativ nummer tre och stiger upp. Älskar att kunna njuta av soluppgång och fågelkvitter (sommmartid) eller sitta i stearinljusets sken och läsa (vintertid) medan resten av världen sover.:-)

Vaknar jag tidigare än så, får graden av kissnödighet avgöra om jag tänjer eller gamblar.


Mari

Alternativ 2!
Men jag kan nästan aldrig somna om, men det är skönt att ligga och dra sig i sängen med tom kissblåsa.
Hatar att vara kissnödig och har typ världens minsta blåsa.

Anonym

Definitivt nummer ett 😁

Therese

Nr2. Nu har jag typ 3 meter till toaletten så det är inte så jobbigt, men jag hade gått även om det varit tre trappor och på andra sidan ett slott .... Jag hatar att sova kissnödig. När jag var liten drömde jag att jag gick på toaletten men vaknade av att jag kissade i sängen. Efter det har jag fått någon noja och klarar inte av att sova om jag känner minsta antydan till att vara kissnödig hehe..

Anonym

2, permanent rädd för att kissa på mig

Josefin

Det beror helt på avstånd till toan! Hemma där vi bor i lägenhet och toan ligger nära sovrummet, då går jag upp.... är jag däremot på landstället där det krävs att jag ska upp, gå ned för en trappa, in i en korridor, och så in på toan.. eller ännu värre, på någons landställe där det är UT och kissa som gäller på något dass... nä, då kniper jag.. hehe.

Dalle

Om det är barn som kan vakna stannar jag i sängen men om jag är superkissig så går jag upp..är tydligen domen demon då säger mannen. Man får inte prata med mig el andas för högt el titta på mig haha

Sofie

JAG.KAN.INTE.HÅLLA.MIG.UNDER.NÅGRA.SOM.HELST.OMSTÄNDIGHETER!

Så min lösning är att jag blundar, tragglar mig fram till toaletten, kissar och torkar mig utan att ens lyfta lite på ögonlocket, och sedan tragglar mig tillbaka till sängen. Och hoppas på att få somna om. Haha!

Sandra R

Jag växlar mellan båda alternativen. Vi har ingen synlig klocka i sovrummet för jag kan inte låta bli att börja räkna timmar till larmet ringer. Så nu undviker jag att kolla åt klockhåll när barn ska kissa på natten eller om jag själv måste. Det har hänt mer än en gång att jag lagt mig i sängen två minuter innan god morgon-musiken gått igång.

Alice

Är en gambler helt klart, men också oerhört proffsig på att känna mitt hus utantill så tänder inte en enda lampa på hela toabesöket vilket resulterar i snabb insomning igen. Kul tema - svarar gärna på fler dagens-fråga :)

Svar: Haha ja det kanske får bli något återkommande 🤔
Moa DeBruin

Kusin P

Somna om för tusan! Tänker att jag ska ju ändå upp snart så en stund till klarar jag att hålla mig😃

Anonym

Jag är definitivt tänjaren. I alla lägen. Kan ligga genom en hel natt och vara kissnödig. Inte så skönt alltid men går att sova ändå. Kan även ibland "glömma av" att kissa under dagen. Fastän jag är kissnödig så går jag inte alltid och kissar. Onödigt kanske men jävlar vilka knipmuskler jag får tänker jag. ;)

Malin

Tänjaren, helt klart! Min man däremot är den stampande gamblern... Vad är det med de flesta killar och att inte kunna smyga?!

Ina

Jag håller mig, alla gånger om. Sängen är varm och skön och jag går inte upp ur den i onödan. Även om jag är så kissnödig så det gör ont. Somna om prioriteras 👌

Ina

Jag håller mig, alla gånger om. Sängen är varm och skön och jag går inte upp ur den i onödan. Även om jag är så kissnödig så det gör ont. Somna om prioriteras 👌

Ina

Jag håller mig, alla gånger om. Sängen är varm och skön och jag går inte upp ur den i onödan. Även om jag är så kissnödig så det gör ont. Somna om prioriteras 👌

Malin

Gambler. Kan inte ens sova på kvällen om jag känner mig det minsta kissnödig 😂

Alexandra

Jag är en gambler. Tyvärr slutar det oftast med att jag sedan ligger vaken en bra stund innan jag väl somnar om igen. Finns mycket som man kan fundera på på nätterna om jag säger så. En mindre aktiv hjärna hade varit bra. Eller mer svårväckt i alla fall. :-)

Emma

Tvåan alla dagar i veckan :D

Eva

Gör som du beskriver i nummer ett, ligger kvar o håller mig men vet att de sista minutrarna kommer att vara allt annat än sköna...Zzzzz...

Anonym

Absolut nr 1,annars är risken stor att det inte blir något mer "sova av" 😴.

Anonym

Djupsömnen händer sällan andra delen av natten ändå, eller större del ligger första natten så kanske inte ett jätteproblem att man inte går ner i den... Kanske mer psykiskt jobbigt för man tror att det betyder så himla mycket... Och så känner man efter mer, och upptäcker hur trött man känner sig o alla symtom på det...

Isabelle

Definitivt nr 2! Däremot är det ju såååå jobbigt när man städat undan allt på kvällen, borstat tänderna, satt igång ett netflixavsnitt på tvn i sängen, bäddar ner sig och inser att man är kissnödig ....

Anonym

Definitivt en riktig Gambler. Famlar in på toa utan att tända. Öppnar knappt ögonen ;-)

Anonym

Har varit en tänjare enda tills några månader tillbaka. Stiger upp ur sängen, försöker låta bli att öppna ögonen jätte mycket, hasar in mig på toan (som ligger vägg i vägg med mitt rum) och så hasar jag mig tillbaka utan att tända vare sig lampor eller tankar (det senare är svårt ibland... men försöker hålla kvar min hjärnas avstängda läge för att somna om lätt).

Anonym

Mycket lättare att somna om med en tom blåsa ju, oavsett hur mycket jag hinner vakna till emellan, så lätt alternativ två.

Elin

Går alltid upp! Men, jag har i stort sett aldrig några problem att somna om. Alltså, på nivån att jag hinner somna om när det är EN (!) minut emellan snoozarna. Och då är jag ändå fullt vaken och medveten när jag trycker på snooze liksom. En av mina största talanger, alltid kunna somna om (på morgonen...)

Anonym

Tänjare. Jag är mästare på att ignorera blåsan så ligger jag en stund till är jag inte kissnödig längre.

Pernilla

Helt klart nr 2. Jag har otroligt svårt för att somna om jag är kissnödig.

Hondjuret

Haha. Definitivt nummer 1! Här går man INTE upp i onödan. Gammalt kallt hus med UTEDASS! Dock ... skall ärligt erkännas.. på kvällen.. då kissar jag på potta. (Ja, en sådan man hade när man var liten. GAH) Det är fan KALLT att stå på gräsmattan eller att gå hela vägen i fem minus :D The Botten is nådd!! :D

Alexandra

Tänjare!!!

Anonym

2!!!!!

Amanda

Gambler. Är så otroligt nojig över att kissa på mig trots att jag är 26 år och det antagligen inte skulle vara så troligt haha

Pia

1. Trots att jag vet att jag inte kommer kunna somna om alls för att jag är på tok för kissnödig... men orkar inte gå upp! 😂

Therese

Varje natt alternativ nr2 och genast vid första känningen då är det störst chans att somna om. Ligger jag kvar och försöker fortsätta sova vaknar jag till mer då jag ändå måste ge mig till slut och gå en trappa ned.

Sara

Nr 2! "Gambler" säger du men icke! Risken att jag inte kan somna om kl 5 på morgonen är obefintlig, noll. Blundar mig igenom toabesöket i mörkret och sover nog igen i samma ögonblick jag är tillbaka i sängen.

Anonym

Jag är en Gambler 😉

Anonym

Försöker först vara nr 1 men inser sen att jag är nr2, måste upp, har jag tur somnar jag om annars ligger jag och försöker somna om tills dess att det inte är nån idé längre. 😏

Madde

Definitivt nr 2, finns inte en möjlighet att somna om när jag väl känt av blåsan..

Matilda

Jag går självklart upp och kissar, alltså alternativ 2.
Men sen är ju också min superkraft att somna om... Skulle aldrig ske att jag blir pigg och inte kan somna om. Så fort huvudet når kudden igen så somnar jag och njuter av den tomma blåsan 😊

Anonym

Kissar! Det går inte att sova när man är kissnödig.

Cecilia

Nr 1 men skulle helst gå upp och kissa men så "sent" på natten vågar jag inte gå upp och riskera att barnen vaknar 😅

Helena

Lätt tänjar’n! Sover med man, bebis, en hund och två katter i sovrummet och så fort jag går upp efter säg kl. 04 så tror katterna att det är mat och ställer till med ett himla scen. Min blåsa har nog aldrig varit så vältränad som nu haha!

Malou

90 minuter är ju ett haaaav av tid - går helt klart upp! Lamporna får dock förbli släckta 😑

Jenny

Brukar bli ngt mellanting. Ligger kvar och försöker tänka bort min fyllda blåsa men brukar gå sådär så då slutar jag på tronen ändå och får kanske 1 timmes sömn till om jag har tur.

Lovisa

Dom kallar mig för master of somna om, så jag går upp och kissar. Å andra sidan har jag stor blåsa så det händer typ aldrig att jag behöver gå upp.

Anonym

Jag går upp och kissar

Malin

Nr 2! Alltid. Har en minimal blåsa och kan vakna flera gånger varje natt men somnar alltid om (i 99,9% av fallen). Anser det vara omöjligt att somna om med en minsta känsla av kissnödighet.

Sandra

ETT!!! 👍

lotta

Gambler!

Borran

Gambler!! Men sedan jag fått barn visar det sig att jag kan sova många timmar med sprängfylld blåsa, bara jag är trött nog 😂😂 Dock föredrar jag att få det gjort och sedan krypa ner i varma goa sängen igen😍

Anonym

Just nu är jag en gambler. Är gravid och nyser rätt ofta... Vill som inte riskera nåt! Fast kliver jag upp för att gå på toa så hamnar jag alltid i köket på tillbakavägen. När jag väl kommer till sängen igen är det försent för att lägga sig...

Lina

Jag är en tänkare. Men det beror främst p att jag är rädd av väcka barnen om jag går upp. All tid jag kan få dem att sova på morgonen är bra tid. Även om jag måste ligga och hålla mig.

Sabina

Helt klart nr2 :P

Anonym

Alternativ nr 2! Att ligga å mysa halvvaken är bättre än att halvsova pga av plågad kissblåsa :)

Sandra

Jag går upp, och är jag för pigg så passar jag på att njuta av de extra 90 minuterna den morgonen ;)

Anonym

Är definitivt en gambler. Gör det varje morgon faktiskt😊

Cathrin

Gambler!

Anonym

Gambler

Carina

Helt klart en tänjare. Jag kan till och med strunta i att gå upp på kvällen om jag är kissnödig och lite trött för att inte riskera att bli pigg och fördröja insomningen.

Veronica

ALLTID TÄNJARE. Enbart för att jag verkligen hatar/inte är kapabel till att dra mig upp ur sängen på morgnarna. Så anledning 1: skulle aldrig komma på tanken att kliva upp så sekund tidigare än jag behöver, anledning 2: om jag är riktigt kissnödig finns större chans att jag vaknar "på riktigt" när klockan väl ringer... Är så förbenat morgontrött alltså. Trots att jag älskar mitt jobb och livet i övrigt när jag väl vaknat till.

lena

För det mesta nr ett, vilket resulterar i att resten av nattens drömmar fylls av toalettletande...jag hittar toaletter, men bara sådana utan dörrar, med stora fönster, sådana som är överfulla!!?...alltså inga "kissbara" sådana. Har länge undrat vad som händer den natten jag hittar en funktionell toa...fick svar för ett tag sedan. Kissade inte ner mig men drömde att jag hade UVI, så fort jag kissat var jag kissnödig igen!!! Ska bli bättre på alt.2.

Sophia

2 helt klart! Det är en pina att färska att sova när man är kissnödig! Haha :)

Camilla Persson

Jag är verkligen nummer 1. Jag kan somna på kvällen innan kissnödig bara för att jag inte orkar gå upp samt om jag sitter på ett flyg eller liknande och inte vill gå på toa så väljer jag att sova, haha!

Hanna Karlsson

Jag är både och. Ibland kliver jag upp och ibland ignorerar jag att jag behöver gå på toa.

Sofie

Oj, är jag den enda som ALDRIG vaknar och är kissnödig? Hände inte ens när jag var gravid. Gick bara och väntade på att jag skulle bli så där kissnödig som bara gravida kan bli och knappt kunna hålla sig 2 sekunder till. Hände aldrig. Så besviken på min egen kropp! Haha!

camillajill.se

Oj svårt. I teorin väljer jag nummer 2 och hoppas att jag blir pigg och glad och har städat klart innan dagen ens har börjat. Men förmodligen somnar jag om igen, går till jobbet, kommer hem och blir sur för att det fortfarande ser ut som skit.

andreas

Bara kliva upp, bita i det sura äpplet, dyka in under täcket igen och....glömma resten av sömnen.😂

Anonym

Jag går upp och börjar min dag. Älskar att vakna tidigt och få tid att söla kaffe i soffan innan barnen vaknar 😊

Jennifer

Definivt alternativ 2! Ifall jag ej somnar så kommwr jag iaf ligha skönt i sängen

Malin The Worrying Kind

Det är olika beroende på graden av kissnödighet kontra graden av trötthet.

Helena R

Går upp på toa för att inte riskera att kissa ner mig 😁

Anita Blomkvist

Gambler!

Alex

Jag är den arge och irriterade tänjaren. Tänka fan inte ge vika för att koppen te ska ut INNAN klockan ringer. Nej aldrig!

Anonym

Går upp på toa men blundar hela tiden så ögonen är trötta 👌

Emelie

Jag vill alltid tro att jag är en tänjare, att det inte är värt att lämna den sköna sängen, så jag försöker somna om. Problemet är bara att jag inte riktigt somnar om utan ligger där ett antal minuter medan mitt inre bråkar "jag borde gå upp och kissa, jag kommer inte kunna somna annars", "nej nej, absolut inte lämna sängen, det går bra det här". Röst nr ett vinner oftast, jag går upp (med så stängda ögon och släckta lampor som möjligt) och somnar för det mesta om rätt snabbt, glad över att rätt röst vann.

Sofia

Som överdrivet trött småbarnsmorsa vill jag ha så mycket sömn som möjligt, men sova kissnödig kan jag inte. Vårt rum ligger nära toan, men också vägg i vägg med de extremt morgonpgga barnens rum. Så det gäller att smyga upp och inte försöka väcka barnen! Och inte heller katten, som i sin tur väcker barnen om hon är hungrig 🙄 Det blir en utmaning, men ibland lyckas man 😂

Liza

Jag gamblar. Kan ABSOLUT INTE släppa tanken på att jag är kissenödig!! Hur mkt jag än försöker så ligger den och maaaaaler i bakhuvud så att jag inte kan somna om. För mig räcker det att tänka tanken ”tänk om jag blir kissenödig” för att jag ska bli manisk och tvungen att gå upp 😱

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress