Spiderchick

Snälla svara på dagens fråga i min blogg!
Eftersom ni verkade gilla förra veckans Snälla svara på dagens fråga i min blogg-fråga så tänkte jag att vi kan göra detta till en tradition. Det är väldigt roligt att läsa era svar! 
 
Okej här kommer dagens, eller snarare veckans, fråga:
 
Det är lördag kväll och du ligger i soffan och tittar på en film. Plötsligt börjar ögonenlocken kännas tung och tröttheten kommer smygande. Vad gör du? 
 
1) Du somnar naturligtvis. Som en stock fullpumpad med sömnmedel. Sen får du bara hoppas att det finns någon som kan väcka dig annars ligger du kvar och snarkar till ljudet av myrornas krig fram till klockan 04 på morgonen. 
 
2) Du glider in och ut ur dvala en bra stund men vägrar erkänna dig besegrad. Du går till och med upp och borstar tänderna för att nyktra till och orkar tack vare det vara uppe en liiiiten stund till. Det är ju ändå lördag. Slutligen inser du dig dock motvilligt besegrad av John Blund och går och lägger dig i sängen. 
 
3) Du går omedelbart och lägger dig i sängen. Det spelar ingen roll om klockan är sent eller bara är barnet. Herregud. Varför tjafsa med en klippande ögonlock?
 
4) Somna?? Tung ögonlock? Say what? Du somnar ALDRIG i soffan och din ögonlock blir tung first when you say so. Oavsett klockslag. 
 
 
 
Dagens fråga är skriven från ett köksbord och skribentens svar är möjligen nummer två. 
 
Anonym

Definitivt en 3:a. Det är ju UNDERBART att gå och lägga sig när man är trött!

Svar: haha jo förvisso...
Moa DeBruin

Viktoria

Nr 3!

Lina

Jag är en solklar 4. De få gånger jag somnat i soffan har det berott på eget val, sjukdom eller nattvak med bebisar.

Svar: grymt! jag är impad :)
Moa DeBruin

Emma

Jag är nog en kombo av 1 och 2. Jag somnar ibland på soffan men jag sover inte särskilt djupt utan vaknar till ett par gånger innan jag går och lägger mig :)

Sofie

En blandning av 1 och 2. Oftast 1 och då blir jag jättesur när min stackars man snällt försöker påpeka att jag kanske skulle lägga mig i sängen istället, för jag sover ju inte, vilar bara ögonen en aning 😂🙈

Svar: klassiker!! haha
Moa DeBruin

Diana

Pendlar mellan 2 och 4 jag somnar inte men jag kan bli trött men vägrar känna mig besegrad. :D

Elina

Lätt en 2:a - det här stämmer på mig typ varje kväll..

Agnes

Solklar etta här! Tillbakafråga är om du faktiskt kallar det ”en ögonlock” ungefär som om det vore en hårlock? Ett ögonlock och ögonlocket skulle jag säga, som ett lock för ögat liksom.. 😂 sorry för ordpolis, men blev bara så himla nyfiken!

Svar: öö jag vet faktiskt inte? Inget jag har lagt jättemycket värdering i men jag tror att jag ev skrev "en" för att det av bara farten lät bra att skriva ihop med "klippande"? Men du har säkert rätt. Om det stör kan jag ändra :)
Moa DeBruin

Hanna

Nummer 3, jag lägger mig :)

Elin Maria

Nummer 3. Gå och lägga mig är min bästa stund på dagen. Längtar tillbaka till sängen från det att jag går upp! (Och för att svara på förra veckans fråga, jag tänjer!! Kan hålla mig halva natten om du krävs).

Rebecca

Haha, 1 och 2. Känner ett starkt behov av att carpa lördagskväll

Martina

2 om det är film jag vill se, definitivt. Men om sambon valt kanal (ja, vi tittar på gammel-tv i mitt hushåll) och filmen egentligen kvittar kan jag lika gärna köra på 1:an.

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Anna

3!

Alice

Jag är definitivt no 1 - till familjens förtvivlan.

Svar: haha...
Moa DeBruin

Anonym

Nummer 2 om det är lördag. Nummer 3 om det är vardag. Men sen när man borstat tänderna och lagt sig i sängen får man ju alltid en extra timmes ork till att scrolla mobilen? Konstigt detdär.

Svar: jag vet!! mycket konstigt
Moa DeBruin

J

Jag har alltid vart en fyra... tills jag träffade min sambo. Numer är jag en etta och den enda som kan väcka mig ur denna dvala är just min sambo, men han ligger alltid bakom mig och sover han med så vi brukar vakna sent på natten och då går vi och lägger oss. Vi är helt enkelt ettor båda två! Däremot om jag är vaken och pigg så blir jag irriterad om han somnar, det ska väl ändå vara ett gemensamt beslut? ;)

Svar: haha ja såklart!
Moa DeBruin

Mari

Nr 4! Somnar aldrig i soffan...och går och lägger mig när JAG bestämmer att jag är trött 😁

Petra

nummer 1!

Sara

Brukar köra ett mellanting där jag går och lägger mig sängen men fortsätter kolla på filmen på typ datorn, och sen kan jag somna mitt i! Bästa lösningen

Nina

1. Tyvärr.. Hoppas alltid på sambon, men den fulingen somnar också.. Risk för separation här.. Jag anser att det är hans ansvar att inte somna eftersom jag somnar först!!! Älskar att somna på soffan, men hatar att vakna där... =)

Elin

en helt klar etta på den här frågan. Gärna så pass hårt att när min vänliga man försöker väcka mig för att jag nog sover skönare i sängen så svarar jag med att halvt-skälla ut honom, hur VÅGAR han väcka mig när jag sover så skönt?!, halvt-pratar i sömnen om något helt annat tills han lessnar och låter mig ligga där och få ont i ryggen så jag gnäller på det under hela söndagen istället.
Men det finns verkligen ingenting bättre än att somna på soffan en lördagkväll. njutning deluxe!

Svar: haha... Lite njutning måste man väl få ha här i livet!
Moa DeBruin

Carro

Solklart nummer 3

Bettan

Alt 2. Det där med tandborstningen känner jag igen! Du är mitt alter ego i ung version.

Svar: haha härligt att höra :)
Moa DeBruin

Matildaj

Nr 3! Kan till och med vara förberedd med att göra mig i ordning för natten innan jag sätter mig i soffan, för att kunna gå direkt och lägga mig så fort ögonlocken börjar bli tunga. Det kan resultera i att jag somnar omkring kl 21 en fredag/lördag, underbart! 😃

Siba

Jag är så en 4a! Min man däremot, 1a... 😉

Olivia

En solklar nr 1! Älskar att sova i soffan till ljudet av min sambo som tittar på film. Att klockan är 19.30 är inga problem.

Anonym

Nr 3. 😉🌹

Linnea

Nummer två! Eller egentligen oftast nummer fyra. Meeen. När jag väl råkar somna någon gång, så säger min sambo alltid ”du somnade Linnea, vill du att vi lägger oss?” Med en försiktig stämma. Varpå jag svarar ”Jag har INTE sovit! Nej, jag vill kolla klart!” Haha. Inte alls enveten...

Studenten

3! Men sen när man väl borstat tänderna och lagt sig i sängen så är all energi tillbaka och man får ligga och hålla sambo vaken

Anonym

3 eller 4. Har aldrig somnat i soffan! Men om jag är trött och vill sova så går jag och lägger mig ;).

Ingrid

En blandning mellan 1 och 2. Dock sker detta främst mitt på dagen om jag pluggar hemma. Läser kurslitteratur och får plötsligt för mig att lägga mig lite bekvämt i soffan och sen råkar jag somna, med boken fortfarande uppslagen...

Malou

3!! Sova 4tw 🙌🏼🙌🏼

Sandra R

Nummer 2, helt klart - på helgen. Jag vägrar att bli trött när jag inte själv bestämt det.
På vardagarna är det nummer 3. Upp från soffan, fixa kaffebryggaren, borsta tänderna och ner i sängen. Inte slösa bort onödig tid på att inte sova.

Frida

En 4a, med2-tendenser. Är barnlös och student och de få gånger jag somnat i soffan (tentaperioder) är jag MYCKET besviken på mina ögonlock. Blir kränkt när sambon frågar om jag ska gå och sova. JAG? SOVA? Jag ligger ju bara och VILAR lite. Med boken på magen. Och dreggel i mungipan.

Svar: haha... :)
Moa DeBruin

Emma

Är en 4a! Men min kille är en 2a och det är SÅ irriterande när vi kollar på en serie tillsammans och jag märker att han börjar se lite trött ut och frågar om vi ska stänga av och gå och lägga oss. ”Nej jag tittar” svarar han varje gång men det slutar ALLTID med att jag måste se om en halvtimme av den där serien nästa gång vi kollar eftersom han inte kommer ihåg vad som har hänt

Svar: din sambo är jag ;)
Moa DeBruin

Borran

1! Jag älskar att höra tv:n på avstånd och slumra till, flera ggr. Jag vaknat då och då och halv-låtsas följa med i filmen/serien 😂
Jag har lyxen att bara kunna mösa mig upp och lägga mig och somna om direkt. Dock borstar jag tänder och tvättar ansikte innan jag myser ner mig i soffan, vis av erfarenhet vad som komma skall! 😂

Jenny Skyllberg

Jag är också en blandning av 1 och 2 😀

Frida

Nummer 1 utan någon som helst tvekan. Min man brukar dock väcka mig då han alltid somnar efter mig. Brukar be snällt att han ska bära in mig, dock utan resultat 😅

Lovisa

Jag är en kombination av 2 och 3, beroende på sällskap i soffan 😏😏

Regina

jag är nr 3 alla gånger :D nu mer känd som tråkmånsen

Sabina

Oftast 2 men ibland blir det 1 :P

Helena

Alltid nummer 2 förut, nu med en två månaders bebis alltid nummer 3 😁

Madde

Somna i soffan?! Har aldrig hänt! Jag är en solklar 4:a. Min man däremot, han kan somna sittande på en köksstol (true story..) Det slutade med en bula i pannan när han slog i köksbordet med huvudet. Kan ju hända att han älskvärda fru har film på detta som hon mer än gärna visar allt och alla 😂💕

Anonym

En 1:a alla dagar!!! Det BÄSTA jag vet är att få jobba upp ordentlig värme under en fleecefilt och sedan slumra in, som i en kokong, till ljudet av avlägsen tv. 😍😍😍😍

Ulrica

Min man är en solklar 1:a. :D
Jag är nog en 2a eller 3a, ibland 4a

Malin

Nr 2 helt klart!

Anonym

Jag är en blandning på 2&3 om man nu kan det 😉 Jag kämpar och kämpar i soffan men ger ganska snart upp och går och lägger mig istället vad än klockan må visa 😊

Isabelle

Blandning av 1 och 2! Jag försöker alltid kämpa en liten stund, ibland somnar jag utan att märka av det och ibland ger jag upp och vänder huvudet in mot ryggen av soffan så jag kan somna. Blir sen alltid väckt av sambon när det är dags för honom att gå till sängen, om han inte bär in mig :)

Pia

2

Matilda

Nummer 1!

Linda

Jag är en solklar 4 och min man en 1. En spännande combo. Vi hinner knappt sätta på tv:n. Något som man kanske kompromissat om att se, 5 min in sover min man och sedan ska jag sitta där och själv och titta. Försöker man byta , så blir han typ förnärmad för "han sover ju inte".

Han har svårt att hänga med i serier..det blir så när man bara ser första halvan 😂

Anonym

1, alla gånger! Det bästa som finns. Blir va simning om
Nån vänlig själ (typ min sambo) ska väcka mig...

Anonym

1, alla gånger! Det bästa som finns. Blir vansinnig om
Nån vänlig själ (typ min sambo) ska väcka mig...

Josefin

haha! 1:an helt klart. Min sambo tycker jag är skittråkig för jag somnar JÄMT. och när han säger: "lägg dig i sängen", så får han ett "mm" till svar. Sen slutar det med att han får hämta tandborsten åt mig så jag kan halvt sovandes i soffan borsta tänderna för att sen ta mig till sängen.

Anders

Jag skulle gärna slumra till i soffan, men det har nog aldrig hänt... Brukar bli 3 eller 4 beroende på hur bra filmen är. :)

Elin

4, utan tvekan.. Otroligt sällan som jag faktiskt är trött på kvällarna, är oftast trött lite runt 18-19 men sedan försvinner det och då blir jag inte trött förrän jag faktiskt går och lägger mig.

Frida

Jag är nog en 2a eller 3a beroende på om vi har vänner över på filmkväll eller inte ...

Ronja

3 eller 4! Sover i soffan dagtid hehe, men aldrig på natten. Stannar uppe till filmen är slut och sen går jag och lägger mig, även om jag är trött.

Louise

Finns det nåt bättre än att somna på soffan?!

Anonym

Solklar 1:a. Vaknar bitsk när sambon kärleksfullt puffar på mig. Stackarn.

Anonym

Oftast 2:a men ibland även1:a

Jenny

Alltid en 1a! Somnar jämt! Om jag ska gå och lägga mig utan att somna på soffan måste jag gå och lägga mig samtidigt som barnen 🙊

Lisa

Jag är tyvärr en tvåa. Men VÄGRAR gå o lägga mig! Ser jag och maken en serie tillsammans så tvingar jag honom att ge mig massage så ja håller mig vaken. Om jag sitter på en kudde på golvet är det svårare att ge efter för de envisa ögonlocken, å staaackars mig som måste få massage... (Hehe, älskar lördagskvällar!)

Svar: låter som ett jääääättetråkigt upplägg ;)
Moa DeBruin

Anonym

Jag kör en egen variant: jag hämtar godis/glass/snax 👍🏻 Då vaknar jag till, sen går jag och lägger mig när det är slut. Vad är meningen med att vara uppe länge om allt gott är slut? 😂

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress