Snälla svara på veckans fråga i min blogg!

Dags för veckans fråga!
 
Vill ni svara på första och andra frågan så går det bra att göra det här och här. Jag tänker att dessa frågor kan få er att stanna upp i livet och tänka till för en stund. Japp. Kom inte och säg att min blogg inte utvecklar er som människor!
 
Ehum.
 
Den här gången undrar jag vilken typ av person ni är när det kommer till att ladda en smartphone? 
 
Vilken typ av smartphoneladdningsperson är du? 
 
1) Glömmaren
Ursäkta men hur har folk tid att ladda sina telefoner? Hur kommer dom ens ihåg att göra det?? Det undrar du som ideligen glömmer bort att ladda din telefon. Dessutom har du sällan koll på vart din laddare ens befinner sig någonstans. Det här resulterar i att din telefon ofta befinner sig under 10%-strecket. Positivt med detta är å andra sidan att du har stenkoll på både din puk och pinkod. 
 
2) Nattladdaren
Dina rutiner på kvällen är borsta tänderna - kissa - sätta telefonen på laddning. Varken mer eller mindre. Det spelar ingen roll om telefonen redan har en mycket god batteritid, en rutin är en rutin. Sedan låter du den ligga på laddning under hela natten och på morgonen blinkar batteriet 100% och lite till. Smidig start på dagen. 
 
3) Duttaren
Du laddar telefonen lite "då och då", vilket betyder att din batteritid oftast glider någonstans mellan 20 och 60%. Någon gång per vecka når du magiska 100%. Att ladda telefonen under natten skulle du dock ALDRIG göra eftersom du har hört att man vattnar ur batteriet om man låter det ladda efter 100%. Bättre att dutta tycker du. 
 
4) Fulländaren 
Telefonen laddas endast när batteritiden befinner sig under 10% och då ska den även laddas ordentligt, oavsett tidpunkt på dagen. Det spelar ingen roll om du så tvingas gå hemmifrån utan telefonen, laddas den ja då ska den upp till 100% innan en endaste människa rör sladden. Efter en sådan omgång i eluttaget behöver du inte tänka laddning på ett bra tag. Perfekt. 
 
 
 
Person som anser sig vara en duttare. 

Kommentera gärna!
Helena

Duttaren! Sitter inte still så mycket utan går ofta runt och grejar hemma och då kan man ju inte låta telefonen ligga kvar för länge någon annan stans, det kan ju hända något uberviktigt. Plus lyssnar alltid på poddar eller musik så vill ha med mig den hela tiden, plus att batteriet laddas ur snabbare då såklart. När jag någon gång lyckas ladda den till 100% på kvällen vid tv-soffan så hajar jag nästan till och känner mig stolt över denna bedrift, haha!

Svar: haha känner igen mig... Måste ibland ladda under natten om batteriet är på typ 3% och jag är rädd att den dör innan den hinner ringa på morgonen men mår alltid lite dåligt av det
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 09:57:53
Camilla Å

Oj jag är en solklar duttare! Att ladda telefonen nattetid är ju rena rama döden både för telefonen och för mig!! Sover till och med med flygläge pga rädd för strålning.

Svar: flygläge alltså... kanske jag också borde göra
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 10:07:07 » URL: http://camillajill.se
Amanda

Min sambo är en stark 2a! Jag är en 1a eller möjligtvis en 5a och laddar i bilen. Jag pendlar nämligen 2h totalt varje dag, eller alltså 5 dar i veckan och då räcker den stunden. Att jag sedan är en människa som sällan använder telefonen kanske jag ska poängtera. En heldag på jobbet resultar i ca 10% använt batteri :) KRAM.

Svar: jag använder min telefon i jobbet typ hela tiden så behöver ladda rätt ofta. KRAM tebax :)
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 10:11:29 » URL: http://stolendance.blogg.se
Sofie

Jag är definitivt en duttare! Laddar lite här och lite där, gärna i bilen till o från jobbet.

Svar: det jag älskar mest med vår nya bil förutom typ allt är att den har uttag för laddning!! aaa så ljuvligt.
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 10:14:17
Alexandra

Nattladdaren! Nystart varje morgon :D

Svar: ordning och reda :) min man är som du
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 10:14:45
Anna

Hm, en blandning mellan 3 och 4 om man får vara sån, laddar inte ofta hundra men är aldrig den som behöver låna (Pff) laddare ochgår aldrig utanför dörren med mindre än 70% ☝️

Svar: Du är ungefär som Matilda då som får panik över att gå hemifrån med mindre än 70... haha
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 10:17:24
Malin

Haha, jag var en nattladdare men nu är jag nog lite av varje från vecka till vecka och beroende på dagsform! Men en duttare om jag är ute och flänger mycket men är jag hemma kan den sitta i laddning en hel dag

Svar: du är en härlig cocktail av alla alltså :)
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 10:22:58
Anna

Ska tillägga också att min sambo är 1 vilket har gjort att jag har namnmärkt och gömt min laddare eftersom han alltid snor den mitt i mitt laddande sen glömmer den någonstans, vissa ska inte ha iPhone helt enkelt ☝️☝️

Svar: att namnmärka sin laddare är respekt!! det har min kollega gjort haha!
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 10:24:38
Anna

Jag är nån slags blandning mellan duttare och fulladdaren. Pluggar så är ofta hemma men ska jag hemifrån så ser jag till att ladda den innan jag ska iväg och försöker få upp den till 100% men är den inte på det så är den inte på det och då får det duga. Nu tillexempel så laddar den fast jag hade 40% för att jag ska åka och handla sen och då bör den ha hunnit upp till 100% (Även om batteriet nog hade räckt som det var...)

Är så rädd för att telefonen av okänd anledning skulle börja brinna så vågar ej ladda under natten. Vilket också är korkat av mig då sambon laddar sin telefon under natten (trots mitt ogillande) så spela roll om jag gör eller inte egentligen. Men det gör också att om jag ska jobba tidigt (aka normal arbetstid) så duttladdar jag lite på kvällen och sen sätter jag i den direkt när jag vaknar (om den inte redan är på eller nära 100%) och hoppas den hinner komma till 100% sjukt orimligt egentligen.

För övrigt har jag och sambon olika laddare. Tur för honom annars hade jag säkerligen lyckats slarva bort hans laddare (har faktiskt koll på min egen men hade ej förvånat mig. I vårt förhållande är det jag som aldrig vet var något är). Var dock jobbigt när jag bodde hemma och 4 personer hade likadana laddare. Kul anekdot var ju när jag, pappa och mamma bodde i husvagnen och pappa anklagade oss för att ha tagit BÅDA hans laddare (platta och telefon) för han hade minsann stenkoll på hur hans laddare såg ut och en av dem hade vi minsann slarvat bort och den andra "tog han tillbaka". Bara det att jag sen hittade båda hans laddare... Då var mamma nära att sätta namn på dem!

Svar: haha... älskar era redogörelser! Och frågan om vem som har tagit vems laddare måste vara vår tids i-lands-konflikt ;)
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 10:45:43
Frida

Nattladdaren helt klart!! Har dessutom stenkoll på när batteriprocenten "borde" ligga på en viss nivå under dagen (för då har jag också koll på om jag behöver använda mobilen mindre hehe). När jag går hemifrån 95%. När jag kommer till jobbet 80%. Vid lunch 70%. När jag går hem 60%. När jag ska byta tåg 35%. När jag kommer innanför dörren hemma 25%. På kvällen när jag ska gå och sova typ 4%. Då laddar jag den. Mvh har möjligtvis lite för bra koll på batteriprocenten

Svar: Grymt bra koll måste jag säga! Jag är impad :)
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 10:59:02
rebecca

Nattladdaren fast också duttaren. Använder min telefon så mycket att 100% på morgonen definitivt inte räcker hela dagen.

2017-11-30 ♥ 10:59:43
Cathrin

Nattladdare och duttare. Duttare pga batteriet är värdelöst. antagligen pga alla timmar i laddaren under natten? 😂😬

Svar: haha... :)
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 11:09:24
Sabina

Defintivt en duttare här :P

2017-11-30 ♥ 11:19:10 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Tina

Nattladdare 🙋

2017-11-30 ♥ 11:25:10
Emma

Nattladdare! Jag kan även ladda mitt på dagen om jag behöver men det händer oerhört sällan :)

2017-11-30 ♥ 11:29:25
S

2 & 3. Duttar på dagen: lite hur som helst om jag är hemmavid, om jag är på tåg med eluttag trots att jag har typ 80%, om jag är på universitetet och har under 20% osv. Men laddar nästan alltid på nätterna så att jag har 100% när jag ska iväg hemifrån (har även alltid med mig laddare). Tack förresten för lussebullereceptet, använde det igår och det blev ju superduper! <3

Svar: Grymt 😄👍
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 12:24:37
Lovisa

Nattladdare! Har laddaren precis bredvid sängen så där ligger den och laddar hela natten. Har också hört de där om att batteriet bli sämre om den är fulladdad med laddaren i men äh, orkar inre bry mig haha! Har också hört att man ska låta den ladda ur ibland för att batteriet ska hålla längre.

2017-11-30 ♥ 12:38:34
Anna

Innan jag fick barn var jag en renodlad nattladdare! Nu är jag dock en ofrivillig duttare då bebis vaknar om jag gör minsta onödiga ljud i sovrummet (och den bebisen vill man inte väcka när han äntligen somnat).

2017-11-30 ♥ 12:41:23
Sara-Karolina

Jag är en hardcore nattladdare. Eftersom jag är en hardcore mobilanvändare också kan det dock hända att jag under vissa dagar duttladdar lite också, för säkerthetsskull!

Svar: you like the laddning helt enkelt ;)
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 12:54:21 » URL: http://nouw.com/sarakarolinas
Erika

Jag är en nattladdare. Använder min telefon rätt mycket både i jobbet och privat så det händer att jag laddar i bilen eller hemma också. Har man under 50% är det dags att ladda, annars blir jag lite nervös. Man vet ju inte om man hamnar i internetskugga och telefonen börjar dra massvis med batteri? Hur skall man då kunna ta bussen hem numera? Så jag har en laddare på jobbet, en i bilen, en i sovrummet, en i hallen, en i vardagsrummet, en i gästgymmet samt en power bank i handväskan. Utifall att.. Däremot ärjag inte särskilt beroende av mobilen, kan lätt glömma att ta med den om jag går ut osv. Väldigt motsägelsefullt. Men under 50% gö rmig nervös.

Svar: wow vilken powerladdningsperson du är! :)
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 13:27:30 » URL: http://privatfestival.blogspot.se/
Liza

2! Fast då med min fasters ord i öronen ”Ladda ALDRIG på natten, det kan börja brinna”! INGEN får ladda telefonen över natt hos henne, absolut ingen!! 😂

Svar: haha! Sötfaster! Det är faktiskt en tanke som aldrig har slagit mig vad gäller natten där emot försöker vi att inte lämna huset helt ensamt med saker på laddning
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 13:38:54
Anonym

Jag får lite svårt att vara om jag ser att procenten sjunker under 70%. Skräck-scenarion spelar upp sig i huvudet där jag går vilse eller blir kidnappad eller hamnar i ett polisförhör eller tvingas stanna på universitetet i flera timmar mer än planerat osv och så har jag plötsligt bara 23% laddning. Dvs. INGENTING. Laddar därför varje natt och duttar också på dagen om det behövs. Slår också väldigt känsligt på "low battery" mode på iPhonen. Typ vid 70%. Ja, det är galet. Eh.

Svar: kan man slå på något som heter "low battery"-mode? har jag inte ens hört talas om? Men låter intressant :)
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 13:38:55
Nina

Oj... Jag är nog 1, 2 och 3.. =) Glömmer oftast att ladda, så har jämt under 15%, så då måste jag ju duttladda under dagen och kvällen. Å för att va på säkra sidan att alarmen funkar måste jag även ladda på natten. Jobbar dock mycket med telefonen skall tilläggas. Sen har jag 1 laddare i sovrummet, 2 i köket ifall jag måste ladda headset el surfplatta samtidigt. Alternativt nattladdas även dessa i köket. Samt 1 så jag kan ladda i soffan när ja slötittar på tv å spelar township samtidigt.. ;) Alla laddare är MINA!!! å likt en spårhund luktar jag mig till om nån av bonusarna snott en laddare.. Då måste jag till laddgömman och rota fram en annan åt dom.. =) (inte alls nojjig)

Svar: haha :)
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 15:06:47
Pia

Duttare här med!

2017-11-30 ♥ 15:10:06
sfj

Definitivt duttaren fast skulle ALDRIG ligga mellan 20 och 60! Nej nej, här duttas det snarare mellan 70 och 100! Mycket svettigt när det är under 50 ens en gång, oj oj oj.

2017-11-30 ♥ 15:22:17
Anonym

Ja, man går bara till inställningarna och scrollar ner till en vitgrön symbol. På engelska heter den Battery. Sen klickar man på den och där kan man aktivera Low Power Mode — den slutar t.ex hämta eposter i bakgrunden, sänker på screen brightness, låser sig snabbt automatiskt om du glömmer låsa och stoppar tfn i fickan ”öppen” osv. Upplever att den sparar mycket bra!

Svar: men gud så smart!
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 15:42:16
Saferide

Duttare helt klart 😕

2017-11-30 ♥ 16:15:13
Petra

Nummer 1!

2017-11-30 ♥ 16:37:16
Jenny

Jag är nattladdaren på veckodagarna och duttaren på helgerna haha.

2017-11-30 ♥ 17:26:13
Sandra R

Nattladdaren, helt klart. Försökte ladda dagtid efter att maken predikat att batteriet inte mår bra av att vara fulladdat med sladden i hela långa natten. Så nu vaknar jag istället mitt i natten och drar ut sladden och släcker ner skärmen... 🙄

Svar: 😂👌🏻
Moa DeBruin

2017-11-30 ♥ 18:16:17 » URL: http://rapsbagge.blogspot.se
Kubra

Om jag har en ny telefon så är jag definitivt Fulländaren, mest för att jag har fått för mig att jag förstör batteriet på mobilen. Efter ca. 1,5-2 år så övergår jag till Duttaren med inslag av Nattladdaren för att batteritiden ändå har blivit förstört..

2017-11-30 ♥ 18:53:35
Michaela

Nattladdaren, när ska man annars hinna ladda? Och då går det oftast en hel dag innan man måste ladda igen!

2017-11-30 ♥ 19:50:24
Emma

Jag är en morgonladdare! Har en snabbladdare så den hinner ladda från 20% till 100% på en timme. Så jäkla bra! Kan behöva dutta lite på kvällen också men oftast räcker det att ladda en gång bara :)

2017-11-30 ♥ 19:53:19
Sanna

Jag skäms rent miljömässigt men är tyvärr nattladdaren! Kan ju inte riskera att den tar slut under dagen 😳

2017-11-30 ♥ 20:29:16
Sabina

Nr 2, Natt laddaren 😁

2017-11-30 ♥ 20:42:03
Isabelle

Nattladdare och duttare! Jobbar mycket med mobilen och den håller inte en hel arbetsdag. Har även totalt 2h pendling/dag så att eh... :)

2017-11-30 ♥ 20:55:14
Ingrid

Jag är en nattladdare, på stark rutin. Såg någon ovan som oroade sig om strålning från denna vana. Jag har införskaffad en ljusväckklocka (rekommenderar starkt!) och har dessutom en "traditionell" analog väckarklocka vilket gör att jag kan nattpadda mobilen i ett annat rum utan problem :)

Vill också belysa att jag är en "power pack" laddare, dvs. ska jag vara på resande fot under dagen har jag definitivt med mig ett fullt power pack som, ni gissade det, har fulladdats under natten det också!

2017-11-30 ♥ 20:59:50
Anonym

Jag är nog en 3a men ibland 2a också 😘

2017-11-30 ♥ 21:26:53
Enannan

2, laddar alltid på kvällen/natten men ibland måste jag duttladda lite på eftermiddagen :)

2017-11-30 ♥ 21:32:17
Elin

Duttaren är jag. Dels vill jag lyssna på poddar när jag går omkring hemma och så vill jag samla mina steg i mobilen och då är det en fördel att ha telefonen på sig. Jag skulle ju kunna ladda på natten men tyvärr finns inget uttag nära min säng och jag vill ju även lyssna på pod när jag somnar.

2017-11-30 ♥ 21:50:35
Jenny

En blandning av 1,2 & 3 🙈

2017-11-30 ♥ 22:13:13
Borran

2:a-duttare! Natten men även duttinsatser när det behövs. Särskilt sedan jag fått en extra sladd på jobbet. 🤗

2017-12-01 ♥ 00:21:00
Anonym

En solklar fyra 😅

2017-12-01 ♥ 03:37:13
Sandra

Nattladdare helt klart! 😂😂😂

2017-12-01 ♥ 06:40:01
Elin

Duttare definitivt! 😀

2017-12-02 ♥ 07:03:35
Anonym

Definitivt nattladdaren. Min sambo är däremot duttaren i extremform. Hans telefon ligger jämt på laddning (i köket, i vardagsrummet, i sovrummet) men verkar aldrig nå 100% .

2017-12-02 ♥ 23:00:28
Amanda

Duttare här också! Vågar liksom inte ladda på natten om det inte är KRIS pga rädd att det ska börja brinna hehe

2017-12-03 ♥ 02:44:48
Anonym

Fulländare! Trodde naivt att alla var det men inser efter att ha läst kommentarerna här att det inte var så 😀

Svar: haha nä vi är alla väldigt olika vad det verkar! :)
Moa DeBruin

2017-12-04 ♥ 21:00:45
Jessie

Jag är till viss del Fulländaren, bortsett från att det faktiskt kan räcka att batteriet kommer ned till 30% - då ska den laddas och får inte förflyttas förrän den nått 100%.

2017-12-14 ♥ 20:53:59 » URL: http://dreamingtiger.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback