Spiderchick

Föreläsning
Igår var jag och Matilda inbjudna att föreläsa vid ett Ladies Circle-möte. Vi låg som ett önskemål från medlemmarna och det känns ju smickrande! 
 
Dom ville gärna höra oss prata sociala medier, entreprenörskap, företagande, att vara kvinna och företagare och ja - dom var intresserade av allt. Så vi tog tillfället i akt att sväva ut en del och det landade i en föreläsning om företagande på vårt vis (jag känner sällan igen mig i bilden av vad en entreprenör ska vara) härskartekniker, digitalt entreprenörskap och feminism.
 
 
 
 
Vi berättade om de här mansplaining-tillfällena, vi visade exempel på hur vi blivit presenterade (vilket jag skrivit om här) och hur vi har blivit beskrivna i media (ungefär i samma stil som föregående). Det handlar inte om att jag inte är stolt över att vara "typ ung tjej", kvinna eller mamma utan det handlar om att det inte är relevant i just dom situationerna. 
 
Vi följde upp med att visa på goda exempel hur vi blivit beskrivna (en del har förstått att det inte är så svårt), hur man kan bemöta härskartekniker, vikten av att vara tydlig med hur man vill bli presenterad och att våga vara obekväm (vilket är superläskigt). Efteråt diskuterade vi hur skönt det är att fler och fler uppmärksammar det här, att det blir mindre och mindre accepterat och att vi går åt rätt håll. 
 
Jag och Matilda donerade vårt arvode till tjej-jouren Elina här i Skövde. Vi vet att minsta peng dit gör skillnad. 
 
 
 
 
Efter föreläsningen blev vi bjudna på mat och dryck och många skratt. En härlig kväll! Tack för att vi fick komma! 
 
Nu känner jag att jag vill föreläsa mer om feminism med utgångspunkt företagande. Det blir som en sorts terapi. Jag skulle också vilja göra humor på det, för det är skönt att skratta åt alla smått absurda situationer vi råkat ut för. Vi får se var det landar. 
 
 
Josefine

Men så nice! Hade så velat vara där och lyssnat!

Svar: kanske en annan gång :-)))
Moa DeBruin

Mli

Ert föreläsande verkar fab, jag vill också lyssna! Är dock student osv, så lär ju inte ske? Snyft!

Svar: du får be din skola bjuda in oss :)
Moa DeBruin

Jelena

Har ingenting med ditt inlägg att göra, men vad finns det att göra i Skövde med barn en tisdag? 😊

Svar: hm... vad svårt! Är ni bara på besök? Vi har ju ett lekland, ett stort äventyrsbad, Baltazar som är en experiment och pysselverkstad. Sen finns det en jättefin lekplats att besöka uppe på Billingen med möjlighet att ha picknick och grilla korv. Bland annat :)
Moa DeBruin

Jessica

Grymt förläsningsämne! Det skulle jag också vilja göra 😍

Anonym

Tusen tack för att ni kom och förgyllde vårt möte!/Frida och co i Ladies Circle 70

Svar: Tack själv Frida 😄
Moa DeBruin

Jelena

Hej igen! Ja vi är bara på besök. Men Baltazar lät intressant. Det ska vi kolla upp. Tack 😊

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress