Vad mäklare skriver

Många älskar Hemnet för inspirationen och drömmen om framtida boenden. Själv älskar jag Hemnet främst för att det är en guldgruva till märkliga copytexter och tomma löften. Dessutom gillar jag att fundera kring vad mäklare egentligen menar med sina beskrivningar. 
 
Sju saker mäklare skriver och vad dom egentligen menar om jag får gissa: 
 
1. Vad mäklare skriver: Välbeläget radhus med spännande planlösning om 122 kvm i gott skick som delvis renoverats under senare år.
Vad mäklare menar: Radhus med hyfsat läge och en omöjlig planlösning där du kommer behöva slå ner minst en bärande vägg för att få till en något så när rimlig genomfart i huset. En toalettstol byttes delvis ut 2009. 
 
2. Vad mäklare skriver: I denna välskötta föreningen finns det nu möjlighet att förvärva denna bostadsrätt med uteplats i ostört söderläge med kontakt med gräsyta och grillplats. 
Vad mäklare menar: Förhoppningvis finns det en trädgårdstörstande lägenhetsperson med elgrill på balkong någonstans där ute som går igång på lockelsen om kontakt med gräs och tändvätska. 
 
 
 
 
 
3. Vad mäklare skriver: Rejäl balkong i bästa sydvästläge. Här sitter man mer än gärna och njuter av fika och sol!
Vad mäklare menar: Vi vet inte riktigt hur vi ska beskriva det här objektet så vi slänger in något om svenskens bästa fritidssyssla - fika. Sen hoppas vi att tanken på  bra väder och ballerinalex får spekulanterna att dra igång både salivproduktion och budgivning. 
 
4. Vad mäklare skriver: Här erbjuds ett ekonomiskt och väldisponerat boende i två plan med tre (till fyra) sovrum och en lättskött tomt.
Vad mäklare menar: Här erbjuds en svinliten och därför hyfsat billig boendeyta med tillhörande gräsplätt. Varning! Fler än tre sovrum innebär inget kök. 
 
5. Vad mäklare skriver: Bra läge i området, närhet till garaget som följer bostaden samt grönytor såväl framför som bakom huset.
Vad mäklare menar: Eftersom det varken finns restauranger, nöjen eller mataffär i närheten av detta boende får vi locka med närhet till garage. Släng in att det finns gröna ytor både bakom OCH framför bostaden så höjer vi nog värdet med någon tusenlapp. 
 
 
 
 
6. Vad mäklare skriver: I källarplan finns ytor som möjliggör hobbyrum. Varför inte bygga om det gamla skyddsrummet till en egen ny vinkällare?!
Vad mäklare menar: Den här källaren har verkligen sett sina ofuktigare och ljusare dagar men vi nämner vinkällare i samma mening så är det nog ingen som tänker närmare på det. 
 
7. Vad mäklare skriver: Driftskostnaderna är låga med bergvärme. Fiber. Vidbyggt garage. Vad mer kan man önska sig egentligen?
Vad mäklare menar: Vi skriver "vad mer kan man önska sig egentligen" och hoppas att intressenterna inte tänker tanken på ett skafferi där chokladen aldrig sinar. 
 
 

Kommentera gärna!
Ina

En till

"Denna insynsskyddade bostad kan du känna dig som hemma och slappna av ordentligt i"

-Under sommarhalvåret när det är löv på buskarna utanför. Men flyttar du in precis då så har du hunnit släppa tanken på insyn så att du ändå inte tänker på det och därmed inte störs av den öppna utsikten in från gångvägen intill resterande årstider av året när buskarna står lika nakna som du.

Svar: 😆😆
Moa DeBruin

2017-11-17 ♥ 19:36:17
Sara

Haha, ååh, älskar att läsa om Hemnetobjekt av samma anledning. Min favvo hittills var när exets föräldrar skulle sälja sitt hus, och under en av bilderna hade mäklaren klämt till med den snitsiga formuleringen "Mysig uteplats". Vad bilden föreställde? En plaststol någon ställt ut mitt på gräsmattan!

Svar: Haha! 😂
Moa DeBruin

2017-11-17 ♥ 20:18:53
Mli

Älskar detta, haha!

2017-11-17 ♥ 21:11:02
Anonym

"med förhöjt väggliv" stod i en annons för ett hus jag tittade på nyligen. Vad betyder det?!

Svar: Haha va?? 😂
Moa DeBruin

2017-11-17 ♥ 22:58:54
Anonym

Förhöjt väggliv innebär att man höjer väggarna på ett 1,5 plans hus så att man får lite högre snedtak.

Svar: haha... Låter betydligt mer organsikt, om man säger så :)
Moa DeBruin

2017-11-18 ♥ 13:15:23

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback