Daterade kommentarer

Jag blev lite nostalgisk och började tänka tillbaka på olika kommentarer man som bloggare fick förr i tiden, typ 2010. Ja för det var ju på den tiden som kommentarerna fortfarande flödade i minsta blogg. 
 
Kommentarer som jag ofta såg hos olika bloggare och även upplevde själv: 

1) Du kan inte ta kritik!

Ett tag hette det att "bloggare ska kunna ta allt". Inklusive anonyma påhopp, kränkningar och hot. Kunde man inte tåla det fick man minsann stänga ner sin lilla blogg. Råkade bloggaren dessutom bemöta påhoppen ja då var man så dålig på att ta "kritik" att minst hundratusen klockor på fem olika kontinenter stannade samtidigt. 
 
 
 
Person som stannat hundratusen klockor. 
 

2) Du är bitter!
Så fort en bloggare hade en åsikt starkare än "rosa är fint" så var man bitter. Du tycker snus luktar illa? BITTER! Du tycker att krig är fel. BITTER! Det fanns ingenting som inte kunde klassas som bitterhet. Fick man tro kommentarsfälten var bloggsläktet det mest bittra släkte som någonsin vandrat på jordens yta. 

3) Grattis till graviditeten!
En kommentar som föranletts av en bild på bloggaren där bloggarens gräddhylla putade utåt. Precis som en helt vanlig mage alltså. 
 
 
Gravid med chokladkaka. 
 

4) DET TRODDE JAG INTE OM DIG!
Vid en kommentar likt denna skulle man kunna tro att bloggaren i fråga gjort sig skyldig till någonslags våldsutövning på litet sött djur men nej nej. Oftast handlade det om en särskrivning eller en felaktig bisats. 

5) Du skriver alltid om samma sak
Att bloggaren bloggat multipla gånger om dagen i flera år och att inläggsarkivet där med uppgått till si så där 10 000 publicerade inlägg var absolut ingen förmildrande omständighet för eventuell upprepning. 

6) Du har dubbelmoral
Som bloggare kunde man absolut inte vara mångsidig eller justera sina åsikter med år, ålder och erfarenheten, nä nä nä. För hade man en gång för sju år sedan i en bisats i ett opublicerat inlägg hintat något om att man tyckte att paella smakade konstigt då fick man ABSOLUT aldrig någonsin mer i sitt liv åka till Spanien. För det var dubbelmoral. Så det så.  
 
 
Dissa inte paella och åk till Spanien sen.
 
 
7) Nu slutar jag läsa. Tack för mig! 
Förr i tiden var det viktigt att bloggarens åsikter ALLTID gick i led med läsarnas åsikter annars meddelades det omedelbart avsked och sorti i kommentarsfälten. Att läsaren i fråga naturligtvis var tillbaka på bloggen redan samma kväll visste alla.
 
Ja. Tänk vad internet har utvecklats sedan dess! 
 
 
Mjehe. 
Trackback